2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
22.5.2009 8:27

Oblbování bez trestu!

Ale proč to nikdo neřekne v tv? Obyčejný člověk nemá čas sledovat detailně internet a číst všechny zprávy. Obyčejný člověk, který ani kolikrát nemá počítač (hlavně ti starší), si v hlavě zchová jediné - Paroubek s Rathem poručili šéfovi drah, ať si sníží plat. A to se jim náramně líbí. Tak kde to jsme, může se beztrestně lhát do médií, oblbovat účelově davy bez trestu? Vždyť je to to samé, jako když bulvár napíše o nějakém herci, že má milenku a není to pravda!

Marek 4.5.2009 18:50

Váženosti píšete dobře stejně jako kecáte blbě

Třeba České Dráhy, proč tam pan šéf bere 3x tolik co premiér (případné zdroje informací vám klidně dodám). Premiér je šéf těch drahých Drah a Dráhy jsou stále ve srabu, takže jak je to? Nemá mít stát ze svých podků nějaký zisk (zaručovaná managementem)?

Tož ale na druhou stranu takový ČEZ, vydělává miliardy a každý rok má nárůst zisku (a zkuste to popřít) a stejně zdražuje. Manažeři si platí pěkně tučné ňam a kdeže to jde, lidé platí víc a oni berou víc? Je to pěkně prosím morální zisk? P připitomělé neviditelné ruce trhu mi prosím nekecejte. Podniky jsou prvním "žebrákem" o státní dotace když dojde ke krizi - nakonec to odnesou lidi, ne podniky a jejich management.

Jimmy Keen 30.4.2009 22:35

A jako vždy

inteligent se rozčiluje a mazaný Paroubek ví, že i tímto mu stoupnou preference. Nějaké vzpomínání, kdo kdy a co? To nikoho nezajímá, ale teď jim škrábnem platy a hurá, dalších 5% navrch. Když se k tomu přidá Kačenka Brožovic (Ona taťko hraje v tý pojišťovně a tak ji budem volit) a hokejista Šlégr (nagano, kdo neskáče není Čech) tak přes plky intošů se prefence zvedají do závratných výšin. To není kachní žaludek, to je chytrost člověka, který si na rozdíl od jiných povšiml, že tu existuje většinový volič , který chce klídek, pohodu, všchno zadarmiko, pivko, cigárka a guláš a nováckoprimáckou televizi. Nějaké plky o zodpovědnosti či nestálosti názorů opravdu zajímají tak někde mezi 1-5% voličů a ti jak sami uznáte, volby nevyhrávají.

Vlali 30.4.2009 20:34

já si myslím

že nemravné jsou platy pracovníků pod 15 tis hrubého a to bere více než třetina lidí co pracují a nestojí s nastavenou rukou.

Fafa 30.4.2009 21:17

Re: já si myslím

Vlali, jste Vy osobne ochoten je zamestnat za podstatne vyssi platy?

Ladislav N :-))) 30.4.2009 22:17

Re: já si myslím

Na dluh se splatností 50 let, který přenechá svým dětem jako dědictví, jehož se nemohou v dědickém řízení zříct... ;-P

Synbártl 2.5.2009 12:48

Re: já si myslím

Myslím si ,že za minimální mzdu se nedá žít, ale znám lidi, kteří jsou za polovinu drazí.

Willibaend 30.4.2009 18:55

Kdepak.

Paroubek nemá kachní žaludek. Když se na něj tak dívám, řekl bych, že má žaludek zako hroch nebo slon. Ten když lehna na tu jeho skořepinku, ta chudák holka asi zzkusí. Mít na sobě takovou horu upoceného sádla není jistě žádná slast.8-o

jzd 30.4.2009 21:38

Re: Kdepak.

paroubek na nikoho neleha.on ma tu svou kopretinu jen na reprezentaci.na ni uleha nejspis ten hokejista..paroubkovi staci kdyz mu ho vykouri sobotka.nebo tvrdik...

Niky 30.4.2009 18:45

Autor má pravdu.

Sobotkův motivační program nastavil dnešní manažérské platy!

Fafa 30.4.2009 18:44

To AS Rusko

Situace se ještě zhoršila, když NATO začalo rozšiřovat svůj vliv a vtahovat do své struktury bývalé sovětské republiky.

No to je sice zajimave, ale ty byvale sovetske republiky jsou dnes samostatnymi staty a clenskymi zememi OSN. Zcela rozhodne nejsou majetkem nebo protektoratem Ruska. Takze si asi rusti obcane budou muset zvyknout na fakt, ze clenstvi Estonska v NATO a EU je otazkou pro Estonsko a NATO, nikoliv pro ruske ministerstvo zahranicnich veci.

Schumacher 30.4.2009 14:57

Vím proč. Zjistil, že jsou lepe placeni než on. To aby se mohl vytahovat.

"Kdo to má ?"

Ladislav N :-))) 30.4.2009 16:40

Re: Vím proč. Zjistil, že jsou lepe placeni než on. To aby se mohl vytahovat.

 ;-)R^ Socanská závist.

Vlad 30.4.2009 16:47

Re: Vím proč. Zjistil, že jsou lepe placeni než on. To aby se mohl vytahovat.

Podléháte propagandě. "Socanská závist" je stejná blbost jako "soukromník vždy hospodaří lépe než stát" nebo "neviditelná ruka trhu". Stejným propagandistickým matením je taky tvrzení, že Ó,DěS prohrála kvůli třicetikoruně. Lidi si mysleli, že se v opozici poučila, když ji předtím zvolili. Jenže po volbách voliči zjistili, že jsou to ještě větší darebáci než předtím, tak couvli. I Klaus vycouval, a že ten má žaludek - "kachní":-)

Ladislav N :-))) 30.4.2009 16:57

Re: Vím proč. Zjistil, že jsou lepe placeni než on. To aby se mohl vytahovat.

Vaše demagogie se mi líbí. Soukromník samozřejmě ne vždy hospodaří lépe než stát, a taky ho za to konkurence v tržním systému rychle vyřadí ze hry, protože mu dojdou peníze. Trh má své "samoopravující" zpětné  vazby. Proto neschopné vyřadí.

Stát vybírá vysoké daně, aby politici mohli ukazovat hlupákům, jak za jejich vlády lze žít bez práce... Zpětná vazba v případě, že hlupáci mají ve volbách většinu (což je případ nejenom ČR) je narušena a o to více platí, že soukromník hospodaří lépe než stát. Pokud ovčem stát prostřednictvím politiků v parlamentu a vládě soukromníky a konkurenci zlikviduje, a podporuje k tomu velké společnosti, z nichž snáze získají politici nadstandardní "všimné", pak samozřejmě větší hospodárnost a lepší využití prostředků v soukromém sektoru zaniká. Ale to už je buď socialismus nebo "státní kapitalismus"...

LadaHaksna 2.5.2009 11:00

V podstatě souhlas. I ti socdemáci jsou součástí samoopravující zpětné vazby.

ps 30.4.2009 17:06

Re: Vím proč. Zjistil, že jsou lepe placeni než on. To aby se mohl vytahovat.

No koukám, že ty jsi zmatený jak lesní včela. Paroubek je velmi zručný manipulátor. ODS, samozřejmě prohrála krajské volby kvůli třicetikoruně a také kvůli tomu, že čssd zahájila masivní propagandu a ODS nedělala více méně žádnou předvolebn kampaň. Zbytek snad ani není třeba komentovat, je to jen rudá propaganda.

Schumacher 30.4.2009 17:34

ODS se potopila sama a potopila i vládu.

Paroubek jen trochu přilil vodu. Nynější ODS a ČSSD jsou prakticky dvěma křídly jedné strany, propojenými společnými lobbyisty. Podle toho kdo je právě u vesla je prodlouženou rukou pijavic prostřednictvím  státního  rozpočtu přissátých ke kapsám daňových poplatníků. Kromě toho, ani soukromý život  "veličin", které se na nás šklebí  z novin a televizních obrazovek a navzájem se pranýřují, není nijak příkladný. Jim místo v politice by to slušelo v seriálu " výměna manželek". Jak může mít prostý občan respekt k představitelům zákonodárné a výkonné moci, když místo aby mu byli příkladem ctnosti, sami žijí neslušným  životem. No, Paroubek se alespoň nechal rozvést......

ps 30.4.2009 17:46

Re: ODS se potopila sama a potopila i vládu.

Mně je úplně jedno s jakými lobbysti  ODS nebo ČSSD je či není propojená nebo jestli mají politici 4 manželky jako arabský šejk (stačí se podívat jak to chodí ve  Francii nebo Itálii abychom si přestali dělat iluze, že). Pro mě je důležitý státný rozpočet, důchodová reforma (s tím evidentně ČSSD nehodlá nic dělat), zahraničně politické směřování (pod vedením ČSSD to bude zřejmě na východ), atd. V těchto ohledech ODS a ČSSD rozhodně stejnou stranou nejsou.

Malý Aston 30.4.2009 14:33

Já s Paroubkem souhlasím,to vykořisťování musí přestat!

Všichni máme stejné žaludky a není nutné aby nějaký ředitel i když řídí nějakou firmu,banku nebo něco jiného s miliardovým obratem měl více než je průměrná mzda tedy 22 000,00 Kč hrubého.Jak má někdo více než průměr musí mu být stanovená taková daň aby nikdy nemohl mít více.To samozřejmě neplatí pro poslance a senátory neboť ti pracují pro nás všechny dnem i v noci. Proč snižovat platy jen ve státních firmách? Snížit zákonem platy všem a hotovo. Jirka to má dobře vymyšlené a občané se radují,za ty nevyplacené platy se budeme mít lépe a žít radostněji. Že je to ptákovina nikoho nezajímá,dobře se to poslouchá.:-P

Milena 30.4.2009 16:25

Re: Já s Paroubkem souhlasím,to vykořisťování musí přestat!

Tak mi Astonku odůvodněte např.500 000.- plat ředitele ČD. Co tak světoborného denně dělá. A tlupa jeho přikyvovačů jen o málo méně - - nevznikají hospodářské a ekonomické krize právě kvůli statisícům takových nadlidí ?

Fišta 30.4.2009 16:28

Re: Já s Paroubkem souhlasím,to vykořisťování musí přestat!

Promiňte Mileno, ale říká vám něco pojem sarkasmus?

Ladislav N :-))) 30.4.2009 17:02

Re: Já s Paroubkem souhlasím, to vykořisťování musí přestat!

Co tak světoborného denně dělá?

Je ochoten se svým jménem převzít odpovědnost za špatné hospodaření Českých drah vnucené politiky s rizikem, že jej v budoucnu nikdo jako manažera už chtít nebude.;-P

PavelS 30.4.2009 18:32

Re: Já s Paroubkem souhlasím, to vykořisťování musí přestat!

Já bych to riziko na sebe vzal. A zkrátil si plat na 250.000 měsíčně. Stačílo by mi tam být tak jeden rok a až by mě vyhodili, tak bych šel zas normálně dělat.

milan007 30.4.2009 19:27

Re: Já s Paroubkem souhlasím, to vykořisťování musí přestat!

Co Vám v tom brání to vzít. Vysokou školu a praxi jistě máte, zkušenosti z řízení velkých firem také, 4 světové jazyky válíte slovem a písmem, tak co Vám brání to vzít :-D

PavelS 30.4.2009 19:47

Re: Já s Paroubkem souhlasím, to vykořisťování musí přestat!

Proč ta praxe, já jen že svým jménem chci převzít to riziko, kterého se někdo bojí a proto chce tak velký plat !!

Fafa 30.4.2009 20:07

Pavle

Ja bych si taky za prislusny podil platu pana Cecha stoupnul do branky proti Barcelone. Bohuzel krome ochoty prijmout riziko asi muj zamestnavatel bude vyzadovat jistou predchozi kvalifikaci.  ;-)

lerak 30.4.2009 18:31

Re: Já s Paroubkem souhlasím,to vykořisťování musí přestat!

Samozřejmě platy "manažerů" nejsou nepřiměřené Vždyť třeba šéf ČEZu má za rok příjem ubohých 600 milionů. A to si průměrně placený zaměstnanec s platem 250 000 Kč ročně vydělá už za 2400 (slovy dvatisícečtyřista) let. Takže jakápak nepřiměřenost! Přitom je třeba uvážit i to, že dát dohromady tolik odběratelů elektrického proudu za cenu, kterou musí pracně vymyslet je práce skutečně vyčerpávající. Ovšem je třeba uvážit i možnost, že by to kdekdo dokázal i za méně než za polovinu. Přesto - na tyhle prachy jim nesahejte!!!

Ladislav N :-))) 30.4.2009 22:34

Re: Já s Paroubkem souhlasím,to vykořisťování musí přestat!

Na těch 600 milionů platu ročně jste přišel kde?  ;-P

Mira 30.4.2009 13:36

Sázka na nízké pudy

Generalissimus duce Pablbek a jeho družina již dlouho sází na krátkou paměť, nízké pudy a závist českého občanstva. Co na tom, že je to sprosté a podlé a do politického boje to nepatří. Ale viditelně mu to přináší body. A co na tom, že kritizuje i minulé vlatní kroky, vždyť to si občanstvo již dávno nepamatuje. Bohužel průměrný volič nepřemýšlí a proto volí ty, kteří mu slíbí hory, doly a ještě k tomu černý les. To, že je to cesta do pekel, už ho nezajímá.