17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

GLOSA: Piráti vymetli Tožičku

Radikální levicový aktivista Tomáš Tožička se nakonec nebude ucházet o senátorský post po zemřelém Jaroslavu Kuberovi. Kandidát za piráty Tomáš Tožička na žádost předsednictva strany stáhne svou účast v doplňovacích senátních volbách na Teplicku. Tožička čelil kritice kvůli svým tvrdě protiizraelským vyjádřením na sociálních sítích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Němcová 5.3.2020 11:52

až si budu chtít tykat s každým obejdou, možná mne i napadne odstěhovat se do feudální severní Koreje, kdo ví

R. Langer 5.3.2020 11:50

Ano, jako správná soudružka nesnášíš Izrael a státy NATO. Ale s třeba s Erdoganem by sis určitě rozuměla, tím jsem si poměrně jistý. :-D

R. Langer 5.3.2020 11:48

Cha cha cha! :-D

R. Langer 5.3.2020 11:47

Proč se tedy neodstěhuješ do Severní Korei, soudružko, tam o žádný kapitalismus nezakopneš ani omylem. Mohla bys klidně i do Číny, Venezuely, Chile - komunistických států je na výběr více než dost, máš tu možnost. Proč tady tedy tím místním kapitalismem tak trpíš, máš pro to nějaké rozumné vysvětlení? :-D

P. Staronový 5.3.2020 11:45

A vy si strčte do kteréhokoliv otvoru svou propagaci arabských teroristů.

J. Zaorálek 5.3.2020 11:43

Naprosto. Taková je realita. S čím nesouhlasíte?

R. Langer 5.3.2020 11:42

Na blbost nejsou argumenty, tam funguje jedině malej dvůr a velkej bič... :-D

H. Lukešová 5.3.2020 11:27

Podívejte, nezaujatý člověk neexistuje, nezaujatý člověk nemá názor, vy nejste objektivní, ale propalestinská, to je možné vyčíst z každého vašeho příspěvku.

Ano, když na vás někdo hází kamení, je nutné se bránit, i kámen vás může usmrtit. Nevím, jak by se vám líbilo, kdybyste kdekoliv prošla a pršely by na vás kamení, no nevím, nevím. Ale Židé? Ti musí snést naprosto všechno.

"Parazitování na genocidě". No to je hezké, zkuste nějakému člověkovi-přeživšímu holocaustu říci, že je jen parazitem, co zneužívá své situace, např. Tomskému, který přišel o 27 svých rodinných členů. A někteří přeživší holocaustu ještě žijí v Izraeli, USA, VB a dokonce i u nás. Řekněte jim, že jsou jen a jen parazité...V Izraeli žijí stovky tisíc potomků, synů a vnuků těch, kteří holocaust přežili. NO zřejmě také parazité...

M. Němcová 5.3.2020 11:27

nevím, zda vůbec byl nějak stranicky orgnizován, řekla bych, že ne, ale nevím, každopádně nebyl levicovým politikem.

sociální demokraté byli autentickou levicí zhrubna do počátku druhého desetiletí 20. stol. kdy i pod jejich vedením vstoupily země do první světové války, tady se ukázalo, že levicí nejsou. v současní ČSSD už levicoví politici taky vymřeli, poslední odešel Foldyna... a zhasl i nad jakýms takým levičáctvím té strany..

současní naši komunisté kráčí pomaleji, ale ve šlépejích ČSSD, doufám pevně, že vznikne nová, autenticky levicový subjekt a piráti jím rozhodně nejsou.

M. Němcová 5.3.2020 11:21

nemaje pravdu ani argumenty, sprosťačí.

H. Lukešová 5.3.2020 11:20

Beneš byl členem levicové strany, myslím že byl členem Národně sociální strany, ale jista si nejsem...Dřívější levice byla jiná než ta komunistická- stalinská a později ta dnešní, komunistická a pirátská.

Např. dřívější sociální demokraté, než je pohltili komunisté, byli celkem fajn, ale později...

P. Lenc 5.3.2020 11:19

Ona ta naci bolševička Němcová je ještě pitomější než jsem si myslel.Jen tak dál nánynko, ty už nevzbuzuješ jenom úsměv, ale přímo pořádný smích.

M. Němcová 5.3.2020 11:19

a strčte si za klobouk to své nenormální srovnávání toho, kdo neschvaluje násilé a agrese, kterých se Izrael dopouští dnes a denně ,. s německou genocidou, naopak, stát Izrael parazituje na utrpení tehdejších židů a vině Německa i jiných Evropských národů.

M. Němcová 5.3.2020 11:17

ne,m vy neschvalujete.. o pak je vaše šílené tvrzení, že je legitimnmí zastřelit kluka, který hodí kamenem, nebo dnes dodaný výrok, že je dobře napadnout Sýrii kvůli"iránské chobotnici"...nebo že Palestincům v tom, co si nárokuje a ještě nárokovat bude Izrael nepatří nic? jenže vy se ani nesnažíte zaujmout objektivní postoj.

M. Němcová 5.3.2020 11:13

rezoluce OSN předpokládala dve státy, Palestinský a Izraelský s tím, že ten Izraelský kdoví proč bude o kousek větší. Jeruzalém měl být samostatným svobodným městem...

vámi zmíněná deklarace hovoří o domovině, nikoliv o státu a otevřela dveře přistěhovalectví... ale ne do Británie, ale do země, kterou Británie anektovala., zdůraznila občanská a náboženský práva nežidů..nikde nepropagovala jejich vyhánění, zabírání území a podobně.

M. Němcová 5.3.2020 11:09

pravda je pravda a může vést k zamyšlení

M. Němcová 5.3.2020 11:09

i levičáci se mohou mýlit, průběh našich dějin to potvrzuje a jak mohl být Beneš levičák, jak byste vy charakterizovala levičáka, třeba máme rozdíl v chápání pojmů.

M. Němcová 5.3.2020 11:07

to myslíte vážně? ne, že ne

P. Lenc 5.3.2020 10:54

Tři čtvrtiny Pirátů jsou Tožičkové, nakonec když Bartoš hrdě stál mezi anarchisty a "antifou" a nyní fašouna Tožičku odstranil, tak to je pouze pro udržení "demokratického"obrázku této ultralevičácké strany.Komunisti se musí chytat za hlavu. jak je Piráti perfektně dokázali nahradit.

J. Zaorálek 5.3.2020 10:52

Izrael se snaží vyhýbat obětem mezi civilisty za všech okolností. Bohužel, protože teroristé zhusta používají své vlastní obyvatelstvo jako živé štíty, ne vždy je možné vyjmout se jim zcela. Pokud by Izrael chtěl vyhubit všechny palestinské Araby, zvládl by to během několika dnů. Nemusel by se s tím otravovat sedmdesát let.

H. Lukešová 5.3.2020 10:47

Jo jo, hezké, jak upravujete cizí výroky. Jste moc šikovná. :-)

J. Zaorálek 5.3.2020 10:47

Pak bude asi problém v tom, co Vy považujete za okupovaná území. Izrael vyhlásil svůj stát v souladu s rezoluci OSN, palestinští Arabové ne, i když měli příležitostí hromadu, ale vzniklo Jordánsko, arabský stát na území, které podle Balfourovy deklarace mělo připadnout Izraeli. Ale to všechno už samozřejmě víte, mluví se o tom tady pravidelně, takže ve Vašem případě to opravdu asi bude jen ten obyčejný antisemitismus.

H. Lukešová 5.3.2020 10:45

Podle vás je rasistou každý, kdo nesdílí váš antisemitismus.

Každý stát má právo si pro svá kritéria udělení občanství zvolit svá pravidla, já na tom nic opovržlivého nevidím. Izrael není nafukovací, nemůže nabídnout každému člověku občanství. Izrael je židovský stát a to je dobře. Židé zasluhují mít svůj domov.

Edvard Beneš prohlásil, "Považuji zřízení židovského státu v Palestině za jedině možné a spravedlivé spravedlivé řešení světové židovské otázky vůbec. Proto, kdykoliv se naskytne příležitost, budu pomáhat vždy k jeho uskutečnění". A Beneš byl levičákem...

M. Valenta 5.3.2020 10:42

A teď ještě o tom paní Lukešová, jak se Klaus junior čirou náhodou setkal v Dejvicích u Koněva se všemi pražskými ultra-soudruhy včetně ústeckého pomatence Foldyny. A možná si také vzpomenete, je už to pár roků, kdože to stál na lánském balkóně vedle Grebeníčka a culil se jak trubka.

H. Lukešová 5.3.2020 10:39

Paní Němcová, nepřiřazujte mi prosím vaše vlastnosti, já neschvaluji žádné zabíjení, zabíjení nikoho. Vy jste v životě neodsoudila vraždění Židů palestinskými teroristy. Já jsem pořad s Kamasem zhlédla ze záznamu pořadu Máte slovo.

K palestinským Arabům necítím nenávist, ne, cítím jen odpor k jejich protižidovskému fanatismu a touze vraždit Izraelce.

Máte to jednoduché, "Palestinec" je pro vás dobro, Izraelec je pro vás zlo, tudíž je ospravedlnitelné jejich zabíjení, které eufemisticky nazýváte "partyzánský boj".

Stejně tak Němci chtěli židovskou otázku vyřešit tak konečně, komplexně a očistit společnost od židovského živlu, které nazývali krysami, šváby a podlidmi. Vy k Židům sdílíte stejnou nenávist. Já k palestinským Arabům nenávist necitím, nikdy jsem nepsala, že jsou méněcenní kvůli své rase či původu, kritizuji jejich antisemitismus.

P. Staronový 5.3.2020 10:34

Zatím jste na to sama, ale on časem nějaký pomatený fundamentalista přiskáče na pomoc.

M. Němcová 5.3.2020 10:33

no vidíte a přesně tak to vidí Palestinci a brání se seč mohou

já myslím, že svět kašle na symboly, ať křesťanské, komunistické nebo židovské a nikdo není povinen je uctívat a vážit si jich, snad jen ten, kdo se k nim hlásí.

P. Staronový 5.3.2020 10:32

Normální průběh, komouši vždy nesnášeli demokratické státy. Báli se a bojí se, aby si občani z nich nevzali příklad.

H. Lukešová 5.3.2020 10:31

Jak víte, o co stojí či nestojí izraelské židovské obyvatelstvo? Ptala jste se nějakého Izraelce?

Já obhajuji Židy a Izrael, beru to jako své poslání, někdo se Židů zastat musí. Na izraelských novinách Arutz Sheva příznivce Izraele oceňují, z každého národa.

Vy nesnášíte Izrael a státy NATO? Vlastně se jedná o většinu evropských států a USA. U vás se jedná zřejmě o nemoc oikofobii. Nenávist ke své vlastní kultuře a vlastní civilizaci a obdiv k těm cizím, většinově k civilizaci muslimské.

M. Němcová 5.3.2020 10:30

ale ano, nejen že jste rasistka, ale navíc lžete sama sobě.

no vy tam hlavně žít nemůžete, váš milený stát Izrael by to nedovolil.