6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

INTERNET: Problém s VKml

Pokusem dostat fungování sociálních sítí pod veřejnou kontrolu vyfoukl Václav Klaus ml. důležité téma liberálům a levici. Udělal to už poněkolikáté.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 25.9.2018 11:13

Re: Zákon Klause mladšího

Ano, zajisté.

Problém je, že je plíživě omezována možnost vůbec psát, nejen pitomosti a lži, ale i pravdu.

Jsou dvě možnosti, smířit se s cenzurou, ovšem s vědomím, že bude znesnadňovat VŠE, tedy i tu pravdu, nebo nesmířit se s cenzurou, ovšem s vědomím, že to usnadní i pitomosti a lži.

M. Prokop 25.9.2018 11:09

Re: Klaus chce svobodně lhát

To vy taky, tak kde je problém?

Že by v tom, že podle vás je lhářem Klaus a podle mne vy?

V. Klepetko 25.9.2018 10:46

Re: Člověk má právo věřit ve falešné bohy nebo

sorry, "Flyntovi"...

V. Klepetko 25.9.2018 10:38

Člověk má právo věřit ve falešné bohy nebo

nevyznávat víru žádnou. Má právo veřejně říkat pravdu i lhát:

má právo být slyšen i když se mýlí. Má právo na spravedlivý proces, i když je to odporný zločinec! Má právo na život, i když je postižený! Člověk má právo milovat i nenávidět, každý z nás se s těmito právy narodil a žijeme ve svobodné zemi, která nám nejenže nesmí tato práva upírat, ale musí tato naše práva chránit contra omnes!

To není žádný paradox, ale naše Ústava! :-)))) Proti Larry Flintovi nemá lid vůbec žádnou šanci, a je smutné že to nahlas musí říkat právě Tomio Okamura! VKl ml. zachránil naší čest. Mlčení všech ostatních jehňátek je více než výmluvné a smutné:-((((

J. Václavíková 25.9.2018 10:20

Klaus chce svobodně lhát

Ano, je obecně známý fakt, že těmhle bijcům jde paradoxně o možnost svobodně šířit lži, nikoliv pravdu. Profláklý Okamura , Klaus, Zeman i další.

http://forum24.cz/milos-gregor-nejvetsi-bojovnici-za-svobodu-slova-si-s-pravdou-hlavu-nelamou/

V. Klepetko 25.9.2018 9:36

Bojíme se podívat se pravdě do očí, pane Kašpárku!

A pravda je taková, že evropští i čeští ze"levicoví liberálové" vyměnili svobodu slova za cenzuru, protože si myslí, že takto ubrání jiné, pro ně důležitější svobody a zejména ty "pozitivní": na bydlení, na vzdělání, na vodu, na minimální státem zaručený příjem, na práci, na páté pohlaví nebo třeba na manželství se stromem nebo koněm:-)))))). Jsou ve společnosti ve viditelné menšině, mají strach a mysli si že je před "tyranií většiny" ochrání právě cenzura. Nechápou, že svoboda slova je jedním z několika mála naprosto základních, reálně jsoucích a nezrušitelných negativních lidských práv, a kdo je nectí, ten zavádí v zemi totalitu! Kdežto když popřete "právo na minimální zaručený příjem", tak jen vedete diskuzi o kvalitě demokracie")...

A pravda je bohužel i taková,že tzv "Svobodní" libertariáni zřejmě vyměnili naši svobodu za podporu Soukromníků a hájí majetková práva vlastníků internetových platforem i za cenu zavedení cenzury. Přitom znějí dva falešné argumenty:A. "Nechceme zavádět další regulace!" a B:"Soukromý vlastník si může dělat na svém (internetovém) pozemku co chce!" Obojí je úplně špatně. Svoboda slova je dnes již několika zákony vadně zregulována, a Václav Klaus ml. navrhuje pouze OPRAVIT existující vadnou regulaci. Například - za obsah publikovaného textu musí být odpovědný jen autor, a ne nějaký Zuckerberg, jak stanoví tiskový zákon! A Ústava chrání občany nejen před vládou, ale i před soukromníky: nikdo si ve své firmě nemůže pořídit otroky. Nemůžete si číst soukromé maily svých zaměstnanců, napsané na firemním počítači. Nemůžete vyhodit ze své hospody zákazníka, protože je to Japonec nebo parsafarián! Právo na soukromé vlastnictví prostě nemá přednost třeba před právem na nezávislého soudce nebo na svobodu slova - ta práva jsou rovnocenná!

Ty pravdy se ale bohužel nikomu nehodí do krámu a všichni se snažíme uniknout ze svobody do nové totality - a to ve jménu svobody, jak jinak! S VKml. žádný problém není. Problém je s námi, pane Kašpárku!

M. Valenta 25.9.2018 9:07

Zákon Klause mladšího

je určen pro jeho voličstvo, ale je stejně zcela zbytečný. Pitomosti a lži se budou psát vždy, zákon nezákon.

O. Prokop 25.9.2018 8:59

To, že vyfoukl je přeci přirozené...

při jeho anatomické konfiguraci pusy....

K. Janyška 25.9.2018 8:53

No, a koho pojmem liberál myslíte ? Ujetého volnomyšlenkáře

nebo toho klasického, který se hlásí k liberalismu, coby produktu civilizačního vývoje, tedy k právní doméně jednolivce, která ho chrání a zabraňuje mu v nepovoleném chování ? Dzp