16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F.Vízek 14.7.2006 8:43

Četli komentátoři vůbec DANÝ TEXT ?

Asi nečetli, protože se po bolševicku strefují do AUTORA místo do názoru, který vyslovil.  Vyměňovat si lze smysluplně pouze RŮZNÉ názory, proč tedy účastníci diskuse volají po uniformním pohledu na kažtdý problém? Jakou by mělo logiku, kdybychom si vyměňovali názory stejné?  Zbavte se totalitního pláště a diskutujte k věci!

Opakuji základní myšlenku:

Projekt tzv. čtyřkoalice je ale rizikový ještě něčím jiným: jedinou opoziční stranou v Česku se tím stane KSČM, čímž může vzrůst její voličská podpora v příštích volbách nevídaným způsobem. Stane se nejen nejsilnější stranou na levici, ale možná i vítězem voleb! Ve všech demokratických zemích má totiž občan nutkání volit po určité době změnu. K takovému chápaní „politické užitečnosti kyvadla“ směřuje nepochybně i Česko. Proto se nezdá být návrh na vytvoření čtyřkoalice prospěšný ani pro demokracii jako takovou.

V Česku je „strana nevoličů“ velmi silnou stranou (letos měla zisk 35% hlasů) a jakkoli lze o jejím směřování polemizovat, je pravděpodobné, že jde o potencionální voliče spíše opozice než různých vládních koalic. Vidí tato rizika česká „pravá pravice“?

Stanislav 14.7.2006 8:37

Re: Topolanek je neschopny

Tak navrhněte něco lepšího, nejprve tady, potom třeba Topolánkovi ... ;-)

F.Vízek 14.7.2006 8:37

Re: Vizku, Vizku ...

Kydat špínu lze, ale obvinit člověka z kontaktu s organizovaným zločinem, div ne z podílnictví na vraždě a z prznění nedospělých dívek - to snad bylo něco docela jiného. Udělat to před celou Evropou a nyní se k tomu NEHLÁSIT a dělat mrtvého brouka?   To nesluší ani panu Vidímovi, že?

Haui1 14.7.2006 8:35

Re: Dobře to napsal p. Vízek

Jak říkal Felix Holzman blahé paměti: Sem si nepíšu žádný fakta, ale jen to, co se opravdu stalo.

F.Vízek 14.7.2006 8:33

Re: Netroufl

jsem si ani na chvíli předpokládat, že Mirek Topolánek a jeho muži si jenom tak vystřelují z občanů, kterým chtějí vládnout.  Že se chovají jako hejsci před hospodou. Já dokonce soudím, že i Jiří Paroubek svoji nabídku podpory menšinové vlády ODS (bez těch malých) myslí vážně a v souladu s názorem Zemana i Klause ji položil na stůl po zralé úvaze.

Máte-li pravdu, že si Topolánkovci při hledání řešení z Parouibka a vlastně z lidí  "jen tak utahují", potom si protiřečíte: KDO POTOM BOURÁ A KDO STAVÍ?

A předčasné volby? Ano, až neschopnost setsvait vládu prokáží další dva šéfové stran, potom je to na pořadu dne zcela nepochybně.  Abyste nebyl potom překvapený, protože těch letošních 35% neúčasti je velká síla. A kam se přikloní?  Toť otázka, že ?

F.Vízek 14.7.2006 8:23

Re: Ale ale, pane Vízku.

Samozřejmě, že to byl jako první Paroubek, který pochopil, jak izolace a vyhánění do kouta jde straně komunistů k duhu.  Ano, byl to Paroubek, který první pochopil, že se za 4 roky může KSČM jako jediná strana v zemi bít v prsa a voličům sdělovat: My už dvacet let jsme čistí, nás se žádné tunelování, žádný podvod, žádná lumpárna, žádný malér, žádná korupce netýká...  Volte nás!   Poučili jsme se a dokázali jsme se změnit !

Je logické a zcela zřetelné, že ČSSD a KSČM loví v přibližně stejných "voličských vodách" a že oslabení jedné posiluje druhou stranu.  Proto mělo být oceněno, že letos ČSSD posílila (má více procent i mandátů) natolik, že KSČM "umenšila" způsobem  nevídaným !

Z tohoto  hlediska je zajímavé, jak se projevuje nezralost českých politiků a zejména novinářů : jedním dechem mluví o NEdemokratické levici (tj. KSČM), ale  80% svých útoků směřují na levici demokratickou (ČSSD), která dokonce přivedla zemi do NATO i k EU.  Jsou to paradoxy !

Pítr 14.7.2006 8:16

Re: co by se stalo?

No, můžu se mýlit, ale pokud vím tak Topolánek zatím bez štěstí vyhrál všechny volby narozdíl od Paroubka

Analyzator 14.7.2006 7:51

Re: Vízek klasicky nepochopil jako obvykle

Tedy vejicka na CSSD, ze.

V tom pripade je jen spravne, ze na tuto klukovskou hru socialni demokracie nepristoupila.

Nepoužitelný 14.7.2006 6:35

Vízek klasicky nepochopil jako obvykle

Nabídka na čtyřku měla pouze  donutit Paroubka, aby ukázal, že VŮBEC nechce tvořit, ale jen bourat.Že pro Paroubkove platí "čím hůř, tím líp pro nás" a TO SE UKÁZALO.  JEDINÝ VÍZEK A JEŠTĚ SE URČITĚ UKÁŽE JELEN, DO PRDELE STŘELEN, TO NEPOCHOPIL. Většina lidí už Paroubka konečně prokoukla a při předčasných volbách mu to dá sežrat.

sp 14.7.2006 6:30

Vizku, Vizku ...

a co Paroubek, ten nekydal spinu na vsechny kolem sebe? A nenabizi ted ODS ze podpori jejich vladu, nebo ze uzavrou koal-opo dohodu? Ale na neho mate asi jiny metr, co ? Stydte se.

Mišák 14.7.2006 4:17

Ale ale, pane Vízku.

ČSSD straší občany komunisty? "Stane se nejen nejsilnější stranou na levici, ale možná i vítězem voleb!" Podle Vízka by měl zřejmě ihned začít vládnout Paroubek, on jediný ví, jak s komunisty zatočit. Běda ale ostatním, varovat před komunisty mohou jen socialisté, ostatní jsou pouze nechutní komunistožrouti. 

Bruner 14.7.2006 2:53

co by se stalo?

kdyby se předsedou vlády (parlamentu) stal komunista. Pokud bude zachována premisa, že do voleb jdou všechny politické subjekty, pak vůbec nic. Prostě za čtyři roky, možná i dříve, zase přijdou volby a voliči rozdají aktuálně karty. Já osobně preferuji (bez ohledu na politickou příslušnost) člověka, který umí zvítězit i v situaci, kdy nemá moc trumfů. Ten totiž bude umět vítězit i v dalším období, kdy už bude naplňovat svůj mandát. Pan Topolánek to neumí a nedobře by vedl vládu i v budoucnu. Prostě nemá štěstí. Říká se, že se Napoleon u svých důstojníků vždy ptal..a má ten muž štěstí? Topolánka by si nevybral, protože ten by mu neprospěl.

Martin 14.7.2006 2:24

Topolanek je neschopny

na jine vlady nez ruzne verze koalic nema schopnosti ani odvahu

http://modra-sance.blogspot.com/2006/07/jaka-vlada.html

navic cela jeho ctyrkoalice je de facto urednicka vlada s politikama

Stanislav 14.7.2006 2:09

Re: Pane Vizku:

Vízek nic navrhovat nebude, Vízek bude jen špinit. Přesně podle toho, kam zrovna ukazuje plášť (Ó!) jemnostpána Paroubka, tzn pozdle větru. A ráno to i tady bude zase plné tučné a rudé jedovaté sliny páně Vízka. Ten člověk(?) je totiž prototyp socdemáka -- ví přesně co je špatně (tedy to, co dělají jiní), ale jak je to dobře, to nějak netuší. Ale proč taky? Slovo konstruktivní má holt lidový doom na indexu ...

mak 14.7.2006 0:56

tak on jirka vlastne zachranuje republiku od pristi vlady kscm, to je ale hrdina

dekuji za otevreni oci. A pochopil jsem taky spravne, ze jirka pozdvihl uroven politiky v kotline, svejma projevama? :-/

Fafa 14.7.2006 0:52

Pane Vizku:

Dobre. nechcete KSCM jako jedinou opozicni stranu. Budete tedy prosazovat v ramci CSSD, aby Vase strana tolerovala trojkoalici a tomuto nebezpeci zabranila? Co Vy osobne navrhujete jako stabilni a pro demokracii bezpecne usporadani vlady? Ale nerikejte mi prosim, ze vladu odborniku. Ti si asi navzajem duveru v parlamentu vyslovovat nebudou.  

SLAVA 14.7.2006 0:47

Dobře to napsal p. Vízek

Najdou se tací, co b budou ryčet. Jenže tím fakta nevyvrátí. 

Ladislav N. 14.7.2006 0:30

To je zase blábol, Vízku...

Mirek Topolánek: Paroubek si musí vybrat