27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

HISTORIE: 60 let od komunistické megazlodějny

V roce 1953 stále ještě fungovaly potravinové lístky. Osm let po válce a pět let od komunistického puče nebyli schopni komunisté zajistit běžný obchodní provoz. Jak už to tak bývá, původně dobrý úmysl byl zneužit k tomu, aby se komunisté obohatili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Farda 23.5.2013 10:08

Re: hi hih ch acha hcá

Vážení přispěvatelé a diskutující NP, doporučuji pana Szewczyka, člověka podle jeho dosavadních diskusních přípěvků nepopiratelně mdlého rozumu, ignorovat. Reagováním na jeho výpotky mu pouze poskytujeme prostor k exhibování jemu tak vlastnímu. Není-liž pravda, pane Szewczyku? Tečka.

J. Slanina 23.5.2013 11:53

Re: hi hih ch acha hcá

Nic o tom, že pan Szewczyk je exot, ale pokud se dá z jeho zmatených slov vyvodit , že oním zasloužilcem o stát byl Beneš, má, možná nechtěně, pravdu. Totiž všechny ty bolševické zrůdnosti, včetně měnové reformy, způsobil svým podpisem pod demisí pravicových ministrů, která ovšem taky nebyla zrovna tou pravou politickou kávou.

M. Trhlík 23.5.2013 17:23

Re: hi hih ch acha hcá

Pane Fardo a proč si myslíte, že člověk, který má jiný názor než Vy, je mdlého rozumu? To je hodně podobné tomu co hlásali právě bolševici. Člověk, který měl jiný názor než oni, byl darebák. Nebo si už na tuto skutečnost pane Fardo nepamatujete, protože jste jí ani nezažil? Tečka.

J. Farda 24.5.2013 13:11

Re: hi hih ch acha hcá

Dobrý den, vážený pane, trochu můj výrok posouváte do polohy, kterou jsem nevyjádřil. Vůbec jsem pana Szewczyka neoznačil za darebáka, ale, soudě podle obsahu i formy jeho příspěvků za exibicionistu víceméně mdlého rozumu, a navrhl takovéto příspěvky ignorovat, tedy jeho intelektuální kvocient podmínečně relativizoval. Vy mi podsouváte absolutní negativizování. To za prvé. Za druhé, bolševici lidi jim nepohodlných názorů kriminalizovali a likvidovali, k čemuž pochopitelně nevyzývám; jó, kdyby se bolševici k lidem jiných názorů chovali jen jako já, to bych jistě nejen já v oněch časech kvitoval. A za třetí, ujišťuji Vás, že období vlády samospasitelné rodné strany si jako ročník 1950 pamatuji velice dobře. Přeji Vám hezký den. Tečka. 

L. Krajicek 23.5.2013 4:07

Byla to hrozná doba.

Ještě že už třiadvacet let se majetek i vláda věcí tvých k tobě navrací, ó lide český.

R. Szewczyk 23.5.2013 4:31

hihihi

to je vtipné,,,,v kontextu doby

J. Kulišek 23.5.2013 4:37

Re: Byla to hrozná doba.

No narod se v 89 rozhodl, ze necha komunisty, aby mu vybudovali kapitalismus.

R. Szewczyk 23.5.2013 4:41

hihihi

smíchem jsem probudil manželku......

R. Langer 23.5.2013 10:10

Re: Byla to hrozná doba.

No vypadá to tak čím dál tím víc.

Z. Sohorova 23.5.2013 2:00

Neodpustitelne

Proto zrusit KSCM a postavit je mimo zakon...

V. Bok 23.5.2013 1:32

No, vždy když je hodmě peněz

a málo zboží, tak se to musí řešit. Komouši to řešili najednou a diferencovaně, Kapitálisti na to maj pádivou inflaci, příkladů spousta. Ta je taky krutá, ovšem, přece jen trochu spravedlivější. I když na konci je vždy pár lidí, co zázračně zbohatnou ne zrovna čistě. No a ti jsou pak elita národa. Němci se po té zkušenosti proti ní vzbouřili a zvolili Hitlera ...

R. Szewczyk 23.5.2013 5:17

Re: No, vždy když je hodmě peněz

zajímavá myšlenka,hodně peněz,málo zboží,,,,,,,jediné logické vysvětlení je,že někdo platil za práci více,než jakou měla hodnotu,

R. Langer 23.5.2013 10:12

Re: No, vždy když je hodmě peněz

Vážený pane, v socialismu ekonomická logika jaksi nefunguje, jak byste si možná ještě mohl pamatovat.

P. Vaňura 23.5.2013 10:59

Člověče, vy jste totální ignorant

Stát ZAKÁZAL lidem vlastnit reálné (volně směnitelné) peníze (pod trestem vězení) a platil je něčím, co by se dalo též nazvat "dlužní úpisy." no a 1.6.1953 prostě vyhlásil bankrot.

Situace do jisté míry připomíná to, co se letos stalo na Kypru, až na to, že na Kypru byla ukradena jen část vkladů a žádné hotové peníze a u nás prakticky všechny peníze a 90% vkladů.

J. Dlouhy 23.5.2013 1:22

Diky za pripomenuti

Jako dvanactilety kluk, bydlici v centru Plzne, jsem vse videl a dobre si pamatuji. K vzpoure Plzenaku si myslim prispela stale udrzovana vzpominka na Americany. Kdyz skodovaci obsadili radnici a zaplnili namesti, byli proti nim vyslani vojaci z 35.kasaren v centru mesta (petatricatnici). Ti se ale pridali na stranu vzbourencu, a spolecne se vytvorila kolona vojenskych aut, ktera jela osvobodit politicke vezne na Borech. Za to pak bolsevik ty kasarna zboural. Proti nim ale byli povolani vojaci Vnitrni straze, uz nevim co to bylo, ale meli fialove brigadyrky. Ti prijeli od Litic a zastavili kolonu, u nas v ulici jsem z okna videl jak prijeli, na nakladacich RN, kulomety na strese, vyskakali, v plne polni, nasadili bajonety a zacali obklicovat dav. Dav predtim zapaloval nastenky na namesti s bolsevickou propagandou a zpival Tece voda tece. U Masarykova pomniku, na Petakovo namesti. Ten pak druhy den bolsevici zlikvidovali. Videl jsem to z okna. Nad tim letalo letadlo Cap a filmovalo. Vsichni, co zdvihli obliceje byli pak hledani. Ja na to letadlo miril tatinkovo kulovnici. Uz jsem byl poucen, s tatou jsem poslouchal Svobodnou Evropu. Maminka zasahla. Dodnes lituji, ze jsem to letadlo nesestrelil :-)) Mohl bych vypravet, tak jako mnoho dalsich. Bolsevici znicili zivoty celemu narodu. Mohli jsme dnes byt uplne jinde.

R. Langer 23.5.2013 10:13

Re: Diky za pripomenuti

Vidíte, a spoustě lidí se po tom tak hrozně stýská... :-(

H. Lukešová 23.5.2013 11:36

Re: Diky za pripomenuti

Zajímavá petice, stojí za zamyšlení.

http://www.petice24.com/petice_za_zrueni_diplomatickeho_zastoupeni_s

J. Dlouhy 23.5.2013 12:05

Re: Diky za pripomenuti

Pani Lukesova, uz jsem petici pred nekolika dny podepsal, bez rozmysleni.

H. Lukešová 23.5.2013 12:28

Re: Diky za pripomenuti

To je dobře. Díky.

H. Lukešová 23.5.2013 0:14

No a socani zapomněli, co s nimi komouši udělali,

místo, aby důsledně dodržovali bohumínské usnesení, zamezující spolupráci s nedemokratickými stranami (dříve Sládkovi SPR-RSČ, KSČM, KSČ a další), tak pomáhají pomalu, ale jistě nástupu komunistům. Socdem by měla být sdandardní demokratickou levicovou stranu, ne strana přiklánějící se k extrémní komunistické levici.

V. Bok 23.5.2013 1:35

Re: No a socani zapomněli, co s nimi komouši udělali,

K nástupu komoušů přispívá zejména ODS a TOP 00, víte? Komouši jsou totiž od základu jen protestní silou, nic víc.

J. Kulišek 23.5.2013 4:33

Re: No a socani zapomněli, co s nimi komouši udělali,

Naciste jsou totiž od základu jen protestní silou, nic víc.

M. Sedláček 23.5.2013 13:16

Re: No a socani zapomněli, co s nimi komouši udělali,

Standardní demokratická levicová strana je protimluv. Levicová politika není legitimní, protože stojí na okrádání produktivních lidí, omezování svobody a soukromého vlastnictví.