17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
www racek 12.5.2006 9:06

no jo, oni by ti vážení muklové

 a antikomunisté mohly své citečky si vylévat akrát doma, kdby nebylo havla.

já ho tedy už nemusím. ale je to člověk, kdy ve svých velkých hodinách zcela geniálně provedl převrat a všechny nás osvobodil. třeba taky proto, abychom na něj mohli svobodně nadávat. nebo aby se pan beneš mohl vrátit z emigrace.

já si vážím všech lidí, kteří bez viny trpěli ve vězeních a perzekucí. proto taky dovedu pochopit, že jejich vztah ke komoušům je vyhraněný a k ředě těch dnešních i přehnaný. a že řada těch, kteří takové sviňárny dělali, je na svobodě. nicméně, měli by hodně zvážit komu tahle slova adresují.  nenávist zaslepuje.

mimochodem, když absolvent vojenského gymnázia a synek vysoce postaveného profesionálního funkcionáře ksč společně s předsedou kolaborující strany mluví cosi o děrách (asi tam chce poslat tátu nebo co...) napadne mi ... chodili na první máj a nosili až do 40 mávátka? copak měli za známky s vědeckého komunismu?

spaldings 12.5.2006 9:10

Re: no jo, oni by ti vážení muklové

eh, snad nebudeme kádrovat. Jo šlo by to, ovšem to by asi topolánkovi nad havlovými vedli težce na body, tak raději ne, jo ? Pro Vaši informaci, kdyby nebylo Havla, bylo by někohojiného. A jestli si myslíte, že on to byl, kdo geniálně provedl převrat, tak to jste asi dost information-less.

Malý Aston 12.5.2006 9:36

Nemáte pravdu

Možná jste se narodil po roce 1989,nebo jste byl žákem,kterým je Váš názor předkládán v hodinách dějepisu.Já jsem tento rok "údajně převratný zažil a jsem pamětník.Politickou moc předali komunisté v roce 1989 dobrovolně,po nás již bylo jen Rumunsko,v té době se již všechny bývalé socialistické "státy lágru socialismu "Československé socialistické federativní republiky omluvily za invazi v roce 1968. K tomu se využilo demonstrace mladých a pan Úhl,který poslal do světa informaci o zabití jednou studenta. Hledal se někdo,kdo to převezme. Byl na řadě Dubček a Havel,někoho bylo nutné zvolit jako představitele revoluce. Havel vyhandloval s Čalfou a Adamcem posty . Havel na Hrad,Dubček do federálního shromáždění.Naprosto odmítám,že Havel geniálně provedl převrat,geniálně ho provedli komunisté a za to trpíme dodnes. Nemáte pravdu,doporučuji stidium veřejně dostupných materiálů,článku a návštěvu veřejné knihovny.

Kantor 12.5.2006 10:04

Re: Nemáte pravdu

No, nezapomeňte taky napsat, že o navracení majetku a nápravě majetkových křivd a o privatizaci rozhodovali zase komunisti, nikdo jiný to totiž  prý neuměl.

Malý Aston 12.5.2006 12:52

Máte pravdu

Pod pláštíkem demokracie,skutečně komunisté svůj majetek uchránili.Vše jim bylo vzato,kromě majetku u kterého prokázali,že byl pořízen ze stranických příspěvků a to byl prakticky všechen.Je to jedna z nejbohatších stran v České republice. A proč se nepřejmenovali? Protože jako nástupnická organizace by o ten majetek přišla.  Když podle Vás Havel tak geniálně připravoval převrat,proč jim v tom nezabránil? Havel nic nepřipravoval,jeho povaha je destruktivní,mstivá a je zahleděn do sebe. Dle Havla raději komunisté než pravice. Pořád se pokouší,pořád a pořád a ono to jeho přání není nikdo schopen pochopit,tak jako jeho geniální divadelní hry. Havel byl zvolen 100% hlasů komunistického federátivního socialistického shromáždění. Tak to bude napsáno v dějinách,víc nic k tomu nemohu dodat. Změna nastala ve společnosti,až výrobní prostředky byly privatizovány,zrušeno vlastnictví státu,vráceno vše co bylo komunisty ukradeno a tím zahájen bolesný přechod k demokracii a tržnímu hospodářství. Tam již Havel uváděn nebude.Tam budou jiní. Doporučuji,přátelé studujte,čtěte,nesledujte co Vám říká Janečkova televize a je potřeba se řídit zdravým selským rozumem.

Vašík 12.5.2006 14:16

Re: Máte pravdu

Bohužel, jiný parlament v té době nebyl, ten nový byl až po volbách v roce 1990. Ale i ten, který Havla zvolil, už stoprocentně komunistický nebyl, to chce opravdu studovat a studovat !! A nezapomínat ! Novou federální vládu s ministrem financí Klausem taky jmenoval ještě Husák, jiný prezident v té době nebyl.

Malý Aston 12.5.2006 15:26

Re: Re: Máte pravdu

Máte pravdu . Já jsem oponoval,možná nepřesně jen proti tomu,že Havel něco geniálně připravoval.Doufám,že s tím taky nesouhlasíte.A parlamen,který byl volen v roce 1990,jako první demokratické volby je také možné posuzovat různě,do voleb šlo Občanské forum,které se následně rozdělilo do několika stran,které již dnes ani nikdo nezná.Jen některé tváře se sem,tam mihnou někde,kde by to člověk nečekal./ ministerstvo kultury apod./ Já jsem proti úpravám dějin,pokud si je ještě pamatuji.

J. Mach 12.5.2006 11:06

Re: no jo, oni by ti vážení muklové

Teda racku, jste si jist, že nás Havel všechny osvobodil? Nebo že zrovna vás, to se mi už vůbec nezdá. 

Vlali 12.5.2006 8:38

nesouhlasím

Jelikož se z prvomájového protestu stala předvolební veselice modrých a černých komunistů nedivím se Havlovi, že tam nešel. Je to svobodný občan a nemusí. Jestli ho muklové už nikam nepozvou nemusí jsou svobodným spolkem. Jenom ten Havel na něhož tu všichni tak nadáváte udělal sakramentsky moc (přes vlastní věznění) proto aby ta svoboda byla. V době kdy Kalouskové a Topolánkové (o VK nemluvě) pohodlně žili v socreálismu.

spaldings 12.5.2006 8:42

Re: nesouhlasím

Jo a copak ?  Nějaké reálné výstupy, ne Nově pověsti české. Oh, ten informační deficit, to je nadělení. To se pak pohádky šíří, jedna radost.

Vlali 12.5.2006 8:49

Re: Re: nesouhlasím

Reálně v době (rok 1989) lednových událostí odmítá VK podepsat "Několik vět" a Havel je postaven před soud pro pobuřování socialistické společnosti.

spaldings 12.5.2006 9:03

Re: Re: Re: nesouhlasím

a to svrhlo režim, jo ? A co 17.listopadu (to sice taky nesvrhlo režim) ale kdepak Vašík byl ? Svatá prostoto !!! říkal již MIstr Jan.

Vlali 12.5.2006 9:09

Re: Re: Re: Re: nesouhlasím

Něco dělal na rozdíl od dnešních politiků, kteří se tam předváděli. A předváděli se tam ne z toho důvodu, že si váží "muklů" ale protože chtějí naše hlasy.

spaldings 12.5.2006 9:11

Re: Re: Re: Re: Re: nesouhlasím

Já nepopírám, že něco dělal. To ano.

memorex 12.5.2006 8:45

Re: nesouhlasím

nemusi tam chodit, ale proc lze, ze je mimo republiku?8-o

Honza 12.5.2006 11:52

Re: nesouhlasím

A proč neřekl, nejdu tam, je to předvolební veselice modrých a černých komunistů, Vlali to povídal. To by každý pochopil, nemusel přece lhát, že je v cizině.

Šnek 12.5.2006 8:36

Koho volit.

Je to těžší, naž by se zdálo:Političtí vězni - nevolitelní.CSSD a KSČM - gauneři socialističtí. KDU a Unie svobody - kolaboranti moci a vlezdoprdelníci odjakživa. ODS - neschopný spolek blbců, viz Topolánek.

Ubohost nad ubohost - reprezentativní výběr českých buranů.

Krok 12.5.2006 11:52

Re: Koho volit.

Toť hluboká pravda. Bohužel.

L 12.5.2006 7:59

tri druhy lidi

Jsou tri druhy lidi: 1) jedni nemaji radi estebaky, 2) druhym je to jedno,  3) treti se jich zastavaji. Havel patri mezi ty treti a pan Cibulka mu to tenkrat take rekl svymi slovy dokonce u soudu. Cibulkovo odhaleni nebylo vyvraceno.

OBČAN XY 12.5.2006 7:21

LETOŠNÍ MÁJOVÁ AKCE

 Na Letné byla zneužita některými politiky k předvolební agitaci.....Zatímco lidovci rozdali přehršel KDU čepiček, Tupolánek neodpověděl na kladené otázky a vedle svých žvástů se vyznamenal tím, že ve finále po slavnostním ukončení oficiální části a stažením vlajky za zvuků večerky na rozloučenou přiskočil k mikrofonu a s řevem - NA NĚCO JSTE ZAPOMĚLI- započal hovězím hlasem zpívat státní hymnu......Ta ovšem již před tím v pořadu zazněla,takže jeho chování, lze považovat za hulvátské,zvláště když v úvodu svého předešlého výstupu  upozornil většinou staré politické vězně,že už tady dlouho nebudou.....Dopis od Klause byl přečten jeho podřízeným velmi nedůstojným způsobem - potichu a huhnivě......V.Havel by měl národu vysvětlit lecos, ovšem v tomto případě jeho neúčast prozrazuje spíše prozřetelnost, nebo zkušenost s podobných, jinak chválihodných akcí.....

Šerlok Homeless 12.5.2006 7:26

Re: LETOŠNÍ MÁJOVÁ AKCE

Zatímco komančové slavili 1. máj jako lásky čas bez jakéhokliv politického podtextu.;-D

Prokouk 12.5.2006 7:47

Re: LETOŠNÍ MÁJOVÁ AKCE

Otázkou je, co tady vlastně zvítězilo ? 

Zda pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí !

Nebo prachy a sex zvítězily nad lží a nenávistí ?

spaldings 12.5.2006 8:36

Re: LETOŠNÍ MÁJOVÁ AKCE

předpokládám že T U polánek je stejný překlep jako chvál I hodný. Nebo ne ?

OBČAN XY 12.5.2006 9:13

Re: Re: LETOŠNÍ MÁJOVÁ AKCE

 První překlep není,ovšem druhý je a omlouvám se....

Říman 12.5.2006 14:33

Re: Re: Re: LETOŠNÍ MÁJOVÁ AKCE

Pro tupce se může i TOpolánek změnit na Tupolánka. Nevypovídá to o Topolánkovi, ale jen a jen o hovádku XY.

Skepticus Maximus 12.5.2006 7:10

Tak si říkám, že političtí vězni jsou stejná banda nedomrlců jako Havel

Jestli přišli na to, že Václav Havel je křivák a vychcánek až teď a ke všemu se urazili nad jeho neúčastí na svém sabatu, tak odmítnutí toho šmejda nemá hodnotu ani fajfky tabáku :-(

Rpuť 12.5.2006 6:21

"...že Václav Havel není a nikdy už nebude mezi mukly vítán. "

V.H. je to úplně fuk. Nezajímají ho. Jeho vědomí, že je příslušníkem elity je natolik silné, že lidi mimo tento okruh jsou pod prahem jeho vnímání.

solitér 12.5.2006 5:40

Nerozumím

Já tomu nerozumím.Ona účast na demonstracích,školeních apod. je zase povinná?Jinak mi může být "Krvavý humanista"ukradený,ale mám dojem že po článku mi může být ukradená i ona organizace-od minulého režimu jsem alergický na chování ve stylu"Kdo nechčije s náma,chčije proti nám."/Omlouvám se za výrazy,nic vhodnějšího mě nenapadá/.A ono veřejné odsouzení a zakázaný přístup na další akce-stalinisté se musejí svíjet smíchy......

Šerlok Homeless 12.5.2006 7:24

Re: Nerozumím

Účast není povinná. Ale když na Vaše pozvání někdo opakovaně okatě s.re, tak ho prostě přestanete zvát. Tady jde o splek, tak se na tom museli usnést. Toť vše.

J. Mach 12.5.2006 11:00

Re: Nerozumím

solitére, zase jste další, kdo má problém s chápáním psaného textu. On pan Beneš psal o tom, že se Havel omluvil z důvodu svého pobytu v cizině a zatím nikde nebyl. A taky tam není nic o povinné účasti, ani o zákazu účasti. Když si to přečtete ještě jednou, třeba to i pochopíte. Za pokus to stojí. A za svou slovní zásobu se neomlouvejte, u některých čtenářů je to normální součást výraziva.