2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

GLOSA: Proč musím(e) vědět, s kým premiér spí

Když Petr Nečas vyzvedával svou milenku a exšéfku kabinetu před vazební věznicí, ozývaly se hlasy, že nám do jejich vztahu nic není. Že je to stejně smutně-absurdní příběh ve stylu Ivety Bartošové.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Stejskal 30.7.2013 20:51

Konečně

něco krátkého a výstižného!

M. Pavlíček 30.7.2013 15:57

výstižné

Český národ nadává na své politiky, ale jejich jednání v podstatě schvaluje. Není totiž nijak lepší. Nevěra je "in" a kdo nekrade, okrádá rodinu. Morálka je cizí nbeo spíš sprosté slovo.

Jediný důvod nespokojenosti s politickou garniturou je pak ten, že si nakradl jen někdo jiný a "já" u toho nebyl. To naštve, ne?

P. Běhounek 30.7.2013 17:58

Re: výstižné

bohužel mám přesně tyto zkušenosti, je až neuvěřitelné jak lidé nechápou, že kradou nebo kradli, oni se stále chovají jak za kounistů, já nakradu, já si jen doplňuji nízký plat a na to mám právo, nebo nikdy jsem nekradl a nikdy jsem nekoupil ani cihlu při stavbě baráku :). ostatně společnost, která opravdu určité chování netoleruje, tak ta se s nimi dokáže vypořádat, netolerujeme vzájemné zabíjení a to co je, je produktem zvláštní skupiny mimo většinovou společnost, tak podobně kdyby jsme tak vnímali kradení, tak kradení bude jen součástí kriminálních skupin

R. Hroza 30.7.2013 12:02

takový slavný jméno a takovej

Pane Janda, vy jste v*l. Asi to u ženskejch nemáte moc dobrý. Podívejte se tady dolů. Ti další, tady dole,  které jste povzbudil už chtějí vědět jak dlouho s ní spal. A za kolik. A zda to neplatil z evropských fondů. Předpokládám, že i vás někdo úkoluje. Randák? Kroupa? ......

P. Běhounek 30.7.2013 12:29

Re: takový slavný jméno a takovej

exhibiconismus, touha se zviditelnit, nic jiného než tuto vlastnost za tímto nekvalitním cintem nehledejte, neříkám, že téma by nestálo za článek, ale od schopnějšího autora, ...kolik ve skutečnosti dostávala celkově, od kdy, od kdy je s Nečasem a zda se to nějak projevilo na příjmech...

H. Šindelová 30.7.2013 11:51

Ano, naprosto

souhlasím, Chci vědět, od kdy tento vztah trval. Pan Nečas byl ve vysokých politických funkcích a bylo by tedy zajímavé vědět, co, kdy, jak a v čí prospěch rozhodl. Ten člověk rozhodoval mnoho let o penězích z našich daní a proto mám právo vědět, jak s nimi nakládal. Možná byl opravdu pan čistý ale možná ne. A to, že odejde z politiky jeho dluh vůči daňovým poplatníkům nesmázne. Vžďyť ten šetřílšk z našich daní platil i tu svoji konkubínu. Mám právo vědět, zda ho někdo díky tomuto poměru nevydíral a nevysával tak jeho prostřednictvím naše peníze. Když si platil z našich peněz milenku, myslíte, že vyděrače by platil ze svého?

V. Mlich 30.7.2013 11:02

Kde berete tu jistotu?

Když se tím zabývala vojenská rozvědka, vůbec to nemuselo být milenecké šmírování, manželka premiéra se může snadno dostat k informacím vojenského významu. Divím se, že to ti kluci netvrdí od samého začátku, sekretářka je úkolovat nemůže, ale podnět mohu dát třeba i já a když oni usoudí, že na tom něco může být, nasadí aparát. Asi nějaké to máslo na hlavě mají, ale když ani toto neumí maskovat, nechápu, co dělají v rozvědce.

J. Lufinka 30.7.2013 11:34

Re: Kde berete tu jistotu?

To máte špatnou informaci o fungování státních tajných služeb. Nemůžete jim dávat podněty a oni sami se nemohou rozhodnout zda na tento podnět nasadí aparát. V zákoně  o jednotlivých  tajných službách jsou přesně uvedeni ústavní činitelé, kteří mohou úkolovat jednotlivé tajné služby a je zde také přesně uvedeno komu předávají tajné služby výsledky ze své činnosti. 

J. Vyhnalík 30.7.2013 13:51

Re: Kde berete tu jistotu?

IMHO vojenská rozvědka kontrolovala a prověřovala celý Úřad vlády, protože k nezákonnému úniku informací prokazatelně došlo (výplatní pásky Jany Nagyové) a nikdo nemohl vědět, co všechno uniklo a kudy. Navíc byl únik spojen s Karlem Randákem bývalým vysokým důstojníkem a ředitelem ÚZSI a BIS, vojenské zpravodajství zbylo jako jediná použitelná alternativa.

Jana Nagyová svévolně požádala o rozšíření prověřování o Radku Nečasovou, což jí nepříslušelo, ale z faktického hlediska to úplný nesmysl není.

Každopádně je to přestupek na okamžitý vyhazov z práce, špatný posudek, finanční postih, ale rozhodně ne na nepodmíněný trest, natož na vazbu!

O. Uživatel 30.7.2013 9:58

Uživatel požádal o vymazání
F. Matousek 30.7.2013 11:57

Re: Pořekadlo

To me práve není jasné. Nechápu jak se "pri tom"  nebo  "pred a potom", nekdo muze bavit o takových zhovadilostech, jako je práce a podobná témata ? Kazdá normální milenka by mi dávno zdrhla. 

A kdybych se vsiml, ze ji neco podobného zajímá, byla by mi jasne podezrelá a s  takovou krávou bych se zase nezahodil já. Takze tem pánum ve zpravodajskýcch sluzbách vubec nerozumím. Nastestí. Budu asi normální.

R. Langer 30.7.2013 12:33

Re: Pořekadlo

Hm, vy se v ženskejch asi moc nevyznáte, co? ;-)

F. Matousek 30.7.2013 16:38

Re: Pořekadlo

poslu vám pár adres, muzete se poptat.

J. Vintr 30.7.2013 9:27

Hloupá a naivní představa

o důležitosti státních institucí. Většina erárních úřadů, včetně takzvané "vlády" je v podstatě zcela zbytečná a lidé, kteří tam "pracují" si většinou musejí dost pracně vymýšlet činnosti, kterými předstírají, že si nějak zaslouží peníze, které pobírají. Zrovna tak je naivní představa, že "vysoká" místa v erárním aparátu musejí zastávat jen mimořádně schopní lidé. Snad jste si všichni aspoň občas všimli, že i na ta nejvyšší místa, která jsou všem na očích, se nezřídka dostávají i vyložení pitomci. Celá tahle šaškárna s Ištvanem, Nečasem, Nagyovou a spol, nemá pro normální občany této země prakticky žádný význam. Chleba kvůli tomu levnější nebude. Ať sedí "nahoře" kdokoliv, nemůže pro občany této země udělat nic pozitivního a škodí plus mínus všichni stejně ...

P. Běhounek 30.7.2013 10:52

Re: Hloupá a naivní představa

přesné a pravdivé, ony mají takové vlastnosti všechny byrokratické struktury, každá komerční firma to ví a ještě nikdo nevymyslel jak se tomu bránit, cím jste větší, tím víc nesmyslů děláte a více zbytečných lidí zaměstnáváte

V. Mlich 30.7.2013 11:07

Ale zkoušejí to..

Třeba jistý Bárta začal celkem úspěšně, jen se tím nechal unést a nabil si držku. A teď to zkouší další komerční firma, co se bojí o zisky z dotací za znečišťování benzínu. Poučen z Bártových chyb si předem koupil médiá, takž tento příspěvek pravděpodobně bude smazán jako nežádoucí na jeho serveru.

J. Lufinka 30.7.2013 11:40

Re: Ale zkoušejí to..

Potom co se dnes děje v bývalé koalici původně se 118 poslanci je velká a  doposud nezodpovězená  otázka kdo a proč namydlil jistému Bártovi schody , že si tak nabil držku .

P. Běhounek 30.7.2013 11:48

Re: Ale zkoušejí to..

ještě přidejte, že Ráthova kauza je politický proces a budeme tu mít komplatní aktální výblitek

J. Lufinka 30.7.2013 12:01

Re: Ale zkoušejí to..

O Ráthovi jsem vždycky říkal a říkat budu "Nepřekvapuje mě, že ho zatkli, ale překvapuje mě, že zatím zatkli jenom jeho". A to se po posledních událostech jen tak rychle nezmění.

M. Šejna 30.7.2013 9:14

rozlišuji jako autor článku

Opravdu je mi úplně jedno, s kým souloží Nečas. Toleroval bych i skutečnost, že si milenku platil ze státního a že jí dával za dobře vykonanou soulož vysoké odměny. Chápu, že Nagyová u Nečasova poklopce dřela jako kůň a že si odměny zasloužila.

Vadí mi ale, že odměny paní Nagyové jsou považovány za státní tajemství, a proti tomu, kdo toto "státní tajemství" vyzradil, je vedeno trestní stíhání. Vadí mi i to, že Nečasova sekretářka řídila na vedlejšák ještě vojenskou rozvědku a že vojenská rozvědka tuhle dámu poslouchala.

Vadí mi, že Nečas a vedení ODS po zatčení Nagyové vůbec nepochopili, která bije. Místo aby se od Nagyové Nečas distancoval a zachránil tak koaliční vládu, začal do světa vytrubovat, že Nagyové plně důvěřuje a že ona má jeho plnou podporu. Takto to dopadá, když premiér přemýšlí ocasem a nikoli mozkem. A grémium ODS místo toho, aby Nečasovi vysvětlilo, oč tu běží a že má Nagyovou hodit přes palubu, poradilo mu podat demisi v bláhové představě, že když Nagová řídila vojenskou rozvědku, tak grémium ODS pro změnu řídí prezidenta Zemana.

K. Frauknecht 30.7.2013 9:06

Nic moc.

Opravdu, na rozdíl od autora, nemusím vědět s kým spí premiér. Podobně jako mě nezajímá, kde je Iveta nebo s kým žije Lucie. Pokud mě někdy postihne nutkání tyto info mít (doufám, že ne!!), koupím si Aha. Což doporučuji i autorovi.

Teď vážně: pevně věřím, že pí. Nagyová bude zcela zproštěna obvinění. Víte co by se stalo, kdyby oslovila třeba Mosad? NIC!

J. Lufinka 30.7.2013 11:51

Re: Nic moc.

Možná se budete divit, ale mě zajímá zda si premiér  vydržuje milenku z peněz svých, nebo z peněz daňových poplatníků (viz její mimořádné odměny). Pokud si ji bude vydržovat se svého platu, jako každý jiný  chlap který má milenku, tak mě jeho milenky také vůbec nezajímají.   

K. Frauknecht 30.7.2013 12:25

No jo,

ale:

1/ platové podmínky nemají se vztahem moc společného :-),

2/ je-li pravda, že roční příjem "vrchní ředitelky Sekce kabinetu předsedy vlády" činil 600 tis., tak to je dost průměrný výdělek (dle mého a to samozřejmě zdaleka tolik neberu :-)).

J. Lufinka 30.7.2013 17:53

Re: No jo,

Základní plat jistě ne, ale mimořádná odměna ve výši cca 8 průměrných měsíčních platů jistě ano.

V. Vaclavik 30.7.2013 4:12

Nikdo Necasovi neodpare podezreni

jako hrom, ze sve sekretarce dal (z verejnych prostredku) mnohem vetsi financni odmenu, nez by jinak dal, kdyby to nebyla jeho milenka? Tohle je vubec skandal, protoze to si uz rovnou muze kolem sebe zamestnat svou rodinu a pribuzenstvo. Soudny clovek v takove pozici by skoncil na miste sekretarky, jakmile by bylo jasne, ze jde o hluboky osobni vztah. Bud ji to mel premier rict, ze musi odejit, nebo ona mela resignovat. Protoze minimalne tam slo o stret zajmu co se vymerovani odmen tyka. Odmenovaci pravidla jiste nepocitala s tim, ze o odmenach se bude rozhodovat (prakticky) mezi cleny rodiny (milenka je z tohoto ohledu jeste horsi nez rodinny vztah). Jinak by o tom rozhodoval nekdo jiny mimo kancelar premiera.

A sprizneni lide tady v diskuzi radsi zaryjou nosem do zeme a oslepnou, aby to vsechno omluvili a zamluvili.

V. Vaclavik 30.7.2013 4:22

Re: Nikdo Necasovi neodpare podezreni

A to ukolovani generalu je skandal, protoze to ukazuje na pomery vladnouci na nejvyssich mistech naseho statu, ze tam nejsou zadna pevna pravidla, ale bordel znamosti, kteri si vzajemne vyhovi, a na nejaka pravidla se kali. Vladneme, tak jsme nadlidi, zakony pro nas neplati... 

Kdo muze zaukolovat koho nezalezi na nejakych zakonem stanovenych pravidlech, pravomocich, ale zrejme na znamosti, popripade vymeny typu - vy udelate tohle pro me a ja udelam tamto pro vas, ruka ruku myje, nebo zavolejte premierovo kancelar az budete neco potrebovat, atp.

V. Vaclavik 30.7.2013 4:30

Re: Nikdo Necasovi neodpare podezreni

Obycejny kman, my podlidi, radovi obcane, musime v takovychto pripadech zavolat soukrome ocko a tezce to zacalovat, ale nasi nadlide si na to zaukoluji statni slozky. A kdyz je bordel v tomhle, jaky je asi bordel v jinych zalezitostech kolem premierske kancelare?! 

Je me z toho mentalne spatne, protoze kdo jiny ma mit nejakou cest v tele, kdyz ne pravicovy premier a ''pan cisty''? Jenze pro sadlo ten premiersky cunik asi zadnou cest uz ani citit nemuze, byl stejne uz vypaseny akorat na porazku.

V. Heidlerová 30.7.2013 8:20

Re: Nikdo Necasovi neodpare podezreni

Jen bych podotkla: paní Nagyová ve věcech úkolování vojenské rozvědky zcela nekompetentní, nepověřená mohla žádat o sledování sokyně koho chtěla. V čem je ale velká chyba  - neměla být vyslyšena, nemělo jí být vyhověno, protože rozvědčíci velice dobře vědí, kdo jim velí a úkoluje.

Z Vaší úvahy o tloušťce p. Nečase se line jen velmi nízká nelibost a nenávist, nemá se hovořit o provaze v domě oběšencově.. President Ovar  je ve věcech obezity a chlastu  i nedostatku cti nedostižitelný. Čest.

P. Lenc 30.7.2013 8:53

Re: Nikdo Necasovi neodpare podezreni

Přesné, paní Heidlerová,  podobně píši již delší dobu.

L. Hrušková 30.7.2013 10:53

Re: Nikdo Necasovi neodpare podezreni

 Souhlas.