2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

ISTANBUL: Argumenty ve prospěch úmluvy

Organizace v první linii každý rok nedůstojně shání každou korunu, aby mohly pomáhat. Jejich role je obrovsky náročná, záslužná a naprosto nedoceněná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Církva 26.1.2024 15:30

Jaké fauly? Vždyť jste sama tu IÚ odkazovala. Jenom jste tím ukázala že IÚ je mnohem horší, než v tom o čem se teď dost píše a mluví. Na ten článek 66 jsem skoro zapomněl. Co je na tom za argumentační faul? Ten stačí přečíst a ani nemusíte vysvětlovat. To je snad šílené, ne?

J. Jurax 26.1.2024 22:14

Jak myslíte ... ;-)

Já taky nebudu studovat Váš odkaz, neboť jak správně pravíte, odkaz není argument. ;-)

J. Václavíková 27.1.2024 1:10

Vy musíte mít hodně dlouhé vedení, co? Nedala jsem vám odkaz, abyste jej studoval, ale abych naznačila, že vaše odpověď je jen slaměný panák.

J. Jurax 27.1.2024 12:00

Aha. No o to hůř.

Jenže, víte, u mých odkazů nejde o slaměného panáka. Tak je to jednoduché.

V. Církva 26.1.2024 15:25

Jo jestli je 666 číslo ďáblovo tak se to s 66 povedlo. Dobře nakročeno.

V. Církva 26.1.2024 15:22

Kde jste paní v těch srceryvných manipulacích paní skoroombudsmanky našla nějaký faktický argument? Na tak emotivní článek je argumentů škoda. Istanbulskou smlouvu si potřebujete přečíst vy a poslechněte si třeba toto.

https://www.mujrozhlas.cz/dvacet-minut-radiozurnalu/pomoci-obetem-nasili-stat-musi-istanbulska-umluva-ale-pouziva-gumovou

Ono jen pan Fiala a vy neví, že o IÚ už se diskutuje mnoho let a je rozebrána shora zespoda, jen musíte číst a poslouchat.

K. A. 26.1.2024 15:47

A co zdravíčko? Slouží? Slouží?

Tak, kde vidíte fakta, která by se týkala obsahu instanbulské úmluvy? Čirá nula. Celý text je jen jedna velká manipulace emocemi.

P. Gabriel 26.1.2024 12:13

Jsem přesvědčen, že právně a legislativně je naše republika vůči násilí a týrání vymezena velmi dobře, a že míře tohoto vymezení není třeba napomáhat, zvláště dokumenty, ve kterých jsou ukryty bludné kořeny nekontrolovateného levicového aktivizmu, genderizmzu a pod.

Ano, jsou tu problémy a ne vždy úplně malé. Ale jejich kořenem je lhostejnost, alibismus a povrchní přístup neempatický k obětem násilí. Všem obětem (ženy, muži, postižení staří děti...), nejenom ženám. Ten kořen je prorostlý od lhostejného a alibistického okolí, přes samosprávu, státní orgány až po justici. A tady žádné úmluvy, včetně té Istambulské nic nepomohou. Tady je potřebný posun v hlavách a ve společenském klimatu, směrem k odpovědnosti, empatii a knzervativním hodnotám.

L. Šimon 26.1.2024 11:55

Nejdřív přišli pro chcimíry a já jsem se neozva. Nejsem žádný chcimír.

Potom přišli pro dezoláty a já se také neozval. Nejsem žádný dezolát.

Nakonec přišli pro mě. Už se neměl kdo ozvat. Asi tak.

V. Kuhaj 26.1.2024 11:28

Copak Orwell, ale Nietzsche by se tetelil radostí, jak se plní jeho předpověď o konci osobní statečnosti, hrdinství a ušlechtilé morálky rytířské, a nastupuje vláda destrukce, malosti, ukničenosti, propagující slabost a nuzotu jako důležitou hodnotu. Slabí a chudí budou v silných a bohatých vyvolávat pocity viny. Vždyť přece je na světě tolik chudoby, je špatné a ostudné být bohatý, psal Nietzsche. Resentiment reaktivních sil, tak nazval ten proces triumfu neschopnosti.

Ano, děje se to. Silní jedinci jsou démonizováni, dokonce za pomoci věd psychiatrických. Naopak úředničtí panáci typu Fialy, kteří jen odezírají ze rtů velkému bratrovi z Bruselu, ti mají ve svém boji proti úspěšným zelenou. Fuj tajksl!

J. S. 26.1.2024 13:12

To už říkal Ježíš:

1. Kor 1, 27 ...ale co je světu bláznovstvím, to vyvolil Bůh, aby zahanbil moudré, a co je slabé, vyvolil Bůh, aby zahanbil silné.

Mt 19,21 Ježíš mu odpověděl: „Chceš-li být dokonalý, jdi, prodej, co ti patří, rozdej chudým, a budeš mít poklad v nebi; pak přijď a následuj mne.“ Když mladík uslyšel to slovo, smuten odešel, neboť měl mnoho majetku.

Ježíš řekl svým učedníkům: „Amen, pravím vám, že bohatý těžko vejde do království nebeského.

Znovu vám říkám, snáze projde velbloud uchem jehly než bohatý do Božího království.“

Lk 6,24 Ale běda vám bohatým, vždyť vám se už potěšení dostalo.

Sv. Jeroným: Bohatec je buď zloděj, nebo zlodějův dědic.

V. Církva 26.1.2024 16:36

Ano, to Ježíš prý říkal a dává to smysl. Pýcha předchází pád. Tady jde hlavně o pokoru a odříkání. Protože kdo je závislý na slávě, majetku své pýše, je k tomu přivázaný a ne k Bohu. A kdo dovede spolupracovat a pomáhat ostatním má k Bohu blíž.

My se modlíme svatý Bože, svatý silný, svatý nesmrtelný, smiluj se nad námi a nad celým světem. Největší síla je totiž Bůh, ne zranitelný člověk.

Nemusíme jako Nitsche velebit silného člověka, ale nemůžeme obdivovat a velebit lidskou slabost.

V. Církva 26.1.2024 16:21

No Nitsche, pokud vím tak ten buršák se ze svých nápadů zbláznil. Mně připadá, že si otevřel cestu ďáblu s těmito názora a logicky tak zle skončil.

Ono být nabubřelý bohatý a silný nikdy světu a nakonec ani těm lidem moc nepřineslo. To byl ten antický či středověký zmar.

Naopak pokud byl někdo schpný, silný a přece k Bohu a lidem pokorný, udělal pro svět mnoho.

Třeba protestantští zakladatelé USA, otec Pio, Jan Pavel II, svatý František, možná i Ronal Raegan...

Stalin ani Hitler určitě ne.

P. Sura 26.1.2024 10:50

A mele svou a pořád mlít bude.... Bez ohledu na podané argumenty, upozorňující na možnost rozvoje jiných závažných nebezpečí.

L. Harvánek 26.1.2024 10:26

Vážená dámo. Je mi 80 a nikdy v životě jsem neprošel žádným programem, který by mi vysvětlil, jak to dělat, abych se nedopouštěl násilí na ženách, dětech či menšinách. A ani jsem nikdy nebyl trestně stíhán za to, že jsem se dopouště násilí vůči zmiňovaným skupinám osob. Ba naopak jsem měl negativní zkušenost s jednou menšinou. Vyrůstal jsem v rodině zemědělce, kde veškeré práce se musely zvládnout vlastními silami za pomoci síl koňských. Takže už hodně brzy jsem musel převzít jisté povinnosti, aby bylo všechno včas uděláno. A když jsem něco neudělal správně, následoval pohlavek. Věděl jsem proč a příště jsem se snažil dělat vše správně. A velikým vzorem mi byli rodiče. Nikdy neusedli k jídlu, dokud nebyl nakrmen dobytek a tím nás (byli jsme 4 děti) učili odpovědnosti. A své děti jsme s manželkou vychovávali také tak. Třeba syna jsem v 5 letech přistihl při kouření, následovalopár na zadek a dodnes je nekuřákem a to je mu přes 50 let. S manželkou jsme spolu 58 let a samozřejmě jsme neměli vždy astejné názory a pohádali se spolu. Ale zde jsme se řídili heslem "slunce ať nad vaším hněvem nezapadá" a vždy se usmířili. Nepotřebovali jsme k tomu žádnou poradnu. Možná i proto, že jsme byli vlivem výchovy odolní vůči nepříjemným okolnostem a věřili si, že je dokážeme zvládnout. Takže řešení problémů společnosti hledejte jinde než v nějaké IS. Prosazujte plnění platných zákonů a nekomplikujte život ostatním i sobě. Děkuji za pochopení.

J. Jurax 26.1.2024 12:25

Dobře řečeno.

V. Kuhaj 26.1.2024 12:34

!R^

J. Jonášek 26.1.2024 9:33

Líbí se mi, jak na to jde hezky po bolševicku, "Ti kdo nejsou s námi, jdou proti nám".

Takže ti, co jsou, pro, si IU přečetli, mluvili věcně, slušně, pracovali s fakty...

Na druhou stranu ti, co byli proti, tak ti si přidávali jen subjektivní dojmy, křivili... Vůbec soudružku nenapadlo, že by si IU taky mohli přečíst a mít k tomu věcné připomínky, bohužel ale takové, které se jí nehodí do krámu.

J. Chalupnik 26.1.2024 10:39

Presne podle levicackeho hesla "It's OK when we do it."

(Kdyz to delame my, je to v poradku)

J. Křivánek 26.1.2024 8:53

Tohle napsal neuvěřitelně hloupej tvor

P. Pepax 26.1.2024 8:56

R^

R. Langer 26.1.2024 11:48

Spíš potvor.

J. Jurax 26.1.2024 12:34

Inu, napsala to zmocněnkyně vlády pro lidská práva, národní koordinátorka pro adaptaci a integraci uprchlíků z Ukrajiny a náměstkyně ministra pro evropské záležitosti. Multifunkční to žena!

S Vaším hodnocením se to ovšem nevylučuje.

V. Církva 26.1.2024 8:44

Úplně mne to vyděsilo ;-(;-(;-(. Tolik násilí je v naší zemi a jeden podpis to mohl vyřešit "republika víc jak 30 let od pádu totality vůči násilí jasně vymezí anebo nikoliv"!

Je ta ženská tak úplně blbá, nebo se jen třese na naše peníze co se dle IU musí platit neziskovkám?

R. Lávička 26.1.2024 12:41

Bé Bé je správně. O peníze jde těmsvinímvprvé řadě.

[>-][>-][>-]

P. Kotyza 26.1.2024 8:28

To vypadá na reinkarnaci Anežky Hodinové Spurné.

V. Církva 26.1.2024 8:45

R^

L. Král 26.1.2024 8:19

A zkušenosti a výsledky ze zemí, kde IÚ už delší dobu funguje? Jak se jim podařilo zvrátit rostoucí počet sňatku z donucení, ženskou obřízku, nezletilé nevěsty, nebo více manželek chovaných za další rodinné příslušníky?

K. Jelínek 26.1.2024 7:39

To je hrozný výblitek. Všechny ty zmiňované otřesné věci jsou u nás tresné už dnes i bez Istanbulské úmluvy. A zároveň platí, že ničemu z toho by IÚ nezabránila. Vraždy jsou zakázané po staletí a přesto k nim dochází. Jde jen o prosazování genderové ideologie.

V. Církva 26.1.2024 8:49

Přesně tak. Ono je možná i tak dost týraných žen které by potřebovaly pomoc.

Jenže to by se muselo jít do příčin, a na ty gendristky řešení nemají. To je třeba víra v Boha, velebení rodiny, aby si mladé slečny vybíraly slušné manžele a ne násilníky.

No a neomezené zdroje taky nemáme, místo gendrovým neziskovkám radši dejme na klokánky.