7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Trhlík 17.12.2010 16:35

Re: Kdyby ovce uměly kousat,

Pane Kuželi,asi bysme si vyměňovali názory hodně dlouho.Podle mne nemá význam,aby prezidentt komentoval ceny pečiva,ale při jeho intelektuálních schopnostech,je schopen rozlišit zásadní problémy od banálních.A to jsou věci,které zajímají lidi.Celkem vzato,vím,že není člověk ten,který se zalíbí lidem všem,ale většina lidí má prezidenta vrytého do paměti jako něco většího,než jsou běžní politici.Bohudík,nebo bohužel to bylo v každé době.S nejpalčlivějšími problémy,které uvádíte souhlasím,ale ani tady si málokterý politik dá poradit.Hledat viníky je velmi složité už proto,že  není znám ten,kdo tuto situaci zavinil.Obviňování jednotlivých stran,včetně Klause ,k ničemu nevede.A najít cestu je  opravdu více než obtížné.

K. Kužel 17.12.2010 18:54

Re: Kdyby ovce uměly kousat,

Jsem rád, že netrváte na vymezení témat, kterým by se měl pan prezident věnovat. Ale zmińujete rozlišení problémů zásadních a podružných. A v tom je právě zakopaný pes. Největší hrůzy v historii vznikly tak, že si lidé nedokázali správně stanovit priority. To platí i pro dnešní dobu.

Dále oceňuji, že nepožadujete po panu prezidentovi plané moralizování, ale jasné stanovisko k reálným problémům.

J. Schwarz 17.12.2010 16:27

Re: Kdyby ovce uměly kousat,

Narozdíl od lidí je ovcím šumafuk, vybočí-li která ze stáda nebo ne. U žádného živočišného druhu neshání zaběhlé jedince do stáda vůdčí samec. Vůdčí samec vede a varuje před nebezpečím. Do stáda shání ovčácký pes v zájmu pastevce, ne ovcí.

K. Kužel 17.12.2010 18:55

Re: Kdyby ovce uměly kousat,

Děkuji za poučení. Zdá se, že ovcím opravdu rozumíte.