30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Piráti vymetli Tožičku

Radikální levicový aktivista Tomáš Tožička se nakonec nebude ucházet o senátorský post po zemřelém Jaroslavu Kuberovi. Kandidát za piráty Tomáš Tožička na žádost předsednictva strany stáhne svou účast v doplňovacích senátních volbách na Teplicku. Tožička čelil kritice kvůli svým tvrdě protiizraelským vyjádřením na sociálních sítích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Zaorálek 6.3.2020 7:59

Haha, teď jste mne tedy rozesmála. Ještě snad dokážu pochopit, když kritizujete Izrael za civilní oběti, ale velmocenské praktiky? Takže jednostranné opuštění pásma Gazy v roce 2005 je velmocenská praktika? Srovnejte s Ruskem nebo Čínou. Nebo všechny ty nabídky palestinským Arabům za mír, které vždy odmítli? A nějak jste zapomněla, že Izrael byl vždy napaden, ve všech válkách. No nic, nemá to cenu, poroučím se.

M. Němcová 6.3.2020 5:05

Palestinci nejsou tedy lidi, když vy jejich vraždění a vyhánění schvalujete?

Palestinci mají legitimní odboj a je třba to ctít. a to, že chtějí vyhladit celý Izrael není už řadu let pravda, naopak, je to vedení Izraele, které vždy nějak podtrhne snahu o alespoň hodnověrné vyjednávání, třeba povolením další výstavby na okupovaných územích, Vidí to tak EU i OSN a vidí to tak, jak konstatoval smutně Tenenbom, i většina americké populace.

M. Němcová 6.3.2020 5:01

máte na myslí diskotéky na okupovaných územích a v osadách nebo na legálním izraelském území?Je to rozdíl.

jestli vy vrahy, kteří střílejí děti v Gaze ať již s kameny nebo v náručí rodičů zařazujete mezi obránce , pak se musím hodně divit.

M. Němcová 6.3.2020 4:59

nerozčiluju se kvůli státu Izrael, ale kvůli jeho agresivitě, kvůli jeho loupení cizí půdy a kvůli tomu, že napadá i sousední země.to jste ještě nepochopil?

asi také nevíte, že nejdůležitější prvky demokracie jsou nejméně dva, jednotlivec a pak společnost, vyvažování těchto dvou zájmů je základem Člověk jako tvor smečkový a stádní (bez negativního smyslu),. nepřežije bez lidí a lidi nepřežijí bez jednotlivců> Vše, co dělá, nebo skoro vše, je činnost kolektivu, jak by přežil sám, to ještě moc pohodově ukazuje Robinson.

Existence státu Izrael tak, jak vznikl a jak se chová je ukázkou velmocenských praktik vůči bezmocným národům.

J. Zaorálek 6.3.2020 0:24

To v žádném případě není pravda. My demokraté naopak vidíme jednotlivce jako nejdůležitější prvek demokracie, společnosti.

Já Vám to neberu. Jen se tak nerozčilujte kvůli státu Izrael. Právě jeho existence je opravdu velmi hmatatelný důkaz Boží moci. Takže, snad bychom to měli být spíše my, fanoušci Izraele, kteří můžou říct "strčte si vaše názory za klobouk".

P. Han 5.3.2020 23:42

Psal jsem to o něco výše. Zkuste film Meč Gideonův.

P. Han 5.3.2020 23:39

No, vy arabské vrahy, zabíjející děti na diskotékách, řadíte mezi "partyzány", tak zařazujte, zařazujte...

P. Han 5.3.2020 23:36

Kdo se chce o tom něco dozvědět, ať se podívá na film Meč Gideonův. Případně známější Spielbergův remake Mnichov. Oba ty filmy jsou natočeny na základě skutečných událostí - byť ne zcela přesně, nejsou to dokumenty.

S teroristy se prostě nevyjednává. Kdo vyjednává, ten se jim podřizuje a dlouhodobě nemá šanci přežít. To si stát, obklopený miliony nepřátel, dovolit nemůže.

Když už jsem u těch filmů: ještě bych doporučil film Operace Blesk, pojednávající o izraelské reakci na únos letadla Air France do ugandského Entebbe, který provedli arabští teroristé ve spojení s německými (někoho to překvapuje?). Tento zásah se dodnes dává za příklad ve světových tajných službách a protiteroristických útvarech..

P. Han 5.3.2020 23:18

Ježibaba to fakt není, u té se předpokládá inteligence.

Ale krávy bych také nerad urazil.

Jednu ježibabu najdete tady, ale o Němcové by nikdo nezpíval.

https://www.youtube.com/watch?v=wRE-RY75WXc

H. Lukešová 5.3.2020 22:40

Žádný "legitimní palestinský odboj" neexistuje. Nelze schvalovat vraždění lidí, i Izraelci jsou lidé. Vy schvalujete činy palestinských Arabů, já izraelských Židů. No jak jste psala, je to jak o červené punčošce.

Němečtí nacisté a palestinští Arabové sledují stejný cíl, vyhlazení Židů. V ničem se tyto dva národy neliší.

Palestinští Arabové mohli mít x-krát svůj stát, vždy odmítli veškeré mírové iniciativy a to Olmert navrhl tehdy Arafatovi, posléze Abbásovi navrácení téměř všech území za zelenou linií roku 1967, Judeu a Samaří, všechny nabídky tzv. Palestinci odmítli. Všechny. Palestinským Arabům nejde o stát vedle Izraele, ale chtějí nahradit celý Izrael.

M. Němcová 5.3.2020 22:06

nemícháte jablka s hruškami? kam byste ve své tabulce zařadil zabijáky, kteří napadají Gazu?

M. Němcová 5.3.2020 22:04

paní Lukešová, ještě jednou a pomalu: atentát na Heydricha byl legitimním bojem, ale přinesl podstatně více zla než dobra a považuji jej za chybný postup čsl., exilové vlády. Vy si jej považujte zač chcete.

srovnat legitimní palestinský odboj s nacistickou genocidou je mimo, a dokonce ani v případě, že bylo zasaženo vlastní území Izraele a byli tam civilní mrtví, je to mimo.

M. Němcová 5.3.2020 22:01

je to tak trochu jako o červené punčošce, ano, každý má právo se bránit a Palestinci mají to právo také, ani oni nikoho nebudou žádat o povolení žít.

M. Němcová 5.3.2020 22:00

odsuzuju vraždění, neodsuzuju partyzánský boj. a nerozličuju, kdo je vražděn, pro mne má Palestinec, Čech, Izraelec žid, křesťan nebo Hotentot stejnou lidskou hodnotu. stejně jako každý z nich, pokud je někdo odkudkoliv a z jakékoliv lidské skupiny zabit při tom, když jiné napadá, je to jeho riziko.Öd počátku vám sděluju, že je rozdíl, pokud Palestinci zaútočí na lidi na okupovaných územích, tedy i v osadách a mezo tím, když zaútočí na lidi ve vlastním Izraeli tak, jak je povolilo (podle mne v zatmění smyslů) OSN.

H. Lukešová 5.3.2020 21:47

Vážně? Takže odsuzujete vraždění Izraelců?

H. Lukešová 5.3.2020 21:29

Ty vaše ano.

H. Lukešová 5.3.2020 21:28

Izraelská sebeobranná politika je naprosto legitimní. Každý národ se má právo bránit a ani vy s tím nic neuděláte. Izraelci se rozhodně vás ptát nebudou, zda-li mají právo žít či musí dobrovolně zemřít.

H. Lukešová 5.3.2020 21:26

Palestinský terorismus proti izraelskému židovskému obyvatelstvu je neospravedlnitelné, stejně tak jako genocida Židů za WW2.

Vy na jednu stranu obhajujete Kubiše a Gabčíka, abyste ospravedlnila svůj antisemitismus, ale na straně druhé atentát na Heydricha kritizujete. To si hodně odporujete.

Vy obhajujete vraždění Židů a je jedno kdo je páchá, ať to jsou Němci nebo palestinští Arabové...Já obhajuji právo Izraele na sebeobranu.

M. Němcová 5.3.2020 21:04

máte pravdu v tom, že některé násilí je pro mne legitimní, nejsem pacifista, legitimní je syrské násilí vůči ISIS, legitimní je partyzánský odboj všech okupovaných, jak Palestinců tak Kubiše s Gabčíkem

- i když se i v legitimních případech je třeba se ptát, zda to nepřineslo více zla než dobra....

můžu vyčítat a vyčítám názory, které obhajují násilí proti původním, obyvatelům, ať se jedná o kohokoliv, v našem případě o Palestince.

M. Němcová 5.3.2020 21:01

moje maminka znala dva přeživší, jeden byl nadšený příznivec izraelské zločinné politiky proti Palestincům (zvláštní je, že její zločinnost nebyl s to vnímat ani Wiesenthal), a druhý byl absolutní odpůrce toho, co dělá Palestincům.-

ovšem debat je o jiném, utrpění není dědičné a nové generace se jím snaží jen manipulovat.

M. Němcová 5.3.2020 20:58

i když nejsem vaše soudružka, váš předpoklad IQ testy potvrzují

M. Němcová 5.3.2020 20:58

včera na Sýrii

M. Němcová 5.3.2020 20:57

ano,, říká se mu pracovně !socialismus!

M. Němcová 5.3.2020 20:56

záběry z Gazy mluví za mne

M. Němcová 5.3.2020 20:56

k tomu, že žádné vraždění není OK

M. Němcová 5.3.2020 20:55

vy, "demokraté" vždycky vidíte jednotlivce, který nedupe se stádem jako nevýznamnou veličinu...

no, já, a myslím že nejen já, vám s klidem řekne, strčte si boží moc za klobouk, ne všichni jsou věřící a ne všichni věřící v bohy věří v toho vašeho.-

myslím dokonce, že i místní, židům, kteří rozhodně v Palestine žili i před příchodem sionistů, evropští kolonialisté vhod nebyli.. nejsou snad oni základem těch skalních, kteří stát Izrael neuznávají a za boží dílo jej nepovažují?

M. Němcová 5.3.2020 20:51

je to kopa nesmyslů

M. Němcová 5.3.2020 20:49

no vidíte paní Lukešová, že to jde i s humorem a ten váš vtip je opravdu dobrý kameňák.

M. Němcová 5.3.2020 20:48

nechtějte po mně, abych řekla, co si o vás i vašem tvrzení myslím.

H. Lukešová 5.3.2020 20:17

Tento film jsem viděla dříve, ale zajímavý je i kratší dokument o masakru Izraelců v Mnichově a zejména pak odplata Mossadu. Pořad vysílala Prima Zoom.

Mnichov: Odveta Mossadu

https://ulozto.cz/file/1zm9hpSwJ/mnichov-odveta-mossadu-mp4