16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
šakal 27.8.2007 8:31

...Pssst!...

...To tu neříkejte nahlas - třeba to pak někdo zrealizuje! 8-o Víte přeci, že žádné národní zájmy neexistují....ne? ;-)

Kdo se byť jen zmíní o zájmech tohoto státu, je buď národovec, xenofob, skinhead nebo Klaus ;-P ;-D

Netřeba 27.8.2007 10:44

Re: ...Pssst!...

Jak tak pozoruji ostatní příspěvky, vládne ministrova všeobecná oblíbenost, ať uže je nazýván kníže nebo ne. Čítám, že po tomto zjištění se pomalu začínají scházet hlavy, aby tu jeho sejmuli. Dnes už poněkud civilizovaněji.

Obávám se, že i když od teď budu k problému rybit (mlčet jako ryba), na věci už nic nezměním. :-(

Petr Kohout 27.8.2007 7:50

U Schwarzenbergů jde o tradici, podle které se nynější kníže díku bohu chová.

Podovně se chovali i vůčí nacistům a bolševikům, Napoleonovi atd.

Anděla 27.8.2007 7:42

Správně

Na hrad místo toho vrtošivého staříka.

me1 27.8.2007 5:44

Nadpis

Koukám, že Švarcnberg bude ze všech neklausů asi nejlepší.

lucina 27.8.2007 15:31

Re: Nadpis

nojo, ale těžko ho proti Klausovi bude tlačit Paroub s bolševikem, na to by knížepán asi nešel.

kacir 27.8.2007 1:35

KOUKAM ŽE KRAB OBJEVIL KRÁSY INTERNETU - A NE A NE SE NABAŽIT

:-D8-o

krab 27.8.2007 1:38

Re: KOUKAM ŽE KRAB OBJEVIL KRÁSY INTERNETU - A NE A NE SE NABAŽIT

vole :-)

pic 27.8.2007 5:31

Re: Re: KOUKAM ŽE KRAB OBJEVIL KRÁSY INTERNETU - A NE A NE SE NABAŽIT

Suhlasím!

krab 27.8.2007 1:33

no a to je vsechno co jsem vam chtel rict o valce ve Vietnamu :-)

i na tema solidarita... kam jsem se to dostal od pana knizete co?? :-)

A. 27.8.2007 22:24

Re: no a to je vsechno co jsem vam chtel rict o valce ve Vietnamu :-)

Zdvořilý osobní dotaz: Nepracoval jste kdysi dávno ve výzkumáku v Třebohostické ulici?

krab 27.8.2007 1:31

pokracovani 2

Tak jsem vyrazil v dobry vire vymalovat par pokoju do domu pro, jak jsem si myslel, svobodny matky s miminama bez domova. Ale na miste koukam, ze to neni pro mamy, ale pro 15-18 kluky, kery treba ted pustili z basy a nemaj kam jit. Takovejm pomahat uz mi prijde trosku proti srsti, do ty basy se totiz asi nedostali za politicky nazory, ale spis za to ze vzali nekoho bejzbolkou. Coz me v 15 nenapadlo a totez ocekavam od ostatnich. Pokud je to napadlo, tak tim min mi prijde vhodny jim pomahat, to ja bych pak mel chtit dvojnasobnou pomoc! Ale i kdyz toto pominu, reknu si, ze proste takovy lidi jsou a pokud se jim ukaze spravna cesta, tak je mozny je predelat. Jenze my tam prijdem s valeckama a primalexem v 10 dopoledne, smejdi bud este chrapou nebo akorat vyrazej ven - kdyz se zeptam kam jako maze kdyz my jdem malovat JEHO pokoj, tak rika ze musi na soud a pak jde NAKUPOVAT!!! ANI JEDEN nepomohl nam, dobrovolnikum, vymalovat vlastni pokoj v dome, kde muze az dva roky ZADARMO zit (teda zadarmo pro nej, samozrejme zadarmo to neni, vsechno ma svoje naklady, ktery je treba platit, dokonce i Rathovo zdravotnictvi zdarma).

Tak takhle si teda solidaritu NEpredstavuju. Budu uprimnej: to radsi dam prachy na policii. 

Nika 27.8.2007 1:47

Re: pokracovani 2

To teda docela zírám. Kdo to tam vede, že ty kluky nedonutí si to vymalovat sami ???

krab 27.8.2007 1:55

Re: Re: pokracovani 2

charita... vse ve jmenu politicke korektnosti. Nejaka neziskovka se zalozi, v ni delaj castecne nadseni naivkove, castecne vycurani paraziti. Do ty neziskovky sypou prachy jak stat tak soukromy firmy, protoze to je proste takova moda tedka davat prachy na "podporu a rozvoj programu na zacleneni minorit", ovsem efektivitu nikdo nemeri. Kdyz jsem se tech pracovniku ty neziskovky ptal, proc to tu vlastne delame, jakou to ma efektivitu, kolik procent z tech kluku se fakt zacne zivit samo a poctive, tak vymluvne jen pokrcil rameny a rek: to vis, neni to lehky. Jinymi slovy: nula.

U jednoho kluka jsme v pokoji nasli sadu nozu. Ptali jsme se v ty neziskovce, esli je treba kucharem nebo neco. Jen se usmali a rekli: tak o tom nevim..:)

je to proste fraska. My si hrajeme na to ze jim pomahame, oni si hrajou na to, ze se snazej neco se sebou delat. A cim dal min maji obe strany chut tuto hru aspon predstirat (lidi z neziskovky si o nich zadny iluze nedelaj, samotny ty kluci se ani nesnazej pomoct). Ale hraje se dal. Ve jmenu politicke korektnosti. Hlavne nepojmenovat veci pravymi jmeny, Hlavne nerict o nekom verejne ze je to linej smejd, kerej akorat parazituje na ostatnich, a ne ze nemuze, ale NECHCE se sebou nic udelat.

Jenomze presne takova je z veliky casti pravda.

lucina 27.8.2007 15:39

Re: Re: Re: pokracovani 2

Když si sami ani nevymalujou, jak se maj postarat sami o sebe dál? Při povodni v Karlíně držkovali vyplavení cikáni, že likvidovat svůj  bordel v baráku přece nebudou oni, od toho jsou tam dobrovolníci. Jinak řečeno - dobrovolník = vůl. A co plátce daní?

krab 27.8.2007 1:31

pokracovani

Ovsem uznavam, ze do ty moji definice statnika by se vesel i Gottwald nebo Hitler... :-) Taky nejsem kurnafix politolog abych to definoval presne!! :-) Takze dodam, ze ty statnikovy hodnoty, ty "svetonazory", musej bejt v souladu s dlouhodobymi zajmy svyho lidu. Tim ale nutne musim definovat co to jsou dlouhodoby zajmy lidu a tady musim rict, ze proste nevim! Jenom tak intuitivne tusim, ze takovymi zajmy je bejt narodem slusnejch, pracovitejch, chytrejch, sebevedomejch a pritom solidarnich lidi.

Kdyz jsme u ty solidarity, tak vam ale reknu jeden pribeh, kerej se mi skutecne nedavno stal, a kerej ilustruje, co podle me NENI solidarita. Ziju v Londyne a od firmy mame rocne nejakej ten den placenyho volna, kerej si muzem vybrat na charitu. Jsem pravicak jako poleno, coz znamena, ze verim, ze aby spolecnost jako celek nejvic prosperovala, tak se kazdej musi starat sam o sebe a o svoji rodinu, protoze kazdej vi jen o sobe samym, co nejlip potrebuje, a kazdej jen sam sebe presvedci, ze ma makat. Je to proste nejefektivnejsi, protoze jen u sama sebe mate tu nejvetsi motivaci, jen u sebe mate nejlip videt vztah prace->benefit z prace, a jen u sebe sama vite nejlip, co potrebujete nejvic. Ale chapu, ze jsou lidi, kery proste maj smulu a je pro nad hranici moznyho se o sebe postarat sami tak, aby meli takovej zivotni standard, kterymu rikame dustojnej. Ovsem je potreba hned tady rict, ze takovi lidi sice existujou, ale je jich setsakra min, nez kolik se socani snazej nam rict, ze jich tu je (jak nekdo muze NEMIT 30 korun na doktora? I kdyby to bylo 10x mesicne?? Dyt jedna navsteva je jedna dvousetina minimalniho prijmu!! A jeste to ma strop, narozdil od zdravotniho pojisteni!!)

pic 27.8.2007 5:24

Re: pokracovani

Kéž by byl Londýn hlavním městem  České Kotlinky , dnes spíše českého drnu nebo  krtince?

Honza z podhůří 27.8.2007 12:14

Re: pokracovani

Nejde asi tak o to "nemít 30 Kč" na doktora, ale o to, že není dvakrát ekonomické aby lékař zajišťoval výběr. Aby nakonec vybrání 30 Kč poplatku nebylo dražší než ten poplatek.

lucina 27.8.2007 15:44

Re: pokracovani

Sotrry, čtu to seshora, tak mi uniklo, že  je  to o Londýně.  Placený volno na charitu? Kdo ho platí? Pokud chci něco dát, tak ze svýho!!!

krab 27.8.2007 1:10

kdyz ne Klaus, tak Schwarzenberg

ten chlap je pevnej ve svejch nazorech a ma jasno v zakladnich nejdulezitejsich hodnotach, pricemz ty nazory jsou uceleny, neurazlivy ale pritom nepopulisticky, a jsou v souladu s dlouhodobejma (!!) zajmama lidi v CR. A kolikrat to ty lidi ani nevedi.

Skoda ze jsme ho objevili az ted. A je paradox, ze ho objevili Zeleny, pro kery nic z toho vyse uvedenyho neplati. Proto se taky od nej cim dal vic distancuji. On je totiz, ne ovsem s tim umyslem, zblbnul. Pro ne to byla manipulativni slaba figurka, jejiz noblesa a "jinackost" je zviditelni a doda image, ale se kterou si muzou delat co chtej. V ty noblese se nespletli, v ty druhy veci ano.

Je medii velmi priznive hodnocenej, ovsem spis kvuli tomu, ze je roztomilej (coz je pekny ale nepodstatny). Klaus tolik ne, protoze neni roztomilej, ale spis panovacnej a na slaby povahy pusobi arogantne, tydle slaby povahy to potom tezko nesou, maj komplexy, a kdyz maj novinarsky pero tak mu to hezky zezadu vratej.

Ale oba dva panove maji svoje pevny hodnoty, kerym verej, a kery prosazujou. Coz je pravej opak pana Paroubka, kerej zadny hodnoty krome volicsky prizne neuznava, a tedy ani nema. Statnik prosazuje kroky v souladu s hodnotami, ve ktery veri. Politik prosazuje kroky v souladu s pruzkumy verejnyho mineni. Neboli - statnik lidu nabizi SVOJE hodnoty, ve volbach je predlozi ke schvaleni a pak je prosazuje - bez ohledu na momentalni naladu volicu. Politik nenabizi nic, je jen mocenskym vykonavatelem, prostrednikem, momentalni volicske nalady, predstavuje nulovou pridanou hodnotu.

kacir 27.8.2007 1:32

Re: kdyz ne Klaus, tak Schwarzenberg

on je bohuzel pan KS nezvolitelnej a to je vecna skoda ....

tim ale usetri ceske zdravotnictvi za lecbu jednoho akutniho infarktu myokardu Pane Klaunova, ktery by jiste prisel po neuspesne volbe

krab 27.8.2007 1:38

Re: Re: kdyz ne Klaus, tak Schwarzenberg

myslim ze Klaus na KS dost zmenil nazor. Jeho puvodni obavy byly podle me pochopitelny, i kdyz velmi nediplomaticky, rekl bych az buransky, vysloveny. A ke cti Klausovi je, ze zmenil nazor, ke cti mu neni, ze to nerekl nahlas a nepriznal to.

Klaus je jesitnej, co si budem povidat. Ale osobni charakteristiky nejsou podstatny. Nakonec, jak na tom byl s jesitnosti Churchill? Nebo Thatcherova? Clinton? Nerkuli de Gaulle nebo Chirac? Jeste mohem hur...:-)

kacir 27.8.2007 2:23

Re: Re: Re: kdyz ne Klaus, tak Schwarzenberg

mnohem hur urcite ne...Klaun je vudce v tomto ohledu

faktem je, ze sebevedomi musi statnik mit, ale to je neco jineho nez jesitnost...treba Clinton jesitnej neni,  dokaze si ze sebe delat srandu, coz by Klaun nepochopil

Jiw 27.8.2007 13:51

Re: Re: Re: kdyz ne Klaus, tak Schwarzenberg

Nemyslim, ze Klaus zmenil nazor, jen prestal utocit proti politikovi, ktery ho o nekolik trid prevysuje v diplomatickem chovani a jednani a koneckoncu i celoevropskem renome - stopnout se nastup p. Schwarzenberga do statni diplomacie nepodarilo a dalsi utoceni by bylo kontraproduktivni - ubiralo by to VK popularitu. Pan Schwarzenberg desitky let pusobil v ruznych evropskych institucich, coz neni zadna neznama vec ani pro Klause- stejne jako jeho politicke nazory a zcela urcite vznik jeho nominace stranou zelenych. Mluvi bez tlumocnika v nekolika jazycich, osobne zna radu byvalych i soucasnych politiku - zkratka s p. Schwarzenbergem se kazdy seznami s radosti a rad s nim prohodi par slov, s Klausem spis z povinnosti. Navic Schwarzenberg ma diplomaticke chovani, takze dokaze udelit slovni pohlavky, ktery dotycny neciti jako ujmu, na rozdil od Klausovych urazek vyzadujicich obsirne vyklady hradniho mluvciho. Na panu knizeti se mi libi, ze opravdu ma stale a navic rozumne nazory a dokaze urovnavat spory nebo je spravne klasifikovat a tim ztlumit lidove emoce - viz Temelin, kde spousta politiku naletela na preshranicni urazky a dehonestovani druheho statu jako celku. Klaus vedle nej vypada jak safar, kterej si hraje na pana.

Maxik 27.8.2007 1:01

Pana knížete

hodnotím jako nejlepšího českého politika. A to mám zelené v oblibě jako osinu ...

huhu 27.8.2007 0:38

kníže pán si vede dobře

R^;-)

kacir 27.8.2007 0:32

tak koukam, ze se ti magori v Rakousku nak roji...

MILA 27.8.2007 0:27

ten Schwarcenberg je tak dobrej statnik - to bude tim ze to neni cech

bohuzel, ma pater,  vi  o cem mluvi, za cim stoji a nic ho nerozviklaR^>- 

PetrH 27.8.2007 3:56

Re: ten Schwarcenberg je tak dobrej statnik - to bude tim ze to neni cech

Proč by neměl být Čech? Česká rodová šlechta už půl tisíciletí?8-o

MILA 27.8.2007 4:54

Re: Re: ten Schwarcenberg je tak dobrej statnik - to bude tim ze to neni cech

no tak pred nim teda smekamR^>-