23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

HISTORIE: Židobolševismus

Z prostého důvodu. V dobách „socialismu“ jsme jej vnímali jako „nacistický“, nepřátelský výraz, očerňující naší světlou současnost. Zkusme se ale na něj podívat s odstupem, realisticky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Netzer 12.10.2016 12:02

Re: Je to„guod erat demonstrandum"skutečně nesmysl?

Určité % sviní existuje v každém národě a etnii.

Jejich třídění podle původu je naprosto zbytečné.

Jako tento článek.

J. Schwarz 12.10.2016 11:59

Na téma idealistických

blouznivců toužících svět spasit i kdyby jej měli zničit tu včera někdo citoval takřka geniální text Václava Havla. Bohužel na stará kolena se sám Václav mezi tato paka ochotně zařadil...

J. Škodák 12.10.2016 11:48

Re: Je to„guod erat demonstrandum"skutečně nesmysl?

Závěrem autor článku předvádí tím„guod erat demonstrandum"cynismus. Ti chytří Židé komunismu nepodlehli,ale využili ho pro svůj prospěch a zařadili se mezi sovětskou nomenklaturu. Ti hloupí zaplatilii,co si zasloužili. Tu cenu nejvyšší zaplatily desýtky miliónů obětí,ne židovského původu. Za zločiny nacismu byli odsouzení jejich strůjci i ti co přisluhovali. Byl někdo za zločiny komunismu odsouzen,nebo pohnán k odpovědnosti? Ba právě naopak. Masový vrah Stalin je oslavován a jeho přisluhovači pobírali a pobírají tučné důchody! To je nespravedlnost do nebe volající a takovou trestá Jahwe-Bůh od pokolení do pokolení,kterak je napsáno v Bibli ve Starém zákoně.

J. Škodák 12.10.2016 11:26

Je to„guod erat demonstrandum"skutečně nesmysl?

Ten termín„židobolševismus"není jen tak trochu tabu,ale také historické skutečnosti s tím spojené. Byli to židé,kteří opustili příliš těsnou kazajku judaismu a oslovil je ateismus komunistické ideologie.Autor článku správně píše,že procentuální zastoupení Židů v bolševické straně bylo 3x větší,než ostatních obyvatel Ruska. Uvedu dva příklady. Po revoluci v Rusku ztratila moje babička manžela-Bělorusa,mého dědečka a svého bratra,který se tam vydal,aby zjistil,co se stalo. Byl zatčen tajnou službou ČEKA a domů posílá poslední zprávu:

„Vyslýchají nás zde samí Židé a to je tak vše,co mohu napsat."Další signifikantní příklad. Jakov Jurovskij se přiklonil k marxismu a potom se stal bolševíkem i když jeho dědeček byl rabínem v Poltavě. Řídil popravčí komando určené k likvidaci carské rodiny a jak ten masakr osobně provedl,není není žádné dobré čtení! Neodpovídá skutečnosti tvrzení,že jen někteří Židé si osvojili komunismus. Tak,jak mnozí Němci propadli rasové nenávisti„nacizmu",tak také Židé propadli třídní nenávisti„komunismu."Byli také komisaři,členy tajné policie a popravčích komand. Jak známo,zrůdná ideologie třídní nenávisti připravila o život mnohem více miliónů lidí,než ta rasová.(pokračování v dalším příspěvku)

J. Hanke 12.10.2016 11:11

Re: Tak nějak nejpřesněji realitu popisuje vtip,

Kohn obdržel povolení vystěhovat se do Israele. Na hranicích nařizuje celník, otevřít kufr. Tam je jen mezi ubohými svršky obraz Lenina.

Co to je?? Řve socialistický celník. Žádné "co to je"" ale "kdo to je": To je Vladimír Iljič Lenin, největší státník a filozof všech dob, veliký dobrodinec lidstva.

V Israeli si Khon pověsí obraz na zeď a na návštěvu přijde Roubíček.

Koukne na Lenina a ptá se, Khon, kdo to je?? Žádný "kdo to je" ale "co to je"

Platinovej rámeček........

R. Dubravský 12.10.2016 11:04

Žídé

jsou národem, který po tisíce let systematicky pěstuje inteligenci. Není divu, že jsou objeviteli a vynálezci všeho možného. Toho užitečného i věcí nejstrašnějších.

L. Zemek 12.10.2016 10:59

K tomu posloužil ...

i podvržený pamflet „Protokoly židovských mudrců“.

Pane Černocký, když už používáte odkaz na nějaká fakta, tak jej citujte správně ! Onen "pamflet" se správně nazývá Protokoly sionských mudrců !!!

A. Trick 12.10.2016 10:49

Velmi nepřesné

Máte s pí Heidlerovou klapky na očích. Podívejte se oba z Ruska západním směrem.

J. Sinnreich 12.10.2016 10:31

Re: To je ale blábol!

Kibuc funguje velice dobre i dnes. Zalezi ovsem na mentalite, nadseni a pracovitosti clenu kibucu. To se ovsem v pripade nasilnhp zakladni JZD u nas nedalo hovorit.

P. Lenc 12.10.2016 10:28

Re: V prvé porevoluční fázi

Přesné paní Heidlerová.

J. Lepka 12.10.2016 10:21

Tak nějak nejpřesněji realitu popisuje vtip,

jak jinak než židovský:

....Jak se daří dětem, Muneles?

Ale dobrý, dobrý, ten nejstarší buduje socialismus ve Varšavě, ten prostřední dokonce na Kubě, ale ten nejmladší, ten mi dělá největší radost, ten je v Tel Avivu.

Taky buduje socialismus?

Zbláznili se ? Ve vlastní zemi ?

S. Ševeček 12.10.2016 9:56

Re: Židobolševismus ...

... říká prostý pan Zinga.

Zvonka to vyzerá ve smyslu běžného - vašeho - pojetí bolševiků zcela jinak, vážený pane Zingo. A to tak, že se bolševik zmocnil pomocí svého násilí a teroru "společnosti" a donutil tu většinu, která ani nevěděla, co dělá (blbí a zmanipulovaní), aby se podvolila jeho násilí. To není totéž, ne?

P. Zinga 12.10.2016 9:51

Re: Židobolševismus ...

Bolševici jsou proto bolševici, že jich při hlasování bylo více než menševiků. A pak proti nim vyhráli občanskou válku. Tak prosté to je.

P. Zinga 12.10.2016 9:47

To je ale blábol!

Autor neví, že u zrodu Izraele stály osady (kibuc), fungující na principu společného vlastnictví a společného užitku z práce všech? Samozřejmě to ztroskotalo, protože Žid-neŽid, nemohlo to fungovat, protože jak řekl můj přítel na konferenci KSČ, socialismus (a komunismus tuplem) nejde vybudovat, protože nelze překonat zásadní lidskou vlastnost: snahu mít víc než soused.

S. Ševeček 12.10.2016 9:33

Židobolševismus ...

V článku mi chybí nějaké základní vymezení tohoto pojmu.

- Bolševismus - dnes "definován" jako jakási revolučně marxisticko leninská ideologie komoušů, kteří likvidují jakýkoliv "menšinový" názor a znásilňují "společnost" ve všech ohledech s cílem prosazení svého revolučního zadání, přičemž už od počátku byli vlastně v menšině, ale lživě se prohlásili za většinu a zlikvidovali oposiční názory i s jejich nositeli. ... vezmeme-li v úvahu jinou definici: Bolševismus je ideologie politické třídy, která má za cíl působit Dobro pro sociální většinu (bolšinstvo), vypadá to poněkud jinak.

Troufnu si prohlásit, že Židé jsou stále (dnes "nemoderně") národní, národnostní, kmenovou entitou (která vstřebává i židy s malým ž) a vlastně také zastávají ideologii národní "většiny", bolšinstva. Podporováni navíc svým rozptýlením a diasporou na celém Světě zcela pochopitelně.

F. Houžňák 12.10.2016 9:12

Židé měli historicky vždycky smysl pro spravedlnost

danou jejich náboženstvím. Takže se nelze divit jejich příklonu k různým formám socialismu (taky Izrael byla - a možná ještě je, nevím - jediná země, kde se podařilo vybudovat částečně socialistickou společnost bez násilí, na principu dobrovolnosti). Ovšem bolševici překlopili společensky sociální a socialistické myšlenky a principy do násilí a diktatury a Židi, co se k nim dali, to zase odskákali, protože násilí odmítali (zjednodušeno a zevšeobecněno).

F. Houžňák 12.10.2016 9:04

Mimochodem, židovské kvóty byly i v USA,

a skončily až v padesátých letech. Taktéž v Maďarsku, Lotyšsku, Kanadě, Polsku, Rumunsku a dalších, a to v době "nenacistické". Takže to asi nebude tím podceňováním vzdělání v Rusku.

F. Houžňák 12.10.2016 8:58

Když už chcete mermomocí používat židovské termíny,

tak aspoň pořádně. "Gojim" (goyim) je plurál neboli množné číslo, vy jste chtěl říct, že jste gój (goy).

Z. Švrček 12.10.2016 8:07

Taky jeden

Potkají se dva židi v Moskvě.

Dobrý den, jak se jim enkávédé.

Děkuji, jsem žid a zdráv.

V. Heidlerová 12.10.2016 7:44

V prvé porevoluční fázi

se v Rusku (později SSSR) uvolnila spousta míst ve všech oblastech společenského života tím, že bolševici vyvražďovali, odsouvali, věznili většinu společenských elit a inteligence, zvlášť krutě se vypořádali s politickými oponenty a správními úředníky země. Rusové vždy podceňovali vzdělání a nebyli schopni vygenerovat vzdělané osobnosti, schopné zaplnit uprázdněná místa a nově vznikající nový represivní systém řízení státu. Historie ukazuje, že naopak židé využívali všech dostupných mezer v kvotačním systému (židé mohli studovat v Rusku jen na základě určitých kvót) a prosazovali své děti na studia, jak jen to šlo. Rozrušením základů staré společnosti vznikla příležitost uplatnit se i pro židy, ti měli vždy v záloze dost chytrých a vzdělaných lidí. Mnozí podlehli ovšem vábničce příslibu, že židé budou zrovnoprávněni a vložili do toho veškerý svůj um. Proto značný počet židů, kteří se ovšem židovství zřekli, ve významných funkcích.

Ovšem na druhé straně, kde by bylo Rusko bez židů? Spisovatelé, umělci, herci, vědci, vynálezci atd. - měli židovské kořeny. Stačí se podívat na seznam nositelů Nobelových cen!!! Bezkonkurenčně vedou židé. Za historickou tragedii nenesou odpovědnost židé, ale bolševici. A rodnou půdou bolševismu bylo Rusko.

J. Hanke 12.10.2016 6:49

jen tak mimochodem

jeden z dob vlády jedné strany:

Jak se pozná blbej a chytrej Žid?

To se pozná podle toho, jak telefonuje.

Chytrej volá z New Yorku, blbej z Prahy.........