29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

GLOSA: ZZ - zásadní zemědělství

Jak komické - pro KDU-ČSL je post ministra zemědělství tak zásadní, že bez něj by nešli do vlády. Ale opět je tam to alibistické ale...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Vild 31.12.2013 8:00

Re: Tomíku, jestlipak už se holíš?

jak to jen rici - ano, uz skoro 30 let? proc vas to zajima?

B. Hudzieczek 31.12.2013 1:16

Tomíku, jestlipak už se holíš?

Pane autore, promiňte, ale Váš článek je tak asi na úrovni septimána. Proto jsem si dovolil tu nemístnou otázku v úvodu.

T. Vild 28.12.2013 8:38

jiste, ale...

ja chapu situaci pana belobradka, ale je tu jedna zasadni vec, kterou tu uz par lidi deklarovalo - kdyz je nemocny, tak proc do tak exponovane pozice leze? myslim, ze jako ministr bez portfeje bude jen vic frustrovany z toho, ze nemuze nic ovlivnit. jeho nemoc je smutna vec, nikdo mu ji nepreje, ale take je to prave jedna zasadni velicina - obrovsky argument pri jakemkoli vyjednavani. takove citove vydirani, ktere se proste bude porad dokola opakovat, pokazde, kdyz pan belobradek neco udela, nebo ne.

jak tu uz nekdo rekl, kdyz je nemocny, nemel tam lezt. nevidim duvod, proc by melo byt deset milionu lidi odkazano na cloveka, ktery treba nedokaze kvalitne plnit povinnosti ve vrcholove statni sprave.

tak at vypadne a svym kolegum fandi, ale je tu prima umera, nekdo musi neco obetovat ve prospech toho druheho. bud bude obetovan narod ve prospech tolerance nemoci pana belobradka, nebo pan belobradek bude delat co ma, bez ohledu na svou nemoc. ale pouzivat ji jako argument je velmi podpasova metoda komunikace.

zatim to delaji lide treba tady, od nej jsem to neslysel, ale jakmile by rekl slovo, zacal bych psat petice o tom, at vypadne ze statni spravy.

J. Malá 28.12.2013 0:13

Re: Je to jinak

To také vysvětluje, proč si vybral ministerstvo bez  práce/ bez portfeje/, ale se všemi výhodami ministra a místopředsedy vlády. Cesta do Ameriky mu nemohla ublížit? Bude tedy ozdobou vlády, švarný jinoch.!

P. Papež 27.12.2013 16:22

Názory

Názory autora mně připadají hloupé. V Čechách je totiž  dost hloupým zvykem, že předseda strany, která jde do vlády, musí být ministrem na důležitém ministerstvu. To už nám ukázal John na vnitru, jakým je předseda strany odborníkem. Jestli se autor diví a myslí si, že všechna ministerstva jsou stejně důležitá, tak ať si přečte diskuzi stran tlačících se do vlády a jejich vyjádření o různé důležitosti různých ministerstev. Nikdy jsem nefandil KDU, ale kdyby mě ostatní "koaliční" partneři chtěli vyšachovat tak, jak to dělal Babiš se Sobotkou, také bych se bránil  a požadoval stále víc.

J. Vyhnalík 27.12.2013 13:19

Re: Je to jinak

Roztroušená skleróza postihuje často lidi, kteří pracovali na 200 %. Poznal jsem jednoho člověka, který rozběhl firmu, byl úspěšný, poměrně bohatý a pak se přes noc všechno změnilo. U Pavla Bělobrádka lékaři nemoc odhalili včas, ale to přece neznamená, že by se měl někde zavřít.

Většina lidí se shoduje, že nejlepším předsedou NKÚ byl Lubomír Voleník, který trpěl Bechtěrevovou nemocí. Pár politiků na vozíčku také máme a myslím si, že by se našli i takoví, kteří trpí třeba epilepsií, která je do značné míry podobná roztroušené skleróze pokud jde o omezení, které od nemocných vyžaduje.

P. Lenc 27.12.2013 9:08

Re: Je to jinak

Tak, tak.

V. Němec 27.12.2013 8:19

Re: Je to jinak

Nu, budu dělat, že tomu vysvětlení věřím, jen mi není jasné, proč potom vůbec leze do politiky. Neřkuli té nejvyšší.

J. Vyhnalík 27.12.2013 0:49

Je to jinak

Nechci dělat obhájce KDU-ČSL, která nepatří a nikdy nepatřila mezi mé oblíbené strany, ale bylo by možná dobré si zjistit nějaké fakta, než se člověk pustí do kritiky.

Pavel Bělobrádek je nemocný a to nevyléčitelnou roztroušenou sklerózou. Naštěstí je nemoc údajně stabilizovaná a neprograduje, ale tak jako tak musí pan Bělobrádek užívat léky a neměl by se vystavovat extrémnímu vypětí. Přinejmenším ne často, nebo dlouhodobě. Z tohoto pohledu je jeho rozhodnutí, které nejspíš konzultoval i se svým lékařem více než pochopitelné.