14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

GLOSA: Opožděné bubny

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marat 14.11.2008 12:48

Re: Gottwaldovi pohrobci... vojenská přísaha před rrokem 1989

Ale pane "z",máte pravdu.Jenže snad každý tu přísahu považoval jen za nezávaznou formalitu.Já také už více jak před padesáti lety s rukou na mašinkvéru něco takového zablábolil,bylo to ovšem daleko kratší a potom podepsal jakýs cár papáru.Nikdy jsem  na tu bezvýznmanou pitomost nevzpoměl.Po prouštění z krimu jsem ale na OVS prohlásil, že nikdfy za ten stát bojovat nepůjdu,nedal bych kapku potu natož krve.Takže jsme tím tu tehdejší pitomoučkou formalitu odvolal.Takových blbosti,takových formalit v ČSR bylo a nevím,že by je někdo bral vážně.Vždyť tá vojenská přísaha byla něčím,jako ty socialistické závazky,které si většina občanu dávala jako na běžicím pásu.(Kromě mě.) Nikdo ani ty socialistické závazky nebral vážně.

Pepino 14.11.2008 12:48

Re: vyzva

Teď promluvil pravý demokrat.

milan007 14.11.2008 12:26

takže chcete pane Vernere říci

že je to vlastně v pořádku a ku prospěchu krajů.  Proč to tedy neřeknete rovnou a opisujete to mnoha slovy. Nebo že by jste se svým názorem zásadně nesouhlasil, jak bývalo zvykem kdysi ??

janoryna 14.11.2008 12:22

Re: Gottwaldovi pohrobci...nikoliv, revival

který je výsledkem politiky pravicových stran. o komunistech se píše v souvislosti se starým režimem, ale na rozdíl od demokratických stran nikdy v spouvislosti s tajemným sponzory lájošem báčim, skandály s privatizací nebo neprůhlednými veřejnými zakázkami. a taky neo přeběhlících.

Milan 14.11.2008 12:22

Re: Gottwaldovi pohrobci... vojenská přísaha před rrokem 1989

No a ??Když vynecháme ten socialismus,tak ta přísaha je podobná dodnes,tak vo co GO ??:-D:-D

janoryna 14.11.2008 12:18

před rokem 89 to bylo jenom 7 statečnýc, po

20 letech jsou miliony bojovníků proti komunismu. starší pamatují, jak po válce přibývalo bojovníků proti fašismu...něco už pamatuju takže i mnohé komunisty před rokem 1989. v partaji nezůstal ani jeden, mnozí však aktivně zakládali občanská fóra a pak vstupovali do demokratických pravicových stran. někteří dokonce pronikli až na nejvyšší místa. takže nevím, kam všichni přisluhovači bývalého režimu zmizeli. neznám již ani jednoho, který by měl komunistickou minulost.

j 14.11.2008 12:16

Re: Gottwaldovi pohrobci... vojenská přísaha před rrokem 1989

Málem jsem se obsypal když jsem četl tuto přísah. Vždyť já jsem jim přísahal věrnost.

z 14.11.2008 11:53

Re: Gottwaldovi pohrobci... vojenská přísaha před rrokem 1989

"Já, občan Československé socialistické republiky, vědom si své čestné vlastenecké povinnosti, přísahám před bojovou zástavou věrnost pracujícímu lidu vedenému Komunistickou stranou Československa. Slibuji, že budu vojákem statečným a disciplinovaným, že budu důsledně a iniciativně plnit ustanovení vojenských pořádků, rozkazy velitelů a zachovávat vojenské tajemství.

Svědomitě se budu učit ovládat vojenskou techniku a zbraně svěřené mi pracujícím lidem, a připravovat se na boj, aby jsem mohl na rozkaz prezidenta a vlády Československé socialistické republiky co nejlépe bránit svou rodnou vlast a její socialistické zřízení proti každému nepříteli.

Pro obranu socialismu jsem vždy připraven stát pevně v řadách ozbrojených sil Československé socialistické republiky po boku Sovětské armády i armád ostatních socialistických zemí v boji proti jeho nepřátelům a nasadit i svůj život za dosažení vítězství.¨

Tak přísahám !"

Alfons 14.11.2008 11:37

Natěrač v modré kombinéze umí natírat

a natěrač v červené kombinéze neumí natírat.

Karyna 14.11.2008 11:37

Re: Pražáci neselžou!

Pan senátor Kubera prohlásil v radiožurnálu, že v Praze by vyhrála volby i cvičená opice, protože všichni Pražáci mají nadité kapsy a žijí si nad poměry ostatních regionů. Tak nevím.

K.Oblich 14.11.2008 11:25

Re: inu uvidíme

Bohužel příliš přeceňujete voliče. Jestli se rozhlédnou po okolí, pak je po nějakém zapomenutém pytli cementu, který by se dal ukrást. A pracovní přítežitosti? Ale fuj!

Pete Brich 14.11.2008 11:22

Na 10 mil. obyvatel má ČR asi 15 vlád. Navrhuji 14 z nich zrušit, ponechat jen vládu jmenovanou prezidentem a

přejít na strukturu: centrální orgány - okresy, která tu fungovala po zrušení KNV až do jejich znovuvzkříšení.  Ukazuje se, že máme málo politiků na to, aby kvalitně bylo obsazeno centrum, natož pak kraje. A umělou plnou zaměstnanost už nemusíme vykazovat.

Ušetřily by se nemalé finanční prostředky, které má tento umělý mezistupeň na "provládnutí" a občanu by se zkrátila cesta k centru a zvýšil vliv na centrum.

Možná že toto umělé rozparcelování je příprava na rozebrání ČR mezi evropské regiony po ratifikaci Lisabonské smlouvy, které je už namalováno.

PB

PROKOP BUBEN 14.11.2008 10:52

Re: Já budu bubnovat dál.

Dobře - ovšem pozor na věc.....Velký Kormidelník na Hradě se dívá.....

Vavrinec 14.11.2008 10:41

vyzva

jakekoliv usneseni krajskych organu, na kterem se budou podilet komunisti povazuji za nicotne a  pro me nezavazne, neb nejsem znovu ochoten prijimat rozkazy techto zlocincu i kdyby je znovu volilo 99% lidi. Doufam, ze nas bude vic. 

StandaT 14.11.2008 10:24

Já budu bubnovat dál.

Já budu bubnovat dál.

VL 14.11.2008 10:21

Re: LIDE BDETE!

ovšem chybí Vám tam závěr. Celý citát je "Lidé bděte, neblbněte, nebo se sem nevejdete" ;-)

w 14.11.2008 9:59

Gottwaldovi pohrobci...

no a co se divíte, stačí si přečíst x-logii otce tvůrce Neviditelného psa, nic proti němu, proboha!, Češi jsou v podstatě komančové, část je prostě rudá, část s nimi sympatizuje a zbytku prostě nevadí, těch, kteří jsou opravdu a skutečně proti nim,  je žalostně málo a se zoufalstvím sleduje, jak naše pravice (je ODS pravice? pozor na dělení občanstva vpředu) sleduje pouze svoje zájmy a na mínění a potřeby voličů kašle.

Hans z dědiny 14.11.2008 9:53

Re: Pan Verner si protiřečí

Jaký útok? Napsalo krajských vládách? Napsal! A existují? Leda v hlavě Pablbka, Dráta, některých novinářů a pak možná ještě pár pomatenců.

To, že Verner souhlasí s US základnou je sice fajn, ale nedává mu to právo psát blbosti.

ranbow 14.11.2008 9:40

inu uvidíme

Před příštíma parlamentníma volbama se voliči rozhlídnou po okolí a řeknou si, jakpak nám tu komunisté a soc.demokraté v krajích vládli? jestlipa se tu postavilo či opravilo víc škol, nemocnic, vzniklo víc pracovncíh příležitostí, více nových komunikací, žije se tu v kraji lépe, bezpečněji- A proč nedat takovým schopným soudruhům šanci pracovat na vyšší úrovni v parlamentu..a nebo naopak -...

latimerie podivná 14.11.2008 9:39

Re: To je zvláštní,

Řeč není o nacistech, ale o tom, že komunisté byli neschopní, ale současná garnitura také není výhra. Dále je řeč o tom, že Když je zle, hledá se třídní nepřítel aby bylo na co strhnout pozornost. ať se Vám to líbí , nebo ne, metody jsou stejné a přijít se zákazem komunistů  po 20ti letech je tak trochu pozdě. Zákaz měl přijít ihned. Inu prý nejsme jako oni. A jací vlastně jsme? Já možná patřím do minulosti, ale vy se chováte jako moje prababička když říkala : Musí to být pravda, protože to psali v novinách. Ve Vašem případě se ani nemusím ptát v kterých.

Liberál, který se poučil 14.11.2008 9:39

Re: Probuďme se!

Jestli se mi bude na úřadě (třeba krajském) 19 let po revoluci, která měla se svinstvem skoncovat, zase roztahovat komunistická tlama ("demokraticky" zvolená, ovšem, zato dokonce předlistopadová), pak bohužel nejde o strašení. Někomu to vyhovuje (já říkám chátře), já bojoval s komunistickými zločinci prakticky celý život a nehodlám přestat ani nyní, kdy se oknem vrací, co národ ve světlé chvilce vykopl dveřmi.

Česká mouka vítězí ! 14.11.2008 9:39

Pražáci neselžou!

Neuvědomělí voliči mimo Prahu (nejde je holt vyměnit) selhali

Volit by se mělo jen v Praze a výsledky aplikovat na celou republiku.V Praze jsou lidi nejchytřejší .

hank 14.11.2008 9:38

Re: LIDE BDETE!

Bendl, soudruh, co omílá komunistickou mantru, že fašizmus a socializmus jsou jedno? Holt ten VUML, ten vám vypatlal mozky nadlouho.

hank 14.11.2008 9:36

chudáci čeští "demokraté"

jakmile skutečnost neodpovídájejich představám, v ten moment je jim demokracie putna.

Ruda 14.11.2008 9:35

LIDE BDETE!

Toto napsal Julius na Pankraci,po te co ho jeho komunisticka manzelka poslala na opratku nacistum.

hank 14.11.2008 9:34

Re: Pan Verner si protiřečí

spíše váš nesmyslný útok je pitomý, neb jeho základ je kouzelný: jde o redaktora Práva, že soudruhu modrý svazáků?

Vernera nemám rád , mimochodem, zato že prohlásil v radiofóru, že ne jednu ale co nejvíce amerických základen. To se k vám nedostalo, jináč by jste asi horoval, že?

hank 14.11.2008 9:32

Re: Probuďme se!

liberál, komunista nebo katolík, co se údajně poučili se pořád jeví, že se nepoučili. Minimálně v tom, že lež věčně nevydrží, a strašení ani tolik. Tak dlouho strašila cirkev až se stala marginální, tak dlouho strašili komunisté, až to nudilo. Tak dlouho se straší světovým terorizmem, až se na jeho podporu musí dělat akce, aby ho ještě někdo bral vážně. A tak dlouho liberálové vzkládali o svobodě, až jim yačala překážet. A o jejich ekonomických mantrách se momentálně přesvědčujeme.

Lidi bděte platí pořád. Ale zejména bděte před manipulátory každé barvy.

Hans z dědiny 14.11.2008 9:29

Pan Verner si protiřečí

Ne jedné straně mluví o tom, že na kraji se nic důležitého neschvaluje a na druhé straně mluví o krajských VLÁDÁCH. Tuhle kravinu podstrčili novinářům Dráth s Potroubkem, aby patřičně zvýraznili své vítězství. Kraj ale nemá parlament, má jen ZASTUPITELSTVO, nemá premiéra, ale jen HEJTMANA a tomu pomáhá RADA a ne vláda. Ale to pitomý novinář nepochopí.

t.smilauer 14.11.2008 9:21

Re: To je zvláštní,

Už svým nickem naznačujete, že patříte někam daleko do minulosti, a o tom, co se dělo ve 20. a děje v 21. století, máte velmi mlhavé představy. Zajímalo by mě, zda stejným metrem měříte i nacisty?

Pepek 14.11.2008 9:21

Re: Ano, hodní komunisté

R^