9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

HISTORIE: 60 let od komunistické megazlodějny

V roce 1953 stále ještě fungovaly potravinové lístky. Osm let po válce a pět let od komunistického puče nebyli schopni komunisté zajistit běžný obchodní provoz. Jak už to tak bývá, původně dobrý úmysl byl zneužit k tomu, aby se komunisté obohatili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 23.5.2013 10:10

Re: Byla to hrozná doba.

No vypadá to tak čím dál tím víc.

R. Langer 23.5.2013 10:09

Re: hi hih ch acha hcá

Ano, komunisté škodí. Víc k tomu není potřeba dodávat.

J. Farda 23.5.2013 10:08

Re: hi hih ch acha hcá

Vážení přispěvatelé a diskutující NP, doporučuji pana Szewczyka, člověka podle jeho dosavadních diskusních přípěvků nepopiratelně mdlého rozumu, ignorovat. Reagováním na jeho výpotky mu pouze poskytujeme prostor k exhibování jemu tak vlastnímu. Není-liž pravda, pane Szewczyku? Tečka.

R. Langer 23.5.2013 10:08

Re: Když naše pravicové vlády...

Jaké pravicové vlády, já o žádných nevím? Daně zcela logicky zvyšují pouze vlády levicové... :-P

P. Kolář 23.5.2013 9:58

Re: hi hih ch acha hcá

Už jenom ten nadpis příspěvku svědčí o tom,kam patříte.Mezi normální lidi to asi nebude.Nám,kteří jsme popisované období skutečně prožili,je z Vašeho pomateného psaní na zvracení.

K. Luboš 23.5.2013 9:40

Když naše pravicové vlády...

...zvýšili DPH na 15 a 21 %, tak připravili anebo ještě připraví lidi o takové peníze, že je proti tomu to, co ukradli komunisté v roce 1953, naprosto směšná sumička.

R. Szewczyk 23.5.2013 9:21

Re: hi hih ch acha hcá

jasně Vám rozumím,,,,,komunisté od Lipan a Bílé Hory škodí této zemi,krom nich ,jiní škůdci nejsou,,blahopřeji Vám k bezchybnému světonázoru

A. Reček 23.5.2013 7:16

Re: hi hih ch acha hcá

Soudruhu Szewczyku neobhajujte neobhajitelné!  Autor popsal tehdejší situaci přesně, pamatuju si na ni.  Krátce řečeno tehdejším komunistům šlo vždy o hrabivost a i dnes nejsou lepší. 

P. Maleček 23.5.2013 7:05

Nepopiratelně inteligentní pan Polanecký

Pane Polanecký komouše nemůžu ani cítit. Ale vysvětlete mi čím se tehdejší jejich zlodějna v dopadech na řadové občany liší od toho co dnes vyvádí Kalousek se svým tajtrdlíkem Nečasem.

Pro mě je to důkazem, že dnešní rádoby pravice jsou jen přebarvení komouši, hrající si za použití své morálky na kapitalisty. A nerozumím tomu, že člověk tak nepopiratelně inteligentní jako vy to nevidí také.

R. Szewczyk 23.5.2013 5:17

Re: No, vždy když je hodmě peněz

zajímavá myšlenka,hodně peněz,málo zboží,,,,,,,jediné logické vysvětlení je,že někdo platil za práci více,než jakou měla hodnotu,

R. Szewczyk 23.5.2013 5:10

Re: hi hih ch acha hcá

ale,no tak,komančové dokončili jen to,co jiný začal o mnoho let dříve,ale jinak to byla platba za válečné ztráty,že nebyly vyrovnány.za to mohl naprosto někdo jiný,autor článku použil vytržení z kontextu doby,nevadí to,páč to charakterizuje plytkost publistiky postindustriálního česka

J. Kulišek 23.5.2013 4:42

Re: hi hih ch acha hcá

Jenze on jen popisuje a pripomina dejepisnou udalost, ke ktere doslo. Ze zatim nemate moznost ji vymazat z dejin, presto ze vam nesedi, ze vrha spatne svetlo na komunisty to je jina vec. A ze odvadite hned pozornost jinym smerem, misto aby ste diskutoval o teto dejepisne udalosti, to je stara taktika.

R. Szewczyk 23.5.2013 4:41

hihihi

smíchem jsem probudil manželku......

J. Kulišek 23.5.2013 4:37

Re: Byla to hrozná doba.

No narod se v 89 rozhodl, ze necha komunisty, aby mu vybudovali kapitalismus.

J. Kulišek 23.5.2013 4:33

Re: No a socani zapomněli, co s nimi komouši udělali,

Naciste jsou totiž od základu jen protestní silou, nic víc.

R. Szewczyk 23.5.2013 4:31

hihihi

to je vtipné,,,,v kontextu doby

R. Szewczyk 23.5.2013 4:29

hi hih ch acha hcá

pokud jste se vyblil na komanče,pane Polanecky,což je správné,neměl jste potom B zapomenout i na to A,protože ta skutečná zlodějna proběhla zcela jiným způsobem,a to takovým jedním malým dekretem jistého zazsloužilce pro stát,ale totok nechcá nikdo slyšet,skutečnost historická je každému šumafuk,ted je moderní nadávat na komanče,kteří mohou za vše,co se tu odehrálo za posledních tisíc let,Vaš příspěvek je přesně tohoto ranku,ale jinak jsem se fakt nasmál té polopatické polopravdě,takže dík za ní

L. Krajicek 23.5.2013 4:07

Byla to hrozná doba.

Ještě že už třiadvacet let se majetek i vláda věcí tvých k tobě navrací, ó lide český.

Z. Sohorova 23.5.2013 2:00

Neodpustitelne

Proto zrusit KSCM a postavit je mimo zakon...

V. Bok 23.5.2013 1:35

Re: No a socani zapomněli, co s nimi komouši udělali,

K nástupu komoušů přispívá zejména ODS a TOP 00, víte? Komouši jsou totiž od základu jen protestní silou, nic víc.

V. Bok 23.5.2013 1:32

No, vždy když je hodmě peněz

a málo zboží, tak se to musí řešit. Komouši to řešili najednou a diferencovaně, Kapitálisti na to maj pádivou inflaci, příkladů spousta. Ta je taky krutá, ovšem, přece jen trochu spravedlivější. I když na konci je vždy pár lidí, co zázračně zbohatnou ne zrovna čistě. No a ti jsou pak elita národa. Němci se po té zkušenosti proti ní vzbouřili a zvolili Hitlera ...

J. Dlouhy 23.5.2013 1:22

Diky za pripomenuti

Jako dvanactilety kluk, bydlici v centru Plzne, jsem vse videl a dobre si pamatuji. K vzpoure Plzenaku si myslim prispela stale udrzovana vzpominka na Americany. Kdyz skodovaci obsadili radnici a zaplnili namesti, byli proti nim vyslani vojaci z 35.kasaren v centru mesta (petatricatnici). Ti se ale pridali na stranu vzbourencu, a spolecne se vytvorila kolona vojenskych aut, ktera jela osvobodit politicke vezne na Borech. Za to pak bolsevik ty kasarna zboural. Proti nim ale byli povolani vojaci Vnitrni straze, uz nevim co to bylo, ale meli fialove brigadyrky. Ti prijeli od Litic a zastavili kolonu, u nas v ulici jsem z okna videl jak prijeli, na nakladacich RN, kulomety na strese, vyskakali, v plne polni, nasadili bajonety a zacali obklicovat dav. Dav predtim zapaloval nastenky na namesti s bolsevickou propagandou a zpival Tece voda tece. U Masarykova pomniku, na Petakovo namesti. Ten pak druhy den bolsevici zlikvidovali. Videl jsem to z okna. Nad tim letalo letadlo Cap a filmovalo. Vsichni, co zdvihli obliceje byli pak hledani. Ja na to letadlo miril tatinkovo kulovnici. Uz jsem byl poucen, s tatou jsem poslouchal Svobodnou Evropu. Maminka zasahla. Dodnes lituji, ze jsem to letadlo nesestrelil :-)) Mohl bych vypravet, tak jako mnoho dalsich. Bolsevici znicili zivoty celemu narodu. Mohli jsme dnes byt uplne jinde.

H. Lukešová 23.5.2013 0:14

No a socani zapomněli, co s nimi komouši udělali,

místo, aby důsledně dodržovali bohumínské usnesení, zamezující spolupráci s nedemokratickými stranami (dříve Sládkovi SPR-RSČ, KSČM, KSČ a další), tak pomáhají pomalu, ale jistě nástupu komunistům. Socdem by měla být sdandardní demokratickou levicovou stranu, ne strana přiklánějící se k extrémní komunistické levici.