28.5.2024 | Svátek má Vilém


Diskuse k článku

GLOSA: Ondráčkovo chucpe

Říkáme-li „tohle by se tam a tam či tehdy a tehdy stát nemohlo“, riskujeme, že nás někdo usvědčí z omylu. Ale u komunistického poslance Zdeňka Ondráčka to riskneme.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Sinnreich 7.12.2016 16:42

Meine Ehre ist Treue

V Pohotovostnim pluku pouze plnil rozkazy svych nadrizenych. To , ze zustal verny svym komunistickym idealum ho pouze slechti. Kddyz uz Sametova revoluce nepozadovala duslednou "dekomunizaci", pak je z pravniho hledisska vse v poradku. A o moralce se tady prece nebavime.

M. Krátký 7.12.2016 14:30

Na každou svini se vaří voda

dočkej času jako husa klasu - tečka CZ

M. Pivoda 7.12.2016 10:27

Občané chtějí žít v budoucnosti, ne v minulosti

Vidím tu situaci se státními 90 miliony zcela jinak.

Totiž, má se raději vydávat 90 milionů na zkoumání naší minulosti a současně 0,-- Kč na zkoumání naší budoucnosti?

Občané chtějí žít v budoucnosti, ne v minulosti - a pokud možno bez policie.

J. Jurax 7.12.2016 23:23

Re: Občané chtějí žít v budoucnosti, ne v minulosti

Ano - za to bez policie Vám mafie i galerka pošle příspěvek.

A kdo nezná svou historii, její průsery si zopakuje.

P. Rudolf 7.12.2016 9:04

Teď vážně

Ondráček je členem KSČM, předtím byl krátce v KSČ. Absolvoval policejní školy a tudíž asi má k problematice policie blízko. Že požaduje větší peníze pro policii je pak normální a že je chce získat na úkor organizace, která má za úkol odhalovat špínu jeho soudruhů, je taky vcelku logické. Na tom není nic chucpe, naopak, brambory jsou v řádku.

Svoboda této země není reálně ohrožena nějakým Ondráčkem, ani šedesáti dalšími pitomci, kteří se podepsali pod návrh zákona, trestajícího urážku prezidenta. Takových pitomých, dávno přežitých zákonů je ve svobodných západních zemích plno. Svoboda by tady byla ohrožena až tehdy, kdy by takových Ondráčků začalo rapidně přibývat. A to se, dle sice pomalu, ale jistě klesajících preferencí jeho strany neděje.

Svobodě v této zemi může být naopak nebezpečný narůstající fašismus. A na ten je potřeba se zaměřit. Komunisté jsou už jenom historické harampádí.

M. Drašner 7.12.2016 10:36

Re: Teď vážně

Kdysi před lety jsem četl v knize sepsané Josifem Vissarionovičem dopis NSDAP (zřejmě ještě z dob plodné spolupráce), kde je nazýval "bratry národně socialistickými dělníky". Nejen proto, ale i ze studia idejí komunistů i nacistů (autor si je plete s fašisty, což je něco dost jiného) mi jasně vyplynulo, že se v obou případech jedná o levicová hnutí. Stejně tak současné vládnoucí elity EU a donedávna i USA jsou značně doleva (zavádění newspeaku, politické korektnosti, totální kontroly atd.). KSČM je tedy jen vršek ledovce levicového hnutí, které politickými cestami prosazuje to, co se JVS nepodařilo silou.

P. Princ 7.12.2016 10:40

Re: Teď vážně

Chucpe = (logika ≠ etika)

P. Rudolf 7.12.2016 11:28

Re: Teď vážně

No právě. Ondráček ani logiku ani etiku komunistů nepřekračuje. Dělá přesně to, co od něj jeho voliči očekávají.

V. Karda 7.12.2016 11:37

Re: Teď vážně

Máte naprostou pradu soudruhu Rudolfe. To od něho vy komouši očekáváte.

P. Rudolf 7.12.2016 12:53

Re: Teď vážně

Jelikož jsem už dávno zjisti, že nejvíc dnes všechno svalují na komunisty ti, kteří se za jejich vlády chovali nejzbaběleji, tak si vás umím docela přesně, Kardo, zařadit.

J. Jurax 7.12.2016 23:35

Re: Teď vážně

Komunisté jsou už jenom historické harampádí - no, možná, ale spíš ne.

Koneckonců i fašisté jsou dnes taky jen historické harampádí, a nacisté taky. Jako komančové. Nebo spíš ne?

Současné hrozby dneška jsou ale jinde - islám a migrace a nevůle EU bránit si hranice, neschopnost rázného postupu proti islámu jako rakovina rozežírajícímu západní Evropu, něco, co se vágně označuje jako neomarxismus, aniž by jím bylo a přesto je to nebezpečné, zelení a rudozelení teroristé, sociální stát na dluh, levice ovládající EU, taky EU chtějící evropský superstát pod knutou brusele, hrozící nedostatek vody, klimatické změny a politicky motivované vyhazovaní peněz do hayzlu na boj s emisemi CO2 a na mnohé jsem ještě zapomněl.