23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

GLOSA: Soudci chtějí po vládě pochvalu

Podle zpráv českých médií chtějí někteří soudci stáhnout žaloby na stát kvůli svým platům až tehdy, co vláda vydá stanovisko o tom, že soudci tím „šetří náklady státu“. Neuvěřitelné!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Ogáv 17.2.2015 13:16

Uctivá poklona

Myslím, že by všichni ti příslušníci soudní mafie měli být viditelně označeni. (Navrhuji fialový kosočtverec.) Ne z důvodu jejich veřejné perzekuce, ale naopak proto, abychom my všichni, kteří s plazíme u jejich nohou mohli veřejně vzdávat hold jejich přítomnosti v naší blízkosti. Hold by měli ti chudáci, kterým se tak finančně ubližuje přesně definovat, jako zřetelný a z dáli pozorovatelný. Tímto holdem bychom vyjadřovali obdiv k jejich neschopnosti rozlišit jednotlivé pojmy účetnictví nejen podvojného, ale mnohdy i jednoduchého. Neschopnost pochopit přímou úměru a ostatní jednoduché taje algebraické. Naším holdem bychom rovněž utvrzovali jejich pocit neomylnosti a motivovali je k neutuchající jistotě v jejich nepostižitelnosti za nedej Bůh jejich omyly.

To by bylo pěkné. Jen si nejsem jist v jakém režimu žiju. Ten, na který jsem si myslel, když jsem mrznul v listopadu na Letné to jistě není. (Nejsem populista, nejsem zastáncem dávek každému. Všem jen podle jejich zásluh a schopností. Doslova)

B. Holubec 16.2.2015 21:33

Trapnost nad trapnost

Stále se národ - volič nemůže dozvědět, kdo že je tím autorem zákona, potažmo kontroverzního textu o určování výše platů ústavním činitelům soudcům apod. Proč?

Co je v důvodové zprávě k tomuto zákonu? Zase jedna prasárna z dílny Parlamentu ČR, k níž se nikdo nehlásí.

I. Dvořák 16.2.2015 18:40

Soucovská přísloví....

Někdo v zákonech něco zbabral a soudcovská partička toho náležitěš využila. I jezevčík bez výcviku ví, že se jedná o soudcovskou  nemravnost do nebe volající.  Oni v podstatě chtějí ¨,abychom jim poděkovali, za to, že nás mohli "pumpnout" mnohem víc. A neučinili tak. Inu ctihodní služebíci tohoto státu.

Možná,že vznikne přísloví typu:jsi hladový (ne jako zavalený horník) nýbrž jako soudce.

T. Pansky 16.2.2015 2:09

Naprosto nepochopitelne !!! Kazdy statni zamestnanec ...

... musi byt placen podle platnych predpisu.  Nebo nemam pravdu?  Muze dojit k tomu, ze stat (zakonodarci) se rozhodne nebyt "recky" stedry a zmrazit platy.  Je na tom neco divneho?  Neni, takhle to prece funguje.  Jak je ale mozne, ze si soudci sami odhlasuji jine platy, nez jim patri podle zakona ????  Nad timhle prestava rozum stat !!!!  Tohle je rozpad statu, kdy soudni moc na sebe prebrala moc zakonodarnou !!!!

P. Scheck 16.2.2015 0:54

Bez vysvětlení

Pane Bartoni, vůbec jsem z vašeho příspěvku nepochopil, co se vám nelíbí na požadavku soudců, aby bylo vydáno prohlášení, že: "šetří státu více než čtyři miliardy ze státního rozpočtu". Tedy kromě plivání, co si to dovolují. Oni totiž dobře ví, že by tento soudní spor po nekonečných tahanicích určitě vyhráli. Jenže cena by byla v naší závistivé společnosti příliš vysoká...

Na jejich místě bych také žádal o morální políček vládě. Je jasné, že ta na to nepřistoupí, ale má to svůj význam. Bude se to aspoň určitou dobu mediálně rozmázávat a mluvit o tom, proč viník nechce slyšet o své vině.

M. Mýval 16.2.2015 8:43

samozřejmě by vyhráli

Když o tom rozhodují sami. Naše soudnictví mi připomíná Malého Bonaparta z Někdo to rád horké:

Je to již deset let co jsem se zvolil šéfem, děkuji za projevenou důvěru.

Mimochodem, podle zákona nesmí o věci rozhodovat podjatý soudce. Takže všechny rozsudky o platech soudců jsou neplatné.

P. Papež 16.2.2015 13:59

Re: Bez vysvětlení

Naprosto s vámi nesouhlasím. Soudní a vůbec právní moc se nadřazuje nad rozhodnutí ostatních legislativních orgánů. Jak si mohou sami soudním rozhodnutím navyšovat platy, které vláda zmrazí? Jejich argumentace o velkém množství případů, které řeší, je naprosto zcestná. Spousty případů, evidentně proti meritu věci, jejich komora "zamete pod koberec". Nikdo z nich není finančně postižen, jako normální člověk, který na pracovišti způsobí škodu. Navíc jsou chudáčci zavaleni mnoha případy, ale čas na vymáhání peněz k již takto nadstandardně vysokým platům si najdou. Je vidět, že patříte do této branže.