30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Malý Aston 20.3.2008 10:49

JIž to že se stala stínovou,vystoupila ze stínu Paroubka!

Nevím,kdy se podaří vypudit tu Burešovou ale jakmile bude vypuzena,hned ji vezme Paroubek jako Benešovou pod svá křídla.Tím,že se paní Benešová stala stínovou,vlastně vystoupila veřejně ze stínu a je jasné za koho kopala když seděla 8 let na židličce,spíše na špalku ( z důvodů své váhy) na místě nejvyššího prokurátora.Jakákoliv bába,která má být nestranická se ihned po vyhození stane stranickou nese podezření že nebyla nezávislá ale závislá.:-D

jirka.s. 20.3.2008 11:05

Re: JIž to že se stala stínovou,vystoupila ze stínu Paroubka!

No, ono v souvislosti se soudružkou Benešovou mluvit o vystupování ze stínu kohokoliv je spíše v oblasti ustálených rčení! Dovolím si tvrdit , že ani Bufo bufo nevrhá natolik dostatečný stín, aby se za ním právě ona skryla, natož aby z něho vystupovala! ;-D

Lerak 20.3.2008 10:46

tentokráte

souhlas s autorem. Prostořeká, a i trochu hloupá Benešová se ukazuje, jakoby kápo  soudcovské "mafie" . Prostě kecá co chce slyšet Paroubek a jeho lůza a zřejmě narazila.

vládík 20.3.2008 10:20

Nutno trvale poukazovat na charakterrové vady paní Marie Benešové

Ostatně - bez charakterových vad by nebyla oblíbencem Paroubka,

bukowsky 20.3.2008 10:22

Re: Nutno trvale poukazovat na charakterrové vady paní Marie Benešové

jenže to je propaganda a pokus manipulace s vědomím ostatních a jako sama o sobě je zavrženíhodná a veřejně přiznaná dokonce opovrženihodná k autorovi výroku

Dědek 20.3.2008 14:49

Re: Zkus hrát fair...

bukowsky 20.3.2008 10:19

autor ve funkci bývalého disidenta chce jedno:

chce se někde vklínit do společensko-politické mafie. Je jedno do kterého vagónu. Problém je, že o něj není zájem. Ze zákonů si vybírá věty a doplňuje vlastní uměleckou propagační tvořivosti. Ergo manipuluje. Budování státního monopolu s lehkostí zaměňuje za budování mafie a hází na hlavu osobě zodpovědné za vybudování institutu státního zastupitelství s jistým ideovým přídechem. K jeho smůle se dlho držel Havla a vládní garnitúra i propagandistický aparát o něj nemá zájem, kromě štěků v lidovkách. Pro bežného a v podstatě v oblasti práva nevzdělaného občana jsou jeho vývody akceptovatelné. neznalost práva a vůbec mechanizmu správy státu je bez rozdílů vzdělání totiž v podstatě celostátní.

A tak je masa velmi lehce manipulovatelná, včetně jinač vzdělaných vrstev.

bukowsky 20.3.2008 10:20

Re: autor ve funkci bývalého disidenta chce jedno:

Opravuji : Budování státního aparátu ...

tatík 20.3.2008 10:07

Pravda.

Paní Benešovou neznám,ale pisalka který na jedné straně píše, že na internetu je cenzura a pak někoho poplive, za to že řekne,že ten systém je vlastně mafie, tak Vám nějak nevím.

:-) 20.3.2008 9:18

pro proukyho - k vyřizování stížností...

musím vás opravit. Úřední list 150/1958 o vyřizování stížností , oznámení a podnětů pracujících, byl zrušen zákonem 370/2005 Sb. V současné době, t.j. od 1.1.2006,  se postupuje podle zákona 500/2004 Sb. -  což je správní řád. ;-)

norik 20.3.2008 10:33

Re: pro proukyho - k vyřizování stížností...

byl jste rychlejší :-)

jeff 20.3.2008 9:13

Samozřejmě, že soudcovská mafie funguje.

Dokud ji  sociální demokracie měla pod kontrolou a speciálně Benešová s ní aktivně spolupracovala, bylo ticho po pěšině. Dnes, kdy se mafie vymanila z vlivu socálních demokratů a i těm hrozí, že je občas přimáčkne, začala Benešová tlachat. 

koloděj 20.3.2008 8:49

PROČ mi byl vymazán příspěvek!!?

V tuto chvíli mi někdo vymazal příspěvek, ve kterém nebyly žádné vulgarity, ani brutalita, jen jen názor, já se ptám PROĆ??

Marat 20.3.2008 10:46

Re: PROČ mi byl vymazán příspěvek!!?

Prostě proto,že se nelíbil cenzorovi.To je ovšem normálka a dokonce ve všem všudy a ve  všech a na všech stránkách.Cenzoři totíž zaké vždy někomu straní a nedovolí aby se mu vyčítala i nějaká malá vada. Myslím, že někdy to není na škodu.

clavi 20.3.2008 8:27

Autor by se měl naučit číst a příslušné ustanovení prostudovat do konce

Čl.16

...(4) Trestním oznámením nejsou zejména a) podání, která ani po případném doplnění podle odstavce 3 neobsahují údaje, z nichž lze učinit závěr o podezření ze spáchání trestného činu, ... b) podání, která nejsou podatelem podepsána; ...c) řádné opravné prostředky podle trestního řádu,d) mimořádné opravné prostředky podle trestního řádu 16) nebo podněty k jejich uplatnění, 17)e) podněty k postupu nejvyššího státního zástupce ...f) stížnosti na průtahy při plnění úkolů státního zastupitelství nebo na nevhodné chování státních zástupců ...g) podání, jež jsou podnětem k výkonu dohledu, 19)h) podání vyjadřující nespokojenost oznamovatele s postupem státního zástupce na úseku netrestním,i) podání dožadující se provedení opatření státního zástupce pověřeného výkonem dozoru v místech, kde je omezována osobní svoboda, ...j) žádosti o odstranění průtahů v řízení nebo závad v postupu policejního orgánu 20) nebo státního zástupce, 21)k) podání směřující proti svědkům, znalcům, tlumočníkům a osobám, které podaly odborné vyjádření ...l) podání, jimiž se podatel domáhá nároků, jež by mohl uplatnit nebo již bezvýsledně uplatnil v občanském soudním řízení nebo jiném řízení,m) podání vyjadřující nespokojenost oznamovatele s postupem či rozhodnutím soudu 23) nebo jiného státního orgánu, než je uveden v písm. c) až l),

pokud v případech uvedených v písm. c) až m) z podání nevyplývají zřejmé poznatky nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin státním zástupcem, zaměstnancem státního zastupitelství, policejním orgánem, svědkem, znalcem, tlumočníkem, soudcem nebo jinou soudní osobou, popřípadě kteroukoli jinou osobou.

toto bude tučně

Karel 22 20.3.2008 8:25

Benešovou chápu

Benešovou chápu - snaživá mamka zplodila děcko, které ji přerostlo přes hlavu. To jednoho naštve. Navíc se to děcko chová jako neřízená střela, což socanům za jejich vlády ani trochu nevadilo, ale dnes nemají na zlobivé děcko zatím žádný  vliv. Jednu věc ale musíme přiznat - soudružka Benešová stojí před soudem za něco jiného, než spáchala. Soudí ji za výroky o mafii a zatím by ji měli soudit za podíl na vzniku mafie. Jinak má soudružka pravdu, ale na ty svoje kecy dojede. :-)

Mejla 20.3.2008 8:19

Je nutné prověřit činnost komunistické prokurátorky Rudé Máni na Kladně před r. 1989 především v kauzách emigrantů.

Jinak článek je naprosto výstižný a Rudá Máňa budovala zrůdnou mašinerii, která sabotovala potrestání komunistických zločinců a na druhé straně likvidovala např. Vladimír Hučína.

Malý Aston 20.3.2008 8:09

Benešová má pravdu neboť patří mezi mafii!

Soudružka Benešová  má pravdu.Mafie zřejmě funguje,jen dočasně je v jiných rukou.Pokud bývalá státní zástupkyně(nejvyšší prokurátorka) se dá do služeb politické strany je zřejmé že s touto stranou dlouhodobě spolupracovala a dle jejich pokynů a ne podle zákonů ji také řídila.Takže když to říká,také to potvrzuje.Já se domnívám,že státní zástupci,soudci a policajti nemají být členy žádné politické strany,nemají být z žádné politické strany placeni a úkolováni.Něco jiného je ministr,který je vždy politický a dosazen na funkci dle výsledku voleb.To ale neplatí pro nejvyššího prokurátora,ředitele policie a soudce na všech úrovních.Pokud má soudružka Benešová pravdu,tak nás vždy po volbách čeká politické obasazování míst tam,kde neplatí zákony ale rozhodnutí toho nebo onoho Ústředního výboru.:-D

koloděj 20.3.2008 8:40

Re: Benešová má pravdu neboť patří mezi mafii!

Policie ČR nemohou být členy politických stran, nemohou profitovat politický vliv Taktéž NEZÁvislá justice, nemůže být závislá na politických stranách, totež platí opačně.. Pokud tak neprůhledně bude justice chtít deklarovat svou nezávislost stává se nejsilnější moci ve státě a stát je v druhořadé roli a soudci si mohou dělat co chtějí, ani prezident na ně nemá. Je tu nepoměr jedině v tom , že my , stát si takovou justici platíme ze svých daní! Je to velmi nebezbečné, zvláště, když nejvyšší prokurator justiční moci je spjat s politickou stranou. Lidé, kteří se dovalavají svého práva, ví jak je měřeno jedným a jak druhým. Malý podnikatel, který zbankrotil a vybíjí klín klínem, aby se udržek nad vodou je za pár set tisíc, odsozen pro  podvod do kriminálu, velké ryby s dešníkem politických stran jsou osvobozeni pro nedostatek důkazu za podvody za mnoho milionů. Jak má občan mít důvěru v takovou justici, potažmo stát, který ho před tuto zvůli neochráni. Výsledek všech kauz je přímo odvislý na  společensko politických vlivech a na výše majetkového postavení . O nezávislém soudu, nemůže být řeč,  Precedens právního státu je ohrožen, právní stát je základní kriteriem pro demokracii, takže postavení justice je barometrem společenských nálad obyvatelstva. Justice tak přestává být nezávislou, ale není to odpovědný stát, který má vliv, ale POLITICKÁ strana a to je velmi špatně. Nevím jak to máme ošetřeno v zákoně, v ústavě, ale naši doživotně jmenovaní soudci si to už pohlídají, aby si svou moc uhlídali

NP 20.3.2008 9:07

Re: Benešová má pravdu neboť patří mezi mafii!

Nepolitického činovníka jmenuje politický ministr. Jak dlouho by se mohl se svou " samostatností" udržet na fleku? Tipuju tak měsíc. Ve výjimečných případech.

Malý Aston 20.3.2008 9:14

Re: Re: Benešová má pravdu neboť patří mezi mafii!

To je ten problém který zatím nemá řešení. A paní Benešová i Burešová jen potvrzují že mafie řídí věci soudní i vyšetřovaní.Oddělit moc soudní od státu byl dobrý nápad zejména po zkušenost z vlády komančů ale nějak se to nepovedlo.Já se domnívám,že to není problém zákonů ale našemu přístupu a to všech k dodržování zákonů. To naše heslo " Kdo neokrádá stát,okrádá svou rodinu" pořád platí.:-D

clavi 20.3.2008 9:39

Re: Re: Re: Benešová má pravdu neboť patří mezi mafii!

Ale samozřejmě, řešení to má. Tím řešením je jmenování vedoucích státních zástupců na dobu určitou, bez možnosti jmenovaní na další funkční období. Možnost odvolání jen pro zákonem vyjmenované prohřešky, odvolání řádně odůvodnit.

Málokdo si uvědomuje, jaký problém s nestranností je pokud jde o státní zastupitelství a státní zástupce. Státní zástupce totiž musí splnit pokyn svého vedoucího (okresního, městského, krajského...) státního zástupce, pak je tu ještě dohled... Ten vedoucí je ze své funkce odvolatelný a to lehce. Má tedy strach, může být ovlivnitelný. Je možné, že tak byly ovlivněny i některé kauzy z poslední doby.

Navíc, pokud státní zástupce rozhoduje o zastavení trestního stíhání, postoupení věci apod., jde v podstatě o negativní rozhodnutí o vině. I takové rozhodnutí může vedoucí státní zástupce ovlivnit. Nikomu to nevadí, ale neměli bychom na to být citliví, viz srovnání se situací u soudu (zásada zákonného soudce)?

Dědek 20.3.2008 14:55

Re: Re: Re: Re: 24. září 1950 A. Čepička sice už ovládl justici, ne však advokáty – „nadále odmítající chápat společenskou funkci svého povolání. Přestupování meze obhajoby, by mohlo zakládat trestný čin. Byla již provedena prověrka advokátů, ale vý

Radajan 20.3.2008 20:34

Re: Benešová má pravdu neboť patří mezi mafii!

Jak jsem zjistil, náš milý Malý Astonek je dokonce znalcem v našem právním řádu. Dovede toho během svého celodenního a každodenního excelování na Neviditelném psu vhodně využít a upozornit na svou politickou orientaci. Pořád nemohu zjistit, kdo mu tak ublížil, mám o něho strach, co pak budu občas číst až na něj přijde ten Němec co mu bude schovávat třeba brýle, modrou stranickou knížku a nedej bože starou členskou legigimaci ROH a SČSP.

bublifuk 20.3.2008 7:32

Zvláštní

Jedinci a partičky, to není mafie?

slava 20.3.2008 1:49

Chtělo by to objektivitu

To, co autor uvádí, je pravda, ale měl by se dotknout i toho, co Benešová tvrdí teď. I to je pravda, a mnohem závažnější.

PRASI DENT 20.3.2008 6:59

Re: Chtělo by to objektivitu

Rozhodně tím kritizuje i vlastní počínání, ovšem je správné, že na neúnosný stav, který jí opravdu asi přerostl přes hlavu upozornˇuje......

Dědek 20.3.2008 14:58

Re: Re: Chtělo by to objektivitu - pní Benešová ukázal na starosty - gubrnátory. A to není málo- teď platí za otevřenost. Účtuje ODS?

Komik 20.3.2008 1:04

Nevím, jestli existuje justiční mafie,

domnívám se ale, že soudci jako celek jsou dneska už prakticky nadřazenou kastou. Pokud jim kdokoli sáhne na jakékoli výhody, vyvolají spor, o němž rozhodují zase soudci. pokud se na tu věc podíváme dlouhodobě, je vidět, jak si postupně, sice plíživě, ale neustále, zabírají další a další "území" (nemožnost krácení platů, nemožnost odvolávání soudních funkcionářů, krytí chyb, za které by normální člověk vyletěl z práce, apod.).

0T0T0 20.3.2008 9:48

Re: Nevím, jestli existuje justiční mafie,

R^!