9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Gabriel st. 1.7.2011 16:36

Ty má svatá prostoto,

Z čeho jste spadnul pane Nachere? Višeň to nebyla, ta je příliš nízká. Copak si myslíte že špinavé peníze do politiky tečou přes partajní účty? Copak nedávají každoročně do sněmovny účetní uzávěrku všechny partaje, které dostanou od státu byť jedinou korunu? A našel v těch účetních uzávěrkách někdo někdy nějaký problém? A přesto se krade! Kde by se jinak nabraly ty stamilióny na poslední parlamentní kampaň? To jenom lidovci se skládali po korunkách, lepili si smi plakáty.... A ti ostatní? Když jsem se jednoho novináře psal, proč selektivně vytěsňují cokoliv o konkrétním politikovi konkrétní partaje. A bylo to až tak, že se nesměl ani objevit v televizním záběru. Tak mně řekl, že rozhoduje silný inzerent a dál to nekomentoval. Čili jsou zřejmě partaje, které dají vydělat (na cinknutých zakázkách) a ten kdo vydělá, již zcela průhledné peníze, zcela průhledně zaplatí zcela průhlednou kampaň na něco zcela průhledného a bokem si domluví něco zcela neprůhledného, co mu za ty prachy "hlídací psi demokracie" rádi splní.

Běžte tedy se svými nápady do háje, kdysi zeleného, dnes sežraného kůrovcem. Je to jenom další veteš na oblbování hloupých lidí, podobně, jako Klausovy forenzní audity, nebo Kalouskovy internetové seznamy dárců.

P. Skřivan 30.6.2011 22:40

Re: Pane Nacher,

No a právě proto je ta iniciativa geniální. Je to jen jednoduchá výzva. Je na politických stranách, jak se k ní postaví. Pokud negativně, tak jen oficiálně potvrdí podezření a jak možná oba víme, je velký rozdíl mezi stavem tušeným a prokázaným. Však jsem-li poctivý, pak je v mém zájmu tuto poctivost demonstrovat.

J. Malá 30.6.2011 16:25

Pane Nacher,

vy jste idealista? Kdo by to chtěl?Copak všem stranám nevyhovuje neprůhlednost? Desítky a stovky milionů jim m procházejí rukama-copak oni potřebují, aby občané znali výši jejich bohatství, ať už oficielně či podvodně získaného?