4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

GLOSA: Mozek je orgán, který...

Chtělo se mi napsat jako první slovo bohužel, leč bylo by to zavádějící. Republikou cloumá kauza reorganizace a sloučení protikorupčních vyšetřujících policejních orgánů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pernický 13.6.2016 19:36

Vina předků.

Pane Mertl a pane Rudolf,bezargumentačním napadáním pana Vlka st. projevujete špatný charakter . Vy nejste zkažení komunistickým školstvím a dobou,ale přijetím špatnosti od vaších předků.

I. Mertl 13.6.2016 21:09

Re: Vina předků.

Vskutku milé a důvtipné, pane Madisi Pernický! Vy jste měl příležitost se poznat s našimi špatnými předky? Snad jste přistihl mého dědečka pošťáka, otvírajícího cizí dopis, či druhý dědeček, železář z Růžodolu, Vám prodal vadný zámek, nebo moje rodinná prohnilost sahá ještě hlouběji do historie, nejspíš nějaký lapka, ne? Bohužel nemohu mluvit za zkaženého pána Rudolfa, ale jistě se tam nějaká špatnost také vyskytla, jak jste jasnozřivě poznal.

Jinak Vám osobně děkuji za vyjádřenou péči. Abych prokázal špatnost, přijatou od našich předků (bohužel nikoli společných s p. Rudolfem, pokud je mi známo), upozorňuji Vás, pane Pernický, že oslovujeme pane Mertle, pane Rudolfe, a že za čárkou necháváme pro snadnější čtení mezeru. Dále blahopřeji komunistickému školství a p. V. Vlkovi st. k takovému rytíři.

P. Rudolf 13.6.2016 21:48

Re: Vina předků.

Milý pane,

děkuji vám, že jste potvrdil mou celoživotní domněnku, že já nic - já muzikant, neb za vše nedokonalé ve mně vlastně mohou mí předci. Hned se mi neuvěřitelně ulevilo.

Jen o to víc teď lituji toho, že se někdo z mých předků nejmenoval Pernický, nebo alespoň Madis. To by panečku byly hned jiné geny (či gemy?).

I. Mertl 13.6.2016 21:54

Re: Vina předků.

Ale jak se za tím V. Vlkem houfují, co? Inu vlčí smečka. Abychom si dali pozor! (Na vzteklinu.)

P. Rudolf 13.6.2016 22:07

Re: Vina předků.

Moje známá chová Indické běžce, což jsou kachny. Jelikož jim dává nažrat, tak když vstoupí na zahradu, tak za ní běhají jako ovce. Ale těmi Španělskými slimáky prý taky nepohrdnou.

I. Mertl 13.6.2016 22:26

Re: Vina předků.

!!!

J. Rojšl 13.6.2016 10:02

Chovanec rozhoduje rychle, důmyslně, propracovaně, promyšlen

Už je mi víc jasné proč "pan" Chovanec rozhoduje rychle, důmyslně, propracovaně, promyšleně...

Absolvoval Západočeskou univerzitu v Plzni, na právnické fakultě, kterou absolvoval během 9 měsíců ...

Tak jaképak velké rozmýšlení - Tuhý trus řekl, že je ta policejní rošáda dobrá, nó a tak je dobrá a fertik, nezdržujte - podepisuji ....

K. Janyška 13.6.2016 9:57

Válka policajtů je zlá věc. Jsem pro sloučení policie.

Je to přísná organizace a musí mít šéfa jen jednoho. Šéfa, ne fugurku... Dzp.

P. Zinga 13.6.2016 7:36

Pouze pitomci mají jednoduchá řešení?

Dovolte mi citovat: "Jednoduše" neboli "simpel" je dnes rovnou postaveno na roveň "hlouposti"a "buranství".Německo onemocnělo težce na "Simplofobii", všechno zřejmé, všechno jasně poznatelné dostává reflexně razítko "Zamítnuto". Vinu na tom má agresivní strategie intelektuálních kruhů (a "osobností", které by k nim rády patřily) sebe a nohsledy pokud možno efektivně oddělit od plebsu a zajistit svým myšlenkám známku výjimečné hodnoty: čím zcestnější, je myšlení, tím lépe."

V. Vlk 13.6.2016 0:25

Když je základ chybný, je chybý

i vše další. Takže naším státem nejde žádné tvrzení, z kterého dedukujete zbytek článku. Žádné jak píšete: "Jenže se zde objevil takový typicky český fenomén. „Oni to dělají proto, aby se nemohlo vyšetřit vůbec nic.“ Takový hlas jde Českem."Žádný takový hlas Českem nejde. Jistě že poněkud omlouvá, že jste od otčiny vzdálen.

Příště by bylo lepší si s nějakými "Čechy" skutečně promluvit. To ovšem také znamená přestat uvažovat o našincích jako o nějakém nevzdělaném a tupém národě někde na Východě. Doporučuji číst příspěvky jinde než na komunistických Novinkách cz.

I. Mertl 13.6.2016 6:04

Re: Když je základ chybný, je chybý

Když je mozek chybný, je chybný i jakákoli jeho výplod, prokazuje p. Vlk st. Příspěvek, který není naplněn nenávistí k čemukoli na západ od Aše, je neakceptovatelný, že pane Vlku?

L. Popovský 13.6.2016 8:19

Nikdy jsem si nenávisti k něčemu u pana Vlka nevšiml, pane Mertle. Zato Váš příspěvek na mě působí neslušně.

I. Mertl 13.6.2016 16:29

Re:

Co s tím naděláme, pane Popovský - Vy si toho pána vážíte, já ani trochu. Tak už to na světě chodí: někdo má rád...

L. Popovský 13.6.2016 17:34

Vychovali mě k respektu ke starším. To, že si někoho nevážím, nebo že s někým nesouhlasím, přece neznamená, že na něj budu vulgární.

I. Mertl 13.6.2016 17:47

Re:

A nedá se! Je mi to líto, pane. Jsem starší než dotyčný polofašistický Vlk; také o vulgaritě mám zřejmě jiné představy než Vy. Žijte blaze.

L. Popovský 13.6.2016 18:34

Děkuji Vám za vysvětlení.

B. Rybák 13.6.2016 21:01

Re:

Vaše představy o vulgaritě jsou naprosto očividné! Chybějící argumenty nahradíte sprostým útokem na autora, tak jako každý (polo?)fašista!

I. Mertl 13.6.2016 21:43

Re:

Hrome, ten starší Vlk má příznivců, to už jste dnes jaksi zcela mimochodem třetí! Snad ne "V. Vlk sen. for president", proboha? Jinak, sorry, argumenty proti Vlkovi nebudu uvádět, protože by byly obhroublé - tedy mírnými slovy ho považuji za protidemokratického, protiněmeckého a obecně protizápadního a tedy proticivilizačního provokatéra. Ostatně, v diskusi k přispěvku Petra Andrleho byl nepříliš férový útočník právě V. Vlk. Příště mne prosím vynechte, pokud mi nebudete chtít něco skutečně říci, myslím něco jiného než výraz svého rozhorčení, že nesdílím Vaše přesvědčení nebo záliby. Díky.

P. Rudolf 13.6.2016 18:42

Re: Když je základ chybný, je chybý

Máte jistě na mysli třeba na NP příspěvky nějakého Vlka st. Ten sice není fyzicky své otčině vzdálen ani milimetr, ale od reality ho dělí galaxie.