29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

GLOSA: Nečasová na iDnes

Jana Nečasová se stala „celebritou“ a je s ní velký rozhovor na iDnes. Na rozdíl od většiny diskutujících čtenářů se domnívám, že se jedná o vykalkulovanou předvolební aktivitu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Ficek 5.10.2014 4:42

ODS již dlouho znamená :

Odporný Defraudační Spolek.

O. Prochazka 5.10.2014 8:45

Re: ODS již dlouho znamená :

A vy jste obyčejný komunistický filcek.

J. Rechnovský 4.10.2014 21:59

Odchod ODS

Jsem voličem ODS z roku 1992. Poté už nikdy. Jsem převědčen, že ODS představuje příklad bezskurpulozní výměny ideí za parazitní systém vykrádání státních zakázek a udržování moci. Regionální i celorepublikové sítě propojující politiky, státní úředníky a spřátelené podnikatele se rozšířily po celé republice a ohrozili samou podstatu demokracie. To nesmí být zapomenuto!

ODS nese největší odpovědnost za promarněnou příležitost na podstatně lepší ekonomický vývoj a znechucení většiny inteligentnějších voličů politikou.

Takže. Značka ODS je natolik zprofanována, že musí po zásluze vyhozena do politické žumpy. Jestli na to bude použita tragikomická madam nebo něco jiného je fuk. Je na ostatních politických stranách jestli přijmou do svých řad lidi, kteří se na vytvoření tohoto monstra podíleli...

J. Kanioková 4.10.2014 23:07

Tak to nesouhlasím.. nebo jen částečně..

""příklad bezskurpulozní výměny ideí za parazitní systém vykrádání státních zakázek a udržování moci.""

Ostatní strany na tom nejsou líp..

Evropa byla založená na křesťanských principech a zásadách. Měla duši a své morální zásady. A svědomí. Alespoň většinově. Všelijaké ismy nadělaly v těch hodnotách korozi.

J. Rechnovský 5.10.2014 11:07

Re: Tak to nesouhlasím.. nebo jen částečně..

Myslím, že jde o zásadní otázku, kterou nelze relativizovat. Po r. 89 mají daleko největší podíl na současném politickém marasmu pouze 2 strany. ODS a její nadmíru učenlivá následovnice ČSSD. Tato dvě uskupení již dávno vědomě zahodila svou poslední šanci na reformu. Stala se synonymem pro politiku jako nástroj ke krádeži veřejných peněz a arogance moci neschopných a všehoschopných.

V politice je důležitá symbolika. Pokud nechceme pokračovat v hlubokém úpadku důvěry společnosti v politiku a instituce státu, je nutné tyto dvě nejhorší značky demokraticky zničit. Tedy naprosto ignorovat u jakýchkoli voleb. Dále odkrývat jejich činnost (samozřejmě i dalších stran) a nemilosrdně trestat viníky.

J. Kanioková 5.10.2014 13:54

""a nemilosrdně trestat viníky.""

Ano, ano, ano..

Jenže za toto viním v nejvyšší míře JUSTICI. I policii, ale tu v menší míře, protože žábou na prameni byla (snad se to lepší) justice - Jičínští a podobní..

J. Rechnovský 5.10.2014 22:56

Re: ""a nemilosrdně trestat viníky.""

Vídím v tom 2 zásadní věci. Po roce 89 byla prosazena právní kontinuita s komunistickým právním systémem a naprostá většina komunistických "soudců" zůstala ve svých postech. Není třeba zdůrazňovat, že jejich morální profil se od některých souzených nijak zvlášť neliší. Byli a jsou schopni a ve značné míře i ochotni se zapojovat do politicko - ekonomických sítí. Viz např. Grygárek. U policie to bylo a je velmi podobné.

P. Vítek 5.10.2014 15:54

Re: Odchod ODS

Proc se tedy angazuje prof.Fiala?Nemyslite,ze jde o vic nez o prachy?Chudinko nenasycena

J. Rechnovský 5.10.2014 23:07

Re: Odchod ODS

Chování Fialy a také např. Svobody je těžko pochopitelné. Ještě si pamatuji jak koncem 90. let vstupovali do znemožněné a nahnilé ODA také noví lidé... 

Jinak nad zbytečnou osobní invektivou se zamyslete sám...

V. Čermák 4.10.2014 16:24

vidím 3 prognózy.

1. Zafunguje Kubiceho předvolební strategie- ODS do kytek,                                                    2. Zafunguje zákon Negace-Negace. Když kriminálnice Nagyová (-) kope (-) do ODS, mělo by výsledné znaménko býti (+). - ODS do nebe.                                                                         3. Bez ohledu na jakýsi článek a jakousi Nagyovou i jakéhosi Bartoně - ODS do kytek.

V. Čermák 4.10.2014 16:26

Re: vidím 3 prognózy.

Za úpravu si dávám černý puntík.

J. Kanioková 4.10.2014 15:27

ODS se odvařila schválením LS

Tehdy se silně projevilo, že se jinak mluví, a jinak jedná..

V. Váňa 4.10.2014 17:17

Re: ODS se odvařila schválením LS

Vážená paní Kanioková, ani nevíte, z jaké hloubi duše jste mi promluvila!!!

V. Váňa 4.10.2014 14:15

Vážený pane autore,

býval jsem skalním voličem ODS až do Topolánkovy éry.

Když přišel k moci tento sebevědomý, leč nedovzdělaný a hlavně nevychovaný pán, psal jsem tu několikrát o tom, že by ODS měla dát dohromady nějakou sebereflexi a k problémům se postavit čelem. (Pozn. možná marginální - česky správně není na čele strany, nýbrž v čele strany!)

Namísto toho v honbě za mocí protlačila tato strana schválení Lisabonské smlouvy...

Pobouření, které to v členské základně vyvolalo, ignorovala. Žádná seberelexe, vždycky se ti, kteří stranu vedli, pochválili, jak to děljí dobře.

No, a pokud snad nějaké pidipochybení uznali, tak to napravili - Nečasem a Nagyovou. Obávám se, že si fakt nemáte na co stěžovat.

Š. Hašek 4.10.2014 16:43

Re: Vážený pane autore,

Zůstávám jednoduchým (až zřejmě primitivním)  voličem strany, která vždy nabízela o zrnko prachu více jednoduchosti státu, jednoduchosti zákonů a jakous takous ochranu před všežravými socanskými lidumily. O nějaké české konzervativní pravici není možno hovořit. Na to jest třeba století.

Zbytek si dosaďte. A nepoužíval bych výraz skalní volič. Použil bych výraz samostatný či hodnotící situaci bez pošilhávání na reklamu politických nýmandů na každém sloupu.

Někomu stačí dvě strany, zbytek vlastní hlava a ruce, pomoc souseda, rodiny.

Někdo holt musí mít Babiše i s koblihou. A ušetřených třicet po návratu z operace za milion. Asi tak.

V. Váňa 4.10.2014 17:16

Re: Vážený pane autore,

Vážený pane Hašku, ještě před pár lety bych s Vaším názorem vyslovil jednomyslný souhlas se smajlíkem navíc.

Mě ODS opravdu neuvěřitelně zklamala. Možná, že ani ne tak ODS, jako její představitelé. Mám pocit, že si značku ODS ve finále zprivatizovali. A měli pocit, že jim stromy porostou do nebe. Proto jsem je přestal volit. Na rozdíl od Vás mám pocit, že už žádné zrnko navíc nenabízeli a nenabízejí. Že i oni se jen perou o koryta.

Jinak by se s Nečasem a Nagyovou nestalo, co se stalo. Nebylo by ani oněch třech nevinných poslanců...

Nebyl jsem a nejsem tomu rád. Nevolím Babiše ani s koblihou, ani bez ní. A z těch třiceti korun, věřte mi, dělají celostátně politickou záležitost téměř výhradně novináři. Zajdete-li si mezi lidi do hospůdky, zjistíte, že je trápí zcela jiné věci. Julínkovné je pouze zástuný problém.

V. Čermák 4.10.2014 17:19

Volte si koho chcete,

ale ta poslední věta mně připadá, jako že si úmyslně zakrýváte oči, abyste nemusel vidět, PROČ jde ODS do kytek a PROČ voliči volí jiné a v koblihách to není.

O. Prochazka 5.10.2014 8:46

Re: Vážený pane autore,

Tato strana protlačení LS neprotlačila.

V. Ondys 4.10.2014 12:57

:)))))))) Tohle je mnohem zajímavější

a je otázkou, zda podobnou zarputilost pochopí společensky příkladní voliči :))))))))) menšího zla:

„Oni mi řekli, že jsem sice byl zproštěn obžaloby, ale po morální stránce jsem nebyl nijak očištěn,“ řekl Macháček, jak přišel v Německu nejen o další práci, ale i možnost zobchodování vlastního patentu na výrobu stavebních tvárnic z papírového odpadu.

„Já po celou dobu nepobíral žádné dávky, propadl bych se hanbou, jít někam na úřad žebrat,“ řekl Macháček, který v době, kdy nemohl vykonávat slíbenou práci v zahraničí, přijímal doma i podřadná zaměstnání. „Za padesát korun na hodinu jsem skládal balíky v jedné soukromé firmě,“ uvedl příklad.

http://www.novinky.cz/krimi/349510-nezakonne-stihani-ho-pripravilo-o-praci-ted-chce-600-milionu.html

R. Hroza 4.10.2014 12:34

I ty, můj Brute?

Že i vy, pane Bartoň? Už tu ženskou proboha nechte na pokoji. Nebo to bude vypadat že jste úkolován vyvolávat před volbami cílené vášně. Čtu psa dost pravidelně a měl jsem o vás lepší mínění. Ale na mě asi nezáleží když jde o volby, že? Podívejte se na ten hnůj tady okolo, nahoře i dole? Toto jste chtěl?

K. Janyška 4.10.2014 11:55

S tím, že ODS bude před volbami dalšími smyšlenkami napadána

musí počítat a předcházet tomu. Fiala, který ji však sám pomlouvá, na to nemá nebo nechce mít... Dzp.

J. Jílek 4.10.2014 10:37

taky byste neměl lidem tu ODS připomínat.... :-)))

hned si vzpomenou na švýcarské konto a jiné prasárny...Nagyová je proti tomu Rosamunde Pilcher

F. Lesniak 4.10.2014 8:52

Vážený pane,

voličům není třeba nic připomínat. Drtivá většina z nich totiž po letech velice dobře ví, co je ODS a její členové za svoloč. A nějaká Nečasova matrace Nagyová v tom nehraje žádnou roli. Napsal jste jen další hloupost z řady svých hovadin.

J. Hanzal 4.10.2014 9:08

Re: Vážený pane,

Tak, tak, Nečasová II.(Nagyová) byla, je a bude pouze ubohá slepice, která shodou okolností byla obskakována kohoutem jenž byl náhodou premiérem. Jinak by po ní neštěk ani pes.

P. Lenc 4.10.2014 10:24

Re: Vážený pane,

Zajímavé.Na jednu stranu "ubohá slepice", na druhou stranu může za "všechno špatné", včetně kilogramů zlata a Rittiga.Čekám, kdy bude obviněna za zemětřesení v západních Čechách.Tak si to trošku ujasněte.A hlavně, dál věřte novinářským titulkům, Ištvanům a Šlachtům.

J. Kanioková 4.10.2014 15:22

:)))))))))))

P. Maleček 4.10.2014 8:17

Ano velmi potřebné mistrovské dílo

Inu máte pravdu autore - mistrovské dílo politické propagandy. Ale v tomto případě společensky velmi potřebné. Protože ODS je skutečně potřeba vymazat z politické mapy. JINAK SE skutečná ČESKÁ PRAVICE NIKDY NEVZPAMATUJE.

J. Urban 4.10.2014 8:49

Re: Ano velmi potřebné mistrovské dílo

V zásadě souhlas. Jen by mi ještě sedělo, kdyby dnes už byla stejnou měrou zdecimovaná i ČSSD - za všechny ty její Srby, Grossy, Svobody, Kavany, Doležely, Housky a mnoho dalších - kde jeden každý vydá nejmíň za jednu Nagyovou. Jenže novináři i voliči jsou holt ......

P. Papež 4.10.2014 10:21

Re: Ano velmi potřebné mistrovské dílo

Naprostý souhlas. Banda z ČSSD, která se s ODS dohodla a vesele s ODS kradla do svých kapes je stále u moci a relativně jsou v pohodě.

V. Čermák 4.10.2014 17:23

Re: Ano velmi potřebné mistrovské dílo

Relativné v pohodě jsou proto, protože to zatím dělají dobře. A já doufám, že jim to vydrží, protože jestli né, půjdou cestou ODS.