5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jurist 23.4.2008 8:44

Re: "který byl všemi polistopadovými vládami podceňován,"

ano, pro Pavla Němce bylo ministerstvo spravedlnosti jedno velké eldorádo:-/

jurist 23.4.2008 8:37

Re: "O tom, kdo bude trestně stíhán, v celé Evropě rozhoduje moc výkonná."

Inu, autor článku zjevně ctí zásadu, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou...

Aleš 23.4.2008 8:37

Re: Autore

Nechápete, že autor trpí typickou paranoiou kverulatia, která se projevuje vysokým osobním nasazením proti skutečným i domnělým nepřátelům, do nichž se přirozeným během času a událostí zařazuje stále širší okruh subjektů, až nakonec kverulant stojí proti všem. Právnická erudice není k takovým postojům potřebná, je naopak na překážku.

kocour 23.4.2008 7:43

"O tom, kdo bude trestně stíhán, v celé Evropě rozhoduje moc výkonná."

"O tom, kdo bude trestně stíhán, v celé Evropě rozhoduje moc výkonná."

To jediné z celého článku je pravda, zbytek je projevem lásky autora k Němcovi, jehož právnické kvality odpovídají těm autorovým ...

Moc výkonná rozhodla o zahájení trestního stíhání tím, že podala na onoho pedofila obžalobu. V ten moment se kauza dostala z pole působnosti moci výkonné do pole působnosti moci soudní. Exekutiva ji dál mohla justici odejmout jen tak, že by státní zástupce (tj. exekutiva) stáhl obžalobu. To se nestalo. Nebo tak, že by na žádost soudu předala trestní stíhání - to se sice stalo, bohužel nikoli na žádost, ale proti vůli soudu.

A co se žádosti MZV týče, měla čistě zjišťovací charakter, prostě na MZV někdo na příslušném teritoriálním odboru zpanikařil a nechal se oslnit slovním označením princ, dokonce snad zpočátku i věřili, že princ má "imunitu", než jim to jejich právní odbor vysvětlil - nemá, na rozdíl např. od prince Charlese. (O imunitách vůbec panuje spousta zkazek, kterým věří dokonce i někteří diplomaté, např. že imunita automaticky plyne z červeného diplomatického pasu. Neplyne.) A ministr Němec, místo aby zachoval chladnou hlavu, začal honem konat. A současný i tehdejší náměstek ministra spravedlnosti Král velmi pravděpodobně dodal způsob, jak to provést, to on je zřejmě autorem myšlenky využít institut předání trestního stíhání krapet netradičně ... Němec sám by na to nikdy nepřišel a zbytek ministerstva byl postaven před hotovou věc a byl ostře proti.

A konečně, trestní stíhání do ciziny se předává tehdy, když to může pomoci trestnímu stíhání, tedy když pachatel už v cizině je. Ne když už ho máme pod zámkem. Když máme pachatele pod zámkem, tak ho předáváme naopak tehdy, pokud je podezřelý ze spáchání trestného činu ne tady, ale právě v té cizině. Což pochopí i školní děti.

LaRosse 23.4.2008 7:36

Nicméně je Pospíšil první,

kdo se změn nebojí.

karel 23.4.2008 7:23

Autore

To jsou ale hrozné sra.ky , když už děláš právní úvahy , nemohl bys vypustit třídní nenávist ? Umím si tě představit, jak posíláš Horákovou na smrt.

abc 23.4.2008 7:02

"který byl všemi polistopadovými vládami podceňován,"

Platově jistě ne.