3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

INICIATIVA: Mír a spravedlnost pro Putina

Žádný geopolitik nemůže vymazat základní fakta o ukrajinském konfliktu: Ukrajina se nejdříve vzdala jaderných zbraní výměnou za ruské záruky územní celistvosti, a poté Rusko začalo anektovat části ukrajinského území. Iniciativa Mír a spravedlnost Jana Kavana, Václava Hořejšího a Matěje Stropnického je proto obtížně pochopitelná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Lukešová 21.1.2023 16:01

Bojovník za svobodu prosím bez uvozovek. Protože byl hrdinou a bojovníkem za svobodu.

P. Urban 21.1.2023 15:59

Proste jednou "bojovnik za svobodu", podruhe terorista, jak to hodnotiteli pasuje.

H. Lukešová 21.1.2023 15:57

A co mu zbylo, když Židé neměli žádnou zemi a chtěli svou zemi získat a Britové tak hnusně stranili Arabům a mařili veškeré sionistické úsilí o znovuzískání židovské vlasti? Tehdy za druhé světové války a krátce po ní byli Arabové a Britové ti samí nepřátelé židovského národa.

P. Diviš 21.1.2023 15:56

Sovětský svaz měl 30 milionů obětí mimo jiné i proto, že sověti a Rusové prostě válčí bez ohledu na oběti. Lidí mají dost a vnitřní opozici, která v normálních státech na něco takového upozorňuje, žádnou.

Západ poskytl nejenom zbraně, ale hlavně logistiku, bez té se úspěšně válčit nedá.

J. Vintr 21.1.2023 15:55

Jestli jste si nevšiml, tak Rusko zatím "válčí" tak maximálně "na čtvrt plynu". Doposud ještě nenasadilo ani tolik vojáků, kolik jich má Ukrajina a chová se celkově velmi zdrženlivě. I k tomu, že se na Ukrajinu tahají zbraně (a dokonce i vojáci) ze zemí, kterým po tom konfliktu vůbec nic není. Tohle se ovšem může kdykoliv změnit....

P. Diviš 21.1.2023 15:54

Bojoval, ale mimo jiné i terorismem. Píšu to proto, že chápání podobných činů se liší, v Izraeli, GB i na Ukrajině.

H. Lukešová 21.1.2023 15:52

Menachen Begin nebyl terorista, ale bojovník za svobodu, bojoval za svou zemi Stát Izrael proti Britům a Arabům. Neužívejte prosím jazyk levicové a palestinské propagandy.

P. Urban 21.1.2023 15:51

Pravda je, že nebýt NATO a USA, neměly by Švédsko a Finsko kam vstoupit. Že by tím ovšem byl svět méně bezpečný než svět po ruské invazi na Ukrajinu, to se říci nedá.

H. Lukešová 21.1.2023 15:51

Jistěže, ale Rusové měli lidské zdroje a byli ochotni je dát na oltář. Sovětský svaz měl 30 milionů válečných obětí, tolik vojáků Američané ani Britové nebyli ochotni poskytnout. Američané poskytli zbraně, ovšem Sověti museli u Moskvy, Stalingradu a Kurska bojovat a vybojovat vítězství. Samozřejmě, že bez dodávek zbraní ze Západu by to měl SSSR hodně těžké.

P. Diviš 21.1.2023 15:50

Hlavně ti s ruským mozkem ....

P. Diviš 21.1.2023 15:49

Každý národ má své hrdiny, někdy i dost sporné. Češi třeba Žižku, spíš lapku, než bojovníka za pravdu, Izrael teroristu Menachema Begina, ....

P. Urban 21.1.2023 15:48

Představa, že ukrajinská armáda vytlačí ruské vojáky za původní hranice je podobná fantasmagorie, jako kdyby někdo přesně před rokem tvrdil, že ukrajinská armáda dokáže uhájit Kyjev i Charkov proti náporu ruské armády a nakonec ji přinutí k ústupu. Tomu nikdo s mozkem v hlavě tenkrát nemohl věřit.

P. Urban 21.1.2023 15:46

Pomineme-li Ukrajinu, pak v Podněstří a v Gruzii také neřádí islamisti. A že by třeba Kadyrovci byli vůči islámu indiferentní, to se říci nedá.

P. Diviš 21.1.2023 15:44

Jen tak pro zajímavost, ve všech válkách, kdy se Rusko (SSSR) bránilo a ubránilo, mělo na Západě spojence.

Vynechávám, že ve druhé světové ten spojenec byla ze začátku Třetí říše a SSSR se v té době nebránil, ale útočil a okupoval.

A útočí a okupuje i teď Rusko, bez nějakého spojence (leda snad teokratický Irán).

P. Pepax 21.1.2023 15:42

Nedokáže nic.

P. Diviš 21.1.2023 15:41

A co je ta "nakydaná špína"? Není to jen popis toho, co signatáři dělají?

J. Vintr 21.1.2023 15:10

Představa, že ukrajinská armáda vytlačí ruské vojáky za původní hranice (a "osvobodí" Krym), je čirá fantasmagorie. Tomu nikdo s mozkem v hlavě nemůže věřit. Tady se hraje jen nebezpečná hra s "oslabováním" Ruska. Možná také Američani počítají s tim, že jejich pátá kolona v Rusku udělá státní převrat.

L. Žaloudek 21.1.2023 15:05

Ještě je tu jedna možnost: porovnat slova uhorsko a ungarn. Kde se vzalo německé Ungarn?

D. Laurencikova 21.1.2023 15:04

To je dilem USA a NATO, at si to obracite, jak chcete. A vubec by vas to nemelo tak tesit, protoze svet se tim nestal jistejsim mistem k ziti, ale naopak mnohem nejistejsim! A bude to nesmirne drahe, dalsi studena valka, diky tomu, ze Amerika cini druhym presne to, co nesnese, aby se cinilo ji. Mozna dojde k poradne, horke valce, pani Cernochova uz hleda "dobrovolniky". A pak uz je to stejne jedno!

H. Lukešová 21.1.2023 14:59

Ano, Ukrajina nenapadla Rusko, ovšem někteří lidé tvrdí, že Ukrajinci zabíjeli ruské obyvatele na Donbase již od roku 2014, jiní to odmítají jako ruskou propagandu.

Samozřejmě nevím, co se dělo na Donbase od roku 2014, neb ukrajinsko-ruské vztahy nejsou předmětem mého zájmu, ale pravdou je, že se Ukrajinci střílejí do vlastní nohy, když glorifikují Banderu, Šukeviče a další ukrajinské nacionalisty, kteří povraždili v době druhé světové války tisíce Židů, Poláků a Rusů. Myslím si, že Bandera, Šukevič a další si nezaslouží obdiv.

D. Laurencikova 21.1.2023 14:59

USA nereaguje po svete svymi bombovymi utoky pouze tam, kde radi islamisti. USA si je dokonce pestuji a vyzbrojuji, kdyz se jim to hodi. Proste jednou "bojovnik za svobodu", podruhe terorista, jak to panum v Pentagonu a Washingtonu momentalne pasuje. Vy se nezdate byt na hlavu padly. To jste si jste nevsiml?

D. Laurencikova 21.1.2023 14:53

Jiste ne v prvni rade. Ale ty milionky, co mu pristaly a pristavaji na konte jsou proste prijemny vedlejsi efekt, ne? Take to povazuji za nesmirne nemoudre, kdyz Olena Zelensky, pred kterou v Bruselu padali na kolena jak pred Madonou, utraci v Parizi sumy za luxusni zbozi, o jakych se beznym Ukrajincum nesnilo - obzvlast v dobe, kdy mnohde nemaji ani vodu, ani elektrinu a Zelenskych vyzaduji vsude po svete penize. Předvánoční nákupní horečka v Paříži: Zelenská si užívala nákupů, utratila 40 tisíc eur - Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa (necenzurovanapravda.cz)

P. Urban 21.1.2023 14:52

Napoleon i Hitler útočili na Moskvu. To Ukrajina neudělala.

Ukronacisté jsou tedy spíše dědici Poláků, kteří pod vedením T.Kościuszka bojovali proti ruské armádě snažící se obsadit jejich zemi a zlikvidovat polský stát.

L. Žaloudek 21.1.2023 14:50

Autore, vaše argumentace je ubohá. Možná, že signatáři nemají pravdu a možná, že netouží tolik po míru jako po levných energiích. Ale tím, že na ně nakydáte co nejvíc špíny, dokážete co?

D. Laurencikova 21.1.2023 14:44

Nekdo je dokonce tak blbej, ze to Merklove neveri, i kdyz byla pri tom a vi, o cem mluvi, stejne jako byvaly francouzsky prezident. Proslo to ve veskerem nemeckem tisku, Sirucek! Bohuzel nevznikla zadna sirsi debata, jak uz tomu v takovych pripadech byva. Jako napr. kdyz jisty Yasha Mounk z Univerzity v Harwardu oznamil ze: "Provadime jedinecny experiment v historii lidstva a sice premenu monoetnicke, monokulturni demokracie v multietnickou a multikulturni...", nebo kdyz nasi "pratele a spojenci vyhodili do luftu NS2. To jsou velmi zavazne veci, nemyslite? O tom se ale vubec nediskutuje, to se proste zametlo pod koberec!

P. Urban 21.1.2023 14:42

Děkuji. Konečně někdo z opačného tábora, kdo pochopil, že tahle válka není o korupci Zelenského. Nebo aspoň ne v první řadě.

H. Lukešová 21.1.2023 14:42

Místopředsedy Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitirij Medvědev tvrdí, že válka s nacisty na Ukrajině je novou "vlasteneckou válkou" a v této válce nakonec zvítězí Rusko.

„Dobrá práce, ten Borrel s mrtvou tváří. Vzpomněl jsem si, že naše země porazila Napoleona i Hitlera. Všimněte si, jak nám udělal analogii. V souladu s tím jsou ukronacisté a západní Evropa přímými dědici těch, kteří bojovali s Ruskem. A válka s nimi je tedy novou vlasteneckou válkou. A vítězství bude naše. Jako v letech 1812 a 1945,“ napsal Medvěděv.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-valka-s-nacisty-na-ukrajine-je-nova-vlastenecka-valka-tvrdi-medvedev-40420650

J. Vintr 21.1.2023 14:39

Podporování zabíjení lidí se nedá nazvat dobrou vůlí. Tu válku Američani zcela záměrně vyprovokovali. Jaké jsou jejich cíle můžeme jen hádat. Každopádně to zatím nevypadá, že by to chtěli ukončit.

S. Kubů 21.1.2023 14:38

Pro Ukrajinu bude těžké vytlačit ruské vojáky ze svého území, řekl šéf amerického sboru náčelníků štábů generál Mark Milley. Konec války vidí u jednacího stolu. Vysokými ztrátami ukrajinské armády u města Bachmut je velmi znepokojena Německá spolková zpravodajská služba (BND). Na tajné schůzce tento týden řekla poslancům Spolkového sněmu, že ukrajinská armáda v současné době ztrácí v bitvách s ruskými okupanty každý den trojciferný počet vojáků. Vysoce postavený činitel administrativy amerického prezidenta Joe Bidena prohlásil, že Kyjev si nepotřebuje Bachmut udržet za každou cenu.

https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-boje-na-ukrajine-se-zastavily-na-mrtvem-bode-tvrdi-britska-vojenska-rozvedka-40420642

Boje na Ukrajině se dostaly do slepé uličky, tvrdí britská vojenská rozvědka. Je ale možné, že ruská vojska mohou postoupit u Bachmutu, dodává.

https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine-boje-na-ukrajine-se-zastavily-na-mrtvem-bode-tvrdi-britska-vojenska-rozvedka-40420642

P. Urban 21.1.2023 14:38

A ještě jednu věc jsem se zde dozvěděl.

Pokud na islamistické teroristické bombové útoky a jiné teroristické útoky reaguje Rusko násilím, je to v pořádku, protože přemlouváním to řešit nelze.

Pokud na islamistické teroristické bombové útoky a jiné teroristické útoky reagují násilím USA, je to destabilizace světa.