28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

ISTANBULSKÁ ÚMLUVA: Snadnější kriminalizace mužů

Žena obvinila druha z týrání. Popisovala tak brutální násilí, znásilňování, svazování a nucení k prostituci, že policie muže okamžitě na tři čtvrtě roku vzala do vazby. Pak se ukázalo, že naprosto vše byl výmysl...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Širůček 24.10.2018 13:16

Re: Už aby byla úmluva platná!

Jiříku, Jiříku, jak můžete v dnešní době vědět, jakého je Hoblík pohlaví? Co když stejného, jako Eliška Kaplický?

Z. Lapil 24.10.2018 9:11

Re: Už aby byla úmluva platná!

Přečtěte si ten článek pořádně. Bručet půjdete vy, že jste k tomu chudinku vyprovokoval.

F. Žůrek 24.10.2018 7:59

Chlap je trubec, žena je královna (jako u včel)

Docela stačí, aby chlapi dodávali sperma do banky spermií, nu a ženy již zařídí celý náš "svět".

R. Dubravský 24.10.2018 10:04

Re: Chlap je trubec, žena je královna (jako u včel)

Dokud to budou chlapi platit...

R. Langer 24.10.2018 12:44

Re: Chlap je trubec, žena je královna (jako u včel)

A dělat. ;-)

J. Kopis 24.10.2018 7:38

Tak fanoušci ratifikace Istanbulské úmluvy už mohou být v kl

Ve sněmovně je návrh novelizace zákona č. 40/2009Sb., která plně reflektuje nedostatky které by měla jinak řešit Istanbulská úmluva.Timto považuji veškerou diskuzi na téma nutnosti přijetí Istanbulské úmluvy za irelevantní.

"2. V § 34 odst. 3 písmeno c) zní:

"c) doba, po kterou oběť trestného činu těžkého ublížení na zdraví spočívajícího v zmrzačení pohlavních orgánů nebo sterilizaci (§ 145), nedovoleného přerušení těhotenství bez souhlasu těhotné ženy (§ 159), obchodování s lidmi (§ 168), zavlečení spáchaného za účelem donucení jiného k sňatku (§ 172), vydírání (§ 175) nebo útisku (§ 177) spáchaných za účelem donucení jiného k sňatku nebo k strpění zákroku směřujícího k způsobení těžkého ublížení na zdraví spočívajícího v zmrzačení pohlavních orgánů nebo některého trestného činu uvedeného v hlavě třetí zvláštní části tohoto zákona o trestných činech proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti byla mladší osmnácti let,"."

J. Kopis 24.10.2018 7:20

Jaká bude příští úmluva?

Budou požívat zvláštní zákonné ochrany plešatí nebo ti/ty s dlouhým nosem, nebo zrzaví? Zákony musí platit striktně pro všechny stejně, což IU vylučuje! Notabene IU zavádí nadnárodní instituci s naprostou imunitou ve svém konání, nověřitelností její činnosti, novlivnitelnosti jejího složení, nemožnosti jakkoliv rozporovat výsledky její činnosti. To může odhlasovat jen skutečně chorý mozek a tak si počkáme kteří poslanci budou hlasovat pro tento nesmysl!

V. Klepetko 24.10.2018 1:42

Hle: LISTINA ZÁKLADNÍCH PRÁV A SVOBOD

Článek 1. Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech. Základní práva a svobody jsou nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné. Článek 3 (1) Základní práva a svobody se zaručují všem bez rozdílu pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického či jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, příslušnosti k národnostní nebo etnické menšině, majetku, rodu nebo jiného postavení.

Článek 10. (2) Každý má právo na ochranu před neoprávněným zasahováním do soukromého a rodinného života. Článek 32. (2) Ženě v těhotenství je zaručena zvláštní péče, ochrana v pracovních vztazích a odpovídající pracovní podmínky.

Článek 40.(2) Každý, proti němuž je vedeno trestní řízení, je považován za nevinného, pokud pravomocným odsuzujícím rozsudkem soudu nebyla jeho vina vyslovena.

Naše Listina je symbolem naší příslušnosti k západní civilizaci. Istanbulská úmluva je naproti tomu symbolem středověkého fundamentalismu, návratem ke Calvinovi, k řádění Girolamo Savonaroly, návratem zpět před 30-letou válku, návratem k dobám, kdy byly právní kodexy zatíženy nějakou konkrétní náboženskou nebo ideologickou doktrínou. Je to Montesquieu proto Chammurapimu, Joseph Shumpeter proto Karlu Marxovi, TGM proti Trockému...

Braňme naše ženy proti Istanbulské Úmluvě! Jakmile zbavíme naše muže občanských práv a rovnosti před zákonem a násilně jim amputujeme tradične osvědčené genderové stereotypy - kdo ochrání naše zeny před násilím? :-)

V. Braun 24.10.2018 1:23

Pane Zdechovský, kde se píše o svědectví před neziskovkou?

Pane Zdechovský, ať jsem četl jak jsem četl, včetně vámi vloženého textu z nějakého semináře k IU, nikde jsem nenašel informaci, že bude stačit svědectví před nějakou neziskovkou. Zdá se mi, že vašem svatém boji proti IU si nějaké argumenty prostě vymýšlíte.

V. Klepetko 24.10.2018 1:54

Asi bude rozumné ratifikaci IU o několik let odložit.

Mezitím si můžete Vaše rozpory s panem Zdechovským v klidu prodiskutovat. Předběžná opatrnost velí nezávadět jakési právní normy, o nichž námi zvolení europoslanci pochybují...

Dle IU je český text Úmluvy irelevantní - právně závazný je ten anglický (a francouzský). Jak má pro občany platit právní norma, které nerozumí? Právo má být pro občana srozumitelné! "Genderově podmíněné násilí" si jděte zavádět do právního řádu nějaké jiné země, kde občané vědí co by to měl být ten "gender"! U nás žádné "čakry", "karmy", "dělnické třídy" ani "gendery" v zákonech nepotřebujeme ani náhodou...

M. Moravcová 24.10.2018 9:34

Re: Asi bude rozumné ratifikaci IU o několik let odložit.

amen, skvělé

F. Žůrek 24.10.2018 1:54

Re: Pane Zdechovský, kde se píše o svědectví před neziskovkou?

No, každý autor si také něco vymýšlí, jinak by asi nešlo vůbec nic ani napsat.

J. Anděl 24.10.2018 6:36

Re: Pane Zdechovský, kde se píše o svědectví před neziskovkou?

Jestli jsem správně pochopil text, jde o to, že žena (žalující, deklarovaná oběť činu) nemusí jít k soudu, půjde tam jen právník (třeba z té neziskovky).

Soud proběhne.

S. Kneifl 24.10.2018 7:08

Re: Pane Zdechovský, kde se píše o svědectví před neziskovkou?

Já to tedy spíš chápu tak, že když bude u soudu žena, nebude tam muž a naopak. Svědčit před soudem může.

J. Anděl 24.10.2018 7:13

Re: Pane Zdechovský, kde se píše o svědectví před neziskovkou?

Tam nemám dostatečně nastudováno. Zmiňuje se tam nějak jak to setkávání s útočníkem (což podporuje vaše vysvětlení), tak i obecný dopad svědčení u soudu (druhotná viktimizace?).

A sice může, leč nechce-li, nemusí (to si domýšlím, spekuluji).

Ale hádat se nebudu, neb nevím.

I. Širůček 24.10.2018 13:17

Re: Pane Zdechovský, kde se píše o svědectví před neziskovkou?

Možná by si muž měl vzít jako právního zástupce ženu ... kdyby prohrál, může to hodit na diskriminaci advokátek!

T. Hraj 24.10.2018 9:26

bude stačit svědectví před nějakou neziskovkou?

Stačit bude. Nikoli přímo k odsouzení obviněného, ale k použití organizované, státem placené a podporované síly (NO a jejich právní týmy ) proti jednotlivci, který bude navíc na základě této IU mít výchozí postavení automaticky nevýhodné. Bude nepochybně velmi snadné tyto jednotlivce (muže) válcovat.

Nejhorší na IU je ale to, že staví muže proti ženám. Jde o klasickou ideologii skupinových identit, která společnost vždy změní ve vzájemně bojující nepřátelské klany.

D. Kolben-Kolář 24.10.2018 23:58

Vysvětlení je jednoduché:

Žena navštíví neziskovku, svěří se s problémem, neziskovka dodá právníka-zaměstnance neziskovky, který ji po řádné instruktáži doprovodí na PČR podat TO a podstoupit výslech. Ten postačí pro soudní řízení, k soudu už totiž bude chodit jen právník, aby náhodou žena při výpovědi něco nezbabrala a nepodřekla se.

A my to budeme neziskovkám platit z daní, jak se v IÚ zavážeme.