3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

GLOSA: Neříkali jsme to?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pa 19.11.2009 2:47

Hrozný a předpotopní volební systém,

který umožňuje pouze volbu lidí,kteří hlavně parlamentní strany vedou. VOLEBNÍ SYSTÉM NEUMOŽŇUJE JE NEVOLIT (ty lidi,kteří všechny strany vedou).Drží se vedení mafiánskými metodami a korupcí všeho druhu, 20 let pořád stejní blbci. Ne a ne se jich zbavit. Co můžou přinést nového? Jen a jen poplatky,příplatky, doplatky a nové daně. Už jsme na 75 % ní daňové zátěže obyvatel, důchody jsou na 35 % prům mzdy, deficit státního rozpočtu hrozí,že to bude ještě horší.  Nakopme je všechny konečně do zadele a NEVOLME JE.

Kolumbo 17.11.2009 22:36

našim problémem

je dost divná představa o demokracii. Představte si vesnici, kde budou lidi rozděleni zhruba půl na půl stran svých představ o dovolené, přesto však budou trvat na dovolené společné /nájem autobusu je levnější než několik minibusů/ a tak budou "hlasovat" - na hory nebo k moři? Výsledkem "demokracie" bude skoro polovina naštvaných a otrávených, co budou mít vztek na sousedy patřící k "vítězné" straně. Proč za takové konstelace neumožnit, ať si lidi jedou na dovolenou podle vlastních preferencí, jak se vzájemně domluví , sami nebo ať třeba nejedou nikam a zůstanou doma u svých králíků? Kdyby skoro všichni měli na dovolenou stejný pohled, bylo by najmutí autobusu optimálním a nejvýhodnějším řešením. V situaci, kdy se názory různí, vůbec nejde o optimální řešení, ale o řešení, které má potenciál obec na dlouhou dobu rozvrátit. I v naší republice se z nepochopitelných důvodů snažíme o "jednotné řešení" v situaci, kdy jsou obyvatelé rozděleni zhruba půl na půl. Proč raděj nesnížit daně anezrušit povinná "pojistná" , ať si každá skupina obyvatel řeší svoje problémy po svém? Stát  neumí nic jiného než používat silová a násilnická řešení. Nejlepší by bylo, kdyby se rozpadlo i Česko, nejlépe na základě životní filosofie jednotlivců. Už mne nebaví  makat na profesionální vyžírky, kteří si myslí, že mají prostě "nárok" na všechno, co vidí.

Liška 17.11.2009 22:03

Politický mandát?

Čermák mele blbosti a čtu tady, že dokonce na zakázku pro zahraničí! Jestli je nynější premiér Fischer oblíbený nevím, že to tak třeba píší novináři, je možné. Ale ti už napsali pitomostí tolik, že bych tomu moc nevěřil. Fakt ovšem je, že Fischer má oprávněný mandát a to politický, neboť si jej zvolili ti námi zvolení politici, kteří vládnout sami neumějí a tedy udělali asi rozumnou věc! Tak proč Fischera zpochybňovat! Že někdo potřebuje do všeho prndat, chápu.

Queribus 17.11.2009 23:28

Bylo by dobré,

kdyby jste si ten článek přečetl znova...

Freeman 17.11.2009 20:13

Oblíbený Fišer?

1) dnešní politika je pouze důsledkem volebního systému - ideje jsou zapomenuty (dnešní ODS má k liberální politice hodně daleko) a na pořadu dne je boj o peníze. Místo opravdových reforem zdravotnictví, důchodů situace stále nezvratně spěje k budoucímu průšvihu. Jelikož panuje patová situace tak se všichni chovají patově a mnozí přemýšlí pouze jak na tom teď vydělat.

2) Fišer může být oblíbený jak chce ale zatím neřešil de facto nic moc vážného. Až by šlo do tuhého a opravdu by se začalo vážně řezat nebo dokonce něco opravdu reformovat (otázka je co a jak), tak bych ty dnešní chvalopěvce rád viděl. 

 

Vykuk 17.11.2009 21:27

Re: Oblíbený Fišer?

Máte pravdu, pane Freemane! R^ Máte recept na změnu? Obávám se, že neexistuje. Takže musím tímhle marazmem s nadhledem (a trochu i s pohrdáním) projít a neodřít si záda. Božíbojovnictví už nefunguje. A vítězství pravdy a lásky nad lží a nenávistí je hluboký omyl. Odporuje to přírodním zákonům. Morálka se nedá vytrubovat. Ta se musí kousek po kousku  pomalu stavět. Velké cíle jsou na nic.

Vykuk 17.11.2009 17:45

Je zcela zbytečné doporučovat, co by se mělo udělat, aby bylo líp. NEBUDE !!!

Jediné co je třeba (než my důchodci odejdem na věčnost) je dožít za vlády těchhle diletantů a nemyslet na to, že to vše splatí naši potomci. Splatí, ale to si budou muset narovnat (bohužel) oni sami.Našim vnoučatům, to půjde(pokud se neuplatní jinde ve světě) snáze, většině dětí závisláků na sociálním státu hůř. Proti vítězství ČSSD v příštích volbách nelze nic dělat. Důležité je, aby ČSSD zvítězila jen o malý kousek procenta. Pak zmnoží své sliby, z nichž budeme mít prospěch i my. Zatím beru zavděk 13. důchodem, odstraněním poplatků ve zdavotnictví a další jistě ČSSD ještě vymyslí.  KKD. Pro jejich nepatrné vítězství udělám jediné. Budu volit ODSku. A ještě budu strouhat mrkvičku, že mi ty "dary" jakožto modrému hajzlovi nemůžou upřít. No a kdyby to snad krachlo, tak mám něco ve štrozoku a ve zdravotnictví začnem zase uplácet. Takže: spasit tento náš svět nelze, jde jen o to, nějak to dožít. Že je to smutné? Já za to nemohu. Hlavně že se bude globálně oteplovat a budem platit míň za energie. Všechno zlé je pro něco dobré.

honza 17.11.2009 18:18

Re: Je zcela zbytečné doporučovat, co by se mělo udělat, aby bylo líp. NEBUDE !!!

řekl bych, že né Vykuk, ale chudák až ha... .

Vykuk 17.11.2009 18:42

Re: Je zcela zbytečné doporučovat, co by se mělo udělat, aby bylo líp. NEBUDE !!!

Jen bych potřeboval vědět, z které pozice mě na toho chudáka pasujete. Zleva? Zprava? Nebo zásadně? Já jsem podobně přežil komunismus. Jen pro úplnost musím dodat, že jako syn továrníka jsem s nimi nekolaboroval (ani kdybych chtěl, ale já nechtěl) a tlačili mě pořádně dolů. Vždy jsem se z toho dostal vlastní silou (a taky s trochou štěstí). A jaký máte Vy, pane Honzo,  recept na nápravu věcí veřejných. Máte radost za svých dětí, případně vnoučat. Já ano. A důležité je, že já sám se na chudáka necítím. Ani ostatní za chudáky nemám.

Mára 17.11.2009 15:57

Češi mají ve vládách mnoho lidí nečeského původu.

Evidentně něco děláme špatně. Poslední premiér není nic moc, ale je oslavován židovskými masmédii jako spasitel (pochopitelně je z jejich kmene). Schodek rozpočtu 150 miliard umí udělat každý Franta od lopaty. Otázkou je, proč si nedokážeme prosadit přímou demokracii a zatnout tak politikům tipec.

Otakar 17.11.2009 13:55

Proč si porád myslet, že si to vše zasloužíme - na vině je jen naše pasivita.

Byla jen dvě klidnější a tvořivější období vlád a to 1992-1996 a 1998-2002 vše ostatní nestálo za nic, ale můžeme si za to sami - dovolujeme aby politiku dělali všehoschopní darebáci, kteří mastí kapsy sami sobě. Je obtížné volit strany když v jejich čele jsou existence, které nejsou schopni oslovit občany a nadchnout je pro svou vizi rozvoje státu, protože žádnou nemají. Budete volit ČSSD s Paroubkem, Rathem a Zaorálkem - já,ne. Budete volit ODS s Topolánkem, Langrem a Vodrážkou - já, ne. Koho tedy jiného "rudochy" ,Lidovce, Zelené idioty, ani náhodou - ty si skutečně nezasloužíme - nějakou jinou pidistranu - to nic dobrého nepřinese, TOP 09, ale to je jen skryté "Havlovo bratrstvo kočičí pracky". Je čas aby ČSSD a ODS udělali něco pro sebe a pro nás vyměnit lídry za schopné nové politiky, je to těžké, ale bez toho to nepůjde. Že nemáme na to lidi - to je blbost  - právě Fišerova vláda to dokazuje,že  schopné lidi máme. Havel byl mimořádně neschopný president, ale dovedl si dát poradit a obklopil se schopnými lidmi. Klaus je zase mimořádně schopný president, ale jeho tým s těmi nejlepšími má pramálo společného..Je otázkou kdo za celou touto nepřehlednou politickou situací stojí, zda má v rukou otěže, nebo alespoň provázky a nebo se  situace řítí do neznáma jako vůz bez kočího. Pak se nedivme, že i "úřednická" vláda chovající se alespoň slušně a profesionálně vyvolá u občanů nadšení, ale ti to mají v rukou sami - koho si v květnu zvolí toho budou mít , včetně toho zasloužení.

honza 17.11.2009 18:27

Re: Proč si porád myslet, že si to vše zasloužíme - na vině je jen naše pasivita.

souhlasím s Vámi, ale nespoléhejte na úřednickou vládu,ta je tu proto,aby nás pomalu utahovala a je vedena zase těmi samými co jste již zmínil.Ze stran ČSSD a ODS nemohou vyjít pořádní a čestní politici, to Vám dá snad i logika a ani z jiných stran, které tam jsou od privatizace,Je to totíž vzniklá parta , která když na to přijde použije manipulaci s volbama a další prostředky.

Dr. Troškrt 17.11.2009 23:52

Re: Proč si porád myslet, že si to vše zasloužíme - na vině je jen naše pasivita.

Dost by mne zajímalo, proč volba některé malé strany "nic dobrého nepřinese". To vám připadá lepší volit stále stejné darebáky a doufat, že se polepší? To tedy žasnu nad takovou moudrostí.

Jakub 17.11.2009 9:58

Díky za každé ráno

 Kdy se probudím a vádne nám Fišer. Až se to změní budu vstávat s vědomím, že nám vládnou darebáci.

Náhodný kolemjdoucí 17.11.2009 11:44

Re: Díky za každé ráno

R^R^R^

hanebnej panchart 17.11.2009 13:38

Re: Díky za každé ráno

Tak ho zvolme kralem a bude vladnout do smrti;-D

Mára 17.11.2009 16:01

No ještě tohle.

Nerad bych se probudil jako občan Izraele, žijící v jeho evropské enklávě, dříve nazývané ČR.

honza 17.11.2009 18:30

Re: Díky za každé ráno

vždyť on ale nemůže udělat nic jiného, než co mu dovolej vyvoleni,nebuďte bláhový,nic se nezmění akorát to, že nás utáhnou u krku,uvidíte.

Martin 17.11.2009 9:48

ale ne

Kouzlo Fischera  tkví v tom, že všechna zásadní  rozhodnutí odkládá a přehazuje na příští vlády - a zbytek rozhodnutí nechává na dohodě Paroubka s Topolánkem. A takové politiky  mají lidi rádi - ale nedejbože, aby Fischer začal rohodovat o věcech, jako je zdravotnická reforma, důchodová reforma, těžební limity, privatizace letiště atd. - to by hned jeho popularita strmě letěla dolů. 

Ruda 17.11.2009 10:31

Re: ale ne

:-D:-D

Kanibal 17.11.2009 10:38

Re: ale ne

Tak kdo má tedy lidem vládnout? Ten, který nic nedělá nebo ten který také nic nedělá, ale drží lidi tvrdou rukou na uzdě? Tak si čecháčku vyber. ;-D

Martin 17.11.2009 11:18

Re: ale ne

To jsou do vás v celku irelevantní a demagogické otázky, nemyslíte? Fór je v tom, že téměř žádná politická rozhodnutí nikdy nepřinesou politikovi kladné body v oboru sympatie. Téměř každým rozhodnutím politik potěší maximálně 1/3 lidí, ale 2/3 tím zároveň naštve. Kdo nic nedělá, nic nezkazí - to v politice platí dvojnásob a největší kritiku si odnášejí většinu ti, kteří odvedli nejvíce práce. A nejsympatičtější bývají většinou ti, kteří nic nedělají a nebo ti, o nichž lidé nevědí, co vlastně dělají.

lucinapes 17.11.2009 12:00

Re: ale ne

R^ 

jk 17.11.2009 17:28

Re: ale ne

máte naprostou pravdu, viz nejpopulárnější politici Buzková, Sobotka apod.

Kajan 17.11.2009 9:27

Zdravím všechny ty, kteří se o převratu 89 nepodělali strachy a nemysleli jen na sebe, ale také na své děti a jejich budoucnost ! Tím, že měli v první řadě na zřeteli svobodu, tedy kapitaismus !!! A takových nás bylo setsakramentsky málo !!! Dzp.

Frank 17.11.2009 10:46

Re: Zdravím všechny ty, kteří se o převratu 89 nepodělali strachy a nemysleli jen na sebe, ale také na své děti a jejich budoucnost ! Tím, že měli v první řadě na zřeteli svobodu, tedy kapitaismus !!! A takových nás bylo setsakramentsky málo !!! Dzp.

Ty jsi horší, než dýmějový mor.

Náhodný kolemjdoucí 17.11.2009 11:44

Re: Zdravím všechny ty, kteří se o převratu 89 nepodělali strachy a nemysleli jen na sebe, ale také na své děti a jejich budoucnost ! Tím, že měli v první řadě na zřeteli svobodu, tedy kapitaismus !!! A takových nás bylo setsakramentsky málo !!! Dzp.

a teď je VÁS už víc?

Náčelník Skvrnitý ocas 17.11.2009 9:20

Kam se poděl vtip?

Pane autore, ve výroku "Každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží" se o volbě přece nic neříká, tuto myšlénku nám vnucujete: "My jsme si Fischera nezvolili, tedy si ho nezasloužíme." To je vaše konstrukce.

Provádíte hluboký rozbor výroku, který je vtipný sám o sobě. Zasloužíte cenu plukovníka Krause von Zillerguta: "Tedy okno, pánové, ano. Víte, co je to okno?"

Lol 17.11.2009 7:23

Po vlolbách budou opět vládnout volové

Vůl vznikne tak, že se nechá zvolit.

Kresinka 17.11.2009 3:35

jedním z největších omylů

je proklamace, že si ve svobofných volbách zvolíme svou vládu. Ani náhodou, Volební systém, jako je ten náš, umožňuje maximáně zvolit politickou stranu. A to, aspoň mně, nestačí. Řekněme že chci volit MirkaTopolánka, Přemysla Sobotku, Jiřího Pospíšila, Tomáše Topfera, ale že zdaleka nechci volit Ivana Langera, Marka Bendu, Petra Tluchoře - uvádím tu pouze příklad, ale asi je jasné, co tím míním. Naopak bych ráda viděla zvolené  i politiky z jiných stran, třeba Ondřeje Lišku, ale rozhodně ne duo Zubka - Jakubka, od Topíků  Miroslava Kalouska a pochopitelně i knížecí duo Schwarzenberg - Lobkowicz.  I u lidovců bych vyhrábla jednoho-dva, ba dokonce i u sociálních demokratů bych někoho objevila, i když si zrovna nemůžu vzpomenout. A co je nám to platné, když ani usilovný, kroužkováním nezajistíte svému oblíbenci preference ?