2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

GLOSA: Politruk politikem

Každý, kdo musel prožít jeden nebo dva roky komunistického hraní na vojáčky, se asi nyní zdráhá uvěřit rozhodnutí plzeňských sociálních demokratů. Politruk se stal hejtmanem. Neuvěřitelné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vass 30.1.2014 9:13

Re: Autore - hovoříte mi přímo z duše !!!

Byl jsem na vojně cca 10 let po Vás a můžu říct, že ten poměr se radikálně změnil. Ubylo kreténů, zato přibylo blbů a nemakačenků. Stav ochlastů se +/- držel. Zvyšování kvalifikace lampasáků došlo tak daleko, že někteří měli až 3 specializace. Nejčastěji blb, nemakačenko i ochlasta zároveň.

R. Langer 30.1.2014 10:09

Re: Autore - hovoříte mi přímo z duše !!!

:-D

P. Maleček 30.1.2014 5:33

Copak sosani, ale co lidovci s anonisty?

Copak socani, tedy hlavně na krajích spíš sosani, u těch vzhledem k jejich infiltraci komunismem nejde o nic překvapivého. Horší je, že hned druhý den s touto evidentně křiváctvím, zlodějnou na stáním a komunismem prolezlou partají uzavřeli koalici na vládní úrovni prý křesťanští lidovci a velko kapitalističtí anonisté.

Přitom stačilo tak málo. Jeden telefonát prý křesťanů a kapitalistů Sobotkovi, že při sosanské podpoře zvolení rudého politruka do čela Plzeňska má po vládní koalici. A děly by se věci.

Buď by rudý politruk zpátky zajel do díry "jen" náměstka kraje, nebo by se sosani za ječení brněnského multi funkcionáře i milionáře Haška rozpadli.

To druhé taky žádná škoda. Pochopí to i sami lidovci a anonisté. Ale až poté co je spolupráce se sosany nejdřív rozloží a pak za smíchu Kalouska pošle ke dnu.

J. Kulišek 30.1.2014 4:23

poznamka

Nemuze to byt zadny primitiv, ma doktorsky titul s Vysoke stranicke skoly, tedy RSDr. Take se tam nedostal kazdy, to se prisne proverovalo, aby to byl clovek, ktery je toho hoden.Ovsem jak rikal v rozhovoru pro noviny, tak ho casto nepouziva

P. Boublíková 30.1.2014 5:50

Re: poznamka

Titul RSDR. teď už nepoužívá nikdo. Jsou to všechno takoví skromní lidi, neradi se chlubí, jak správně píšete - morální elita.

J. David 30.1.2014 3:10

Ale, ale...

Vždyť politruk (náčelník pro věci politické), toť "polit-ičeskij ruk-ovoditěl". Nemusí být zrovna lumen, hlavně, že mu to politicky vhodně myslí a vydává úderné "bleskovky" typu: Soudruzi (soukmenovci/parteigenossen), kazeň musi byt, lid a strana si to žadá... Občas do toho i zamíchal soudruha Bumacendu (Judžágín Cedenbal) z Mongolska. Nakonec i feldkuráti jsou persony ze stejné líhně. Vždy musí být nějaký archanděl Gabriel, který bdí nad "zvěstováním" požadovaných ideí planoucím mečem či lilií. 

Proč by tedy politruk či fráterník nemohl být politikem, hejtmanem či ministrem, tak jako třeba lučebník gutaperči či koloťuk? Partaj jmenovala a lidi si je zvolili. Finito.

R. Langer 30.1.2014 10:12

Re: Ale, ale...

Ono to bohužel mnohem víc vypovídá o těch voličích, než o těch stranách. :-(

No, holt budou mít co chtěli.

J. Boleslav 30.1.2014 16:33

Re: Ale, ale...

Bohužel i my s nimi.

J. Vozábalová 30.1.2014 1:35

On prý ten Šlajs

nebyl politrukem - on samozřejmě říká "zástupcem velitele pro věci politické" - tak to prý nebyl, tvrdí on, on prý byl předsedou stranické organizace útvaru - to už neříkal on, to jsem někde četla.

No jo no, je to složité - jeho život je čistý, nikomu neublížil a vůbec - DEMOGRATICKY ho zvolili, tak co - to už zase říká on - tedy abych byla spravedlivá, prezentuji tady zkratku, řekl to mnohem více slovy.

Sem tam opravdu nevím, jestli je vhodnější smích nebo brek - lampasák v čele krajské samosprávy, prezident udělá ze jmenování vlády frašku, premiér vlády prezidentských poskoků bez  důvěry nabízí otcovské rady, STBák je faktickým vítězem parlamentních voleb a lid  - klasický nositel krátké paměti - má dojem, že žije "v chudobě a zatracení, nad nejž horší není".

To jsem se ale od plzeňské volby dostala trochu daleko - to je tím, že všechno se vším souvisí, jak praví klasik. Nicméně, ptám se - trošku jako v legraci a trošku vážně - nevíte někdo, jak z toho ven?

Z. Jaromír 30.1.2014 4:15

Re: On prý ten Šlajs

Jak? Ztohoven na ně!

Stát už je teď tak sebejistý, že už i snad na občanskou neposlušnost je pozdě...

S tou fraškou při jmenování vlády máte recht. To už by snad bylo "důstojnější" ono jmenování z vozejku...

Dokument s nepřesnostmi byl odeslán presidentovi 20. ledna. Prý přišel hlavě státu ještě další, tam byla už jen jedna chyba. Ovšem ta nestála za řeč.

K. Frauknecht 30.1.2014 9:54

Tuším :-)

Do ulic se nepude. Bude to pomalý "boj". Začít můžeme s volbama.

J. Bruner 30.1.2014 1:21

a podrazák

na místě poslance a nyní již i ministra vám nevadí?