26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

GLOSA: Ubohý a malý ministr financí

Miroslav Kalousek hrozí za obcházení zákona sankcemi důchodcům, kteří si na 1.1.2013 odhlásili důchod a na základě toho si přesně podle litery zákona chtějí za rok 2013 nárokovat slevu na dani. Ministr financí hovoří o obcházení zákona a o tom, že zákonodárce mínil tímto zákonem něco úplně jiného, a to aby všichni pracující důchodci na slevu na dani v roce 2013 neměli nárok.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
j. pesta 15.1.2013 13:38

sleva pro důchodce

dobře napsaný článek, bohužel Kalousek ani jeho první náměstek Minčič to není schopen pochopit. Že je chemik nejlepší ministr galaxie si bohužel myslí jen.  Už v prvním ročníku na vysoké škole ekonomické mají pilní apečliví studenti  daleko větší znalosti z ekonomie.To ale blbovy typu nejlepšího ministra nikdy nejste schopen vysvětlit.

J. Jurax 15.1.2013 14:29

Re: sleva pro důchodce

Taky mívají lepší znalosti pravopisu. Blb je podle vzoru pán - pánovi, blbovi ... :-)

K. Drobková 17.1.2013 8:57

Re: sleva pro důchodce

Chcete se rozloučit s V.Klausem ?

J. Jurax 15.1.2013 14:40

Re: sleva pro důchodce

Jinak ovšem nejde ani tak o blbě napsaný zákon umožňující účelový úskok, ale o fakt, že ona diskriminace pracujících důchodců je účelové svinstvo pečlivě spočítané.

Za důchodce se nevezmou odbory, aby hnaly lid do ulic, odboroví bossové nezvednou zadky z polstrovaných křesel, postižených důchodců je málo na to, aby tvořili voličskou skupinu, kterou politik nesmí naštvat. Naopak důchodci béřou důchod a ještě si dovolují vydělávat, takže si přijdou na pěkné peníze - to může mezi prostým lidem vyvolat závist a tudíž sympatii (tohle u nás funguje spolehlivě)  pro onen diskriminační zákon.