22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

HRAD: Kdy dojde na zelené trenýrky

Jistá část společnosti řečená pražská (ale též i brněnská) kavárna se vyznačuje tím, že jako prezidenty Václava Klause neměla ráda a Miloše Zemana nenáviděla. Vztah k Miloši Zemanovi byl (a asi stále je) osobní a vášnivý, jdoucí daleko za hranice politické kultury i společenské slušnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Krejčová 24.8.2023 12:25

Já bych se spíš zamyslela nad tím, proč jsou v ČR takoví zastydlí puberťáci a drzouni, jací se v jiných zemích nenajdou. Prznit státní symboly, ukrást a rozstříhat prezidentskou standartu, na sídlo prezidenta vyvěsit červené trenky, nosit odznáčky ve tvaru trenek, vyvěšovat pytle na mrtvoly s cizím státníkem, vítat členy mezinárodního setkání Putinem sedícím na záchodové míse, připevnit k národní vlajce tu duhovou apod.

To se fakt jinde nevidí. A vzbuzuje to v zahraničí leda tak posměch českým pitomcům.

J. Vorlický 24.8.2023 12:57

Když se zamyslím, ono to bude tím, že naše společnost se dělí na zakřiknuté a zakřikující. No a každá skupina se pak dělí na několik dalších; to nebudu teď rozebírat.

Potom, společná vlastnost/charakteristika obou skupin je to, že se v kterýkoliv okamžik může člen jedné skupiny ocitnout v té druhé. To má u některých lidí ( a je jich dost) za následek hroznou frustraci, která se pak vybíjí jak popisujete.

J. Majzlík 24.8.2023 14:58

Zkusme šáhnout na symbol státnosti amíkovi nebo bobíkovi či Slovákovi. A naproti tomu vzpomeňme na kruhovou obranu jakéhosi protikřesťanského a protičeského představení v jednom významném brněnském divadle. Za povšimnutí stojí, které občanské, sociální, politické či jinak determinované skupiny jsou na sebe ochotny vzít odpovědnost za organizování a provedení výše uvedených provokací, dehonestací či prostě řečeno barbarských darebačin. Dále stojí za připomenutí fakt, že při tom arbitři slušnosti a sluníčkové filosofie, prstíčky vztyčené do V majíce, obvykle drží bobříka mlžení nebo zarytě mlčí.

S přiměřenou dávkou nadsázky je možno zjevnou rozpolcenost naší občanské společnosti hledat v geografii státu. Evropa na jih od nás je trochu jiná než na sever a podobně můžeme sledovat i děleni v pomyslné rovině východ - západ. Jak si nás ale má vážit naše nejbližší okolí, když ztrácíme poslední zbytky sebeúcty?

P. Hák 24.8.2023 15:09

Podle mého to začalo před zhruba tisíci lety přemyslovským rozkolem, kdy se začalo jezdit žalovat na domácí oponenty do Říše. Od těch dob to nepřestalo, s krátkými výjimkami.

J. Vorlický 24.8.2023 20:23

S Přemyslovci to nemá nic společného. Tenkrát tu žádní nebyli.

Si myslím, že to začalo ,,obrozením", někdy koncem 18. století. Kolem nás se všichni snažili se obrodit, a obrozenci Čechů se snažili, aby nám ostatní přestali ubližovat. Je to vidět i v , Kde domov můj . . . ".

Palacký a Jirásek to pak dorazili. Pocit křivdy tu zakořenil a z toho se pak odvíjejí další neblahé vlastnosti.

V. Mokrý 24.8.2023 21:38

:-/;-(Rv

P. Hák 25.8.2023 11:01

Před tisíci lety tu Přemyslovci nebyli?

Chápu to správně? Podle Vás není problém české sebemrskačství a oikofobie českých elit, ale "pocit křivdy"?

V. Mokrý 24.8.2023 21:38

R^R^:-)

:-)

P. Brich 24.8.2023 15:22

V cizině to tak neberou. Tam je Čech jako Čech, aneb každej Čech může za to, že je Čech.

Za ukradení a zničení původní prezidentské standarty se Sto hovnům od soudu dostalo málem pochvaly za vyjádření politického názoru. Nechali ušít novou a národ upadal v extázi, že PePa ji na žádost od nich dostal darem. Vo co de. Hadr jako hadr. To už ty červené trenýrky by lépe vyjadřovaly současnou situaci na Hradě.

Příště někdo třeba ukradne korunovační klenoty, nechá je roztavit a pak při příznivé konstelaci dá vyrobit nové a načalstvo řekne: "Vo co de. Koruna jako koruna."!!;-O

J. Jurax 24.8.2023 16:30

No jo no, za mého mládí se tomu říkalo happening. A ještě předtím recese. Obé nezřídka bylo blbé; úměrně aktérům.

P. Diviš 24.8.2023 20:47

O těch jiných zemích toho moc nevíte, že? Co třeba pálení koránu, vlajek, aut ....

L. Svoboda 24.8.2023 21:00

R^