6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Předávání

Z titulu Havlovy hry Odcházení se stal okřídlený výrok. Používá se často, chceme-li naznačit, že dotyčný (hlavně politik) chystá svůj odchod, bilanci své dráhy i toho, co udělala s jeho životem, intelektem a duší.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Navrátil 22.11.2016 16:31

Slova plynou, činy zůstávají

Nevím, zda lze slovům Baracka Obamy důvěřovat. Nejdříve by musel sdělit jak se skutečně jmenuje, ukázat svůj rodný list, sdělit, kde se narodil, jak se jmenovali jeho rodiče a jaké byli národnosti, kde studoval a doklad o absolvování školy, pod jakým jménem studoval, jakého je náboženství, a řadu dalších otázek, které dokáže odpovědět normální člověk i bez zástupu právníků. Mám takový dojem, že si jeho slova můžeme vykládat spíše jako majstrštyk korektního pokrytectví.

B. Rybák 22.11.2016 22:24

Re: Slova plynou, činy zůstávají

Přesně tak!

V. Vaclavik 22.11.2016 10:41

Reci se mluvi, voda plyne

vidim to jako nedostatek osobni integrity - bud nema ve volebnim klani vyslovit, co vyslovil, anebo kdyz ano, pak ma vyuzit prilezitosti a mlcet.

Opakem integrity je hadovitost a cim je hrana uprimeji, tim je nebezpecnejsi. Snatkovi a jini podvodnicci takovou vlastnosti oplyvaji.

K. Janyška 22.11.2016 8:50

Čím slabší demokracie tím lépe pro občany. To její

používaný model vede lidi k závadnému chování. Občany i politiky... Dzp.

P. Maleček 22.11.2016 1:49

Jako vždy u Obamy jen kecy

Obama má hlavní zájem. Zamaskovat, že na co sáhl to zmastil. Stačí jediné - kvalita života černochů po 8 letech vlády černošského prezidenta. To nemluvě o důsledcích jeho vstřícné politiky k Rusku či islámským zemím.

T. Kohout 22.11.2016 0:22

to samé udělal Gore

I Al Gore vyhrál volby na množství hlasů a prohrál na volitele, daleko sporněji než nyní Hillary. Přesto pronesl projev ve prospěch americké demokracie a na volitele prohlášeného presidenta Bushe jr, který navíc se projevil jako to nejhorší, co se v poválečné Americe stalo.