4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

HUAWEI: Několik poznámek

Nebudu chodit kolem horké kaše. Obavám vyjádřeným institucí k tomu určenou (NÚKIB), jež se týkají společnosti Huawei, dobře rozumím. Kdo jiný by měl varovat, než tento úřad.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Houžňák 21.1.2019 10:02

Vy argumentujete tím, že je nespravedlivé,

že Franta nedoskočí tak daleko jako Vašek, protože má kratší nohy a větší pupek. A na závody za vaší vesnici pak pošlete Frantu, aby byla větší spravedlnost. Typické. Nikoho nezajímá proč jste horší než někdo jiný, každého zajímá jenom to, že jste horší, a kšefty se dělají jenom s tím lepším. Ale co chceme od Fridricha, že ano.

M. Valenta 21.1.2019 10:02

Na Čínu pozor

Co provádějí v Africe, jmenovitě v Ghaně, mám z první ruky od spolupracovnice z Ghany pocházející. Kam se hrabou kolonialisté z minulých časů. Dokonce odvážejí i hlínu, jako kdysi Němci z Ukrajiny.

K. Janyška 21.1.2019 9:30

Komunistům nevěřit ani pozdravení. Jsou to náboženští

fanatici, jen Boha mají jiného, než černí. V podstatě jsou však stejní. Šíří dobro a to se nesmí. Má se šířit správné... Dzp.

B. Baron 21.1.2019 9:29

Někam patříme, nebo chceme patřit. Budování komunizmu a reálný socik jsem zažil. V Číně jsem strávil né dávno služebně 2 roky. Takže radši USA.

M. Krátký 21.1.2019 9:27

Už jsem to zde na NP psal - tak ještě jednou

naše tajné služby zjistily, že tygr je kočkovitá šelma a štika má taky zuby - hezký den

Š. Hašek 21.1.2019 9:26

Re:

Asi tak, pane Sedláři.

Š. Hašek 21.1.2019 9:25

Re: Čině vládnou bolševici

Nikoliv. Jste stále historicky pozadu. A myslíte si, že směrnice a výnosy politbyra se vytvářejí jen v Číně.

A i kdyby, takový je svět. I jiné nebolševické velmoci touží po světovládě. Pro Vás ale asi novinka.

Š. Hašek 21.1.2019 9:20

Re: Miluji úvahy o tom, co zneužito není, ale může zneužito být.

Přesně, pane Pospíšile 402.

Š. Hašek 21.1.2019 9:19

Re: RE

Zcela jistě.

Není si toho vědoma jen bláznívá mládež a mládí malinko odrostlí digitálníci. Ti jsou schopni nabídnout celý stát ke připojení, tedy k připojení komukoliv zvenku.

Š. Hašek 21.1.2019 9:16

Re: Patolízalové

Přesné, pane Pokorný.

J. Sedlář 21.1.2019 8:49

Re: Huawei

Komu tedy svěřit 5g aby nešmíroval ?

J. Sedlář 21.1.2019 8:47

Re:

Čína má dnes s komunismem společné přesně tolik, kolik EU s kapitalismem. 50 let nevadilo Vašemu útlocitu tam outsorcovat výrobu. Ještě by mne zajímalo, jaké iluze si děláte o záměrech EU/USA ?

J. Sedlář 21.1.2019 8:41

Re: Celý ten rozvinutý, civilizovaný svět je plný států, které

Mám tomu rozumět tak, že jako mráz patří k zimě, patří šmírování nás od našich bratří k běžnému stavu věci? Takže je to cajk?

J. Sedlář 21.1.2019 8:36

Re: Patolízalové

A Vy jste na tom jak ? Dle Vašeho avatara bych mohl tipnout. K věci byste nic neměl? Tahle bouře ve sklenici vody by byla směšná, kdyby nebyla k pláči. Amis šmírují celý svět léta, bigdata zatím nikdo neřeší a tady budeme naříkat, že jsme najednou zjistili, že i číňan ( kterému jsme outsorcovali vše potřebné pro výrobu a vývoj) si chce líznout smetany ?Všichni šmírujou co jim sily stačí, všichni pro sebe. U našich "spojenců" jsme si nařidili to nevidět.

J. Sedlář 21.1.2019 8:25

Re: Celý ten rozvinutý, civilizovaný svět je plný států, které

Tak dnes už máte antiZeman splněno, teď k věci. To jste vážně tak naivní a věříte tomu, že HAWEI je jediná firma, co by by mohla šmírovat? Jen nedali klíče na tu naši správnou spojeneckou stranu. Big data si těží ve velkém i přes nesouhlas usera všichni. Proč máte dojem, že se s tím netěží i jiná data. Jen to dělá ta naše správná spojenecká strana.

J. Lepka 21.1.2019 8:21

Re: Patolízalové

No jo, někdo má vylízané paty, někdo mozek.

J. Lepka 21.1.2019 8:21

Čině vládnou bolševici

a bolševici vždy toužili jen po jediném : světovládě.

J. Lepka 21.1.2019 8:20

Re: Celý ten rozvinutý, civilizovaný svět je plný států, které

Taky vás BIS varuje před dnešním mrazem?

V. Pokorný 21.1.2019 8:18

Patolízalové

posluhové a poskoci směrem k největšímu státnímu teroristickému státu na světě, totiž USA, jsou naše vládní, parlamentní, státní a hlavně ziskové politické neziskovky, např. Člověk v tísni. Tak co chcete po nich? To, že ti za louží odposlouchávají a špiclují všechny na světě, to se ví dávno, ale naši jen slintají. Fuj.

P. Götze 21.1.2019 7:59

Re: Huawei

nerikate rpavdu, varovani pred HUAWEI a ZTE se v prvni zprave NUKIBu vyjadrovala ke vsem produktum teto znacky. A to je ten problem ! Revidovana zprava NUKIBu vznikla az nekolik dni na to, po jednani bezpecnostni rady statu. NUKIB proste prestrelil a vsichni (kdo chteji), to vedi. Zkuste si to zjistit sam, neni to slozite.

P. Götze 21.1.2019 7:57

RE

Kazde zarizeni pripojene do internetu muze byt zneuzito. KAZDE. Na to opravdu nepotrebujeme zavery tajnych sluzeb.

E. Pawlica 21.1.2019 7:43

Re: Huawei

Pane Černochu, případ Diag Human je či byl postaven na skutečnosti, že firma již měla podepsanou smlouvu, na kterou stát rezignoval a proto se firma dožadovala odškodnění na základě této smlouvy za konkrétní neuskutečněný obchod.

V případě firmy Huawei (foneticky Chuávej) nejde o skrečování konkrétní smlouvy ale o varování před bezpečnostními riziky, představujícími svěřit vybudování sítí 5G (a nejen těch) čínskému subjektu, nikoliv o zmaření konkrétního obchodu. Firma Huawei není jediná, která je schopna technologie dodat, ale je schopna dodat je za nejnižší cenu (nepochybně s podporou čínského státu, tudíž za dumpingové ceny).

P. Černoch 21.1.2019 6:43

Re: Celý ten rozvinutý, civilizovaný svět je plný států, které

Pročpak nás tedy BIS nevaruje před jinými?Konkrétně Windows 10,Google,procesory Intel a další u kterých je odesílání dat prokázáno.Zřejmě asi proto,že jsou Americké.

J. Fridrich 21.1.2019 6:30

Celý ten rozvinutý, civilizovaný svět je plný států, které

Celý ten rozvinutý, civilizovaný svět je plný států, které jsou tak „ HLOUPÉ „, že vyhodnotily ty výrobky čínské firmy HUAWEI chybně, tedy že jsou pro ně nebezpečné. Jaké štěstí, že na našem Hradě v Praze sedí ten náš moudrý stařík Zeman, který jediný ví, že Čína je plná našich přátel a již se třesou u nás ty - dle něj stovky miliard investovat.. To myslí Zeman ty jím vybájené investice za cca 100 miliard z nichž se nerealizovala ani desetina.

" Tajné služby jsou bezcenné " - říká Véna Klaus a podobně smýšlí Zeman - hodně to o nich vypovídá.. Že si zpráv svých tajných služeb velmi vážili velcí a moudří politici minulosti i současnosti mu zatím nikdo " NEPROZRADIL ". Např. Winston Churchill a celý průběh II. svět. války by byl bez tajných služeb a kryptologů z Bletchley Parku daleko obtížnější a s většími obětmi. I ti rusáci by bez zrádců Fuchse a dalších v Los Alamos, kteří pro ně ukradli atomové tajemství Ameriky - by měli jadernou pumu o hodně později.. Takového jsme měli a máme presidenty-rozumbrady.

J. Fridrich 21.1.2019 6:26

Re: Miluji úvahy o tom, co zneužito není, ale může zneužito být.

Info pro vás a podobné " odborníky " - píšete pane Pospíšil - " Řešení je prosté, stačí začít vyrábět stejně kvalitní telefony a zařízení infrastuktury, levněji než Číňané " - vy opravdu nevíte, že je to tím, že pracující Číňánek má několikanásobně nižší mzdu než lidé na ZÁPADĚ ? A k druhé vaší " perle " - píšete také - " No tak to musíme kupovat telefony a infrastukturu od Američanů a přehlédnout, že i jejich elektronika je vyrobená v Číně " - vy opravdu nevíte, že drtivá většina úžasných objevů v IT-technologiích vzniká na Pacifiském pobřeží Ameriky, že technický a technologický pokrok světa se stále posouvá dopředu na západním pobřeží Ameriky v Silicon Valley, Redmondu - a potom to předají po odladění technologie těm Asijatům, nebo jim to oni sprostě ukradnou.

Tak asi tak.

No tak to musíme kupovat telefony a infrastukturu od Američanů a přehlédnout, že i jejich elektronika je vyrobená v Číně. Bude to dražší, nejméně dvakrát, ale peníze protečou přes ty správné firmy.

R. Langer 21.1.2019 6:23

Re:

Ajakou firmu byste tam připustil?

R. Langer 21.1.2019 6:20

Re: Miluji úvahy o tom, co zneužito není, ale může zneužito být.

Přesně tak to je.

B. Baron 21.1.2019 4:40

Je věcí každého státu aby se rozhodl jak bude chránit svoje území, státní tajemství atd. Rozhodně bych nepřipustil do míst které přímo tyto věci ovlivňji Čínskou firmu . Čína je komusticka diktatura daleko horší než byla v SSSR a nedělám si jakékoliv iluze o cílech a záměrech této komunistické čínské diktatury.

J. Pospíšil 21.1.2019 4:01

Miluji úvahy o tom, co zneužito není, ale může zneužito být.

Je to starý vtip, ten o tom znásilnění, protože sice neznásilnil, ale mohl by, protože vybavení na to má.

Řešení je prosté, stačí začít vyrábět stejně kvalitní telefony a zařízení infrastuktury, levněji než Číňané.

Jo, my to neumíme levněji, my to neumíme vlastně vůbec? To je divné, není?

No tak to musíme kupovat telefony a infrastukturu od Američanů a přehlédnout, že i jejich elektronika je vyrobená v Číně. Bude to dražší, nejméně dvakrát, ale peníze protečou přes ty správné firmy.

Pak to bude dobře. Není důležité, kolik to stojí rozpočet. Důležité je, aby prostředky z rozpočtu šly přes ty správné firmy.

P. Černoch 21.1.2019 3:01

Huawei

Pane autore pamatujete na začátek kauzy Diag Humen?Tehdejší ministr zdravotnictví zpochybnil firmu Diag Human také bez jakýchkoliv důkazů.ČR soudy přišli na mnoho miliard.

Pokud by firma Huawei zažalovala ČR za výroky premiéra Babiše,bylo by to mnohem dražší.I v tomto případě se jedná o poškození jména firmy.Tedy česky řečeno o pomluvu.