5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

JUSTICE: Ministr Pospíšil nemá na vybranou

Ministr spravedlnosti, Jiří Pospíšil, oznámil ústy svého podřízeného, že šest soudců, u nichž byla pochybnost s jejich jmenováním, bylo jmenováno řádně a jejich rozsudky jsou platné. Jistě je to pro demokracii úleva. Není nic horšího, než když soudní moc zasáhne podezření, že rozsudky jsou svévolí jedinců, kteří se za soudce podvodně vydávali.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Skřivan 21.9.2011 19:18

Mr. Pospíšil,

je důstojný produkt plzeňské fakulty. Však není náhoda, že tam dostal červený diplom.

Nejspíš proto jeho názory sklízejí takový "úspěch" u ÚS a myslí si, že spravedlnost nastolí, když zvýší soudní poplatky.

J. Voborník 21.9.2011 17:13

Soudce má právo se ve své funkci dopustit čehokoliv

Nevím kde přesně jsem četl, jak probíhal soud první instance s tím taxíkářem, který usmrtil nožem útočníka a byl původně odsouzen za vraždu. Rozsudek byl nakonec Nejvyšším soudem zrušen a jednání "pachatele" posouzeno jako nutná obrana. Různé soudy mohou sice mít na stejnou věc různý právní názor, ale bláboly toho kreténa v taláru, který to soudil v první instanci /nevím, jak se jmenoval, jinak bych to klidně uvedl/ byly výsměchem spravedlnosti, právu, judikatuře i zdravému rozumu. Takovému člověku by spíš slušela oranžová vesta a koště do ruky, než talár. Škody, které jen v tomto případě napáchal na jím vlastně zničeném odsouzeném a jeho rodině jsou po finanční stránce značné, po psychické nedozírné. Přitom je nepostižitelný, neodvolatelný a téměř Pánubohu na roveň postavený. Chtěl bych  znát jeho IQ a myslím, že by byl na místě i přezkum jeho duševního stavu. Jenže to bohužel v našem Absurdistánu nehrozí . Ale něčím takovým se přeci žádný ministr spravedlnosti nebude zabývat. Na posledním místě našeho snažení budiž vždy člověk...

F. Eliáš 21.9.2011 10:45

Kolik soudců by zbylo,

kdyby zesnuli všichni, kteří v posledních deseti letech přijali jakýkoli úplatek. Optimisté tvrdí, že bychom je spočítali na prstech jedné ruky.

S. Ševeček 21.9.2011 10:03

Veselí chlapci

nic vědět nepotřebují.