5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

JUSTICE: Kdo bude hlídat samotné hlídače?

Latinsky zní tato otázka takto: " Quis custodiet ipsos custodes?" A je to jedna ze základních státně- politických otázek, která trápí civilizované lidstvo odedávna. Vystoupila na povrch po prvních třech projevech panelistů na diskusním večeru na téma: Role státního zastupitelství v demokratickém právním státě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 9.10.2013 14:17

Zase panem Vlkem oblíbené nepravdy

je třeba donekonečna opakovat, že vládu nezlikvidoval nikdo na příkaz jakéhokoliv státního zástupce. Vládu zlikvidoval pan Nečas. Kdo tomu to přikázal, zůstává otázkou.

"Po krátké době se stali italští soudci a italské vyšetřovací orgány neovladatelnými a neřiditelnými." Kdo by tyto orgány měl ovládat a řídit? Měl by to být sám pan Vlk, nebo vrchní zloděj?

J. Boleslav 9.10.2013 15:04

Re: Zase panem Vlkem oblíbené nepravdy

Pak Vlk má pravdu, mýlíte se Vy. Pokud se stávají OČTR naprosto autonomními, je to pouze cesta k omezování svobody, strachu a nové totalitě. Komu taková situace vyhovuje, je nasnadě. Proč Uštvána nejvíc podporuje Ovar?

M. Frank 9.10.2013 15:37

Mýlíte se vy

Ištván je zločinec podobných parametrů, jaké měl Hitler. Patří za mříže, nebo po odborném vyšetření do blázince.

J. Boleslav 9.10.2013 16:41

Re: Mýlíte se vy

Zajímavé by bylo zjistit, o kterou ze dvou Vámi jmenovaných možností se jedná. Možná i o obě. Výsledek je ale stejný, k pádu vlády, parlamentu a postupnému dalšímu rozvalu parlamentního systému už došlo. Taky by bylo dobré vyzpovídat ty, kteří se stále chlubí, že vládu shodili, jak to udělali. Dokonce si to zmetci  dávají na billboardy.

V. Kusý 9.10.2013 19:23

Re: Mýlíte se vy

Tak na tohle je i doktor Chocoloušek krátký. A kde má Ištván soukromé plynové komory?Nevím, jak s těmi mřížemi, ale ten blázinec by pasoval spíš Vám. Ovšem izolace by byla vhodná, aby z Vás blázni nezblbli.

P. Vaňura 9.10.2013 20:03

Hitler také své zločiny nespáchal, jako šéf malé

nevýznamné strany, musel se k tomu dopracovat, získat moc atd. Ale ty "parametry" měl už roku 1924, když ve vězení napsal Mein Kampf, z této knihy lze odvodit i vše ostatní, tedy "pokud Hitler získá moc, bude to pohroma, o život přijdou miliony lidí."

Stačí jediná věta "člověk  hranice tvoří a člověk je také mění."

O. Prochazka 9.10.2013 16:08

Re: Zase panem Vlkem oblíbené nepravdy

To je nesmysl, Nečas padl po absurdním divadle v režii státních zástupců...