7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

GLOSA: Takhle my tady žijem

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek od lesa 2.11.2006 19:34

Nechme lidovce na pokoji,

jejich politikové jsou jako všichni ostatní mimo jiné také prodejní. kdybychom měli lidstvo roztřídit, tak prosím podle Karla Čapka. Ten nám sdělil:

Lidstvo se dělí zásadně na lidi hodné a lidi zlé. Ty zlé je možno dále dělit na lidi, kteří jsou zlí pouze občas a lidi, kteří jsou zlí vždycky. Ty vždy zlé lze dělit na literární a filmové kritiky.

Konec citátu.

Jak tomu je v politice, musíme teprve vyzkoumat.

kamil 2.11.2006 12:55

pane holásku-už i lidovci-co takhle vyměnit občany-to by se vám modrým ptákům vládlo-jste ubohoučcí

Bican 2.11.2006 15:19

Re: pane holásku-už i lidovci-co takhle vyměnit občany-to by se vám modrým ptákům vládlo-jste ubohoučcí

Kamile, je to nemilé. ODS nepotřebuje vyměnit voliče, těch má dost. ODS jen potřebuje, aby jednala s férovými politiky z ostatních stran. A současní vedoucí lidovci féroví nejsou.

vládík 2.11.2006 17:14

Re: pane holásku-už i lidovci-co takhle vyměnit občany-to by se vám modrým ptákům vládlo-jste ubohoučcí

Je jasné, že se Kasal (lidovci) lekl toho, že by Paroubek mohl být ze hry. To zaprvé. A zadruhé: pokud by volby byly nyní, lidovci by zřejmě tratili. Takže raději Paroubka, než riziko voleb. Vždyť téměř dva roky v koalici KSČSSD bez problémů vegetili.

Buhehe chlemst 2.11.2006 12:20

Ale, ale,

To je jen důkaz, že existuje reinkarnace! Každý nový šéf a predsedátěl téhle strany je vždy převtělením dávno zesnulého pátera Josefa Plojhara, jejich prvního předsedy (po únoru 48). Takže bůh a převtělování mrtvých existuje - zde je klasický důkaz - oni vědí své, proto to jsou takoví pánbíčkáři.........(Y)

Saša 2.11.2006 10:35

Problém je, že za KDU-ČSL jsou dnes v poslanecké sněmovně lidé,

kteří zcela jistě na čelných místech kandidátek v předčasných volbách figurovat nebudou. A tak je lidsky pochopitelné, že hledají jakýkoli způsob, jak předčasné volby oddálit. Vždyť čím se budou živit, až nebudou dostávat poslanecký plat? Pro mnohé z nich je to velmi vážný problém, když v těch poslaneckých lavicích sedí už tak strašně dlouho. Jestli pan Čunek dokázal naklonit sympatie voličů k lidovcům, tak pan Kasal vzápětí toto vše promrhává a těžce poškozuje stranu, která pro jeho dnešní lavírování získá v předčasných volbách, které stejně přijdou, mnohem méně hlasů než by získat mohla. Problém je, že svým chováním škodí pan Kasal nejen lidovcům, ale celé zemi.

Pan Kasal je poslancem na plný úvazek od roku 1990, Parkanová 1990, Severa 1992, Šojdrová 1996, Ambrozek 1996, Kalousek 1998, Svoboda 1998, Šustr 1998, Hanuš 2002, Hovorka 2002, Carbol 2006, Šimonovský 2006. (Ale i ti poměrně služební mladí poslanci již předtím vykonávali jiné plně placené politické funkce - např. pan Carbol od roku 1994, pan Hovorka od roku 1990,  pan Hanuš od roku 1990 apod., o panu Šimonovském snad netřeba ani hovořit.)

Takové lidi těžko donutit, aby se snažili ukrátit pobyt ve svých funkcích a přiblížit okamžik, kdy si bydou muset hledat jiný zdroj obživy.

F. Čech 2.11.2006 10:28

Proč by lidovci měli teď najednou podporovat vznik vlády závislé na hlasech komunistů?

Snad jenom proto, že by v té vládě byla ODS, kiteré by podpora komunistů vyhovovala? Proč by měla být podpora komunistů najednou přijatelná? Jen proto, že se to teď hodí modrým bolševikům, pro které je dobré vše co jim pomáhá? To by měla být ta "zásadovost" lidovců? Zásadové odmítnutí jakékoli vlády závisející na podpoře KSČM je nutno ocenit. Je to to nejlepší co nevýrazný Kasal v poslední době předvedl.  KDU přece nemůže měnit názory o nepřípustnosti vlády s závislé na podpoře KSČM jen kvůli momentálním zájmům ODS! Té ODS, která komunisty využívala úplně vždycky, když byli ke spolupráci s ODS ochotni!

Švrk 2.11.2006 9:37

Ono by mělo jít taky...

o něco navíc. O to, aby se Paroubkové vyskytovali co nejméně, protože je to pro demokracii nebezpečné. O to se nyní taky vede ta válka. Lidovci si usmysleli do ní nasypat trochu písku, protže jim jde taky o bytí ( i když nikoliv o nebytí - to abychom snad asni nedoufali). Pokud nyní dojde k předčasným volbám, je to konec Peroubka, jinak ať se všichni členové a voliči ČSSD do pekrl propadnou. Pak teprve může ČSSD otočit zpět k vizáži normální demokratické strany. Nakonec rozloičení pěkným paroubkovským smajlíkem  :-°( 

 

Malý Aston 2.11.2006 8:42

Informace již neplatí!

Ano pan Kasal bojuje o své korýtko.Něco musí svým ovečkám říci na jejich sjezdu,musí říci že pan Kalousek a on měli vlastně pravdu ale předběhli čas.Jenže jak jsem se díval večer na Čt1,soudruh Paroubek ho s jeho geniálním nápadem vyhodil a řekl,že má zájem jen o dvoukoalici s ODS.A ODS nemá zájem,protože je již jednou soudruh Paroubek podvedl a něvěří mu ani slovo.A za soudruhem Paroubkem zase stojí Filip,takže se nic nemění,jen Kasal vypadá jako již mnohokráte jako debil a nedůvěryhodný partner.On a Paroubek to jsou dva,kteří něco ráno řeknou aby to večer bylo jinak.

honzak 2.11.2006 6:30

copak asi

na tého Kasala řeknó Moraváci? Snad ho konečně kopnó do řiti...

tom 2.11.2006 10:07

Re: copak asi

To divadlo co hráli lidovci před volbami spolklo plno lidí.A nyní zase můžou klidně dělat jeden podrz za druhým.Do dalších voleb to tihloupí voliči zase zapomenou.jen je potřeba ty volby oddálit a jen předstírat před lidmi,že s nimi souhlasí.vždyť si je přeje většina voličů.nechápu jak tuto proradnou stranu může někdo volit.

I-Worm 2.11.2006 13:11

Re: Re: copak asi

jak ? Třeba jako "dárešek pro ODS" , nebo pro socany. Kdyby se ve volbách zavedly záporné hlasy (volič by měl na vybranou, bud' kladný, nebo záporný hlas), tak by nebylo třeba volit lidovce.

baci 2.11.2006 6:26

nic nového

již v dobách první republiky a do roku 1948 se lidová strana chovala stejně,nelze nevzpomenout rozhovor F.Peroutky s předsedou strany msgr.Šrámkem,když konstatoval,že vlstně strana lidová nepřinesla rozhodující podnět msgr odvětil!ale také jsme nic nepokazili.Oba i s msgr Hálou,se přidali k národní frontě Gottwald to ocenil a oba skončili v internaci,kde také zemřeli.Jedná lokální poznámka jsem ze zlína a zde právě při svém projevu v záři 1945 rozpoutal hon na JA Batu a odstartoval i soudní proce s tímto "kolaborantem

raptor 2.11.2006 1:34

Když lidovci

po odstoupení předsednictva dovolovali místopředsedy, a všechna čest jim, že nezvolili názorově dokonale neukotvenou Parkanovou, zazněly i hlasy proti Kasalovi.

Soudím, že proto se Kasal chová, jak se chová: ví, že nemá nic jistého. Jinak ještě zlatej Kasal oproti jiným týpkům, s nimiž by se jednat málem nedalo. I když bude se (zde jde o zvratné se) muset.

Vasekpasek 2.11.2006 1:11

Básnička

Zajímavá básnička8-o8-o Asi jí ale tak né úplně rozumím

Prnta Prkola 2.11.2006 0:37

Proradní lidovci

Pánbičkáři byli, jsou a budou politické ku*vy. Nechápu, jak je ještě někdo může volit. Ale takoví jsou i jejich voliči. Darebák se vyzpovídá a je zase čistý jako lilium. Pro udržení moci podrazí kdekoho.

conqueror 2.11.2006 1:07

Re: Proradní lidovci

Pánbíčkáři jsou možná jejich voliči. Ale vedení této podivné strany nejspíš slezli z toho stromu co z něj pramáti Eva rvala jabka.

Dick 2.11.2006 2:18

Re: Proradní lidovci

Takhle to ale není. Znám pár lidovců (na spodních až středních patrech) a jsou to féroví a slušní lidé, ve své práci (i politické) velice poctiví. Potíž ve svém vedení vnímají a to velice hořce. Já, ač jsem téměř všemi parametry jejich jasný volič, jsem je ještě nikdy nedokázal volit v parlamentních volbách. Právě pro tu slizkost, která není mediální bájí, ale trapnou skutečností. V komunálních volbách je to naopak, tam zakřížkuju toho, komu důvěřuji, ať je to třeba lidovec...

Stachanov 2.11.2006 0:13

jsem zvědav, jestli zas bude Svoboda smekat před členskou základnou

až mu dají lidovci definitivně kopačky na sjezdu