29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vilda 30.4.2009 13:08

Re: No, ale zabere to

A ten lid, za špinavý záchod ve vlaku samozřejmě obviní ředitele drah. Takový prachy bere a takovýhle zaprasený prkýnko!  Měl by být za to potrestán, žádný válení šunek v kanceláři, hybaj mezi prostý lid s kýblem a hadrem do ruky. No nic brzo nastane doba, kdy se budou měnit kanceláře za doly:-(!!

Kuchl 30.4.2009 13:08

Re: Dovolím si

Zaveďme lidové soudy . Ty s těmi vyžírky zatočí!;-D

JIrka13 30.4.2009 13:05

Kachní žaludek mají všichni.

Ti co to pobírají i ti co jim to dávají. Nechápu, co Vás vedlo k napsání tohoto článku. Jestli jste fanouškem ČD, protože se nemůžete nabažit romantického cestování ve špíně, či jste jinak placen.

Vždycky se totiž musí vzít v úvahu, jestli by sobě (a i jiným) ten člověk vyplácel (a utrácel) stejně vysoký plat, pokud by firma byla v červených číslech. (A to ČD jistě je) A jestli by třeba prodával zděděný majetek, aby to mohl dělat.

To není hrdinství, to je kravina, pane Párale. Dlouho jsem nečetl tak hloupě napsaný tendenční článek. A že těch pitomostí denně přečtu!

Jura Jurax 30.4.2009 13:04

Re: Dovolím si

Hm - a z čeho tak soudíte, soudružko? Jaká je Vaše profese? A kolik za ni máte? Nejste taky nadhodnocena? ;-D

Antonín Hrbek 30.4.2009 13:04

Re: Základní kvalifikací pana Romana

Čtěte pozorně - Také platy dalších šétů státních firem jsou určeny již od dob vlády Jiřího Paroubka,  (tedy i pana Romana). Valná část manažerů ...se na své posty dostala jen se souhlasem (pana Paroubka)...... Vy víte kterých? Napište, prosím, kterých!

A co takhle formulace - platy šéfů státních firem jsou určeny již od dob vlády Mirka Topolánka? Nebo dokonce že byly určeny od dob prezidentování Václava Klause

A pokud jste četl můj příspěvek, tak jste vašim slábnoucím zrakem našel, že nepopírám, že špatné rozhodnutí udělal pan Sobotka. Ale pan Paroubek s tím neměl co společného a nevím proč by kvůli tomu měl pocítit autentickou nevolnost.

Marat 30.4.2009 13:03

Re: Chce to kachní žaludek :-)

To co jste napsal vážený, to je opravdu horor. Tak nepochybně tá překotná privatizase jen v ČR musela stát životy nejméně 370 tisíc životu, tedy kolik podle českých vlastencu nacistická okupace. Čím víc tím líp. Tak ani v tomto případě nešetřte milionama.

AS Rusko 30.4.2009 13:03

Re: Chce to kachní žaludek : // Solženicynova odpověď

Jaké jsou problémy Západu z pohledu moderního Ruska?

Mohl bych jmenovat mnoho důvodů, ale ty nejzajímavější jsou psychologické. Iluzorní naděje se srazily s realitou, jak u nás, tak na Západě. Když jsem se v roce 1994 vrátil z exilu, Rusové západní svět přímo zbožňovali. Je třeba přiznat, že ne tolik na základě znalostí nebo vědomé volby, ale spíš z přirozeného znechucení bolševickým režimem a jeho protizápadní propagandou.

Tento postoj se začal měnit pod dojmem krutého bombardování Srbska silami NATO. Nepřeháním, když řeknu, že všechny vrstvy ruské společnosti byly tím bombardováním hluboce otřeseny a znechuceny. Situace se ještě zhoršila, když NATO začalo rozšiřovat svůj vliv a vtahovat do své struktury bývalé sovětské republiky. Obzvlášť bolestné to bylo v případě Ukrajiny, země, jejíž blízkost Rusku je definována doslova milióny rodinných vazeb mezi lidmi, žijícími na různých stranách státní hranice. Tyto rodiny by jediným řezem mohly být roztrženy další dělící čárou, hranicí vojenských bloků.

Takže naši zklamaní lidé přestali vidět v Západu "rytíře demokracie". Namísto toho uvěřili, že se západní politika řídí pragmatismem, často cynickým a sobeckým. Pro mnohé Rusy to znamenalo hlubokou deziluzi, zmar ideálů.

Západ si zatím užíval vítězství ve vyčerpávající studené válce a sledoval patnáct let trvající anarchii za vlády Gorbačova a Jelcina. V tomto kontextu si Západ lehce zvykl na pomyšlení, že se z Ruska stala málem země třetího světa a že už to tak zůstane navždycky. Když ruské hospodářství a ruský stát začaly nabývat zpět něco ze své někdejší síly, Západ - možná podvědomě, na základě někdejších obav - propadl panice.

Jura Jurax 30.4.2009 13:02

Re: manažerské platy

R^R^R^

Kradou všichni - teď jde jen o to, nakolik přímo okrádají mně přes daně a platby a co za své daně a platby já od těch či oněch dostanu ... :-/

JR/08 30.4.2009 12:59

Re: Chce to kachní žaludek :-)

Reportér: Zdá se, že Británie začíná používat kvantitativní ulehčování, bude kupovat vládní obligace. To je přece rozumná strategie. Snažit se rozjet ekonomiku tištěním peněz.

Rogers: Já jsem prodal všechny své libry před půl rokem. Navrhuju, abyste udělal totéž. Tištění peněz nikdy nefunguje.

Reportér: Takže nejde už jenom o ekonomiku. Tyto hlubinné hospodářské změny a tento hospodářský – ano, kolaps – ovlivní i politiku a sociální stabilitu.

Rogers: Už začínají občanské nepokoje. Podívejte se na Island. Podívejte se na Lotyšsko. Podívejte se na Řecko. A to jsou země, které jsou často dost rozvinuté a bohaté. Buďte na to připraveni. Nejste-li připraveni, doplatíte na to.

Rogers: Já vám řeknu něco pozitivního. Spousta lidí v Asii bude nesmírně úspěšných. V období, o němž hovoříme, bude spousta příležitostí. Zemědělci, například. Zemědělství bude v následujících deseti letech nesmírně úspěšná profese. Za posledních třicet let se měli zemědělci špatně, ale teď budou vydělávat obrovské peníze. Jiní lidé, kteří dosud trpěli, budou velmi úspěšní. Mnoho lidí z tohoto všeho vyjde nesmírně úspěšně. Nevím, kdo to jsou, kdybych to věděl, tak bych do nich investoval. Možná vás práce v televizi nebaví. Doporučuju, vystudujte zemědělství. Protože zemědělci budou jezdit v autech Lamborghini. Finančníci v City of London se budou živit jako taxíkáři. Chytří z nich se naučí jezdit s traktorem, aby mohli v příští generaci pracovat pro chytré farmáře. Anebo se přestěhujte do Asie. 

Jura Jurax 30.4.2009 12:59

Re: Jsou to toalety

jojo - a koho račte myslet tou pakáží k vystřílení, abychom se nezmýlili? ;-D

Marat 30.4.2009 12:58

Re: JDE O LIDI

Mileno, vy nepapouškujete soudruhy Paroubka, Ratha a jiné?  Vy , právě vy papouškujete to vám nabulikovali ti soudruzi a nenávidíte všechny a všechno co je proti ním. To je přece jasné z vaších slov. To jste slepá, že ty kvanta podvodu a zlodějin co nadělali vámi obdivovaní a milování socdemáci nevidíte?

Jura Jurax 30.4.2009 12:58

No, ale zabere to

Nejsem práv se vyjadřovat, kolik má brát jakékoliv manažer firmy, ať státní či polostátní, neřkuli soukromé, śpěšné či krachující. Soudím, že by to mělo být tolik, kolik chce odpovědný orgán té které firmy nabídnout a za kolik je dotyčný člověk ochoten tu funkci vzít. U soukromých firem taky ještě, na kolik firma má. U státních a polostátních, co z politických důvodů generují ztrátu - typicky ČD, MHD etc. - je to složitější; všechny tyto podniky by jistě dokázaly být ziskové, kdyby jim do toho nebylo politicky mluveno - zajištění dopravní obslužnosti v míře politiky určené, neboť veřejností žádané za nerealistické, ztrátové ceny dotované pak z rozpočtu státu, krajů, obcí etc.

A soudím, že ani politik nejsoucí částí výkonné není práv do toho kecat - ani u firem státních či polostátních (to by byla spíš věc výkonné moci, zprávy státu) a u soukromých je mu po tom už tuplem kulové.

Ale - jako sázka na závist sprostného lidu tohle nemůže nezabrat a nepřinést politické body - i když ty sumy platů těch manažerů vyjádřeny procentem obratu oněch firem jsou nějaké promile (sprostný lid neví, co je to promile a myslí si nanejvýš, že je to množství špiritusu uvnitř jedince) a sprostný lid nemá informace a vědomosti ku pochopení, co ten manažer dělá a za co je to vlastně placen. Takže jako obyčejně jedna z mnohých socanských sázek na nízké pudy - prostě typická paroubkovština. A že ty platy byly nastaveny Paroubkovým ministrem financí, to jen tu paroubkovštinu dokresluje.

Mělo by se taky zkoumat, kolik má Paroubek a z čeho žije a jak se postaral o svou první ženu  ... to by možná u lidu taky zabralo - závist je věčná ... ;-)

vývoj ve spirále ? 30.4.2009 12:53

Re: Jeste dodatek

Feudalimus : vlastnictví = krádež, krádež = vlastnictví.

Nevolnictví bylo zrušeno v roce 1781, v Rusku 1864. Robota a desátky církvi zrušeny v roce 1848.

Volební právo mají u nás ženy od roku 1920, kdy byla zahájena i pozemková reforma.

Tunelování podniků a institucí bylo zavedeno po roce 1989.

PS   zahraniční vlastníci podniků získavají ročně 120 - 130 miliard korun.

Vilda 30.4.2009 12:48

Re: Dovolím si

No vidíte a Tvrdík se za odměnu, jak přivedl ČSA takřka na okraj bankrotu, dostalo uznání a stal se šéfem volebního týmu ČSSD. To jsou panečku paradoxy:-(!!

Marat 30.4.2009 12:39

Re: manažerské platy

Zazu, jak chytrou by ODS měla dělat politiku? Tak že by přejala program socdem a kompartaje? Co vás vede k přesvědčení, že socdemáci a komouši nikdy nebyli,nejsou, a nebudou zkorumpovaní?

ZaZu, všude na světě panuje mezi politiky korupce. Na někoho se to provalí. Především na ty, kteří se z nějakého důvodu někomu zprotiví, nebo z konkurenčích důvodu. Na koho se to provalí, ten musí od válu. (Jen v ČR né) A ti na které se to neprovalilo, tak řvou fůůůj, div si držky neroztrhnou a snaží se své korumpce ještě mazanějí zkrýt. Tak jen si nedělejte iluze, že vaší socdemáci byli a budou lepší. Někdy se vyženou od koryt staré vyžrané tlusté svině a nahradí je svině hubené a tak se snaží co nejvíce a nejrychlejí také vyžrat a ztoustnout.

Kuchl 30.4.2009 12:32

Re: JDE O LIDI

Jsem dost starej na to abych papouškoval ostatní . Naopak . Nesnáším nadměrné přerozdělování , spojené s příživnictvím neschopných . Proto se kloním do prava . Tuneláře a zloděje nemusím . To je ale nadstranický problém !!!:-P

milan007 30.4.2009 12:32

Re: Chce to kachní žaludek :-)

Dneska už i na Oxford vezmou kdejakého socialistického tlachala za profesora. A k tomu se najde daší spousta lidí, kteří ho citují, aniž by použili vlastního mozku . Zkuste si to pozorně přečíst, možná , že zjistíte co to je za blábol :-D

jirka.s. 30.4.2009 12:29

Re: Do kamene tesat!

Ježíšikriste, ty jsi, Le Monde, kolosální blb ! Zkus si už konečně uložit něco jiného, třeba z dnešního Le Mondu, tohle tu už pastuješ nejméně týden!!! ;-(

jirka.s. 30.4.2009 12:25

Re: Základní kvalifikací pana Romana

Antoníne topiči, evidentně ti slábne zrak od neustálého nahlížení do žároviště permanentní revoluce. Mohl bys mi najít v článku pana Párala odkaz, kde mluví o datu nástupu Romana do funkce ? Já osobně jsem tam našel pouze: "On už si totiž skoro nikdo nepamatuje, že největší manažerský plat v zemi nastavil Martinu Romanovi nejpopulárnější politik a Paroubkův zástupce na zemi Bohuslav Sobotka. " ;-(

hnusoba 30.4.2009 12:17

Jsou to toalety

Nejkrásnější by byla možnost tu celou pakáž vystřílet

hnusoba 30.4.2009 12:16

Re: spís bych typoval

Ale berou. Jenže neoficiálně

ZaZu 30.4.2009 12:12

manažerské platy

Jsou to všechno zástupné problémy, které ČSSD vytahuje z klobouku. Jen si představte většinu jejich voličů. To nejsou levicoví voliči, ale zakomplexovaní, neúspěšní, závistiví a povětšinou málo nebo vůbec  vzdělaní lidé.

A hloupá ODS, která svou pitomou a korupční politikou odhání své voliče od volebních uren. Mě nezajíma až tak dalece LS nebo tahanice mezi VK a partají, ale řešení reálných problémů přijatelným způsobem a ukončení rozhazovačnosti státu.

Milena 30.4.2009 12:09

Re: JDE O LIDI

No,Kuchl,chudý duchem jste vy sám,neboť vy jen papouškujete to,co vám někdo nabulíkoval z nenávisti k něčemu,co je jiné než "pravicové".Vy sám nejste ani schopen přiznat,kolik obrovských chyb a podvodů se t.zv.pravice dopouští.

Milena 30.4.2009 12:03

Dovolím si

tvrdit,že žádný člověk,tedy ani ředitel jakéhokoli podniku ,tím méně jeho podřízení,nemohou odvádět takovou každodenní práci,aby jim byl vyplácen měsíční plat vyšší,než desetinásobek průměrného platu v ČR. Je to nehorázně nadhodnocené a chtělo by to každodenní kontrolu odvedené práce těchto nadlidí.

baribal 30.4.2009 12:03

Re: Chce to kachní žaludek :-)

Překotná privatizace si vyžádala životy přibližně jednoho milionu mužů v produktivním věku zejména v Rusku, kde Putin nechal vyvraždit 500 tis. Čečenců. Těch zbylých 500 tis. bolševických mužiků se uchlatalo Stalichnoi.

Kuchl 30.4.2009 12:01

Re: JDE O LIDI

 Lidi chtějí být ohlupování . Místo pánaboha češi mají Paroubka s mesiáši Ráthem a Sobotkou . Modleme se za tyto chudé duchem .ÁMEN .>-:-)

ps 30.4.2009 11:58

Re: Chce to kachní žaludek :-)

To máš trochu pomotané. Armády poslušných zaměstnanců byly vědecky řízeny hrstkou ekonomů - plánovačů před rokem 89, a podle toho to taky vypadlalo.

žít a nechat žít 30.4.2009 11:50

Re: Chce to kachní žaludek :-)

Tým pod vedením oxfordského profesora Davida Stucklera došel k závěru, že překotná privatizace si vyžádala v bývalém komunistickém bloku životy přibližně jednoho milionu mužů v produktivním věku.

S jednou krizí si svět poradí, ale co když se jich sejde víc? Hlavní vědecký poradce britské vlády, profesor John Beddington varuje, že kolem roku 2030 postihne lidstvo znásobený efekt několika krizí najednou, které budou souviset s nedostatkem potravin, pitné vody a energie.

Právě současná krizová situace ukázala, že spoléhání se jen na moudrost hrstky „renomovaných“ ekonomů, kteří „vědecky“ řídí armádu poslušných zaměstnanců (ve smyslu F. Taylora před 100 lety), by bylo pro občany současného demokratického státu velmi nemoudré (MP 09)..

Konkurenceschopnost ekonomiky dle M. E. Portera. Jakékoliv rozumné protikrizové opatření vedoucí ke snížení negativních sociálních dopadů ve společnosti by proto mělo být současně posuzováno z hlediska dopadů na dlouhodobou konkurenceschopnost ekonomiky!

kmotrdrobek 30.4.2009 11:46

JDE O LIDI

Paroubkovi a Rathovi jde o lidi. Ovšem pouze vyjádřené na volebních lístcích. Slíbí cokoliv aby zvítězili ve volbách. Že je to nezodpovědné? A koho to zajímá. Po nás potopa, my budeme za vodou. ODS vyhrožuje např Nocí dlouhých nožů a ČSSD výhrůžky i uskutečňuje. Bu´dte si jistí ředitelé pojišťoven, že jestli bude Rath znovu ministram, tak skutečně pojedete a opět nastoupí Drymlové. V Kraji to začal čistit 8 hod. po převzetí funkce a bral to pěkně z gruntu. Teď vyhrožují dráhám, manažerům, ale svoje sliby ohledně dvou platů neplní a popřípadě si jejich zvýšení sami schválí ve sněmovně. Hospodaření v aerolinkách pašáka Tvrdíka stálo několik miliard korun. na kolik let by za tuto ztrátu bylo bohatě přeplacených 10 kvalitních manažerů a ještě by se to vyplatilo!!!>-!!!!

hraničář 30.4.2009 11:12

Re: Chce to kachní žaludek :-)

Jo, trefil jste hřebík na hlavičku. R^ Nechutný populismus v oranžovém provedení určený našim bližním, jejichž duševní obzor utvářejí Právo, Blesk a podobá periodika........ není ještě tma, ale stmívá se...... :-(