17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

GLOSA: Sobotka to ustál

Migrační krize v Evropě je takový průšvih, který znemožňuje ideální řešení. To ani neexistuje. Znemožňuje i řešení, které by mělo praktické dopady a na němž by se zároveň shodl i konsenzus členských států Evropské unie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 30.6.2015 21:58

Re: Kdo jsou řádní a kdo neřádní občané?

No, otcové a dědové těch dnešních teroristů taky nepáchali teroristické činy, ale přijeli do Evropy pracovat a byli tomu rádi. Ti imigranti taky budou možná vděční, ale jejich děti už vděčné být nemusí. Zejména pokud se z různých příčin nedokážou včlenit do místní společnosti, získat vzdělání a práci. A pokud budou muslimové, budou to s tím včleněním mít ještě těžší.

L. Křivan 30.6.2015 18:56

Re: Ozubená pleš

by měla dostat za každého přijatého muslima nebo černocha 10 ran bičem na holou řiť. V přímém přenosu.

Když přijímat uprchlíky, pak pouze volyňské Čechy a kvalifikované Ukrajince.

J. Kanioková 30.6.2015 15:22

...

První země, jejíž prezident zakázal islám! Víte, kde? - http://www.instory.cz/1427-prvni-zeme-jejiz-prezident-zakazal-islam-vite-kde.html

V. Kain 30.6.2015 11:16

Re: Sobotka to neustál, ale flagrantně selhal.

Sobotka je prachobyčejný pokrytecký slaboch.Ten byl podělaný ještě dřív než přiletěl do Bruseli.Samozřejmě,že splní jakékoliv přání bruselské vrchnosti.Doma si může hrát na ochránce občanů,ale ve skutečnosti mu na lidech zaleží ze všeho nejméně.Vyhlášení referenda o přijetí migrantů? Výsledek je znám a proto žádné referendum."Premiér Sobotka" jak hezky mu při tom musí být.

L. David 30.6.2015 10:11

Sobotka to neustál, ale flagrantně selhal.

To, že je Sobotka momentálně premiérem, mu nedává žádný mandát k tomu, aby rozhodnul o tak závažné věci, jako je zamořování republiky kolonisty neznámého původu, osobní historie a budoucího chování.

Pokud by to Sobotka (bez kapitulantského podbízení se Bruseli) ustát chtěl, stačilo, aby v Bruseli prohlásil, že o tak závažné věci musí u nás rozhodnout domácí všelidové referendum.

A to by dopadlo jednoznačně, takže rozvratníci z Brusele by se mohli jít tak akorát klouzat!

E. Erat 30.6.2015 9:36

Re: Kdo jsou řádní a kdo neřádní občané?

Většinu teroristických útoků v Evropě spáchali "řádní" občané.S francouzským,britským atd. občanstvím + občanstvím EU.Pasy a doklady vše OK,tedy legální.Volnost pohybu po Schengenu.S řádnéhých občanů se také stávají neřádní občané.A nemusí to zrovna být cizokrajní jedinci.I řada Čechů se nechová v souladu se zákonem.Ale,stále jsou to občané.To co popisujete nejsou ani řádní ani neřádní občané, jsou to imigranti,kteří nemají občanství států EU.Do doby než ho získají,ale většinou do té doby žádné teroristické zločiny nepáchají.

J. David 30.6.2015 9:24

Re: Kdo jsou řádní a kdo neřádní občané?

Přijímat na základě dobrovolnosti. Hupky hupky, vytvořit registr těch, kteří jsou ochotni přijmout a kolik "přicmoudlých akademiků" do své rodiny, živit je, nechat se vzájemně multikulti obohacovat, etc. Mít také zodpovědnost za jejich skutky (i každý majitel "raťaflíka" je právně zodpovědný za skutky jeho psího svěřence). Ale hlavní bod tkví v meritu věci, vše tito "dobrovolníci" musí hradit ze svého. Když někoho pozvu dobrovolně do putyky, je slušností mojí za něho také zatáhnout útratu osobně, a ne od štamgastů v putyce. Víte, ona ta "salámová metoda" již funguje. Třeba taková chystaná alimentační povinnost daňového poplatníka, podílet se části berní na alimenty matičky samoživitelky, aniž by si s ní kdy "hrknul" (genderově to postihne i daňové poplatnice, asi stav fiskálního hermafroditismu). A nyní ještě dobrovolná introdukce "engemétů" (brrr... musulmanských a černošských akademiků ze subsaharské Afriky a Blízkého východu), jako akt solidarity (solidořiti) ze společných berní. Introdukce, nedávno EU komis vydala dienstreglamá, že je nutno introdukované organismy radikálně hubit (psík mývalovitý, rak červený, bolševník velkolepý, etc.). Docela poučné v daném kontextu. Qui bono, qui modo. K té dobrovolnosti, až Kadlík z Orlíku, Dienstbier, Marxová, Šabatová, Kocáb, Kohout a ostatní sluníčkáři domů přijmou uprchlickou přicmoudlou familii a budou je živit a šlechtit, potažmo za jejich činny nést právní odpovědnost, pak možná i já budu zpytovat svědomí a stydět se za to, že jsem tvrdil a tvrdím "vystřelit, potopit a obsah nelovit". Zatím, veden přirozeným pudem sebezáchovy, doplňuji svůj legální muničák, častěji "suším" a navštěvuji střelnice (kondička), abych měl NZety (bývalí záklaďáci ví, o čem mluvím), než nám to ti multikulti magoři preventivně zatípnou, abychom neublížili chudáku musulmanovi s džambíjí, který se vloupává do našich stavení. Jinak vězte, on ten imigrant lépe ovládá otlučeného Kalacha, než Vy cizelovanou ručnici od Ferlachů...

S. Donát 30.6.2015 9:05

Re: Nechci slevu zadarmo

Tak to sem zvědavej, kde si je Ozubená pleš ubytuje. To má tak velkej barák?

M. Rejman 30.6.2015 8:33

Kdo jsou řádní a kdo neřádní občané?

Pane Petráčku,

řádní občané jsou ti, co fungují v rámci legality. Ti by měli mít ochranu svého státu, měli by požívat úcty a měli by, mimo jiné, mít možnost legálně cestovat - a to by se mělo týkat občanů celé Evropy, a všech mimoevropských občanů, kteří se do Evropy dostanou legálně a také se chovají v souladu se zákonem.

Neřádní občané jsou ti, co se legalitě vyhýbají, co když přistanou u evropských břehů, nejsou ochotni projít normálním procesem, identifikací počínaje a vyčkáním na rozhodnutí o jejich přijetí nebo nepřijetí podle platných zákonů.

Takže pokud Vám vadí označení řádní občané, mezi které občany tedy patříte?

R. Langer 30.6.2015 8:05

Re: Nechci slevu zadarmo

No, taky mě to napadlo...

P. Maleček 30.6.2015 6:51

Nechci slevu zadarmo

Kdyby Sobotka odjel z Bruselu s tím, že o tom jak a kolik imigrantů přijmout si ČR rozhodne sama, smekám klobouk. Takhle to však spíš vypadá na to, že bruselským byrokratům skočil na špek. Na bububu se 700. povinných, regoval 1000. dobrovolných.

Šimek s Grosmanem se musí pochechtávat, jak Sobotka ztvárnil jejich figurku přihlouplého padagoga, který o slevu v ZOO škemral s tím, že ji nechce zadarmo.