4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

HISTORIE: Židobolševismus

Z prostého důvodu. V dobách „socialismu“ jsme jej vnímali jako „nacistický“, nepřátelský výraz, očerňující naší světlou současnost. Zkusme se ale na něj podívat s odstupem, realisticky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Škodák 13.10.2016 9:46

Re: Byli další

To jsem chtěl v mém příspěvku také zmínit,ale na rozdíl od těch,co píšou ty články,máme na reakci minimální prostor. Řekl bych,že se dotkl jenom cudně,ale ten seznam je tak dlouhý,že by nám nestačily zdejší stránky.

J. Škodák 13.10.2016 9:36

Re: co se nenávisti k židům týče

K tomu prvnímu odstavci doporučuji literaturu od Shakespeare „Kupec benátský".Je to také k shlédnutí jako film.

K tomu poslednímu odstavci! Kdo má peníze má moc a čím více peněz,tím více moci! Ale ten kapitál nemusí být jen finanční povahy. Moci bylo a jest možné dosáhnout i bez peněz! Za loajalitu,nebo podřízení se určité ideologie dostane takový člověk funkce a čím věrněji a poslušněji je vykonává,tím více peněz za to dostane.V tomto směru byla ta totalita komunistická nepřekonatelná!

H. Lukešová 12.10.2016 23:44

Re: Určité % sviní existuje v každém národě a etnii

Ano, článek jsem četla a kdysi jsem napsala článek "jak je to s "židobolševismem". Ale já jsem dala odkaz na sexuální agresi muslimských mužů, to je teď aktuálnější, než na podíl odpadlých Židů na bolševické revoluci. Mně zajímá současnost a v současnosti běsní muslimové. A skutečně mi "není líto", že si mě nějaký muslim nevšiml. S muslimem bych nikdy nechodila, ani bych s ním neudržovala intimní poměr. Muslimové jsou nelidští, krutí a zlí. To bych si raději nechala hlavu uřezat...

J. Hanzlík 12.10.2016 22:19

Re: Roman Joch k tématu

Došel jste k ukvapenému a poněkud vulgárnímu závěru, ale i článek Romana Jocha je zavádějící. Jeho autor uvažuje významově v tradičních sentencích "nápravy" světa, nikoliv jeho "spasením"! Neomezená vláda nad lidmi pomocí nekritizovatelné ideologie není mesiášstvím! To slovo má duchovní význam a je pro křesťany vykoupením, pro židy (pokud se nemýlím) triumfem vyvolených, u muslimů jde o slíbenou kořist. Prosím bez záruky!

P. Vaňura 12.10.2016 21:17

Podotýkám, že problémy s lichvou jako HLAVNÍM

společenským rozporem existoval i tam, kde žádní Židé vůbec nebyli. Např. Řecko za Solóna nebo Řím za republiky. A zbídačelí lidé si někdy skutečně vybrali za viníka někoho, kdo s tím ani nemusel mít moc společného, viz vyvraždění čtvrti zahraničních obchodníků v Kantonu v 9. století.

P. Vaňura 12.10.2016 21:12

Vynikající postřeh. Neuvědomil jsem si, že mohou

existovat podobná individua kvůli rozporu mezi termíny "bolševik" a "plutokrat."

P. Vaňura 12.10.2016 21:10

V čem se LIŠÍ křesťanské a židovské hodnoty???

Kromě toho, že se Židé jako menšina tradičně podporují navzájem téměř v ničem! I v Bibli je za homosexualitu trest smrti a totéž cizoložství vdané ženy. To křesťanské zákoníky původně obsahovaly také. Pevnost a soudržnost rodiny má židovství i křesťanství.

Mimochodem, nestor německého antisemitismu Theodor Fritsch (zemřel včas, takže nebyl odsouzen v Norimberku jako jemu podobný, ale patrně hloupější Julius Streicher) dokonce označil některé protestantské církve za "požidovštěné křesťany."

O. Horák 12.10.2016 19:55

co se nenávisti k židům týče

Co se nenávisti k židům týče, tak to už od hluboké historie byl strach že dluhy se musejí platit i židům. Leckterý panovník si v hluboké minulosti od nich napůjčoval a nejen panovníci. Na to jim židé byli vždy dobří. Ale pak se přiblížila splatnost, nebo další zadlužování a hurá, kdože může za chudobu? Židé! A hurá na ně.

Někteří našli zkratku a než si půjčovat, tak je rovnou zbavit majetku i práva na život.

Třeba takové největší bankovní domy minulosti i současnosti jsou ovládány židy, takže kdo může za nenažranost a chudobu druhých? A jsme zas v historii i bez komunismu.

J. Škodák 12.10.2016 19:46

Re: Určité % sviní existuje v každém národě a etnii

Četla jste vůbec ten článek? Váš příspěvek je o něčem jiném. Asi je Vám líto,že si Vás ti muslimští muži nevšimli. Znám jednu paní,která se rozvedla a protože ještě chtěla ukojit svoji sexuální vášeň ve věku 50 roků,tak si pořídila muslimáka,kterého poznala na dovolené v Luxoru. Vypadá to sice jako by to byl její syn,ale podstatné je to,že je konečně spokojená. Od té doby,co si ho vzala,tak má v domě neustále tucet takových fešáků.

A. Hrbek 12.10.2016 18:49

Re: Roman Joch k tématu

Je ale ještě jeden druh židů, a to ti,kteří přestoupili na křesťanství a stali se fanatickými obhájci jeho "hodnot", jako je pan Kuras a pan Tomský. Dále jsou pak i ti, kteří přijali za své judaismus, jako pan Sidon.

Co s nimi?

H. Lukešová 12.10.2016 17:10

Re: Když to tu tak pročítám, ....

Nebo fašista či xenofob... :-)))

M. Prokop 12.10.2016 15:36

Re: Roman Joch k tématu

Teď ještě, co je slepice a co vejce.

M. Prokop 12.10.2016 15:35

Re: Když to tu tak pročítám, ....

Teď je oblíbený pravicový populista. :-P

J. Hanke 12.10.2016 14:23

Re: Když to tu tak pročítám, ....

ještě kdysi existoval a hojně se užíval roztomilejší termín než "židobolševik"

Byl to "židobolševický plutokrat". Nějak v současnosti tenhle termín vymizel. Například na Sorose by pasoval jak ..ee.. na hrnec.

K. Křivan 12.10.2016 13:38

Homo arabicus není Homo sapiens.

Samečkové tohoto druhu jsou opravdu něco příšerného. Ale to není v zoologii nic neobvyklého. U kudlanky nábožné je to zase samička, která má neobvyklé sexuální chování.

K. Křivan 12.10.2016 13:29

Když to tu tak pročítám, ....

tak se nedivím, že vznikl pojem "židobolševismus". Jedinné, co mě utěšuje, je fakt, že většina židobolševiků skončila na popravišti. Z celého seriálu "České století" mám nejradši díl "Zabíjení soudruha". :-)))) Škoda, že neoběsili celý UV. :-((

H. Lukešová 12.10.2016 13:28

Re: Určité % sviní existuje v každém národě a etnii

Nebo sexuální agrese u muslimských mužů

Např...No sexuálních zločinech muslimů by se daly popsat stohy stránek...

http://pravyprostor.cz/pet-muslimskych-migrantu-brutalne-znasilnilo-ve-svedsku-zenu-na-voziku/

http://pravyprostor.cz/ctvrtaci-dostali-ve-skole-prvni-lekci-z-multikulturalismu-deti-imigrantu-ve-svedsku-sexualne-napadaly-malou-skolacku/

K. Křivan 12.10.2016 13:21

Re: Určité % sviní existuje v každém národě a etnii

ale v některých je jich poměrně hodně. Nenormálně hodně. To platí u všech vlastností. Například podíl lenochů je v Africe nesrovnatelně vyšší než u bělochů, o podílu blbosti u arabů není třeba mluvit.

F. Navrátil 12.10.2016 13:19

Byli další

Autor se jen zlehka dotknul úlohy pohlavárů bolševickú židovského původu. K trojici Zinovjev, Kameněv, Trockij je třeba přiřadit další. Nejvýznamnější jsou Andrej Januarovič Višinskij, architekt politických procesů, Jenon Gerševič Jehuda (Jagoda), jeden ze zakladatelů ČEKY, Naftali Aronovič Frankel, architekt souostroví gulagů a také Lazar Mojsejevič Kaganovič, likvidátor kulaků a organizátor hladomoru v Povolží a na Ukrajině.

K. Křivan 12.10.2016 13:01

Re: Mesiášství

je silné u levičáků, socialistů, musí spasit svět za každou cenu, kterou stejně platí daňoví poplatníci. Měli by se střílet. Všichni. Politici, vítačky, zachránci co jezdí ke břehům Libye a nakládají tam černý doktory, :-)))

V. Karda 12.10.2016 12:57

Re: Je to„guod erat demonstrandum"skutečně nesmysl?

Vy Netzerko jste toho školáckým příkladem.

R. Langer 12.10.2016 12:45

Re: To je ale blábol!

Ale kdepak, kibucy fungují dobře i dnes, a velmi často bývají přirovnávány ke komunistickým buňkám, ovšem ten podstatný rozdíl mezi kibucem a komouši je často zamlčován - účast je zcela dobrovoná! Za pravým základem moderního komunismu se všemi jeho aspekty se musíte vypravit za Frantíky. ;-)

P. Vaňura 12.10.2016 12:40

Máte pravdu, jen bych podtrhl, že tu většinu měli

ve vedení Sociálně demokratické dělnické strany Ruska, nikoliv v její členské základně. A tak se jako FRAKCE od této strany odštěpili.

Tak vznikla Sociálně demokratická dělnická strana Ruska (bolševiků) [SDDSR(b)], (1903–1918) a ta se nakonec na několikrát přejmenovala až na KSSS.

R. Langer 12.10.2016 12:38

Re: Roman Joch k tématu

Dobrý postřeh, ovšem v principu obecně dávno známý. Jmenuje se "větší dobro", a ano, tihle lidé k němu mají větší sklony, ovšem často to nemusí být ani "odpadlíci". ;-)

P. Vaňura 12.10.2016 12:25

Kibucy fungovaly velice dobře, ALE je třeba si uvědomit,

že jejich členové byli rolníci ale současně i vojáci, vlastně v trvalé bojové pohotovosti. To stíralo snahu mít víc, než soused. Příslušníci vojenské jednotky potřebují soudržnost a to pak fungovalo i v tom kibucu.

Mimochodem, soudržnost pěstovali i vojáci na úplně opačné části politického spektra, příslušnící Waffen SS. V kasárnách si své věci na rozdíl od normálních vojáku Wehrmachtu nezamykali. Neexistovalo, aby voják SS okradl spolubojovníka, byl za to trest smrti.

J. Škodák 12.10.2016 12:19

Re: Roman Joch k tématu

Naprosto jste to perfektně vystihl. Doporučuji na toto téma literaturu od Ericha Fromma:

Budete jako bohové. Je to interpretace Starého zákona a jeho tradice.

J. Schwarz 12.10.2016 12:16

Re: To je ale blábol!

Kibuc funguje, ale na základě dobrovolnosti a odtud - potud. Mnozí pol letech života v kibucu odcházejí. Stejně tak by mohl fungovat i socialismus, jen by se kolektivističtí nadšenci museli spokojit s tím, že materiálně se mají mizerně a dát přednost "štěstí v soudružském kolektivu". Jak známo sami v něco takového nevěřili a obyvatele "tábora míru" drželi ve šťastném kolektivu násilím. Štěstí pak pociťovali převážně jen tajemníci Strany, policajti, bachaři, šmelináři a práskači.

P. Vaňura 12.10.2016 12:14

Komunisté jsou jako mafiáni, není nic divného

na tom, že se vraždí navzájem. Pouze se mi zdá, že ti, kdo vedli NKVD si museli být více méně vědomi, že to nemají navěky, že z této funkce se odchází jen na popraviště, a přesto do těch funkcí šli. To se týká zejména Ježova, Beriji a u nás Rajcina (Raitzingera).

Pokud jde o vysoce postavené židovské bolševiky, někteří byli popravení (Zinověv, Kameněv, Jagoda) ale jiní, spíše ještě horší, se dočkali nezaslouženého důchodu (L. M. Kaganovič, N. A. Frenkel). Kaganovič se dokonce dožil 97 let!

S. Netzer 12.10.2016 12:13

Re: Roman Joch k tématu

Zajímavý názor, ale poněkud zevšeobecňující.

Osobní charakterové vlastnosti hrají určitě silnější roli než ten mesianismus odpadlíků od víry.

M. Sedmík 12.10.2016 12:04

Roman Joch k tématu

Zajímavý článek k tématu napsal Roman Joch

http://www.obcinst.cz/zidobolsevici-klerofasiste/

"Malér nastává, když žid nebo křesťan odpadne od víry. Ztratí svou ortodoxní víru, ale zachová si – či podrží – koncept Mesiáše. Začne si myslet, že Mesiášem je – ať již individuálně či kolektivně – on. Zbožští sám sebe a své snažení, to sekularizuje a zpolitizuje, a propadne domněnce, že oním Mesiášem je on sám a stát, kterému on vládne a který bude jednat jako Bůh, totálně překope nedokonalé lidi a nedokonalou společnost ke své vlastní vizi dokonalosti, kterou všem lidem vnutí politicky, totalitní mocí. Stane se utopistou a totalitářem. Nacistou nebo komunistou.

Lidé, kteří neznají koncept Mesiáše, tj. nežidé a nekřesťané, když ztratí svou náboženskou víru, nejsou tak nebezpeční, jako židé a křesťané, když tito ztratí svou náboženskou víru. Ti první neznají koncept Mesiáše, tudíž nejsou v pokušení si na něj hrát. Ti druzí jej znají, tudíž když ztratí svou ortodoxní víru, mohou být v pokušení si na něj zahrát. To byla podstata nacismu a komunismu. Právě proto se tyto totalitní ideologie objevily u ex-židů a ex-křesťanů, tj. u lidí, kteří odpadli od ortodoxní židovské či křesťanské víry."