21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

JUSTICE: Krokodýlí slzy pana profesora (2)

Mluví-li se o morálce a tak vůbec a má-li pan profesor Němec takové morální problémy s osočováním neodsouzených osob, dám mu návrh.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Zinga 14.9.2017 12:58

Autore, s těmi přirovnáními

jste nemusel tak daleko do minulosti: co takhle Antifa?

Hanět osobu, která dřela "jako kůň" a tím si vysloužila královské "odměny" v době, kdy jiným byly platy zastaveny, ne-li kráceny, je přímo povinností.

Na toho "koně" bych se rád podíval...

J. Matuška 14.9.2017 12:26

Re: Mohl by mi pan Vlk

Ta hláška nebyla blbá, protože byla veleúspěšná. Přesto, že navíc byla i lživá, stávajícího pezidenta budu asi opět volit, pokud se neobjeví jako kandidát senátor Jaroslav Kubera...

F. Kusák 14.9.2017 12:16

P. Nečas se jako premiér

docela zdiskreditoval (a nebyl sám). Projevil se jako nerozhodný člověk a nedovedl jsem si představit, že by vedl stát třeba v době válečného konfliktu. To bychom pak rádi vzpomínali na prezidenta Beneše. Byl velmi silně pod vlivem své milenky. Jenže to nemá nic společného z jeho kriminalizací nebo s kriminalizací Jany Nagyové. Jakkoliv jsem ji nemusel, nasadit na ní policejní komando v pět ráno, bylo více než trapné. Je zajímavé, kolik se našlo lidových soudců a mudrců, kteří by je tak rádi viděli za mřížemi. To je samozřejmě patrné i z této diskuze. Vymyslet banální obvinění a pak člověkem smýkat od výslechu k výslechu, je jaksi v módě. Co naplat, že se pak nic nedokáže a stát zaplatí třeba i vysoké odškodné, ale pošramocenou pověst a podlomené zdraví vám již nikdo nevrátí. Myslím, že by za to měli ti, co to zinscenovali, nést odpovědnost.

P. Kmoníček 14.9.2017 11:49

Re: Kmoníčko jedno

Ach, ten Váš rodný jazyk.

P. Kmoníček 14.9.2017 11:48

Re: Kmoníčko jedno

JE!

P. Kmoníček 14.9.2017 11:47

Re: Vlk též jak Nečas omámem Nagyové mezinožkou.

Také si myslím.

M. Prokop 14.9.2017 11:40

Re: Nagyová-Nečasová

Ano, to jste napsal celkem přesně.

Jeden z dokladů špatné funkce zdejší justice.

P. Vaníček 14.9.2017 11:34

Re: Jedním z největších morálních hnusů

Machala Machala,duševní mrzáku................

P. Lenc 14.9.2017 11:27

Re: Nagyová-Nečasová

Přesné pane Kulheime.Nakonec, obdobně jsem psal již před drahnou dobou.

J. Kulheim 14.9.2017 11:24

Re: Nagyová-Nečasová

ad.1/ Vojenskou kontrarozvědku nemohla zneužít, protže ji nemůže úkolovat. TO platí pro vás i pro mne.

ad.2/ Poslanci se vzdali poslaneckého mandátu sami o své vůli. Nikdo je nevyváděl. Měli k tomu svůj důvod. To, že by za to dostali výnosné trafiky, je směšné. Určitě nebyly tak výnosné jako dostal pan Rusnok nebo pan Špidla. Možná oni tomu neříkají trafiky.

ad.3/ O krácení daní nebyla při zatýkání řeč. Řeč byla o velkém množství zlata a penězích.

J. Kulheim 14.9.2017 11:11

Re: Vlk též jak Nečas omámem Nagyové mezinožkou.

Pane Malečku, vy si pustil fantazii na špacír. Možná to není fantazie, ale skutečně to tak vidíte. To je pro vás a pro vaše okolí nebezpečnější. Slyšíte a vidíte něco co jste slyšet ani vidět nemohl. Slyšíte zoufalé výkřiky i když nikdo nekřičí. Vidíte mnohé, kterým bobtná poklopec, když vidí paní Nagiovou. Škoda, že jste nemapsal, jak se ti mnozí jmenují. Vidíte jak si dojí ze státního a zapoměl jste napsat co si nadojil. Nakonec jste došel na to, že se jedná o mezinárodní problém a pány Šlachtu a Ištvana jste pasoval na hrdiny.

Je to k smíchu i k pláči. Po čtyřech letech vyšetřování se nepotvrdilo nic z toho z čeho byli obviněni Nagyová, Ritig a poslanci. Každý komu zbylo kousek mozku v hlavě to musí vidět.

Je to hrubý zásah orgánů činných v trestním řízení do politiky. Doufám, že budou všichni, kteří se celém cirkusu podíleli, potrestaní.

M. Varadinková 14.9.2017 11:10

Re: Ještě jinak...

Duchovní Urválek je prostě duchovním Urválkem proto, že schvaluje urválkovské metody. Ba dokonce někdy nad nimi dokonce jásá. Pokud se nad nimi jednou pohoršuje a jindy jim tleská podle toho, jestli jsou tyto metody použity k odstřelení "našeho člověka" nebo naopak k likvidaci "třídního nepřítele", pak to svědčí jen o fanatické jednostranné zaslepenosti dotyčného, kdy idea "třídního boje" vedeného všemi prostředky u něj vítězí nad zdravým rozumem i obyčejnou slušností.

M. Krátký 14.9.2017 10:58

Re: Piráti a SA?

Taky to tak vidím, vždy jsem pana Vlka chválil - dnes nemůžu

Č. Berka 14.9.2017 10:53

Nagyová-Nečasová

je souzena za 1) zneužití vojenské rozvědky 2)Nečasová čelí obžalobě také v kauze tzv. trafik pro trojici poslanců z ODS, kterou soud projednává společně s jejím obviněním z krácení daní u luxusních darů.3) V lednu byla nepravomocně odsouzena za vyzrazení utajované zprávy Bezpečnostní informační služby lobbistovi Ivu Rittigovi k podmíněnému trestu v délce 1,5 roku. Její odvolání proti verdiktu projedná vrchní soud

V. Klepetko 14.9.2017 10:21

Ještě jinak...

Policejní provokace "Chlípný Nečas", policejní provokace "Vybrané Hnízdo", a pirátská provokace "Nadržený Bachař" - jedno jest.

Kdo schvaluje a fandí policejní akci "Chlípný Nečas", fandí policejně "Vybranému Hnízdu" i "Nadřízenému bachaři", je duchovní Urválek!

Kdo z této trojice provokací nekritizuje jen tu akci Hnízdo, je angažovaný novinář nebo diskutér, který v zápalu politickeho boje říká: "Účel světí prostředky!". A ve jménu spravedlnosti nám dláždí cestu do pekla.

Jistá část populisticky laděných voličů Babiše naopak poukazuje z té trojice jen to "Hnízdo", a ty dvě druhé provokace jim nevadí. Jsou to ti, co říkají - jen počkejte, po volbách s vámi zatočíme! Myslím ale, že jim Babiš naslouchat nebude. Osobní zkušenost s našim justičním systémem mu otevře oči, a vykáže plukovníku zpět mimo politiku! A Pelikán, ten svobodomyslný hipster, mu s tím pomůže! A v tom bude zcela nečekaný, ale ozdravný a pozitivní efekt všech těch politických provokaci kolem Čapího hnízda!

Ve vztahu k té trojici se lze vymezit i ještě jinak, než ty čtyři skupiny, které jsem popsal výše. Někomu z toho třeba může vadit jen ten útok na Nečase. To bude asi paní Hájková :-))))) Chcete se k ní přidat?

R. Tesařík 14.9.2017 10:13

Re: Pořád nechápu

Nebyla. Nevykládejte bludy.

R. Tesařík 14.9.2017 10:13

Re: Kmoníčko jedno

Když se někdo zobrazuje jako dozorce ve vězení s příslibem kriminalizace dotyčných, to není přes čáru?

M. Šejna 14.9.2017 10:12

Re: Pořád nechápu

zneužití pravomoci úřední osoby znamená, že úřední osoba využije svého postavení ke konání něčeho, co není v její pravomoci.

V případě Nagyové byla tato skutečnost splněna, i když je pravda, že kdyby ji vojenští rozvědčíci poslali do hajzlu, k žádnému zneužítí pravomoci by u Nagyové nedošlo.

R. Tesařík 14.9.2017 10:09

Re: Vlk též jak Nečas omámem Nagyové mezinožkou.

No, vy jste nic nenastavil, jenom jste zastal pirátů..zbytečně dlouhým, ukecaným příspěvkem.

R. Tesařík 14.9.2017 10:05

Re: Pořád nechápu

Tajná služba je tu od sledování, takže taky nic.

R. Tesařík 14.9.2017 10:04

Re: Mohl by mi pan Vlk

Jestli v tom nevidíte rozdíl, tak potěš koště..i když ta Zemanova hláška byla blbá.

M. Valenta 14.9.2017 10:03

Mohl by mi pan Vlk

nějak srozumitelně osvětlit rozdíl mezi Bartošovým autobusem a třeba Zemanovou předvolební hláškou o spálené a rozkradené zemi či potřebě dostat kohosi do tepláků? Notabene sám svými články k této atmosféře zhusta přispívá.

M. Malovec 14.9.2017 9:39

Pořád nechápu

jak může být paní Nagyová - byť ji pro jednání se slabochem Nečasem nesnáším -souzena za zneužití tajných služeb? Měla kompetenci je úkolovat? - neměla, proto je vinen výhradně ten, kdo ji poslechl. Pak mohu i já bez kompetence požádat tajnou službu o sledování manželky.

P. Maleček 14.9.2017 9:38

Re: Vlk též jak Nečas omámem Nagyové mezinožkou.

No zrovna u grafomna Freuda si tím nejsem jist, ale poraďte jak jinak toho nadutého spíš osla než Vlka, ve své hlouposti složícího stát rozkrádajícím mafiím trochu poškádlit, či po gogolovsku nastavit zrcadlo?

V. Klepetko 14.9.2017 9:17

Re: Pane Vlku, máte pravdu!

"ten byl také argumentačně bezvadný". Ach, ta autokrekce:-(

V. Klepetko 14.9.2017 8:46

Pane Vlku, máte pravdu!

Piráti - to je celkem sympatická parta mladých lidí, nejliberálnější z tzv. "liberální levice" a byl to vlastně v poslední době jediný hlas rozumu na levici. Má dcerka jim chtěla dát do Sněmovny hlas, a říkal jsem si - ze všech možných politických hříchů mladí by tento možná nebyl ten nejhorší. Tím spíše, že z diskusního fóra Psa je zvažovali i takoví lidé, jako je pan Jindřich Anděl...

Tím alegorických bachařským vozem to ale Piráti úplně zazdili. Jejich kampaň vymyslel nějaký populistický grázl a jsou nyní pro mě zcela nevolitelní, a to z důvodů, které pan Vlk přesně popsal. Kdo to nechápe, tak ať si ten jeho text prostě několikrát přečte, a tím se to vyřeší! :-))

Chtěl bych se ještě vrátit ke včerejšímu dílu, úterý byl také argumentačně bezvadný a měl vlastně jen jednu drobnou vadu na kráse. Pane Vlku, i já tu už velmi dlouho píšu, že se Babišovi nyní děje stejná křivda (bohužel v podobě justičního zločinu), jaká se stala Nečasovi. Skoro nikdo se mnou nesouhlasí, protože většina diskutérů cítí odpor buď proti Babišovi, nebo proti Nečasovi, případně proti oběma, a to jim brání pochopit podstatu problému, který jste vystihl přesně!

Ale neděláte stejnou chybu s tím heslem "kdo s čím zachází, tím také schází"? Není to Váš osobní alegorický Bartošův bachařský vůz, tato Vaše úvaha? Velmi si Vás vážím, proto bych se chtěl druhým dechem za tuto nadsázku i omluvit. Ale - vždyť Babiš kupoval Mafru až nekdy v té době, kdy policejní komando útočilo na Úřad vlády, jak v nějaké banánové republice. Nejsou žádné indicie, že by za tím policejně -prokurátorským pučem stál právě Babiš. Jako opoziční politik ho využil, a Mafra byla prolezlá z dávných dob policejními konfidenty, to ano. Ale Ištvána Babiš nezplodil! A i kdyby zplodil, tak stejně - zopakuji to nyní bez nadsázky - mezi heslem "kdo s čím zachází, tím také schází" a Bartošovým bachařským vozem existuje hluboká analogie.

Mýlím se, pane Vlku?

L. Machala 14.9.2017 8:31

Jedním z největších morálních hnusů

v Česku je nenávistný šovinista pan Václav Vlk st.

D. Stirský 14.9.2017 8:25

Piráti a SA?

Pokud by Piráti byli duševně spojeni s SA, jak píšete, tak by Vás, pane Vlku, už dávno sebrali, zmlátili by Vás v nějakém divokém sklepním vězení a pak šups pěkně do Dachau - pan velitel Theodor Eicke by už Vás zpacifikoval. Komunističtí mládežníci by zase smolili petici, ve které by pro Vás žádali trest smrti. Program Pirátů jsem četl, není v něm nic, s čím bych zásadně nesouhlasil. Jsou to hlavně mladí lidé a ti se na svět dívají poněkud jinak a i se jinak vyjadřují, než my - předdědkové a dědkové. Tak tomu bylo vždy. Ostatně Zeman chtěl kdysi vázat stranické legitimace sociální demokracie do kůže členů ODS, mluvil o spálené zemi, tuším že Topolánek zase o Noci dlouhých nožů... A jakýsi Kremlička - nepletu-li se - zase snědl v rámci volební kampaně brouka. Chce to nadhled a úsměv.

P. Kmoníček 14.9.2017 8:10

Re: a ještě doplněk, pane Schwarzi

Teď jste to řekl hezky!

P. Kmoníček 14.9.2017 8:08

Re: Vlk též jak Nečas omámem Nagyové mezinožkou.

Jenomže Freud se nevykecával na názorové stránce.