28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Holak 4.10.2008 20:18

justice

Po přečtení článku Zdeňka Jemelíka jsem nabyl dojmu, že na paní Brožovou nemá nikdo páky  Ta když z dotací zpronevěří ještě jednou 40 mil. které nemůže doložit tak je to strašné.Co to je za zákony. Ale už se nedivím vždy´t je dělají právníci.Každý vedoucí pracovník pokud v práci pochybí je potrestán neli vyhozen dle zákoníku práce, ale pro ně neplatí.

Macho 4.10.2008 20:05

Re: Nepostižitelná soudcovská mafie

Souhlasím s názorem milburg není co dodat. Už jste slyšel, že by byl někdo postižen v této organizaci já teda ne.Oni tam nepracují jenom soudci, ale i jiní zaměstnanci ti si taky dělají co chtějí. Je to drahá státní správa.

Musil 4.10.2008 19:54

Re: Re: Re: jen další ilustrace

100% má pravdu čtu jeho články. Co je nám platná kritika když se nic nestane. Žádný postih nikdo v justici nemá. Všichni jsou tam dokolalí. 

Fencl 4.10.2008 19:37

Re: Re: Re: Kausa Brožová

Źádný závistivec to není. Z našich daní placená tato přebujelá státní správa, která se nebojí o své fleky včetně snad vrátného by měla pracovat jako všichni ostatní a nést odpovědnost za svoji práci. Možná je dobrá soudkyně, ale jako manažerka selhala . Možná je zvyklá z předešlých let, že je jí vše odpuštěno na fin.úřadě. Já bych se styděl a musel bych z práce odejít spíše bych byl vyhozen. Občané tohoto státu už mají této rozpočtové organizace plné zuby.Nevím jestli je vůbec někdo odpovědný za svou práci včetně těch nejnižších. t.j. administrativy. Ekonom

kocour 4.10.2008 1:38

Re: Re: Re: Jemelík alias Stín jako (ne)závislý šalomounský orgán stojící nad justicí? To snad ne.

Každý není žumpa jako Ladislav N.

kocour 4.10.2008 1:36

Re: Re: Jemelík už zase pracuje pro Hrad a jeho "pána" s vidinou sponzorské dotace.

Jestli je tady někdo placen, tak Ladislav N. Zcela bezpečně. Brněnskou ČSSD. A z Jemelíka se Hradu dělá šoufl, tak si odpusť ty podpásovky, grázle.

glosátor 3.10.2008 23:58

Re: Re: Kausa Brožová

Poslední věta vašeho příspěvku svědčí o tom, že jste typický český závistivec. Co vám bránilo v tom vystudovat práva ?

woka 3.10.2008 22:46

Re: Kausa Brožová

Milý glosátore, možná jste si nevšiml, že zastupitele od Horních Kotěhůlek až po Parlament si volíme sami a jaké tam máme, to je naše kolektivní dílo a dobře nám tak. Nikdo nás nenutí příště volit ty samé znovu, můžeme každý kandidovat  - jak chceme. To je, pokud se nepletu, základ demokracie a nemá to nic společného s tím, o čem píše autor článku, že totiž z našich daní placení státní úředníci - v tomto případě soudci- velmi mizerně plní funkce, kvůli kterým byli jako instituce zřízeni a milá paní Brožová evidentně věnuje naprostou většinu své energie i pracovní doby sama sobě a svému udržení se na lukrativní sesličce. Kolik tisíc měsíčně za tento výkon asi tak bere?           

P 3.10.2008 22:09

Řešit to po švejkovsku

podat na soudce ústavního soudu žalobu pro zločinné spiknutí, že se svými kroky uchvátili moc ve státě. Když už nic jiného, měli by ústavní soudci z ostudy kabát. Tlak veřejnosti by je donutil odstoupit. Pak by se to pohlo i na nejvyšším soudě.

glosátor 3.10.2008 19:01

Kausa Brožová

představuje pouze marginální , avšak mediálně nafouklý problém. Pokud si někdo stěžuje na justici a kvalitu její práce ( vč. Topolánka v Plzni na PF ) , měl by se napřed zamyslet, podle jakých not ( rozuměj zákonů ) justice pracuje, resp. jak kvalitními lidmi jsou dotvářeny a odsouhlasovány. Pokud se podíváme zejména na náš parlament, co je to tam za squadru, tak se nelze divit, že  výstupy  svojí kvalitou odpovídají úrovni zákonodárců. Moje babička říkala - jaký pán, takový krám.  

Co se odpovědnosti soudců za jejich výstupy týče, některá prvoinstanční rozhodnutí jsou skutečně zhovadilá, ale od toho jsou odvolací soudy, aby je uvedly na pravou míru.

Nikdo se však kupodivu nepozastavuje nad absolutní kolektivní nezodpovědností  volených zástupců od zastupitelstva ve Zlámané Lhotě až po parlament. Na jejich rozhodnutí neexistuje absolutně žádný opravný prostředek. Jejich výstupy  mohou být na první pohled  nekompetentní  až  zlovolné,  nikdo z vnějšku je však nemá možnost zvrátit - viz řada stále nových  reportáží na všech televizích o tom, jak se neodvolatelné mafiánské kliky z radnic  chovají  vůči svým občanům chovají jako k h...u na svých botách. Tohle nikomu z  diskutujících nevadí, byť důsledky zastupitelského amatérismu pociťujeme všichni denně bezprostředně na sobě. Proč máme nejdražší dálnice v Evropě ? Protože zákonná úprava umožňuje, aby stály třeba ještě dvakrát tolik. A bezradný předseda NKÚ v televizní reportáži lomí rukama, že na ŘSD potažmo Kapsche prostě nemůže. Atd. atd. 

Šerlok Homeless 3.10.2008 18:14

A co kdyby, až se neodvolatelná Brožová odebéře před Boží soud,

jmenoval prezident republiky (ať to bude Petr nebo Pavel) do čela Nejvyššího soudu úředníka, který není soudcem? Zatím by měl Parlament (i když v to nedoufám) z článku 62 písm. f) Ústavy ČR ( http://www.psp.cz/docs/laws/constitution.html ) vypustit sousloví "ze soudců".

Ladislav N 3.10.2008 17:23

Re: Jemelík už zase pracuje pro Hrad a jeho "pána" s vidinou sponzorské dotace.

A tady je jeden z Jemelíkových pochlebovačných textů - "Prezident a soudci", z něhož pro mne vyplynula Jemelíkova absolutní nedůvěryhodnost: Viz také diskuse k tomuto ostudn=mu Jemelíkovu výplodu...

Ladislav N 3.10.2008 17:05

Re: Re: Jemelík alias Stín jako (ne)závislý šalomounský orgán stojící nad justicí? To snad ne.

Ani sponzoring?

Ladislav N 3.10.2008 17:03

Re: "...prezident. Ten spory (Brožová, Langer, Úst. Soud a td.) převádí do osobní roviny plné pohrdání a pomstychtivosti...."

 R^ Naprosto výstižné!! Dědka na Hradě taky nemá kdo odvolat... ;-P

Ladislav N 3.10.2008 17:00

Jemelík už zase pracuje pro Hrad a jeho "pána" s vidinou sponzorské dotace.

Je mi z těch jeho "zaplacených" textů šoufl...

honzak 3.10.2008 16:37

představa, že

např. fotbalový trenér, jmenovaný představenstvem klubu by nebyl odvolatelný je směšná, že?

Ta Brožová drží cechovní basu, je chytrá a vzdělaná. Zároveň to je podle vizáže a hlavně mluvy pěkná swině.

kocour 3.10.2008 16:32

Re: Jemelík alias Stín jako (ne)závislý šalomounský orgán stojící nad justicí? To snad ne.

Klaus nemá s Šalamouny nic společného.

kocour 3.10.2008 16:30

Re: Jo, jo, tahle Brožová.

Bureš je v pohodě a Kučera Brožovou neomlouvá.

PetrH 3.10.2008 16:24

Re: Re: Re: Pane Jemelík,

Kmentové, Steigerwaldové... sakra, to asi nebyl Klaus, a to jsem vám chtěl pomoct...;-P

strejda 3.10.2008 16:23

Re: Nepostižitelná soudcovská mafie

Paní Brožová měla již dávno vyletět neb dle tisku manažersky selhala

Vy si skutečně a vážně myslíte, že demokracie je skákání podle tisku? Podle kterého? Podle nákladu? Podle politického zabarvení? Soudci jsou nějaká parta, která nemá se soudnictvím v demokratické společnosti NIC společného?   Čtete po sobě co vůbec píšete?

ondra 3.10.2008 14:53

Re: A už se do toho zase míchá politika

snad bych měl ten prostředek. Stačí prověřit jeji průstřelnost.

Pája 45 3.10.2008 14:35

Re: Milé "F"

Buď jsi to nepochopil,nechceš pochopit nebo jsi také namočen (sám soudce nebo soudci v přízni), milé "f". To neni o tom, že politici chtějí pískat a soudci mají podle toho tancovat.  Jestli jakýkoliv funkcionář v soudnictví, je pověřen řídit nějakou organizaci a dostává od státu na provoz této organizace "státní peníze, tak musí být za jejich správu zospověden. A čím větší funkcionář, zvláště v oblasti soudnictví by měl nám všem jít příkladem. Místo toho hospodaří v rozporu se zákony a podzákonými normami a ještě má tu drzost, že tvrdí - co je tomu STÁTU do toho. A přitom jí celý soudní systém kryje. To je jádro pudla, "f".

Pája 45 3.10.2008 14:25

Re: VLASTA

Není jasné, s čím nebo s kým souhlasíš, "vlastičko".

Pája 45 3.10.2008 14:23

Re: Hloupý HONZA

Tvoje "genitální myšlenky" (vím co píši, není to chyba), "dvojctihodný"by mohly vyvolat pousmání, kdyby nebyly ták vážné. Občan, neschopný vlastního názoru (např.: bez mozku, modře naklvaňovaný, oddaný straně a vládě)  se pokusil o exibici -  stačil mu jeden ? a tři ! - to je frajer. Hned víme voco gou.

Parvus 3.10.2008 13:36

Re: Re: jen další ilustrace

Nemusím být zrovna Jemelíkův stoupenec abych mohl konstatovat, že v tomto případě má téměř ve všem pravdu. Nestává se to běžně, ale dnes se to stalo.

Parvus 3.10.2008 13:33

Re: Re: Je to běs, velebnosti.

Jako soudce Obvodního soudu pro Prahu 7 JUDr. J. K., zapletený do aféry s dětskou pornografií. Odmítl odstoupit, kárný senát jej nepotrestal, jeho nadřízeným je však kupodivu přece jen trochu trapné nechat ho soudit, proto pan Neodvolatelný sedí doma a pobírá "jen" 60 % platu; těch 60 % činí mnohem vícen než pobírá většina pracujících - a někteří pracují opravdu těžce a nemají jistotu, že o tu práci nepřijdou - této země. Jak dlouho ještě, Catilino?

Bořek 3.10.2008 12:05

Re: Re: Re: Jemelíka vem čert

Tady se poněkud pletou pojmy.Pokud jde o soudní rozhodnutí,je soudce nezávislý.Pokud ale "prošustruje"svěřené peníze?

Bořek 3.10.2008 12:00

Re: A už se do toho zase míchá politika

Není co říci více.R^R^

Franěk 3.10.2008 11:56

Re: Re: Jemelíka vem čert

Milý hántre,hokej možná máš v tom Ty!Zvláště proto,když máš dojem,že justice je tu pro Tebe. Jo kdybys napsal,že na Tebe,tak to třeba ano. Já jen naznačil,že spravedlnost dle justice,či ta Boží je jen hypotetická,tedy fakticky smyšlená a odůvodněná.A taky se nemá kritizovat!Diskutovat možná,ale konstruktivně,jasné!Tak pokud si neděláš srandu,jako já,tak se probuď!

Žalovák 3.10.2008 11:37

Re: Nepostižitelná soudcovská mafie

To by mělo být zneuží pravomoci veřejného činitele ....;-(