6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Příště je vynecháme

Na přelomu března a dubna má naší republikou projet úplně jiná armáda - část třetího praporu druhého motorizovaného obrněného pluku US Army – celkem asi 120 vozidel a 520 vojáků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 24.3.2015 9:23

Re: Laurence Steinhardt

A oni u nás komouši v ještě jakž takž volbách (svobodné už nebyly, ale na rozdíl od pozdějších to ještě byly volby) nedostali od blbců přes 40%?

J. Hanzal 24.3.2015 9:22

Re: Ano, Američani vždy věděli, co dělají

Lesniaku, Lesniaku, první kdo vybíjel indiány byli španělští conqistadors a hned po nich to byli Evropané (Anličané, Francouzi,Irové atd.). Tedy žádní Američané. Zatímco Rusové likvidovali co jim do cesty přišlo, včetně sebe sama.

M. Prokop 24.3.2015 9:21

Re: Ano, Američani vždy věděli, co dělají

Že Francie byla poražena tanky a letadly na ruský benzin, Británie odolala letadlům se stejnou pohonnou hmotou, to už je pro váš bolševický mozeček příliš složité. Což je vidět i z opakování oné ruské lži o nerostných zdrojích.

P. Vurcfeld 24.3.2015 9:19

Laurence Steinhardt

Paní Urbanová,chce to více studovat historii a nevěřit  ve všem wikipedii.Bohužel pan velvyslanec Steinhardt se v inkriminované  době více věnoval své advokátské firmě v Americe,než svému velvyslancování u nás.Asi také slepě věřil Benešovi,že u nás demokracii před Stalinem ohlídá.Jenže pan president Beneš chtěl být tenkrát. oním mostem mezi západem a východem.To samé nyní opět tak často slyšíme.Jak to tenkrát dopadlo jsme si prožili následujících 44 let.Proto ta má poznámka  o nutnosti znát svou minulost!

J. Podešva 24.3.2015 9:14

jsme členy NATO a USA jsou naši přátelé

USA zasáhly v obou světových válkách a napomohly vítězství demokracie. V případě 2. sv. války naprosto zásadním způsobem. USA a NATO držely na uzdě Stalina, aby nezkonfiskoval celou Evropu. A i dnes je NATO naší jedinou obranou před Ruskem, kterému zase narůstá hřebínek a zase si bere co mu nepatří. Takže Hi US boys, you are welcome. A beer for you.

K. Filek 24.3.2015 9:13

Re: jak nádherně to autor řekl

Ne lide,ale takové komunistické krysy jako jste vy.

J. Bruner 24.3.2015 9:10

Re: jak nádherně to autor řekl

že je dnes úterý nezpůsobily USA, ale že se lidé na tom domluvili a že to všichni respektují. Kdyby se respektovaly minské dohody, tak se tady nemusíme přít a můžeme žít v klidu bez strachu z ohrožení.

K. Filek 24.3.2015 9:09

Re: Všem

Kdo nás asi zbdačil.Léta komoušského panování.To chcete?

K. Filek 24.3.2015 9:07

Re: Ano, Američani vždy věděli, co dělají

Lesniaku ty jsi fakt debil.První kdo vyvraždil indiány byli španěle.Je však fakt,že amerika nás ještě neokupovala,rusové ano.Pokud chcete ruské barbary mít opět u nás tak vám není asi pomoci.

J. Bruner 24.3.2015 9:03

Re: Ta " obrovská " Americká kolona

já jsem reagoval na zhusta používaná sousloví "nezištná pomoc našich ...přátel". A nemluvil jsem o zlých američanech. Mluvil jsem o životní filozofii, kterou USA používají a jak si opatřují živobytí. Na úkor ostatních. To mi vadí. A pokud vám ne, pak je to váš postoj.

Jen malá odbočka. Velmi posiluje dolar. Měna by měla odrážet reálnou hodnotu všech statků státu. Že by majetek USA najednou vzrostl o (zhruba) 70%? To jen spekulativní očekávání války žene dolar nahoru s tím, že se někde zase něco rozbije a USA tam dodají zboží a předtím úvěry v dolarech.

A já se bojím, že to někde se může převalit k nám. Na Ukrajině se moc neuspělo neboť jde o velmi chudou zemi, kde obrat kapitálu bude pomalý a tím méně výnosný. Představte si tu lahodnost, kdyby se válka, samosebou konvenční, přenesla k nám.Historicky vzato, my se umíme rychle zmotořit a to z nás dělá bezvadné sousto. To chcete?

F. Lesniak 24.3.2015 9:01

Ano, Američani vždy věděli, co dělají

i v době, když povraždili miliony indiánů. A samozřejmě demokraticky. Rusy nemusím, ale nechápu, jak někdo po tom všem, co USA po světě napáchaly jim leze stále do řiti? Ještě v roce 1942 USA dodávaly Hitlerovi naftu do ponorek a tankoviště bylo na Kanárských ostrovech. A USA dodávaly fašistům samozřejmě také proviant. O následném ukrývání nacistických válečných zločinců  nemluvě. Tak jak nechtěli slyšet pravdu o Sovětech naši bolševici, tak nechtějí slyšet pravdu o Američanech jejich dnešní poskoci. Stále klapky na očích. A pro osvěžení paměti se stačí podívat na tento link. Je to hodně dlouhé čtení. Mimochodem, není to tak dávno, kdy krvavá Madla prohlásila, že Rusko by se mělo se o své nerostné zdroje rozdělit. S kým? No samozřejmě s USA.

http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni/787-200-let-terorismu-usa-prehledny-seznam-vsech-americkych-valecnych-zlocinu-teroru-a-valek

J. Bruner 24.3.2015 8:53

Re: Všem

pokud mé polámání tkví v tom, že odsuzuji nejen válku, ale i přípravy na ní a následné zbídačení mé země,pak jsem velmi rád polámán.

P. Lenc 24.3.2015 8:48

Re: Ta " obrovská " Americká kolona

Bože soudruhu  Brunere, čeho vy nejste "schopen".To měli ti zlí Američané (a to pan Fridrich nevypsal všechno, co nejen američané zasílali Stalinovi) dávat zadarmo?

J. Bruner 24.3.2015 8:47

Re: jak nádherně to autor řekl

zatím ještě nebreptám a hladomor byl na Ukrajině v r.1933 a po 2.sv.válce. Byl způsoben dvěma hlavními faktory, suchem (ovšem v celé Evropě) a vývozem z Ukrajiny. Je pravda, že košile bližší než kabát. Když neměli Ukrajinci co jíst a stát jim bral poslední zrno, obrátil se jejich hněv proti státu a přetrvával. Proto byli Němci vítáni. Ovšem pak !osvoboditelé! předvedli co umí.

A stejné je to nyní s Američany. Ti co si myslí, že přišli zachránci ať se zeptají lidí, z již "zachráněných" zemí jako je Afghanistán, Írák, Lybie a další.

Nikomu neberu jeho bezbřehé nadšení, jen ukazuji na to, co ukazuje historie. A proto jsem skeptický k demonstracím síly, púo nich vždy následuje uplatnění síly.

J. Fridrich 24.3.2015 8:40

Re: Všem

Já tam nebyl pane Bruner, ale měli jsme je tady docela dlouho - " u nás v bytě " a škod napáchali dosti - hlavně znemožnili několika poválečným generacím normální svobodný život ve svobodné zemi, tak jak žili naši vrstevníci v západní Evropě a ve světě. Zbyl po nich ekologický nepořádek za miliardy Kč a " polámaní " lidé vašeho typu.

Normální poznávání světa jsme mohli začít v 90. tých létech po otevření zadrátovaného koncentráku.............

M. Urbanová 24.3.2015 8:38

Laurence Steinhardt

Cituji z článku poslední větu: Češi, vlastně zač, zalistují v dějinách, narazí tam například na dopis svého velvyslance Laurence A. Steinhardta z dubna roku 1948 a řeknou si: „Jo to byli tihle. Tak to jo. Příště je vynecháme.“

Ale ve wikipedii stojí, že Laurence Steinhardt zemřel 26.6.1937.

Jak této větě mám rozumět?

J. Štrobl 24.3.2015 8:33

Re: jak nádherně to autor řekl

Hovorítě po amerikánsky? Nie? To bysom Vás ináč zavrel!!! :DD

J. Podešva 24.3.2015 8:29

pro ty, koho s e r e kolaborace kolaborantů

http://svobodneforum.cz/vyzva-bojkotujme-bojkot-a-protestujme-proti-protestum/

E. Vašátko 24.3.2015 8:22

Re: jak nádherně to autor řekl

Což o to, Churchila jsem četl a jeho stanovisko chápu. Ale povězte mě, kolik zaplatila Američanům Československá republika za osvobození alespoň té části, které směla ? A kolik nás stálo osvobození Sověty v roce 19645 a kolik v roce 1968 ? a ještě jednou v roce 1991 ?

Jak jste správně poznamenal - blahoslavení...

P.S. Kolik vám Putin platí ?

J. Štrobl 24.3.2015 8:20

Re: Ta " obrovská " Americká kolona

A to jako státu, který začal spolu s Německem druhou světovou válku byste dal všechno zadarmo a ještě ho plácal po zádech?

P. Kmoníček 24.3.2015 8:18

Re: jak nádherně to autor řekl

A navíc nám vždy pomáhali je dodatek kpřipomínce p.Vašátka.A na toho Brunera už lidé,prosím vás,nereagujte.Člověka zvláštního ražení nepřesvědčíte.On ví že USA můžou za to,že je dnes úterý a úterý je dnes nehynoucí zásluhou SSSR,co to povídám,Ruska.

J. Štrobl 24.3.2015 8:17

Re: Všem

Já tam nebyl, ale 50 let nás okupovali a to mi stačí. O Rusech toho tím pádem vím víc než bych si přál.

J. Štrobl 24.3.2015 8:14

Re: jak nádherně to autor řekl

A jestli pak víte vy brepto, co museli lidé v SSSR zaplatit za pomoc nacistického Německa? Vždyť ještě 21.června 1941, když se nakládalo obilí do Německa, neskončil hladomor na Ukrajině.

P. Kmoníček 24.3.2015 8:11

Re: jak nádherně to autor řekl

A navíc nám vždy pomáhali.

P. Kmoníček 24.3.2015 8:09

Re: Ta " obrovská " Americká kolona

Zapomněl jste dodat:Zatímco se SSSR kamarádilo s Japonskem,které napadlo Spojené Státy.

P. Kmoníček 24.3.2015 8:07

Pravdivé

Děkuji za článek.

J. Podešva 24.3.2015 8:02

pěkný článek, děkuji

Proto vyrazíme k cestě vojáky pozdravit a podat plechovku Prazdroje. Na dlouhé cestě jim jistě přijde vhod :-)

J. Fridrich 24.3.2015 7:54

Re: Ta " obrovská " Americká kolona

Británie splatila, SSSR nikoliv. Vše se dá snadno vygooglovat - výše pomoci, dodávky - a samozřejmě splácení po válce. Jinak USA si na tuto pomoc půjčovali od svých občanů - prostých Američanů - to se moc neví............

http://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1kon_o_p%C5%AFj%C4%8Dce_a_pron%C3%A1jmu

J. Bruner 24.3.2015 7:37

Re: Ta " obrovská " Americká kolona

každá mince má dvě strany. USA dodávaly, ale za peníze či zlato od prostých sovětských lidí. Dávali poslední své šperky, aby ubránili svoji vlast. Byl byste toho vy schopen?

J. Bruner 24.3.2015 7:35

Re: jak nádherně to autor řekl

říká se, blahoslavení chudí duchem. Symbolizuje to, co USA stále dělá, to na čem je založena jejich existence. Rozvrat ostatních částí světa a následná půjčka na obnovu toho, co tam oni nebo jimi podporovaní chudí duchem rozmlátili. Snad si nemyslíte, že USA chce někoho, vyjma sebe samosebou, podporovat.

Sežeňte si někde podklady a seznamte se s nimi, co museli lidé v SSSR zaplatit za pomoc USA v druhé sv.válce. Jak dávali poslední šperky na zakoupení bojové techniky. Ostatně nejenom sověti, ale i Angličané. Aby se USA uráčilo dodávat pomoc, musela británie předat celý svůj atomový program. Přečtěte si myšlenky Churchilla, jak se obával ztráty vlivu Británie resp.nárůstu síly USA.