29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 15.6.2011 20:58

Na formování (špatných) postojů

mají určitě větší vliv (špatné) školy a (špatná) masmédia než (sebešpatnější) vláda. Na rostoucí ochotu opřít se o otcovskou ruku státu u nás mocně působí nadbytečná a pro nás neúnosná, tlakem ES nám vnucená sociální práva (abychom se prý nedopouštěli "sociálního dampingu"!!!) a hlavně to, že "služebníci státu" mají (poprvé v dějinách kapitalizmu) zajištěny vyšší příjmy než samostatně výděleční občané (příkladem jdou byrokraté Bruselští). K podnikatelům se přistupuje jako k přinejmenším potenciálním (eko)zločincům.

J. Schwarz 15.6.2011 17:54

A vidíte -

právě v postoji, že by se o mne měl postarat stát vidím problém. Stát - kdo to je - to jsem já nebo ti druzí? Pokud jsou to ti druzí, proč je o "postarání se"  žádám prostřednictvím státu a ne přímo? Odpověď je jediná -  kdybych své spoluobčany požádal přímo, nejspíš by mne nakopali někam... Pokud žádám "stát" - defacto žádám - biřicové , přinuťte je! Čím se tento postoj liší od nacistické  expanze? Pokud by si ta část  obyvatel, toužící po zaopatření vytvořila svoje struktury s tím, že by nepřijímali každého a lidi neplnící smluvené podmínky členství mohli vyloučit i se sankcí, byl bych pro všemi deseti. Pokud by se někdo dal dobrovolně ke komunistům s tím, že se od nich neodchází stejně jako z  Cosa Nostry popřípadě musí dotyčný zaplatit "straně" pět milionů za "poskytnuté jistoty" - nechť to stát vynucuje! Alespoň by "občané" věděli na čem jsou a jak by levičácké sliby vypadaly v praxi. Ze socialistického ráje se utíkalo a když někdo chtěl mít naději kdy ještě uvidět své blízké, musil si "upravit poměr" a zaplatit "Lidu" každý prd včetně školního vzdělání. Dnes tatáž strana horuje pro právo každého studovat "zdarma" a poté se nechat zaměstnat kdekoli v cizině. Levičáci vůbec, pokud na nich neleží tíha organizace hospodářství, prohlašují za "přirozená práva" věci, které za jejich vlády vůbec "přirozené" nejsou. Bylo by zajímavé vidět, jak socialisti, ze svých stoupenců, realizují všechny ony nesmysly, "sociální práva", "společenské jistoty" . Kolik by u nich asi bral lékař či profesor, když by měli právo na léčení "všichni" a na studium též "všichni" - nízkopříjmoví a romové pak zvláště. A to všechno hlásají debilové, kteří od školy na práci nesáhli a z ekonomie znají jen propočet, jak si z poslaneckých náhrad koupit byt či dům.

P. Vaníček 15.6.2011 14:14

Kadle,

Vy ještě žijete?

J. Urban 15.6.2011 1:03

Sociologie

a sociologové - nejvyšší čas začít je brát vážně. Jde o strukturu naší populace. Sociologové ji umějí velmi přesně popsat a popíší vám, jak se ta struktura odlišuje od západoevropské. Ubývá tu střední vrstva - opora demokracie, odtéká směrem dolů (tedy marxisticky řečeno k proletariátu a lumpenproletariátu). Zatímco naše komunisticko-fašistická levice tento trend přímo podporuje a vyvolává, tak pseudopravice "pouze" střední vrstvu nijak nepodporuje. Sociologové také vědí, k čemu tento trend povede - a nebude to nic pěkného.

F. Eliáš 15.6.2011 9:06

Re: Sociologie

Máte určitě pravdu, jenže ke stejnému závěru dojde každý, trošku rozumný, kdo sleduje dění u nás. Sociologů máme asi stokrát více, než potřebujeme. Nadměrný počet úředníků nás ničí.

R. Langer 15.6.2011 11:48

Re: Sociologie

Říkat kam to povede, k tomu není potřeba sociologů. Stačí základní ekonomické vzdělání a je to jasné...

V. Novák 15.6.2011 13:49

Kecy.

Právě naše pravice (přijmeme-li, že současná vláda je pravicová), ničí střední třídu jak může.

K. Křivan 15.6.2011 17:07

Že si nějaká partaj říká pravicová,

to ještě neznamená, že pravicová je.

R. Langer 16.6.2011 12:48

Re: Kecy.

Jaká pravice?