21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

GLOSA: Zeman není gentleman

V reakcích na novou neochotu prezidenta republiky přiznat pochybení v kauze Peroutka se často objevují výtky, že prezident porušil pravidla vědecké práce, když si neověřil zdroj, ze kterého cituje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 5.10.2016 10:23

Re: Zeman je hulvát a zbabělec,

Nebudu Vám nikterak vyvracet Váš názor, že Dienstbier/Šiklová se "distancovali od bolševiků". Jest to nad moje síly.

Krom toho všichni splynuli s (Velebovou) ČSSD, asi jste si nevšiml. Takže jak vlastně??

M. Valenta 5.10.2016 11:09

Re: Zeman je hulvát a zbabělec,

Ten tanec mezi vejci Vám pane Hašek opravdu nezávidím. Zeman jako prezident je katastrofa - mnozí to vědí, někteří to tuší, někteří si nepřiznají, že se při volbě nechali napálit a některým, pravda, se to Zemanovo řádění stále líbí. Vás bych typoval na ten třetí případ.

Š. Hašek 5.10.2016 11:18

Re: Zeman je hulvát a zbabělec,

Mě docela těší, že jsem se nenechal napálit kandidátem Schwarzenbergem. Mezi vejci jsou tady jiní, obratnější.

Nedávno jsem zažil, jak v lesní chatě řádili celou noc plchové. Řádění presidenta republiky Miloše Zemana ke mně jaksi ještě nedošlo. Politická "činnost" (možno i řádění) Anděly Šílené docela ano, též chlapecpremiér té naší ČR se činí. Co takhle ta Marksovka????

Nebudu Vám ale nic vymlouvat.

M. Valenta 5.10.2016 13:48

Re: Zeman je hulvát a zbabělec,

Necháme to zase na příště, neboť Zeman průšvihy potřebuje pro své voliče, jinak by se přeci po prohraném soudu omluvil, ne? Ale s těmi plchy (jestli to nebyla třeba kuna) jste mě potěšil. Viděl jsem ho jednou (asi plch lískový)a je to už asi 20 let.

Š. Hašek 5.10.2016 17:51

Re: Zeman je hulvát a zbabělec,

Pozor, plšík lískový jest malá "myška", která se většinou nanasquotuje do málo navštěvovaných obydlí/salaší/bud. Roztomilost sama, kam se hrabe koťátko.

Plch jest (asi dva druhy) ale taková "veverka", zcela jiná kasta, která si (logicky) myslí, že ten přivandrovalec do "jejího" má vedle sebe potraviny pro plchpána a choť/rodinku. Většinou jsou tam v sezoně dva, ve dvou, řádně oddaných - se to přeci líp táhne.

Jsou to bestie!!!! Nějak parlament zaspal a nechal je rozplemenit. Ale jest veselo, spalo by se moc tvrdě, dělají si i dost srandu z baterky. Majznutí ručníkem vydrží tak 6 minut.

M. Šejna 5.10.2016 8:42

Zeman není první politik, kdo lhal o jiných

tuhle metodu zavedl v Česku jistý Václav Havel a jeho přátelé Rychetský, Ruml a Žantovský. V roce 1990 v přímém televizním přenosu obvinili tehdejšího předsedu ČSL Bartončíka z aktivní spolupráce s StB. Důvodem bylo, že ČSL mohla výrazně sebrat voličské hlasy tehdejšímu Občanskému fóru. Takže bylo nutné veřejně očernit předsedu této strany.

V roce 2006 zas jistá politická svině jménem Kubice obvinila veřejně předsedu ČSSD z pedofilie a ze spolupráce s mafií. Rok na to jistý Topolánek v televizi veřejně prohlásil, že všechna tato Kubicem vyslovená obvinění se ukázala být pravdivá.

Zeman tedy jen pokračuje v metodách svých předchůdců.

M. Valenta 5.10.2016 8:52

Re: Zeman není první politik, kdo lhal o jiných

Je tu "malý" problém. Bartoníček je ve svazcích STB veden jako aktivní spolupracovník.

M. Šejna 5.10.2016 8:57

lžete, pane Valento

Bartončík byl pouze evidován jako spolupracovník StB. Podobně byl ale ve svazcích StB evidován i sám Václav Havel.

Nešlo tedy o aktivní spolupráci, ale o záznamy agentů StB o sledované osobě, kterou agenti StB označovali jako spolupracující osobu.

J. Lepka 5.10.2016 12:06

Re: lžete, pane Valento

Šejnovi věřte, ten je v archivech STB jako doma.

J. Šimek 5.10.2016 9:00

Re: Zeman není první politik, kdo lhal o jiných

Kubiceho zpráva byla vynesena z neveřejného jednání, ale Šejna to označuje za Kubicem veřejně vyslovená obvinění. No hlavně že lžou ostatní :o)

M. Šejna 5.10.2016 9:07

nechápající Šimek 666

Kubice moc dobře věděl, jak dostat své lži na veřejnost. Měl v tom totiž podporu od jistého prostatika Langera, který si musel často odskočit na WC z toho "neveřejného" jednání , ponechat otevřené dokumenty na stole tak, aby si je mohli na tom "neveřejněm" jednání novináři "veřejně" ofotit.

O záměrech Kubiceho svědčí i to, že byl za své "zásluhy o odhalení Paroubka" za pár měsíců povýšen do funkce ministra vnitra.

H. Gene 5.10.2016 9:40

Re:

Ty už to nehul.

V. Loula 5.10.2016 10:09

Re: Re:

Problém je v tom, že to tak skutečně bylo. Přesně jak to popisuje, a Langer pote dostal pokutu za to, že nešel chcát podle předpisu, totiž že tu zprávu měl nejprve zavřít a dát do tašky a potom jít chcát. A ta zpráva byla okamžitě uveřejněna (pár dnů před volbami), tedy v době, kdy ovlivnila voliče, ale Paroubek, jako hlavní obviněný v té zprávě, se nemohl nijak bránit. A z publikovaných vin Paroubka byla nejvíce zdůraznovaná vina, že Paroubek je pedofil. Po volbách se samozřejmě ukázalo, že to byla naprostá hovadina, ale to již bylo po volbách.

J. Šimek 5.10.2016 10:56

Re: Re:

Šejna psal o veřejném obvinění. Tak to nebylo, to lhal :o)

M. Šejna 5.10.2016 11:09

Šimku

14 dní před zveřejněním Kubiceho zprávy vykládal v televizi M.Topolánek, že má informace o tom, že se připravuje zásadní odhalení zločinného jednání předsedy ČSSD. Tehdy nikdo netušil, o čem to ten Topolánek blábolí.

Následovala Kubiceho zpráva, která byla projednávána tak tajně , že už druhý den z ní citovaly veškeré české noviny. V té chvíli už bylo jasné, o čem vykládal Topolánek a co bylo na Paroubka připravováno.

Celá tahle sviňárna byla dovršena jmenováním Kubiceho ministrem vnitra.

Ale když už jste takovej hnidopich, tak se opravuji a sděluji, že Kubiceho zpráva byla nikoli veřejné obvinění, ale tajné obvinění. Spokojen?

J. Šimek 5.10.2016 11:20

Re: Šimku

Kubice veřejně nikoho neobvinil, z toho se prostě nevykecáte :o)

M. Šejna 5.10.2016 11:26

Šimku, já se z toho nevykecávám

vždyť jsem se už opravil a přiznávám chybu. Moje oprava zní:

"Kubice obvinil Paroubka tajně. A to tak tajně, že o tom už večer věděla celá republika"

:-D

V. Loula 5.10.2016 11:51

Re: Re:

Je to přesně tak, jak píše Sejna, a to i s tím Topolánkovým uvodem asi 14 dní před Kubiceho zprávou.

Prostě celá ta komedie byla účelovým zásahem do voleb proti Paroubkovi. Po volbách už bylo jedno, že se to ukázalo jako nepodložené, volby již skončily.

J. Šimek 5.10.2016 10:53

Re: nechápající Šimek 666

Jinými slovy Kubice žádné veřejné obvinění nevznesl, a vy tady lžete :o)

M. Šejna 5.10.2016 11:14

tak jo, Šimku

Kubice vznesl nikoli veřejné, ale tajné obvinění Paroubka. Bylo to natolik tajné obvinění, že už večer to bylo ve všech televizních zprávách a druhý den si text té tajné zprávy mohli přečíst čtenáři všech celostátních deníků.

Za toto tajné obvinění byl veřejně Kubice pochválen pány Langerem a Topolánkem. Ti dva tehdy označili Kubiceho za hrdinného policejního důstojníka, který se nebál veřejně (pardon - tajně) vystoupit proti zločinným socanům.

:-P

Š. Hašek 5.10.2016 10:30

Re: Zeman není první politik, kdo lhal o jiných

Zeman nelhal o Peroutkovi. O někom, kdo v časopise charakterizoval "jako solidní zemi" Německo roku 1938, nelze totiž už moc zalhat slovy, že "Hitler jest gentleman".

K Rychetskému, Rumlovi (st. - ml.), jiným komunistickým (antihusákovští komunisté s lidskou tváří/mnozí stalinisté) chartistům, atd., se raději nebudu vyjadřovat.

F. Houžňák 5.10.2016 7:03

Ano, morální autorita Václav Havel

svérázně bořil zavedená schémata do té doby vládnoucí politiky tím, že lhal, kradl a nechal mlátit a zavírat lidi jemu nepohodlné.

V. Heidlerová 5.10.2016 7:54

Re: Ano, morální autorita Václav Havel

Nějak jste se rozhorlil a pravděpodobně zaměnil jména presidentů a dobu v níž působili. Do lochu měli jít všichni nomenklaturní komouši, to byla velká Havlova chyba, že je neodrovnal. Můžete svá tvrzení nějak doložit? Máte-li důkazy, uplatněte je soudně. Ale napřed berte vlažnou koupel na přirození, abyste se uklidnil.

F. Houžňák 5.10.2016 8:06

No, doložit, a soudně uplatnit,

mimochodem, jak chcete soudit mrtvolu? To by mě zajímalo. Doložit - no, dvojí prodej Lucerny státnímu Chemapolu (vejvar 50 až 150 miliónů pro Havla a ostatní Havlovce), "presidentem budu jenom do prvních svobodných voleb", zmlácení Sládka cikány a jejich okamžité omilostnění Havlem (resp. nařízené zastavení vyšetřování) a zavření Sládka, protože jinak by miláček levičáků Havel nebyl zvolen potřetí presidentem. Tak nějak, vy se na to nepamatujete, milostivá?

J. Šimek 5.10.2016 9:02

Re: No, doložit, a soudně uplatnit,

Jak soudit mrtvolu - to se zeptejte na Hradě, továrišč :o)

I. Schlägel 5.10.2016 10:19

Re: Ano, morální autorita Václav Havel

Jakou formou byste chtěla odrovnat nomenklaturní kádry, kdybyste byla na Havlově místě? Najala byste si nájemné vrahy?

Š. Hašek 5.10.2016 11:11

Re: Ano, morální autorita Václav Havel

Souhlas s tím, že Václav Havel byl "určitou morální, revoluční a tedy přechodnou autoritou po dobu několika měsíců až roku". Stejně jako OF (zjednodušeně). Potom bída a naivita "lidskoprávního šéfa celé zeměkoule, zejména rajon Čína a Tibet".

Pak jaksi "to nefungovalo", ono být morální autoritou podle Šiklové (a blábolpolitologů typu Uhl, Pehe) jaksi nejde, ehm, že? To je tak, když někdo neví, kdy přestat. Já ho chápu, já taky nevím, kdy přestat s internetem.

T. Pansky 5.10.2016 5:26

Souhlasim s autorem. Co to ale vypovida o nas, volicich?

Primo zvoleny prezident je nase obcanske pravo, kdy jsme eliminovali politicke pletichy pri volbe prezidenta. Zaroven ale musime nest nasi zodpovednost - tohoto prezidenta jsme si zvolili, on je zrcadlem ci odrazem nasi spolecnosti. Ale bylo to poprve a ja verim, ze se to bude lepsit. V Cesku mame vynikajici jedince, chytre a pracovite. Dejme jim sanci.

V. Heidlerová 5.10.2016 7:57

Re: Souhlasim s autorem. Co to ale vypovida o nas, volicich?

Jenže se ukázalo, že při přímé volbě jsou stejně nechutné praktiky, lži a podrazy, které nakonec pomohly i Zemanovi. Při volbách nejde o přímou či nepřímou volbu, ale o charakter kandidáta, a ten má náš Vůdce nevalný.

J. Šimek 5.10.2016 9:04

Re: Souhlasim s autorem. Co to ale vypovida o nas, volicich?

Blbý je, že přímou volbu posvětil soud s tím, že Zeman se k vítězství prolhal jen málo :o)