8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

GLOSA: Párky vařené v rychlovarné konvici

Asi už jste slyšeli o gymnáziu v Uherském Hradišti, kde se studenti rozhodli protestovat proti nesmyslné pamlskové vyhlášce zakazující prodej většiny potravin na školách tak, že si v šatnách o přestávce otevřeli alternativní bufet.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šimek 28.2.2017 10:33

Re: Recese není politika, chytrolíne :o)

Jestli jste papiňák v šatně pochopil, jako regulérní podnikání náhradou za školní kantýnu, tak jste tydýt.

Z. Lapil 28.2.2017 9:36

Re: Aneb:

To je ještě dobrý. Mě zaujalo, že "nejčastěji vykolejí poslední vagón vlaku. Opatření: poslední vozy budou odpojeny".

Vlastně je to podobný případ, jako v Kyberiádě Stanislawa Lema (Nabídka krále Kruťáka): byl vydán rozkaz, aby byly zatčeny všechny osoby v policejních uniformách.

M. Prokop 28.2.2017 9:26

:-P

...To obchodníci ze sousedství škol jsou nadšeni. Od ledna dokonce počítají vyšší tržby.Právě díky školákům a studentům.

„Museli jsme navýšit objednávky baget, salátů, koláčů, sladkostí, chipsů i coca coly,“ usmály se prodavačky prodejny potraviny vzdálené odhadem 500 metrů od gymnázia a 400 metrů od základní školy.

„Bohužel ti nejmenší chodí na čokolády, lízátka, bonbony a chipsy, což nás jako matky netěší. Starší berou salám a rohlíky, bagety nebo saláty,“ líčily prodavačky středního věku.

http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/pamlskova-vyhlaska-deti-vymenily-jogurty-za-vlasak-a-kolu-z-vecerky-20170225.html

:-P Teď je třeba učinit další krok a zakázat prodej potravin v okruhu 600 metrů od školy. Třetím krokem bude zákaz prodeje potravin osobám mladším osmnácti let. Když to jde s chlastem a cígama, proč by to nešlo s rohlíkya. :-P

J. David 28.2.2017 9:17

Pamlsková vyhláška, asi jako s bubnem lovit zajíce

Kdo to vymyslil, nechť promine, se může nazvat třeba trottlem. Co tím dokázal, asi jen to, že se na školách zrušily "bufáče", neboť smět podávat pouze Dia-skývu mazanou nějakou nesolenou kaší s planktonu, toť opravdu gurmánský zážitek. Budiž. Za našich mladých let také "bufáče" na škole nebyly, ale z domova jsme si mnohdy na sváču nosili takové "trhaviny", že by dietology a výživové poradce klepla pepka. Mezi dvěmi "brzdami" škvarkové sádlo s cibulí, nebo smažená vajíčka na špeku. Houska namazaná dvojkou máslem s plátky Gothaje, nebo sladké buchty s mákem nebo tvarohem (tučným domácím). Tak bych mohl pokračovat, až by se ta vychrtlina Slimáková mohla uslizit. Oni se ti výživoví poradci stejně uslizí, neboť mendíci nejsou blbí a sami si poradí. Nenakoupí ve školním "bufáči", tak o půl osmé si to do zásoby nakoupí v přilehlém Albertu u školy, nebo v lahůdkářství a pekařství "Mňam-ňam", či u "Ťonga" v krámku. Jako prduch po noční, si ráno chodím koupit lahváče, nějaký rohlík a vlašák. V poslední době jsou kasy obleženy okolo půl osmé mendíky, kteří se holt přizpůsobili realitě. Ptám se, kluci, to děláte zásoby na zimu? Ale ne, dědo, zrušili nám ve škole "bufáč", protože jim nikdo nekupoval to "blejčo", co měli v nabídce. Nám to nevadí, my si poradíme. Historie se pohybuje ve spirále, jako my neměli ve škole "bufáče", nebudou je mít ani nyní, "trhaviny" si přinesou odjinud, jako tehdá my. Ono to není o výživě, jak mlácají obskurní výživoví poradci, ale o stylu života. Ono je rozdíl, vydatně se nadlábnout, a pak honit mičudu na pažitě, nebo vyhnívat na sesli u kompu (můj názor, a to jsem ajťák). K čemu má ta pamlsková kuratela sloužit, ptám se? Čeho se tím má docílit? Aha, asi salámová metoda toho pstupu, že mendíkovi bude filcována brašna školníkem, zdali nejsou svačiny v rozporu s pamlskovým dienstreglamá výživových poradců typu Slimákové v gesci kobyly Valachové. Světlé zítřky naši mladou generaci čekají, včetně inkluze (ředění koncentrace roztoku). Přeji pěkný den.

M. Prokop 28.2.2017 9:12

Re: Recese není politika, chytrolíne :o)

A Šimek není

chápavý.

:-P

M. Prokop 28.2.2017 9:11

Re: To je zase kravina

Ve srovnání s vámi je trilobit vzdělanec. :-P

M. Krutý 28.2.2017 8:42

je to příklad

kam vedou zákazy. Příklad z UH je recese, ale není ojedinělý. Autor pouze využil prohibice k dokreslení, že když lidé něco chtějí, cestu si k tomu najdou zákaz nezákaz. K čemu vedlo kolkování alkoholu a daně u nás? K pančování ve velkém. K čemu vedlo kolkování cigaret? K pašování a padělání kolků na cigára.

Š. Hašek 28.2.2017 8:31

Studentská recese.

Nic více.

Jaká prodejní místa/automaty na půdě školy budou, rozhoduje ředitel (zkráceno). Nikoliv zasedání vlády (ta řeší "ohrožení republiky"). To jest jasné. Marksovka jest posedlá.

Dle mého skromného názoru - ředitel vzdělávacího ústavu, který hlavně řeší sladkosti (já míval ku sváče chléb), colu, automat na další půčoviny, čtyři jídla ve školní restauraci, atd. - možná tímto způsobem řeší svoji popularitu mezi žactvem/části žactva. Ředitel má řešit vzdělávací proces, občas také učit,svačiny řeší matky dítek. Totéž platí o ministrech, kteří řeší školbufety!

Za mě bylo jedno jídlo ve školní jídelně (ale kaše byla fakt z brambor, mléka). Pil se čaj z várnice, nestrávníci pili o přestávkách vodu z kohoutku. Nepamatuji se, že by z toho měli psotníček a byl svoláván poradní sbor ministra. Časy se mění, socani blbnou.

Též zkráceno.

P. Rudolf 28.2.2017 8:29

To je zase kravina

No prostě "svobodní"!

Srovnávat výrobu alkoholu načerno kdysi v USA s recesistickou a docela vtipnou akcí studentů v šatně školy v UH, tak to už chce opravdu, ale opravdu mozek trilobita. Je to tam prostě jeden intelektuální ignorant vedle druhého.

P. Portwyn 28.2.2017 8:04

Re: Smyslem p-reci nebylo

No, já nevím. Koho znám, ten na to nadává. Takže moc politických bodů asi "tatíček politik" nezískal, a myslím, že to ani nečekali. Mimochodem... jsou Valachová a Marksová-Engelsová "tatíček"?

Spíš je to taková tá pokrokářská bludná spirála (na tento politický novotvar si nárokuji copyright): "Tak co bychom ještě zakázali?"

Že lidi sice nebudou souhlasit, ale že jim je dobro nutné vnutit, je stěžejní přesvědčení velikánů pokroku.

O. Uživatel 28.2.2017 7:22

Uživatel požádal o vymazání
B. Hudzieczek 28.2.2017 7:12

Aneb:

Protože se zjistilo, že poslední dva centimetry doutníku se stejně nedokouří, budou se napříště vyrábět doutníky o dva centimetry kratší.

E. Vašátko 28.2.2017 6:19

Re: Smyslem p-reci nebylo

Souhlasím, hlavně aby byli otcové (a matky) v poslaneckých lavicích hodně před volbami vidět. Vzpomínám si, že kdysi dávno vymyslel jeden krajský tajemník KSČ něco podobného. Přišel na to, že 4 knedlíky k obědu v hospodách je moc, protože lidi stejně přílohy nedojí a proto nařídil, aby se ve "společném stravování", jak se tehdy říkalo, dávaly k obědu jen knedlíky 3. A kdo chtěl víc, musel si připlatit.

Vím, že byl za tuto iniciativu chválen nadřízenými soudruhy, viděl jsem statistiku, kolik se tím ušetří, bohužel nevím, jak to pak dopadlo, nebydlel jsem v Hradeckém kraji, ale vím, že se pak vše uklidnilo a jelo se dál přes 4 knedlíky. Tak mám pocit, že po volbách se zase s velkým humbukem a nějakým inteligentním zdůvodněním zase vše vrátí k normálu.

J. Šimek 28.2.2017 5:44

Recese není politika, chytrolíne :o)

P. Sulc 28.2.2017 2:43

Smyslem p-reci nebylo

lepsi stravovani, tomu mohl verit jen trouba. Smyslem bylo se zviditelnit, ukazat starostlive taticky politiky, byt znovu zvolen. To je take duvod zakazu koureni v hospodach. Dalsi na rade by mohli byt burt-pizza-placky-stanky na ulicich.