27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Miloš Zfrantišku 3.10.2008 11:33

Re: Re: Pane Jemelík,

U čekatele Langra je Klausova pomsta na bíledni. Ten kdo se mi vzepře si to odskáče. A Klausovo urážení oponentů je běžné: "A kdo že Vy vlasně jste pane Vojtek" nebo " tihle Vojtkové".

PetrH 3.10.2008 16:24

Re: Re: Re: Pane Jemelík,

Kmentové, Steigerwaldové... sakra, to asi nebyl Klaus, a to jsem vám chtěl pomoct...;-P

Ladislav N 3.10.2008 17:03

Re: "...prezident. Ten spory (Brožová, Langer, Úst. Soud a td.) převádí do osobní roviny plné pohrdání a pomstychtivosti...."

 R^ Naprosto výstižné!! Dědka na Hradě taky nemá kdo odvolat... ;-P

Forstmeister 3.10.2008 9:04

Tak nevím, zdali se ptát, či smát ...

Na nějakém webu USA jsem četl, že soudci (judge) jsou vrcholem důvěryhodnosti, na rozdíl od právníků (attorney), kteří jsou ve výzkumu dáváni na roveň čističů stok (sewerman). Nalezl jsem to tehdy, kdy parta páně Palase (Fencla?) jela do Severní Ameriky zkoumat škody způsobené na lesních porostech jelenem Wapity. Velmi přínosná zkušenost pro ČR. Titul JUDr mi prřipomíná foneticky ryk samce kanadského krocana, hudruje a judruje (krůty ale hlasitě "vrzají"). Můj názor. 

PS. Webový odkaz si již bohužel nepamatuji, doba uplynula. 

Larus ridibundus 3.10.2008 9:03

No, já si myslím,

že tu bábu už před časem přejel Trabant.

Zřejmě to nestačilo.

Nutno objednat Tatru s pískem

A po přejetí zasypat !!!

Saul 3.10.2008 8:57

Ohrožení demokracie

Delší příspěvek, který jsem k tématu poslal, se "nějak ztratil", takže jen stručně: Obávám se, že soudcovská arogance a evidentní snaha o zavedení soudcokracie ohrožují náš demokratický systém mnohem více, než třeba pár pořvávajících pitomečků někde na náměstí.

Bořek 3.10.2008 8:09

Justice

Vrána vráně oči nevyklove.

Tis 3.10.2008 7:42

Další důkaz, že nežijeme v právním státě.

Pro úspěšný rozvoj společnosti je nejdůležitější právní stát. Naši soudci jsou tak nezávislí, že rozhodují nezávisle na zákonech. Naši státní zástupci mohou vyšetřovat kohokoliv na základě absurdního obvinění, jak chtějí dlouho s nasazením libovolného počtu policistů (viz případ Čunek). Sami právníci veřejně prohlašují,  že domnívat se, že se u soudu domůže spravedlnosti je dosti naivní.

DS 3.10.2008 9:21

Re: Další důkaz, že nežijeme v právním státě.

Máte 100% pravdu.Soudci nenesou žádnou zodpovědnost za svá rozhodnutí i když jsou zjevně v rozporu se zákonem,zdravým rozumem a logikou.Ničí lidem životy,okrádají je o majetek ,rozhodují ve prospěch toho,kdo má vliv,moc a peníze,Proč by to nedělali,když jsou nepostižitelní?Někdy nevím jestli to rozhodnutí je z blbosti,z lenosti,ze známosti nebo za úplatek.

white.hunter 3.10.2008 7:33

kasta nedotknutelných

ač máme jeden z nejvyšší počet soudců na obyvatele, česká justice patří mezi nejpomalejší. její rozhodnutí jsou často problematická, protichůdná, atd. ... zato zde máme kastu NEDOTKNUTELNÝCH, kteří se nemusí nikomu zodpovídat ze svých často špatných rozhodnutí, jseou neodvolatelní, nekritizovatelní, nepostižitelní za svou špatnou práci ...

Paleček 3.10.2008 6:43

Jemelík alias Stín jako (ne)závislý šalomounský orgán stojící nad justicí? To snad ne.

To mohl říct Jemelík alias Stín na závěr rovnou, že chce, aby oním nezávislým orgánem byl případně spolek přátel žehu Šalamoun. Už teď jsou nezávislým orgánem pana presidenta Klause a ombudsmana Motejla a zajímalo by mne zda na dohodu o provedení práce, na dohodu o pracovní činnosti nebo jsou placeni jinou formou na platu "nezávislých" poradců.. Asi jim to nestačí, tak chtějí, aby byl pro ně zřízen nějaký nezávislý dozorový orgán, jehož členové budou navrhováni nezávislými organizacemi (např. spolkem přátel žehu Šalamoun) a po jejich jmenování např. prezidentem nebo ombudsmanem placeni ve výši jako tzv. ústavní činitelé.

Bože nás ochraňuj.

kocour 3.10.2008 16:32

Re: Jemelík alias Stín jako (ne)závislý šalomounský orgán stojící nad justicí? To snad ne.

Klaus nemá s Šalamouny nic společného.

Ladislav N 3.10.2008 17:05

Re: Re: Jemelík alias Stín jako (ne)závislý šalomounský orgán stojící nad justicí? To snad ne.

Ani sponzoring?

kocour 4.10.2008 1:38

Re: Re: Re: Jemelík alias Stín jako (ne)závislý šalomounský orgán stojící nad justicí? To snad ne.

Každý není žumpa jako Ladislav N.

promirul 3.10.2008 6:16

pani Brožová

Pane Jemelík o to právě jde,že jsme v Kocourkově a vrána vráně oči nevyklove,či spíše,čí chleba jíš,toho píseň zpívej..

Mejla 3.10.2008 4:21

Jen počkejte, až přijde do práce mladej Cepl, ten tady všechny setře

pod přezdívkou Schu. nebo jak si říká.......

dvd 3.10.2008 6:34

Mejlo

mohu Vás ubezpečit, že Schu, nebo jak si říká není Cepl junior :-D

Niky 3.10.2008 3:30

Jen tak pro zajímavost!

Nejvyšší soud v čele z Ivou Brožovou rozhoduje o majetkových nárocích šlechtických rodů,kteří spolupracovali z nacisty,tyto šlechtické rody právně zastupuje manžel Ivy Brožové advokát J.Brož!Provázanost většiny ústavních soudců z I.Brožovou je evidenntní,proto také protizákoně a protiústavně podrželi I.Brožovou ve funkci!

Čtenář 3.10.2008 8:02

Re: Jen tak pro zajímavost!

Nějak jste mimo mísu, vy jste těmi šlechtickými rody nějak postižená/ý.

Starý J. 3.10.2008 9:51

Re: Re: Jen tak pro zajímavost!

Věcně má pravdu! Manžel Brožové zastupuje některé šlechtické rody.  Také stojí za jejími "vítězstvími" ve sporech s presidentem. Je totiž v poraovnání s ní neskonale schopnější, mazanější, ale také podrazácký!

Niky. 3.10.2008 10:34

Re: Re: Jen tak pro zajímavost!

Čtenáři,navštivte Brno a,když budete mít štěstí uvidíte,jak si na jedné zahradě manželé Brožovi a několik ústavních soudců opékají selátko!

Forstmeister 3.10.2008 3:00

Soudci

Soudce považuji za specifická individua. Doživotní "viktuálie a požitky" jim nestačí, ještě musí dávat na odiv svoji "vyjímečnost". Je to sice VIP parta, ale i na druhou mocninu součtu dvou členů musí soudce mít soudního znalce, pak teprve posuzuje a soudí. Občas dělám konzultanta právních zástupců či soudních znalců, nicméně to, co sedí v taláru v čele "soudní stolice", bývá mentálně tristní individuum. Kozelný výrok soudce jsem zažil: "Tak co, je to snad jedno, obora nebo oplocenka, obojí má plot, ne?" (klasika: Holínky nebo hodinky, jedno jest, obojí se prý může natahovat). Já málem vypadl z kalhot, díky předvedené soudcovské logice.  Netvrdím, že soudce má být polyhistorem (jako antický Lucius Cornelius Saša Polyhistor) ale má mít vystupování a vědomosti takové, aby "byl soudný" a stravitelný jako "VIP veřejná persona". Jinak se musí smířit s tím, že bude vnímán jako blb. Můj názor.

PS. Za blahé doby našich studií jsme vždy studenty právnické fakulty považovali za největší blby, kterým stačilo mít nomenklaturní rodiče a velkokapacitní mozkovnu na asimilaci blábolů ze sbírky zákonů. Nyní tam povětšinou studují oplégři výše uvedené klaky. Co nás tedy čeká?

promirul 3.10.2008 6:20

Re: Soudci

FORSTMEISTER,doufám,že jste si všiml debilního výrazu,ale i chování soudce Nagy.Může mi někdo vyvrátit,že  takoví nejsou další?

Forstmeister 3.10.2008 8:38

Re: Re: Soudci

Soudce Nagy (s mou chabou znalostí maďarštimy, by se měl snad vyslovovat "Naď "). Takových neodvolatelných jich je přehršel. Výkvět tvorby judikátů. Ještě jsem nenarazil v soudních kauzách, jejichž projednávání jsem byl přítomen, na chytrého a soudného soudce. Pouze na magora, třímající neodvolatelnou "moc soudní". Příroda a její "moc" si ale snad poradí, jako vždy. Můj názor. 

jurist 3.10.2008 9:35

Re: Re: Re: Soudci

Už není soudce.  To jen tam mimochodem.

DS 3.10.2008 9:30

Re: Soudci

Soudní znalci jsou také neodvolatelní a také nenesou žádnou zodpovědnost za špatný posudek.To je to největší možné lákadlo pro úplatky a známosti.Spoluipracují-li s  privilegovanou stranou sporu pak ani do očí bijící chyby v posudku soudci nevadí.klidně vás odsoudí ke ztrátě všeho majetku na základě úplně nesmyslného posudku.Nikdo vám nepomůže.Jsou to nadlidé,kteří mají pravdu  i když hlásají nesmysly!

Parvus 3.10.2008 9:36

Re: Soudci

A co říkáte soudci, který znalci položí neuvěřitelnou otázku "Mohou být na jednoum počítači dva seznamy?" Mentální nebožák nepochopil, že obecné slovo "seznam" je něco úpplně jiného než firma "Seznam, a. s.", která klientům poskytuje různé IT služby, mj. možnost zřídit si zdarma e-mailovou schránku. Tento soudce v rozsudku opakovaně použil pojmový nesmysl "Příspěvek na diskusní fórum e-mailem" (nepochopil, že na diskusní fórum, podobné tomuto, se příspěvky vkládají přímo, nezasílají se e-mailem). Pokud se tedy vůbec něco domníval ten tvor neschopný zvládnout ani jednoduchý textový editor. Ve spisu jsem viděl koncepty jeho kvalitních rozhodnutí, načmárané propiskou na papír; sekretářka je pak přepsala na počítači i s hrubými gramatickými a aritmetickými chybami. Vrcholem jeho logického uvažování byl výrok "Nebylo sice prokázáno, že počítač, k němuž měl obžalovaný přístup, byl použit k činnosti......, bylo však prokázáno, že k němu měl obžalovaný přístup." Dokonale neprůstřelná tautologie, kterou posléze potvrdily soudy všech stupňů s tím, že obžalovaný opakuje stále stejné argumenty.

Hadí oči 3.10.2008 1:35

Jen mě mrzí, že Klaus nakonec vyměknul

a jmenoval nové, mladé soudce.

Vzhledem k tomu, že to každý soudce má na doživotí, tak V.K. o pěkných pár let odsunul přirozené vyřešení tohoto problému.

JC 3.10.2008 1:20

Z uvedeného vyplývá

že nejmocnějším člověkem v této podivné zemi je vlastně Iva Brožová. Dosazená do funkce kámošem Havlem, a to zřejmě doživotně. :-(

f 3.10.2008 1:05

Je to běs, velebnosti.

Oni ti někteří soudci nechtějí skákat jak politici pískaj.