26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Švrček 2.12.2010 7:59

Re: Vnímám to podobně,

BINGO, ale nešlo jen o to. Proč byla založena TOP 09? Dva hlavní důvody: provním je že páni investoři TOPky si byli celkem správně jisti, že s KDU, či SZ je tak nějak konec, druhým a snad důležitějším bylo vědomí, že ODS se v té době dostává do defenzivy a je tak dobrým cílem k destrukci na pravé straně spektra. Hlasy naštvaných voličů ODS tak byly jisté. Z toho "bugru" na magistrátu bude TOPka těžit kapitálek do dalších parlamentních voleb i přesto, že tentokrát Prahu nezískali. Taky dobře, ne? Havel a jeho boys si jen přihřáli polívčičku - každá příležitost dobrá.  Á propos - novináři opět sehráli úlohu placené převodní páky a ti lidi na mariánském náměsti zase roli užitečných idiotů. 

B. Michal 2.12.2010 6:39

Re: Vnímám to podobně, // Já též

Nevím, co se tam dělo, ale v Brně to dopadlo podobně: ODS  prezentovala Kotziana jako skvělou změnu proti Onderkovi. A kdo proto volil ODS, ak ji voli proto, aby byl primátorem opět Onderka.

Jistě to je možné, není to neobvyklé, ale je otázka, jestli to voliči ODS snesou. Kdo chtěl Onderku primátorem, mohl volit oranžové rovnou, proč to dělat oklikou? Uvidíme, jestli se to projeví u dalších voleb.

V Praze je prý prognóza jasná: když byl primátorem psychiatr, bylo to na hlavu, když je jím gynekolog, bude to na ....

T. Pansky 2.12.2010 6:35

Budme tolerantni. Je dobre, ze se lide svobodne vyjadrili a protestovali. Maji ...

... na to pravo.  Neni treba nikomu nadavat pravdolaskovci nebo topky.  Je take faktem, ze dve strany jednaly zpusobem, za ktery ponesou politicke nasledky.  Ja osobne verim, ze je v tom vice.  Na prazskem magistrate v poslednich mesicich padala trestni oznameni.  Tady uz nejde jen o penize, tady by mohlo par lidi skoncit v chladku (ti, ce se nestacili ukryt do senatu ci na zastupitelstvi v zahranici).  Proti tomu je par vajicek a trochu kravalu celkem nic.  ... Nic se nedeje.  Prazane maji to, co si zvolili.  Ti, co nejsou spokojeni, ale maji pravo rici svuj nazor.  top0625top@hotmail.com

M. Bílý 2.12.2010 2:43

Re: Vnímám to podobně, // Já též

A dodávám. Jistě dělala ta demonstrace dobře těm, kteří stále usilují o nepolitickou politiku, ale i těm, kteří milují pouliční kravály a odreagovávají si na nich své mindráky. Myslím si, že těch druhých bylo dokonce víc než těch prvních. V mém přesvědčení mne podporuje i úroveň diskuze na NP. Je někdy otřesná.

J. Kanioková 2.12.2010 2:23

Vnímám to podobně,

i když si myslím, že tam byli i voliči ODS, ale především voliči Topky. Ale hlavně ta demonstrace dělala dobře stále stejným osobám, které pořád usilují o nepolitickou politiku.

O. Kadlec 2.12.2010 0:57

další cynik v řadě

To je zajimavý kolik lidí negóme co to jsou volby, že například nejde o počty.

Tento pán ani nepochopil co měl ten bugr na radnici asitak znamenat. Natvrdlej. Když neví, měl by se účastníků zeptat. Ale on neví že neví. Prostě natvrdlej.

F. Doušek 2.12.2010 0:14

mluvíte mi z duše. Již dříve jsem psal, že bych chápal

protesty voličů ODS či ČSSD, ale tihle jejich voliči určitě nebyli (výjimky možná existují). A také jsem uvedl, že bych se i jako demostrující volič jedné z těchto stran styděl účastnit se akce organizované zeleným aktivistou Jelínkem.