3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

JUSTICE: Klaus opět o kolo napřed

Jen dvě profesní odvětví u nás fungují ještě hůř než politika. Justice a média! Dříve jsem to říkával jako bonmot, posledních pár roků už to říkám smrtelně vážně. A do toho přijde Klaus s amnestií. Jak tohle může dopadnout? Vidíme to v přímém přenosu. Namísto seriozní diskuse šíří zpovykaná média zvrácenou propagandu hlavních viníků zdejšího justičního marasmu: soudců, státních zástupců a... politiků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Bílý 5.2.2013 17:26

Díky za pozdrav, Jarunko! Též zdravím. Zatím jsem ZOOMku testoval na nějakejch krokodýlech. Docela dobrý. Mně by spíš vyhovoval TV kanál, kterej by vysílal symfonické koncerty.

J. Kanioková 5.2.2013 20:47

Aha :))))

Tak hudbu mi stihl zprotivit můj otec už v dětství, kdy jsem nuceně trénovala na klaviru, on si stoupl za mě a za každý špatný tón mi švihl šmytcem přes prsty. Trvalo to dostatečně dlouho, aby tak ve mně vypěstoval ušlechtilou muzikální touhu. Vyvrcholilo to po létech mou explozí tak, že jsem okázale důrazně zavřela a zamkla klavír a před jeho užaslým pohledem jsem šla vyhodit ten klíček do kanálu :))))

Bolelo to, ale pocit vítězství za to stál :)  Pak jsem ale později závodně tančila a tu hudbu dodnes miluju. Ovšem informace mnohem víc, takže na ni nemám čas. A ta Zoomka je prostě něco naprosto zázračného, a ačkoliv jsem politický maniak, Zoomka obrovsky vítězí...

M. Bílý 5.2.2013 21:31

Zažil jsem něco podobného, když jsem místo nějakého Czernyho, nebo co to bylo, mlátil do kláves Dej nám pánbů kýbl bublin,. dej nám....a maminka pravila: Buď budeš hrát pořádně, nebo nic!

 Tak nic a zaklapl jsem víko klávesnice. Jenže obdiv k muzice (provozované někým jiným, na př. symfoňákem) to ve mně neudusilo. Jen těch abonenťáků FOKu co jsme s ženou absolvovali a těch varhaních koncertů u sv. Jakuba, spousty komorní muziky atd atd. A ve stáří domácí koncerty z CDček v křeslech v obýváku.

T. Kočí 5.2.2013 11:30

Klaus opět o kolo napřed

Velmi pravdivé. Ovšem dobré na obzoru.Přijde Zeman a s ním i zákon.Cha chá..

V. Kusý 5.2.2013 12:27

Re: Klaus opět o kolo napřed

Ani Kolaloka ne, možná tak slivovice :-)))

R. Tesařík 5.2.2013 15:38

Re: Klaus opět o kolo napřed

oblíkání do tepláků už jednou hlásal.

S. Trkola 5.2.2013 10:42

názor

V článku je zmínka o p.Marvanové -už aby bylá opět v politice ,neboť je jedna z mála která  není v žádné kauze !!

J. Boleslav 5.2.2013 15:52

Re: názor

Raději ne. Jako politička už jednou moc neuspěla.

P. Podešva 5.2.2013 10:36

Zvláštní reakce lidí

byly na to, že by neměli být odsouzení ti, kteří se snad údajně dopustili majetkové tr. činnosti. Co jsem si tak všiml, tak nejvíc řvali ti, kterým vůbec nevadilo nepotrestání bolševických kádrů, kteří si nejen nakradli, ale spáchali vlastizradu pozváním cizích vojst a měli na rukou krev nevinných lidí.

Provionili se dokonce i proti tehdejším bolševickým zákonům a ústavě. Ale to nikomu nevadí, že tyto zrůdy si dožily s dvojnásobkem průměrného důchodu a mohli se svým obětem beztrestně vysmívat do konce života. Dokonce nešli mnozí z nich ani před soud.

Takhle to tady funguje. Ne zloděj, ale vrah křičí: "chyťte zloděje"!

J. Boleslav 5.2.2013 15:55

Re: Zvláštní reakce lidí

Přesně tak. Zrůda Vaš by mohla vyprávět, kdyby ještě byla mezi námi. Promítá se prý o ní ale v současnosti velmi poučný dokumentární film. Lže v něm, jako když za jeho časů Rudé právo tisklo.

V. Dosoudil 5.2.2013 10:25

Tenhle militantní

text je od člověka, který vůbec nepochopil podstatu demokracie.

J. Skála 5.2.2013 15:37

Tento příspěvek

je od člověka, který vůbec nepochopil význam cizích slov.

M. Hoblík 5.2.2013 9:49

Naše soudy fungují naprosto spolehlivě!

Podle objednávky vládnoucích politických stran.

V. Kusý 5.2.2013 9:41

Obzvláště se mi líbí věta:

"Brutálně profackoval".Sám bych si připadal hloupě, kdybych brutálně profackovával děti, které jsem sám vychoval.Naštěstí nemusím, možná proto, že jsem se snažil jim jít příkladem.

J. Urban 5.2.2013 8:57

Jen tak mimochodem, ta nefunkční

justice, zlá, ošklivá, pokakaná : kdopak u nás jmenuje soudce, Štěpánku? Už deset let...

Z. Švrček 5.2.2013 9:15

Re: Jen tak mimochodem, ta nefunkční

Člověče zapšklá, kolik jich celke soudí a kolik jich Klaus jmenoval, byť za deset let. A to si ty soudce jako sám vybírá nebo vzdělává, jste chtěl říct?? Já jsem s justicí již do styku přišel, sice jen zpovzdálí jako svědek ale stačilo. Do spárů bych se jí dostat zaboha nechtěl. Já se Štěpánkem souhlasím a s vámi nikoliv.

M. Kadlecová 5.2.2013 9:52

Re: Jen tak mimochodem, ta nefunkční

A já zase souhlasím s vámi.

J. Kanioková 5.2.2013 12:17

A kdo pomohl prohlasovat, že jsou jmenováni doživotně ?

F. Eliáš 5.2.2013 8:53

Nechvalme Klause

Na stará kolena se z něho stal dementní tajtrlík. Nic to nemění na faktu, že naše justice i policie je přeplněna línými, pologramotnými a pomalými lidmi, kteří si jsou svých duševních kvalit vědomi ale nic na tomto faktu nechtějí změnit.

J. Ptáček 5.2.2013 8:52

Amnestie byl akt milosrdenství

Klaus kromě jiného řekl, že jeho amnestie byl akt milosrdenství. Jedno oko nezůstalo suché, když skončil proces s patnácti organizátory prostituce a obchodu s "bílým masem". To zaslzeli i jinak otrlí chlapi.

A pokud autor tvrdí, že si poškození a okradení si mohou vlastně za finanční újmu sami, tím jak špatně "investovali" peníze, pak bych mu doporučoval nechodit domů po setmění, neboť křísne-li ho někdo po hlavě a obere o peníze a cennosti, bude to v souladu s jeho článkem jen a jen jeho vlastní hloupost, zatímco lupič prostě jen vykonával svoji profesi ...

V. Kusý 5.2.2013 8:50

Kolem dokola vzato, mohl bych se pod každé

slovo "tepající nešvary", tedy i pod amnestii podepsat.Jen bych nesměl vědět, že ti, kdož tepou se buď na tepaném nešvaru podíleli, či mu, ač mohli, nezabránili.Ergo, každé slovo politka je ze svrchu psané příčiny nedůvěryhodné.Teď k nim přibyla i slova pana Štěpánka.

J. Urban 5.2.2013 8:48

Jestli Klaus někoho profackoval,

tak jen všechny oběti trestných činů, jejichž pachatele omilostnil. A udělal to důkladně, nejen že pachatele pustil či nedovolil jejich další stíhání, ještě se jim postaral o výmaz z rejstříku trestů. Můžeš, si Štěpánku, napsat o KlKlně třeba novou bibli kralickou, nic na tom nezměníš, bohužel.

J. Forman 5.2.2013 8:47

Jste trapný

Omluvit se dá téměř vše, že Štěpánku? Podle vaší logiky řidič, který nepřibrzdí na přechodu jenom prakticky ukazuje chodci, jak je důležité cvičit, zedník, který vám postaví křivou zeď vás vlastně jen udržuje v postřehu, finanční poradce, který vám nabízí nekalý produkt je dobrodiním, protože udržuje v bdělosti vaši šedou kůru mozkovou a všichni by zasloužili obdiv a úctu.

Jste trapný.

P. Pruner 5.2.2013 8:24

souhlasím s autorem

Pokud trvá řízení přes osm let, tak i hloupější pachatel peníze někam zašantročí, pokud je vůbec měl. Je mi líto okradených lidí, ale oni si nepřiznají, že prvotní chybu udělali když šli do abnormálně výhodných akcí - například vysokého úročení či levné výstavby ve srovnání s obvyklou úrovní renomovaných finančních institucí či stavebních firem. Amnestie na jejich situaci prakticky moc nezmění, je naivní se domnívat, že proces delší o několik let jim zachrání peníze, rozsudek je jen papír.

V současné době probíhá politická kampaň proti Klausovi a není místo na věcnou debatu o amnestii a souvisejícími justičními problémy.

P. Lenc 5.2.2013 8:45

Re: souhlasím s autorem

Souhlasím s autorem i vaším příspěvkem.

M. Kadlecová 5.2.2013 9:54

Re: souhlasím s autorem

T. Marek 5.2.2013 12:51

Re: souhlasím s autorem

Politickou kampaň z toho dělá on. Pan Klaus je už politicky nezajímavý a ví to. Nicméně jeho snaha (i jeho příznivců), že pitomá amnestie se dá zdůvodnit pitomou justicí je tak na úrovni toho, že když dostanete facku zleva, tak vám někdo srovná hlavu fackou zprava. Mě jen zajímá, co pan Klaus udělal za 20 let proto, aby justice musela pracovat lépe. Buď nic a nebo žalostně málo, protože se to nijak neprojevilo. Ovšem, díky vyhlášení amnestie to začne pracovat jak divý!!!!! Tomu fakt někdo věří?

M. Vlasák 5.2.2013 13:13

Re: souhlasím s autorem

V době vzniku H-systemu (1993) bylo letadlo a pyramidové hry legální?

M. Balázsová 5.2.2013 14:34

Re: souhlasím s autorem

Naprosto výstižné. Prostě media se snaží alespoň nyní nějak zlikvidovat Prezidenta, který vlastně měl celé období největší podporu(měl větší podporu, než pan Havel) a to mu nemohou odpustit,S tou amnestií je to pravda, co píše pan Štěpánek. Soudy jsou u nás opravdu hrozné-snad nejhorší ze všech orgánů v ČR.Proto takový povyk!!!!Přece si to nemohou nechat líbit.Pouze vždy hájí své platy, i když ostatní se musí uskromňovat.Cíti se neustále jako "nadlidé".Lidé na to časem přijdou, že to tak je.

J. Boleslav 5.2.2013 8:18

2. odstavec amnestie

jsem taky četl jako oprávněné kopnutí do neodvolatelných a tudíž nevýkonných a arogantních soudců. Jenom ne úplně nejlépe nastavené, a Klause jsem vždy v souvislosti s amnestií hájill. Ovšem pouze do doby, kdy v prezidentské volbě podpořil Ovara.