28.5.2024 | Svátek má Vilém


Diskuse k článku

GLOSA: Prezidentští kandidáti jsou tu

Parlamentem schválená přímá volba prezidenta je typickou ukázkou fungování politiky. Ačkoliv ji většina politiků nechtěla a nechce, slib daný voličům ve volbách byl nakonec splněn spíše proto, že už nikdo, včetně ČSSD, nechtěl být v kůži toho, kdo by nakonec přímou volbu prezidenta zablokoval. ČSSD se sice hodně "cukala" a usilovala o hlubší zásahy do ústavy (změna kompetencí prezidenta, změna délky funkčního období), nakonec však souhlasila s tím, že "vše zůstává, mění se jen způsob volby z nepřímé na přímou".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Kohlschűtter 19.2.2012 11:15

bláboly

Když obyčejní lidé volí v řádných volbách , tak se strany předhánějí v podbízení . Když mají volit prezidenta-je to populismus a nedej bože, aby si vybrali někoho jiného, než kterého navrhují ti neomylní z vládních stran.

V. Vlach 18.2.2012 13:35

Důvody,které jsou uváděny pro "nepřijatelnost"Okamury

na post prezidenta jsou právě ty,pro které by prezidentem měl být.Dle mého souzení a souzení mnoha dalších lidí představuje Tomio Okamura jedinou možnou volbu(Hučín,Cibulka ani V.bělohradský zatím o kandidatuře neuvažuje!).Progresivní člověk schopný navázat spolupráci s kýmkoliv,kdo není byť jen namočen do dosavadního mafiánského Systému.Předpokládá se komunikace Prezident - lid,protože ten je odstaven od zásahů do politiky,kdy nikdo nemůže zasáhnout do nebetyčných korupcí a nic se neděje.Lidé chtějí tento likvidační Systém prostě stopnout,chtějí někoho,kdo skýtá jakékoliv garance(reálné).A kdo bude na jejich straně.Proto socani tak vehementně chtěli osekat pravomoce prezidenta!!!Ne,nad stranám se musí osekat pravomoce.

P. Čech 19.2.2012 9:19

Re: Důvody,které jsou uváděny pro "nepřijatelnost"Okamury

Lidé chtějí a já se jim nedivím. Chci totéž, co naprostá většina ostatních občanů.Viditelnou změnu poměrů v této zemi, které pramení ze špatné ústavy a neméně špatného volebního zákona. Občané by se neměli nechat ukolébat úlitbou politiků a jejich stran, tím, že jim schválili přímou volbu prezidenta. Schválili zákon a zároveň stanovili nespravedlivou a nemožnou podmínku pro občanského kandidáta - 50000 podpisů. Ptám se: Jak je možné, že politická strana (jakákoliv) která má dejme tomu 10 000 členů, které zastupuje, může stanovit kandidáta a 50 000 podpisů mít nemusí? Každá politická strana zastupuje pouze své členy, nikoho jiného. Žádná pol. strana, snad s výjimkou KSČM nemá 50 000 členů. Stanovení 50 000 podpisů pro občanského kandidáta je tedy podmínkou diskriminační a odporující ústavě. Na druhé straně prezident s jeho pravomocemi v ČR neskýtá žádné garance změn, které občané chtějí. To, co chtějí může zaručit pouze většinový volební systém ve spojení s obecným referendem. Nic jiného. Většinový dvoukolový systém obecně, tedy vlastně přímá volba do všech stupňů řízení státu, počínaje poslanci a konče hejtmany a primátory. O tom to všechno je.

P. Čech 18.2.2012 10:40

Není vůbec důležité, kdo se líbí panu Bartoňovi.

 Jeho články všeobecně se zdají být výplody mozku ovčana. Drzost, s jakou nazývá ev. kandidáta na prezidenta, pana Okamuru, českého občana, bizarním kandidátem je očividná, stejně jako jeho fandění kandidátům politických stran.Kdo může být kandidátem na prezidenta republiky stanoví především Ústava ČR a nikoliv nějaký pan Bartoň. Docela věřím tomu, že najde-li se nějaký kandidát, který nebude navržen nějakou politickou stranou, volby vyhraje. Proč? Protože občané již mají dost moci politických stran a to zejména vlivem velice špatných zkušeností s vládou a mocí těchto stran. O tom to je.

R. Sedláček 18.2.2012 10:51

Re: Není vůbec důležité, kdo se líbí panu Bartoňovi.

Okamura v každém případě bizardní kandidát je, neboť nemá žádnou politickou praxi. Dále pak mi přijde váš výplod jako výplod chorého mozku nenávidícího autora článku, neboť mu přisuzujete to co v článku nikde napsáno není.

J. Dlouhy 18.2.2012 14:53

Re: Není vůbec důležité, kdo se líbí panu Bartoňovi.

Zadna politicka praxe je v soucasne dobe snad ta nejlepsi kvalifikace?

P. Čech 18.2.2012 16:51

Re: Není vůbec důležité, kdo se líbí panu Bartoňovi.

Asi ano.Politická praxe totiž znamená předešlou spolupráci s politickými hyenami ve všech stranách bez výjimky. Ve spolupráci s hrabivými jedinci, které nevynesla k moci jejich vyjímečnost v kladném slova smyslu, ale pouhá loajalita k nějaké politické straně. To však občanům nestačí a já se jim vůbec nedivím. Co si mají asi myslet o poslancích jejichž naprostá většina nedodržuje svůj ústavní poslanecký slib a hlasuje ve sněmovně podle diktátu vlastních stran a ne v zájmu občanů?

P. Čech 18.2.2012 16:46

Re: Není vůbec důležité, kdo se líbí panu Bartoňovi.

Přečtěte si článek pozorně a uvidíte, že to z něj přímo čiší.Nevidím pražádný důvod nutnosti akceptovat "argumenty" politických stran, že kandidát na poslance, senátora nebo dokonce na prezidenta musí mít nějakou politickou praxi. Pokud je mi známo, tak pan Václav Klaus, v době, kdy se stal ministrem financí žádnou politickou praxi neměl. Taktéž pan Havel předtím než se stal prezidentem. K tomu, aby někdo byl zvolen do jakékoliv politické funkce, nepotřebuje žádnou politickou praxi. Musí však mít zdravé sebevědomí, používat vlastní rozum a hlavně být loajální občanům tohoto státu a nikoliv nějaké politické straně.Jsem přesvědčen o tom, že takových lidí je hodně. Nechtějí však jakkoliv spolupracovat s hyenami v politických stranách a pošramotit tím svou poévěst. O tom to je.

V. Kain 18.2.2012 12:02

Re: Není vůbec důležité, kdo se líbí panu Bartoňovi.

Ulice zcela jistě nezvolí vhodného kandidáta.Proto nejsem pro přímou volbu.Švejnar který se cpe do této funkce již podruhé nic v této zemi nedokázal a navíc žije v USA.Jen tak mimochodem trošku lže a to je chyba.Fischer aby něco nepokazil tak raději nedělal nic i když mohl.Např. mohl šlápnout socialistům na kuří oko a tu jejich fotovoltaiku by si mohli nacpat do rekta.Díky ČSSD nyní budeme platit a už vlastně platíme dražší el.energii.Schwanzenberg je vyloženě proněmecký.Ten by nás nahnal pod bruselskou gilotinu ani bychom nemrkli.Jelikož nám jsou pořád  předhazováni tito tři kandidáti,tak se bojím,že voliči dají na mediální oblbování a zvolí některého z těchto tří dárečků.

P. Čech 18.2.2012 16:57

Re: Není vůbec důležité, kdo se líbí panu Bartoňovi.

Pokud je mi známo, tak budou volit občané a nikoliv ulice.Jsem přesvědčen o tom, že pokud bude navržen nějaký kandidát mimo politické strany, volby vyhraje. Já osobně budu volit kohokoliv mimo kandidátky politických stran. Za 22 let jsem totiž již poznal, že žádný z kandidátů politických stran není loajální většině občanů tohoto státu. Je pouze škoda, že je u nás mnoho ovčanů, kteří nechtějí pochopit, že moc politických stran, vycházející ze špatné ústavy je žábou na prameni demokracie a to nejen v ČR, ale v Celé EU.

M. Vondráček 18.2.2012 13:13

"Drzost, s jakou nazývá ev. kandidáta.

Je to opravdu drzost říkat si vlastní názor ...

T. Pansky 18.2.2012 1:47

... aaaaa ... pani Nemcova. To je pani, ktera se podilela ...

... na pokusu o ustavni puc = domluva mezi ODS a CSSD (s podporou pana Klause v zadech) o ignorovani platne ustavy Ceske republiky a vypsani predcasnych voleb do PS. Pani Nemcova dokonce deklarovala pokus o zmenu ustavy a zruseni Senatu spolu s ustavnim soudem. Ustavnimu puci zabranil az ustavni soud, jak si jiste vzpomenete. ... A tato pani Nemcova by mela byt prezidentkou? To je dobry zert. Kdyby to autor myslel vazne, potom bych mu navrhl, aby prestal pit. top0625top@live.com

Z. Jaromír 18.2.2012 5:02

Re: ... aaaaa ... pani Nemcova. To je pani, ktera se podilela ...

Přesně tak, pane Panský. Jinak na tento článek je škoda reagovat, autor semlel, co se kde dočetl, a nepřidal nic. leda tak nadbytečné adjektivum s uvozovkami k Zemanovým bonmotům. A pokus o vtípek na "spavou nemoc" pana ministra zahraničí je více než trapný.  Dokonce ho nenapadl ani nějaký kandidát mimo ty v novinách dokolečka probírané.

A mě jedna kandidátka napadá. A sice Kateřina Jacques -  hezká, inteligentní, tolerantní, nezávislá, a navíc s jistými nepříjemnými zkušenostmi se státní mocí, zárukou to respektu k  dodržování občanských svobod. 

J. Paul 18.2.2012 7:59

Re: ... aaaaa ... pani Nemcova. To je pani, ktera se podilela ...

Teď žertujete, že?

D. Švik 18.2.2012 8:15

Re: ... aaaaa ... pani Nemcova. To je pani, ktera se podilela ...

Ano, toho jsem se přesně obával- že i lidé jako vy mají volební právo. Kačka Žak a nebo třeba Jára Cimrman...

Z. Jaromír 20.2.2012 22:14

Re: ... aaaaa ... pani Nemcova. To je pani, ktera se podilela ...

Když jste tu prokázal, jak jste chytrej a v politice zběhlej, rád vám to své volební právo přenechám. Nechci, aby má vlast utrpěla kvůli mé neodpovědnosti nějakou úhonu.

P. Lenc 18.2.2012 9:03

Re: ... aaaaa ... pani Nemcova. To je pani, ktera se podilela ...

Pane Pansky,nejste náhodou v "puči"?......aaaaa...nebo to je jen nepodařený žert.

J. Boleslav 18.2.2012 10:12

Re: ... aaaaa ... pani Nemcova. To je pani, ktera se podilela ...

Možná spíš v rauši.

M. Trhlík 18.2.2012 13:55

Re: ... aaaaa ... pani Nemcova. To je pani, ktera se podilela ...

Pane Panský,vysvětlete to ještě panu Sedláčkovi.Já nemám u tohoto disidenta šanci.

E. Heusinger 18.2.2012 0:28

Němcová,

miluje profesora, jinak bez názoru, chuti a vůně.

P. Lenc 18.2.2012 9:11

Re: Němcová,

Jo Heusinger,lásky jsou různé.I když jsem si myslel,že mne již nemáte čím překvapit,netušil jsem,že k vašemu sexuálnímu uspokojení patří olizovat a očichávat političky.No,proti gustu...

M. Trhlík 18.2.2012 10:05

Re: Němcová,

A to sexuální uspokojení jste tam napsal proto,abyste byl zajímavější? Asi stačilo napsat,že paní Němcová,je nevýrazná úřednická šedá myš s kariérou knihkupce a oddané ODS,která čeká až ji někde nenajdou lepší místo než v parlamentu.No a prezident k zahození není.

J. Boleslav 18.2.2012 10:18

Re: Němcová,

Paní Němcová je především slušná paní, která nemění svoje názory ze dne na den. To taky není kvalifikace k zahození. Dovedla se např. výrazně vymezit vůči Topolánkovi ještě hluboko v době jeho premiérování. Protože ale není z výše uvedených důvodů vhodným objektem pro media, hlavně proto, že na ni nic záporného nenašli, nemá v nich takový prostor.

M. Trhlík 18.2.2012 10:37

Re: Němcová,

Pane Boleslave,ona ani nemá možnost měnit názory.Má jenom jeden .Oddanost Klausovi a ODS.Z toho důvodu kritizovala i Topolánka,který mám dojem jí nešel na ruku.Já jsem přesvědčen,že i média by na ní něco našla,ale zatím není důvod.Snad jen to,že je bývalá knihovnice.

R. Sedláček 18.2.2012 10:58

Re: Němcová,

TRHLÍKU. CO LÉKAŘI NA VÁŠ CHORÝ MOZEK. Paní Němcová se vždy chovala velmi slušně, nikdy se korupčně nezapletla až na zádrhel se služebním vozem a jejím synem. Nevím, co by měl váš prezidentský kandidát splňovat, ale z jmen proniklých do médií má paní Němcová velký, možná největší kredit co se charakteru, vzdělání a politické praxe týče.

M. Trhlík 18.2.2012 13:47

Re: Němcová,

Já jsem se vyjádřil slušně,Vy pane Sedcláčku jako obvykle jako hulvát.Typická ukázka vaší rádoby pravicové skupiny,spolu s Hájkovou a podobně.Informujte se u  paní Hajkové,ta má nějaké zkušenosti se studiem psychologie,jak to bude s vašim duševním stavem.Její vzdělání je opravdu příkladné,stejně jako politická praxe nalepená na ODS a Klause.JInak Vám ještě odpovím tak,jak jsem se to naučil od paní Hajkové.Jste duševní chudák se snahou vnucovat myšlenky jiným.A místo mého mozku se starejte o ten svůj,hodně zanedbaný.

A. Richter 18.2.2012 16:41

Re: Němcová,

Pane Sedláčku, nechte pana Trhlíka panem Trhlíkem. Omen nomen.

       ;-)

J. Boleslav 18.2.2012 11:04

Re: Němcová,

Nechci Vás přesvědčovat, že se mýlíte, evidentně to nemá smysl. Četl jsem ale několik docela obsažných rozhovorů s p. Němcovou a měl jsem i možnost ji párkrát vidět na veřejnosti. V obou případech na mě udělala velmi dobrý dojem. Kromě toho, pokud vím, není knihovnice, ale měla ve Žďáře knihkupectví. A i kdyby byla knihovnice, to by ji podle Vás nějakým způsobem diskvalifikovalo?

M. Trhlík 18.2.2012 13:51

Re: Němcová,

Ono to totiž vadilo velmi paní Skalové,která nemohla přenést přes srdce,že v EU má pan Schulz jen knihkupectví,to měl nakonec v Lokti i K.H.Frank.

J. Boleslav 18.2.2012 14:35

Re: Němcová,

Promiňte, kdo je p. Skalová?