5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

GLOSA: Zatracený Klaus

Nečas s Kalouskem říkají, že argumenty prezidenta už znají, protože je už rok slyší od komunistů a socialistů. Je to jinak. To se jen Nečas s Kalouskem už více jak rok jako komunisté a socialisté sami chovají.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Skřivan 27.9.2012 16:28

Řekl bych, že problém je někde jinde:

Klaus na rozdíl od Kalouska není trouba a ví, kdy je třeba změnit politiku. Výsledky této vlády jsou tak tragické, že není co oslavovat. Třešeň na dortu byla prohibice, kdy je třeba 26 mrtvol k tomu, aby se zjistilo, že prasečí osobnost Kalousek nejen že řádně po léta nevybírá spotřební daň, ale je mu to navíc i jedno ... . Zřejmě nepochopil rozdíl mezi státem komunistickým a právním, takže nechápe, že jde o víc, než o 1,5 mld.

Co s takovými naznačuje dobře ministerská debata o záchodech: zavřít a spláchnout ... .

M. Stuchlik 27.9.2012 22:31

Re: Řekl bych, že problém je někde jinde:

Ano, ví kdy změnit politiku, aby se udržel u koryta.

V. Němec 27.9.2012 11:38

Volení

Za bolševika jsem k té parodii zvané volby nechodil když konečně přišel čas že jsem mohl opravdu volit chodil jsem volit nadšeně nadšení po čase vyprchalo ale přesto že dnes již se z žádnou ze stran které mají šanci se do parlamentu dostat a tudíž mít vliv na to jak se bodu mít neshodnu . K volbám chodím sice bez nadšení ale přesto jsem vděčný že tu možnost opravdu volit nám možnost volit totiž povazuji za nejdůležitější právo člověka. To že je těžké si někdy vybrat není chyba systému ale nás človeků stany nemohou být jiné než jací jsou občané .

P. Schuh 27.9.2012 9:13

Totalita

Jak si může říkat naše vládě "demokratická", když prosadí silou zákony bez věcné diskuse s opozicí a bez pečlivého vysvětlování svých kroků občanům.

V. Němec 27.9.2012 11:43

Re: Totalita

Protože vzešla ze skutečných voleb tečka!

P. Skřivan 27.9.2012 21:03

Re: Totalita

Demokracie není ale o válcování opozice, a to třeba i protiústavními změnami. Náš stát má dva základní atributy: právní a demokratický. Zajímavé, že kromě Ústavního soudu, se všichni ohánějí hlavně tím druhým a tím prvním jen v případě, kdy prohrávají ... .

... tečka ... .

F. Eliáš 27.9.2012 8:44

Jsem natvrdlý

Zatímce prezidentovy argumenty mi připadají velmi srozumitelné, ty páně Nečasovy nedokážu pochopit

P. Vébr 27.9.2012 9:16

Re: Jsem natvrdlý

Nejste-li ohebný, neznamená to, že jste natvrdlý.

J. Kanioková 27.9.2012 3:20

Holt na Kalouska s Nečasem se hodí Churchillovo -

stát, který se chce udanit k prosperitě je jako člověk stojící v kýblu a snažící se za držadlo zdvihnout ze země....

Klaus má pravdu a proč, je dobře popsáno v článku - http://jdem.cz/v8n46

Že to nechce pochopit chemik Kalous, se nedivím, už mě od něj nemůže nic překvapit.... ale Nečas jako "pravičák" by snad.......Zvyšování daní = nižší investice v soukromém sektoru = méně práce = vyšší nezaměstnanost = lidi na životním minimu a podporách = nižší spotřeba = krachující firmy nebo omezující produkci = snižující se příjmy do SR =  Z  ČEHO  CHCE KALOUS  TY  POTŘEBNÉ  VYŠŠÍ  VÝDAJE  NA  REFORMU   VZÍT ?

Taktéž důch. "reforma" =  do druhého pilíře půjdou jen sebevrazi (neznám nikoho, kdo by o tom uvažoval) = ale přesto pár jich půjde = o jejich platby se sníží příjem do prvního pilíře =  Z čeho bude Kalous brát na současné důchody i na státní příspěvky, které stát přidává těm plátcům do fondů ?...... Zvláště když je krize, která brzy neodezní, a naopak se bude zhoršovat ?

Je to naprosto nelogické levičácké uvažování !  Proč ho Nečas podporuje, čím ho Kalous vydírá ?.....  Kam člověk nakoukne, tam naráží na nedohody a podrazy z koaličního vládnutí... Přesto je to zase příležitost pro zastydlé Klausofoby, aby vinu kladli jemu, jako při sebemenší příležitosti a kteří ho zamíchají třeba i do předpovědi počasí, jen aby si udělali dobře...... Do pihele s poměrným volebním systémem !  A s mizernou odborností vrcholových politiků, kteří neumí domyslet ani dva tahy dopředu !

V. Venc 27.9.2012 17:30

Re: Holt na Kalouska s Nečasem se hodí Churchillovo -

Ad Kanioková

Nejsem si jist, jestli ve svém názoru uvažujete s nepříznivým názorovým rozložením obou sněmoven a nakonec i médií.

Podle mého názoru, premiér z celé řady důvodů, (např i toho, že obecně jsou poslanci citliví na názory svých komunisticky smýšlejících příznivců) není schopen v koalici dosáhnout "pravocovitějšího" politického konsensu. Rovněž si nejsem jist, zda-li je v ODS k dispozici někdo lepší. Za těchto okolností, otevřená a hlasitá podpora prezidenta názorům opozice je zavrženíhodná, i když uznávám, že má na to právo a asi i důvody.

P. Pavlovský 27.9.2012 3:00

President už dvakrát zákon "propustil"; teď změnil názor!

Není to v jeho politické kariéře ojedinělé, je to naopak dost běžné, V. Klaus je flexibilní muž.

V. Klaus mění své postoje docela freventovaně (kupř. názor na privatizaci polostátních bank, na deregulaci nájemného, na náš vstup do EU atd.), ale nikdy, NIKDY TAK NEČINÍ NÁHODNĚ, to prosím, milé dámy Klausovky a milí páni Klausovci, pochopte - vzývám Vaši empatii k panu presidentovi!

Nekřivděte páně Klausovu intelektu, on vždy přesně ví, co činí a čeho tím chce dosáhnout, ať už je to zvýšní své popularity nebo pád nemilované vlády.

Postavit se tomu může premiér různě: buď jako Topolánek, tedy zoufalecky s heslem "účel světí prostředky" anebo principielně, jako P. Nečas (nemám jej rád, ale za něco jiného).

Je možné, že proti V. Klusovi se v české politice vyhrát prostě nedá. Ale i pak je možné prohrát čestně a prohrát uboze. Kolik pravicových politiků se tu za posledních 20 let dokázalo postavit V. Klausovi čelem?

A. Holík 27.9.2012 0:11

Hm ..

Nehlede na to, ze Klausovy pripominky jsou v zasade formalni, a ne ideove.