8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

GLOSA: Zuzanina pomsta

Pamatuji si řev rozvášněných davů v únoru 1948 na podporu politiky Klementa Gottwalda. Od té doby jsem vůči masovým vystoupením lidu zdrženlivý, neboť často následuje Krysaře, aniž by přemýšlel nad směrem, kterým jej vede.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Dido 22.6.2019 15:26

A vy se Jemelíku omluvte demonstrantům!!!

V. Heidlerová 22.6.2019 14:22

Pan Jemelík se pomátl

Demonstrace pořádané za určitým cílem jsou demokratickou pomůckou mezi volebními obdobími, aby existovala zpětná vazba pro zvolené politiky, zda plní čestně svůj program a sliby. Je to projev občanské společnosti, aby společnost nebyla jen stádem ovcí jdoucí jednou za čas k volbám a pak už jen pobekovat bokem buď ze spokojenosti, nebo naopak. Vox populi vždy něco signalizoval. Dnešní demonstranti nedemonstrují proti výsledkům volem, ale proti skandálním chybným krokům a machinacím s právem a Ústavou. A právo shromažďovací je právo lidské a demokratické zaručené Ústavou. Transvestita Babiš, přeoperovaný ze Slováka na roduvěrného Čecha v zájmu svého majetku, je odporná figura, která si zaslouží ne posměšek, ale odstavení od moci. Nazdar.

J. Chaloupka 22.6.2019 12:32

A kdo např. Minář je schopen mluvit s Junckerem

jeho rodným jazykem? Kdo je čistý a zároveň schopný? Já takového nevidím. Možná jsem ale slepý a tím čistým je pan Minář. Ale proč nejde do demokratických voleb? Tomu dost dobře nerozumím.

V. Němec 22.6.2019 12:25

Každý kopeme za své zájmy-

Tak to s námi příroda zařídila.

A mluvit o snaze někoho, že usiluje o veřejné blaho?

Cha, cha, cha!

M. Rozbořil 22.6.2019 11:28

Vaše starosti

Tak takové starosti bych chtěl jednou mít. A dodal bych, že místo "masami podporovaného oligarchy do čela vlády, byť viditelně usilujícího nejen o své, ale také o veřejné blaho" bych řekl "usilujícího nejen o veřejné, ale hlavně o své blaho".

P. Han 22.6.2019 10:09

Re: Snaha o zvrácení výsledků voleb? Kam na to chodíte ...

Jste vedle. Andrej Babiš je vlastníkem firmy ANO. Tak to prostě je.

J. Lepka 22.6.2019 9:49

Re: Postupně se z vás stává větší a větší i...

Hlavně si vy položte otázku : Co je demokracie? Když už s ní tak šermujete. A pokud vám wiki nabídne, že je to vláda občanů, položte si otázku v jakém gramatickém pádu : Koho ? nebo Komu ? A až si na tuto základní otázku dokážete odpovědět, pište.

Z. Velínský 22.6.2019 9:22

Snaha o zvrácení výsledků voleb? Kam na to chodíte ...

Cílem demonstrací je sesadit současnou vládu. Proč se ale snaha lidí zbavit se nekompetentních osob v řízení státu zaměňuje za snahu o nerespektování výsledků parlamentních voleb? Kolika lidem, jak velké části národa, podsunul Andrej Babiš falešné dojem že ANO = Andrej Babiš, potažmo Andrej Babiš = premiér ČR (nikdy neodstúpim, nikdy), potažmo Andrej Babiš = Agrofert = Česká republika?

Zbláznil jste se i Vy, pane autore, nebo to děláte schválně? Andrej Babiš je prostě jenom Andrej Babiš, nic jiného. Jeden vykuk s metodami a způsoby papaláše předchozího totalitního režimu, nic víc. Demonstranti vyzývají vítězné hnutí ANO k zodpovědnosti v řízení země, k nalezení osob s nezpochybnitelným morálním kreditem a profesionální odborností. Výsledky parlamentních voleb nikdo ani slůvkem nezpochybňuje.

J. Vlček 22.6.2019 8:26

Re: Postupně se z vás stává větší a větší i...

Je příznačné, že rozumný, nestranný člověk, jako je pan Jemelík, je příznivcem "chvilek" označen za idiota, jenom proto, že se jednoznačně nestaví za vyznavače majdanu na náměstích.

Pane Sedláku, pročpak ten Babiš asi vyhrál ty volby? Nebylo to náhodou tím, že těch vlád před ním už měli lidé plně zuby? Nejsou tedy spíš ti "chvilkaři" užitečnymi idioty pro ty svržené strany, které nejsou schopny Babiše porazit ve volbách, takže je jim každý majdan dobrý?

Hlavně, že všichni dohromady máte neustále plně huby demokracie.

H. Gene 22.6.2019 8:03

Re: Postupně se z vás stává větší a větší i...

Spodina nespodina - špína je špína.

P. Jirkovský 22.6.2019 7:58

Pan Jemelík vidí za roh!

A za Jemelíkovými rohy je to samej bubák .... Pokud to nebyl projev pomatenej, tak slušně koncipovaná prasečina.

P. Jirkovský 22.6.2019 7:57

Re: Slabý článek Visegrádu

Prokristovydrahýrány, to je schíza jak poklop vod kanálu. Jen doufám, že tohle neběhá po svobodě ...

V. Kotas 22.6.2019 7:35

Re: Slabý článek Visegrádu

Majdan ani " Slovensko " v ČR nebude. A pomsta ? Uvidíme, co přinese budoucnost.

F. Navrátil 22.6.2019 7:25

Slabý článek Visegrádu

Čaputová signalizuje, že majitelům EU se podařilo vylomit jeden ze čtyř bloků Visegrády. Nyní je na řadě Česká republika a seriál pražských majdanů prověří, jak pevná je v České republice demokracie a zda je ještě suverénním státem. Polsko a Maďarsko se však budou bránit až do historických "statků a hrdel".

R. Vacek 22.6.2019 7:23

Re: Postupně se z vás stává větší a větší i...

Možná by vláda neměla odstoupit už proto, že proti ní vystupují převážně hulváti všeho druhu. Prostě taková spodina národa.

S. Pavuk 22.6.2019 2:42

rozdiel

Je tu rozdiel. Pán Babiš sa prekecol. P. Čaputová to však mala všetko z nacvičeného poradcami pripraveného scenára.Dá sa s toho odvodiť mnohé. Napr. avizovaný koniec Visegrádu.

S. Sedlák 22.6.2019 2:40

Postupně se z vás stává větší a větší i...

Užitečný tomu šmejdovi na pozici premiéra.Pokud nevidíte důvod, proč by vláda a grázl v jejím čele měli odstoupit, je to již diagnoza. Politický kreténizmus.