5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

GLOSA: V dvojím ohni

Z jedné strany koronavir, z druhé demonstranti, tak by se dalo popsat dilema, které má dnes ten neuvěřitelný slepenec zvaný česká vláda.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Müller 10.5.2020 10:08

Když premiér s oblibou srovnával výsledky z doby krize a z doby konjunktury, v níž byl ve vládě on. A vyzdvihoval tak své schopnosti. Budeme moci stejně tak přistupovat k jeho účtu. Myslím, že odejde s titulem největšiho shodkaře v dějinách ČR. Příroda hraje, bude to ostuda. Už to slyším. Když by nebyl koranavirus, Kalousek, vladtizrádci v EU, špatní úředníci, zloději podnikatelé... měli bycom se lépe jak ve Švýcarsku.

J. Vágner 9.5.2020 22:36

Pane Fiala ta hromádka zbytně mrtvých seniorů při vytouženém střídání vlády bude pro pražskou kavárnu nezbytný transakční náklad, nebo třešinka na dortu? Že se ptám! Oni přece beztak typicky blbě volí.

F. Navrátil 9.5.2020 12:47

Vláda není v ohni koronaviru a demonstrací. Zatím se úspěšně snaží bojovat s epidemií. Podařilo se prostřednictvím nouzových opatření zabránit zahlcení zdravotnictví a nedopustit stovky mrtvých. Demonstranti jsou zatím zalezlí a vylezou s vlajícími prapory až epidemie skončí. Zatím politici opobloku remcají, že by to zvládli lépe, kdyby to uměli.

F. Houžňák 9.5.2020 10:55

To je TEN Petr Fiala, nebo jiný stejného jména, Namensvetter, jak říkají Němci?

P. Weisskopf 9.5.2020 9:47

Už pan profesor zapomněl že česky je konec dobrý všechno dobré. On asi radši to sudeťácké ale to není ono. Jinak pane Fiala vy predikujete že konec nebude dobrý. Tak s tím bych nekalkuloval protože volby mohou poslat i takové geniální lidi jako jste vy a vaše strana na smetiště dějin. Vás a vaší stranu kterou vláda královsky platí za vaše kydy a ze které Vaše strana dojí největší peníze ze všech parlamentních stran tak můžete nejméně kritizovat. Ale vám se hodí do krámu to komunistické čím hůř tím lépe.

P. Victorin 9.5.2020 9:57

Pane Weisskopfe, autor článku ale zřejmě není vámi oslovený profesor Petr Fiala. Jde o shodu jmen...

F. Navrátil 9.5.2020 13:40

Pochopitelný omyl, protože originál produkuje stejnou myšlenkovou patlanici.

P. Victorin 9.5.2020 13:47

Pne Navrátile, vůbec nikoho a nic jsem nehodnotil, je to pouze nijak nekomentovaná "věcná připomínka"...

M. Šejna 9.5.2020 9:15

Z druhé strany demonstranti?

Jací demonstramti? Od začátku epidemie tu nebyla jediná demonstrace, takže tahle vláda nemůže být v žádném presu od demonstrantů

Autor má nejspíš halucinace.

P. Victorin 9.5.2020 7:03

Autor se svěřuje se svým, plně legitimním negativním názorem na vládu Andreje Babiše, avšak ani nejmenším náznakem nezmiňuje, čím tuto nahradit. Je to obdobně "konstruktivní" jako aktivity Mikuláše Mináře a jeho spolku s klamavým názvem "Milion chvilek za demokracii"...

J. Pankovic 9.5.2020 19:27

Myslím, že požadavek: řekni konkrétní jména je plně oprávněný. Můžu mít jiný názor, ALE vyhánět čerta ďáblem...

L. Netolická 10.5.2020 17:43

Každá jiná demokratická vláda by byla lepší. Neopírala by se o komunisty, extremisty a dělala by potřebné reformy. Neměla by v čele trestně stíhaného býv. člena STB v nekonečném konfliktu zájmů, který nám lže bez uzardění, že žádný konflikt zájmů nemá. Neboli stát by neřídil oligarcha, který si ve vládě ošetřuje svoje podnikatelské zájmy, bere protiprávně dotace, pobídky, st. zakázky atd atd a nemuseli bychom se bát, že až si postupně zprivatizuje celý stát, že na něj nikdo nebude mít a my přijdeme o poslední zbytky svobody a demokracie.Soutěž politických stran je u nás velmi nerovná, Babiš vlastní mnohá média, jiná si zavázal, aby na něho neútočila, má obrovský prostor v médiích a tak demokratické strany to mají velmi těžké, aby uspěly.Lidem už dnes ani nevadí, že korupce je povýšena na nejvyšší level, ANO má dost kauz, ale jede se dál, jakoby se nic nedělo. Kde je MF Dnes a její investigativní práce, kde jsou palcové titulky o premiérovi? Kde jsou Lidovky, které stály vždy na straně demokracie a bojovaly proti nebezpečí, inu, proto si je náš premiér koupil, aby prý psaly o něm pravdu. CHUCPE!

M. Hartmann 11.5.2020 0:28

Pozor, probudila se paní Netolická. Skoro pozdě. Všichni investigativci v čele se soudružkou Slonkovou se přece přesunuli do Seznamu, paní Netolická. To jste ještě nezjistila? A co vlastně teď čtete?God save this country proti paním Netolickým!

M. Hartmann 11.5.2020 0:17

Ale ne, pane Victorine. Ten spolek nemá klamavý název, ale to druhé "i" v té demokracii má být DLOUHÉ. Takže kde jsou Mináři, je jasné. Ach jo, zase ten tiskařský šotek!

L. Písařík 9.5.2020 6:35

Mistře Fialo, a co kdybyste citovaný postup v poslední větě použil i sám u sebe?

J. Kopp 9.5.2020 6:34

Co je na označení "Česko" nepěkného?

J. Pankovic 9.5.2020 6:10

Tato vláda nemusela vzniknout, kdyby měla ODS gule, ale když je někdo politolog...

J. Kanioková 9.5.2020 13:37

Není !

P. Hatina 9.5.2020 2:28

No a v tom je ta potíž. Lze samozřejmě uznat autorův závěrečný názor že " tato vláda neměla nikdy vzniknout", jakož i jeho zbožné přání "pokud by ale konec protivirových opatření znamenal taky konec této vlády", ovšem potíž je v tom, že "konec této vlády" by ale vůbec neznamenal rychlé nastolení nějaké jiné, silné stabilní a kvalitní vlády, která by právě to následné a velice špatné období dokázala řešit o mnoho lépe....