4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Padne-li Nečasova vláda, pak proč

Kromě těch Módních trendů vytištěným bíle na červeném pozadí jsem ještě neviděl Lidové noviny, kde titulek zaujímá s fotografií pachatele celou první půlstránku novin. Vzpoura proti Nečasovi i mezi poslanci ODS, kteří buď nepochopili, nebo až příliš dobře pochopili, jaká hra se tu hraje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 9.9.2012 21:43

špatně jste pochopil,

já myslím normální spotřebu, jezdíme nakupovat za hranice..

L. Písařík 9.9.2012 16:39

A co tedy navrhuješ, moudrý Vinaři?

M. Pernický 9.9.2012 10:44

Re: Autor opomenul to, že

 

  VV. byly nezkušené,naivní,dále se k nim přitvařilí různí prospěcháří,média je řádně

 pohnojila,tím odvedla pozornost od hříchu ODS aČSD, které byly mnohem větší

 a lide prostoduší se zase nechalí ošálit jako obvykle a ještě tím nakazí druhé.

J. Dvořák 9.9.2012 9:24

Nakonec vláda prohlásí :

Češi to je líná verbež,na moravě akorát chlastají a cikánů je zatím málo tak tu ekonomiku neutáhnou !

T. Vodvářka 9.9.2012 8:35

Re: Asi si to ODS zaslouží

Mohla byste prosím paní Kudrnová říci, zda platíte doktorům za jejich služby do kapsy? či zda znáte někoho, kdo tak běžně činí? Ubezpečuji Vás, ře oněch 30,- Kč za návštěvu nikoho nevytrhne, navíc o tuto částku byly sníženy platby pojišťoven za práci.

Jinak s posledním odstavcem Vašeho příspěvku souhlasím.

J. Lufinka 8.9.2012 14:00

Re: Autor opomenul to, že

Vážený pane ODS od začátku věděla, že VV je strana taková jak se projevila, ale potřebovali je pro vetšinu na sestavení vlády. Takže skandály, které provázely VV neomlouvají ODS, ale přidávají ji další mínusové body.

S. Ševeček 8.9.2012 11:56

Je pravděpodobné, že urputné trvání na DPH 21%

je Kalouskovým věnem do vlády ČSSDTOP.

Následně navrhne snížení daně ze žrádla na 17,5%, při zachování základní sazby na 21 procentech a bude to! Sosiálně citlivá vláda to daruje nuzákům a důchodcům a bude mít rázem pořádnou podporu.

Soft variantou je, že NečasLousek ustoupí stejným způsobem rebelům v PSP a vláda vydrží.

J. Kilian 8.9.2012 10:37

Padne-li Nečasova vláda

bude to především proto, že není s to obhájit svou posici skrze své počínání. A také - to už je důvod obecnější - že její ústupky z pravicové (míním v našem prostoru) ideologie zpochybňují pravicovost, kterou proklamuje. Ztrácáí tak své zastánce a tak i voliče, ztrácí tak svou tvář. Propletenost s podezřelými aférkami je toho všeho jen koření.

I. Kudrnová 8.9.2012 8:28

Asi si to ODS zaslouží

Načal to pan Topolánek, v  první vládě vyhodil pana Tlustého, ale nejenom pana Tlustého, ale na celou ODS se tím vykašlal, pošlapal ty všechny lidi, co volili ODS a spojil se s panem Bursíkem, s panem Kalouskem a vlastně poslanci ODS se nechali pod jeho vedením vlákat do pasti pana Schwanzerbergra, pana Kalouska, pana Bursíka . Všechno šlo dolů. Ve vládě bylo plno zelených, pár ODS na ministerstvech, kde nikomu nevadili. A tam to všechno začalo, poslanci ODS se s tím smířili a nás tím pochopitelně potopili.

 Pan Nečas v tom pokračoval. Pan Kalousek, opět ministr financí, zase špatně. Pan Nečas předseda vlády, figurka v rukách pana Schwanzerbergra a pana Kalouska, ale i poslanci a všichni z ODS ho v tom nechali,  buď ho  měli vyhodit a dát tam někoho jiného, kdo půjde za cílem ODS, nebo se vzepřít.  Stanovit si cíle a za tím jít. Ty zákony co vlastně teď chce vláda prosadit,  jsou celé proti smyslu toho všeho, proč lidé ODS volili. Volné podnikání, nízké daně,malý stát.

Jestli to tak půjde dál a ODS s tím něco neudělá, tak  pan Schwanzerberg a pan Kalousek  to mají  rozehrané tak, že i ta Hluboká bude Schwanzenbergrů,  co nám po Bílé Hoře vyvlastnili .

Vím, čeho se ODS bojí,že pan Kalousek se dá dohromady se všemi, že je mu to jedno s kterou stranou a to nevěděli dřív?

Řeknu Vám jenom maličkost. Když začalo podnikání a ještě i po roce 2000 bylo tady okolo moře malých firem, kluci mladí byli na to hrdi, že mohou mít firmu, dělali vše možné: pokrývače, zedníky, stolaře, čalouníky a byli rádi a ukázali i svým ženám aby se podíval, že také něco umí, že nejsou jenom někde u ponku, že sami udělají dobrou práci, že dovedou vést lidi, že se postarají o rodinu  a dostanou za to dobře zaplaceno.Teď všichni lidé šetří, už se tolik neopravuje a kluci  na to pomalu kašlou. Proč by to dělali? Všichni  na to kašlou. Zvyšují se  jim daně náklady na život, energie, voda nájmy, tak to udělají na černo, tak jak doktoři, nechají si radši zaplatit do kapsy.

A. Reček 8.9.2012 8:03

Autor opomenul to, že

o značný úpadek počáteční popularity vlády se postarala VV partaj a pak některé doslovné zmetky v reformních zákonech.  A když se k tomu přidají průšvihy některých vlivných činitelů na ministerstvech, pak máme zdejší blbou náladu mezi obyvatelstvem takovou, jako teď pociťujeme.

P. Maleček 8.9.2012 7:41

Blbne ze slávy předků

Karel Schwarzenberg udělá cokoliv pro kohokoliv, kdo mu nabídne ministra zahraničí. Jeho chorobná touha zapsat se do historie aspoň funkcí, když už ne výsledkem a tím se aspoň trochu připodobnit svým úspěšným a známým předkům mu zcela zatemnila rozum. Začal s Bursíkem, teď má Kalouska a vždy tu kdysi demokratickou ODS (tak dva roky).

Spojí se s kýmkoliv kdo mu umožní utlumit jeho závist na slávu a moc jeho předků. Druhou podmínkou je, že mu nesebere rodinný majetek. Jinak by se kvůli touze být někdo spojil třeba i s komunisty. Ve důsledcích jejich politiky už totiž mezi nimi a duem ODS a TOP-09 není žádný velký rozdíl.

L. Písařík 8.9.2012 7:29

Re: Přesně,

Jednoduché, paní K., když si vy nechcete koupit lokomotivu, musí ji Kalousek prodat někde jinde, jinak by výrobci lokomotiv neměli na chleba.

P. Pavlovský 8.9.2012 6:45

Dokud kníže nevysvětlí,

proč v Topolánkově vládě v demisi hlasoval pro nákup letadel CASA, jsou všechny další řeči zbytečné. (Kalousek i Parkanová hlasovali pro také; všichni tři byli ale tehdy ještě v jiných stranách).

J. Kanioková 8.9.2012 6:34

Přesně,

nechápu, proč se Kalousek tak urputně snaží o zvýšení tržeb za našimi hranicemi..